ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Дам...благодаря ви.
Хриспа, израстна ли го това детето или сте приложили някакво лечение?
Направо се чудя-на пулмолог направо да отидем или на алерголог?

# 451
Това ставаше обикновено около 3 ч. през нощта или рано сутрин. Голям чудо! Що "Ериус", "Вентолин" и "Салбутамол" е изпил само аз си знам. До инжекции сме стигали. Confused В такъв случай много помагат инхалациите, обаче той не искаше да ги прави. Нашата докторка все ми казваше, когато влезе в банята да пускам силно горещата вода и да диша парата с пълни гърди. Казваше и над тенджера с вода в която има малко сол да диша изпаренията.
Все едно описваш Дани .. 1:1.Дори урбазон са му слагали ..
Израстна го, но и аз си зная през какво сме минали за годините. Confused
Джиз, моят съвет е на алерголог.И дано намерите някакво облекчение, защото това е ходене по мъките. Hug
И още нещо - една година го водихме на Сандански, в санаториума.Правиха му процедури, отделно самият въздух там, и оттогава не е правил такива ларингитни пристъпи и спазми. Praynig

# 452
Ами ние ходим, сега, да се пренеса в Сандански не мога.Водим я на планина, на море, на Хисаря ходихме, сега ваканцията пак се махаме-да подиша въздух...
Мерсииии, ще го борим, щом чета тук, че все пак сте излезнали от ситуацията е добре, има светлинка.
 Hug Hug Hug

# 453
Здравейте момичета.
Честит имен ден на малки и големи. Живи и здрави.
Момичета тези кашлици само през ноща ли се появяват. Мен ако питате първо на алерголог и от там нататък друго. Да не е от възглавници, завивки и т.н. Вики ми кашляше като малка само през ноща. При нея беше от омекотителя за дрехи. Спрях да слагам за да не се тормози тя. Лятото като си ходим веднага хващам майка като е слагала. Вечерта веднага се започва едно непрестанно кашляне. Дано намерите причините, трудно е.  Hug
Моето дете има оценка от 1 до 2 човек и природа ( за музикалните инструменти). С най високата оценка е в класът. От днес е ваканция. След малко ще идва едно детенце да играят.
Лек ден на всички.

# 454
  • При децата ми
Jizz, израстна го да! Simple Smile Слава Богу! Около шестата-седмата година се стабилизира много! Точно така ни беше казала и нашата лекарка. Водила съм го на алерголог, когато беше на пет години и половина, но ми обясниха, че е много малък още. Трябвало да има навършени поне седем години за да му се направят тестове и т. н... Аз избягвах всякакви миризми! Омекотители не ползвам от екологична гледна точка. Никога не се пръскам с нищо в стаята, излизам в коридора или навън. Даже сега, когато си чистя прозорците и го карам да излиза навън, че казва, че миризмата го дразни и започва да кашля. Преди две-три седмици си чистих едните прозорци с вода и ракия и пак каза, че го дразни много миризмата на ракия.
Мамче, и на нас са ни били урбазон. Не малко пъти за съжаление. Sad А да не говорим какво става на пролет, когато цъфтят дърветата. Често ни се е случвало да сме в парка и той да тича, скача и да почне да кашля много! Да не ви казвам как го гледат всички! Sad После разбраха, че не е болен, просто е алергичен пристъп някакъв. Освен това при него почти винаги след вирус и това се отключваше. И сега според мен е точно така. С тази разлика обаче, че сега вече няколко пъти му минава без никакви лекарства и без да го водя на лекар. Praynig

# 455
Момичета, не знам от какво е, защото ползвам едни и същи неща, живеем един и същи живот както лятото, така и зимата.Лятото и нямаше нищо от живота, който водим, ей сега, последните две седмици направи кризите.Нищо не съм променяла, за да провокирам.Сезона се смени само.
Колкото до тестовете-на мен ми казаха навремето до 3 г.Сега е на 5 и половина и е точно за тестове.Не избягвам миризми, защото не я дразнят те реално, инак и лятото щяха.Възглавницата и е една и съща и лете и днес.Принципно имам в рода асматици и знам за какво да се оглеждам и с какво да чистя.
И аз избягвам градинките, а детето гледа жално.Защото не е болно, а го гледат стресирано.
ОК, като се изчисти от Еруиса, отивам на тестове като начало.АКо се повтори случката-на пулмолог.

# 456
  • софия
      Габи е със същия проблем. Но от година -2 е сто пъти по- добре в резултат на израстването. .Есен и пролет правеше  бронхоспазми и понякога за разнообразие спазъм на ларинкса. От години пие сингулар, при нужда вентолин и ксизал. Личната твърди , че средата го предизвиква. В нас всичко е ламинат, не съм си сменила дограмата , за да няма конденз, мия пода само с вода, не се парфюмирам в къщи , никой никога не пуши. Абе, жив ужас.
   Според мен при нас е само смяна на сезоните и провокацията от вирусите. Теста за алергии е безмислен.Прах, влага и мухъл излиза на всички изследвани, а предполагам си направила всичко да ги няма. На останалите неща от теста не можеш да влияеш - т.е липи , брези и т.н ще си цъфтят независимо от нашето желание. Има едно нещо сенсабилизация. Бият се определени алергени , за да се получи нещо като устойчивост към тях , но не съм чула положителни отзиви за това лечение в дългосрочен план. От теста може да има полза в много малко случай. Например аз имам алергия само от котка. Просто си дадох котката и се оправих - алергичната хрема и задуха изчезнаха. Намери си добър пулмолог. Ако имаш въпроси питай.

# 457
Питам веднага тогава-имаш ли такъв да отидем? HugДай на лични координати.Иначе мислех при Мустаков, той е "наследствен " семеен алерголог, от баща му, през сина...Не ми се и ходи до Александровска, въпреки, че имам бая дни отпуск и ще пускам отпуск за целта, та всъщност няма значение къде е.Колкото до тестовете-на същото мнение съм, то затова и до сега нищо не предприех, защото си знам.И последно-кога е по-добре да отидем-когато е в такава криза, или няма значение никакво?Защото ето, днес кашлицата вече е овладяна, да съм я чула три пъти да се изкашля.
Още веднъж-огромно благодаря, че ме изтърпяхте в темата.
И за да не съм съвсем не по нея, да драсна и за наборката. Mr. GreenЗапочвам обучителни курсове по придвижване в града.Как да дойде до работата ми.Как да се прибере от тренировка.И т.н.

# 458
И моята малката прави такива пристъпи - и за да ми е по-готино са обикновено нощем. Rolling Eyes Първият път щях аз да умра от притеснение, тя едва дишаше, помислих си, че ще се задуши. Добре, че имам Вентолин вкъщи, случайно. 2-3 пъти е правила досега, дано е отминало вече. И обикновено се получава без изобщо да е болна. Личната винаги ни изписва и нещо противоалергично, явно си е такава причината. Ама и аз нищо не променям по принцип - спи си на една и съща възглавница, пера с един препарат. newsm78

# 459
  • София
Моят младеж се върна от екскурзията. Много му е харесало, но толкова уморен не помня да съм го виждала някога. Път, късно лягане, ранно ставане, емоции. Направо едвам гледаше. Но важното е, че всички деца са били здрави и, като се наспи, ще му останат емоциите. Водил си е дневник и ми го прочете.  Laughing
Сдобил се е е една цицина /като се е залетял да излиза на терасата и не е видял, че вратата е затворена - това говори добре за чистотата на стъклата на вратата на балкона на стаята, всъщност.  Grinning/, едни скъсани дънки и обелено коляно /това при спъване след "дискотеката", съчетана с маскения бал снощи/. Абе бели кахъри,общо взето.
Били са на Бачковския манастир, Чудните мостове, Обсерваторията в Рожен. От всякъде си е купил сувенири. Хотелът е бил 4 звезди и много хубав. Храната - също. Ходили са и два пъти на басейна. Надявам се утре да разкаже повече.

# 460
Иринка ,браво за чудесното преживяване на Павел .
Днес потегли моята на екскурзия -еднодневна .Но от снощи я боли гърлото .Като чух обаче сутринта доста от децата кашлят и са сополиви .Дано да случат на време ,че пак код жълто показаха .
Лек ден!

# 461
Привет и от мен!

И моята девойка се завърна. Отдъхнах си. Последните два дни беше много разстроена и доста мислих дали да не отида си я взема. Реших да й калявам волята и да си изкара зеленото, но повече няма да я пусна.
Оказа се, че интригантството е характерно и за деца и за възрастни.
"Приятелката", на която толкова се радваше и вярваше я вкарала в едни филми..., но добре че детето ми е разумно и умее да разплита ситуациите. Изяснила си е отношенията с децата, с които въпросната девойка я е вкарала в конфликт, но не е оценила възможността, че може да има и продължение. "Приятелката" отива и се оплаква на госпожата, че Вики се държи грубо с нея и я дразни, а класната вместо да разнищи проблема, отива при Вики й казва, че тя отблъсква децата още при първия спор, защото вижда нещата черни и бели и по този начин приятелка в училище няма да си намери и ще е вечно сама, както е и сега. Това казано от авторитет, в 22.30 вечерта преди да си легнат. Нямам думи. Без да разпита как се е стигнало до там. С аргумента момичето е ново и предполагам добро, нямам причина да не му вярвам. Вики я е заболяло много, защото излиза, че тя е лоша. И тя си го мислеше.
Полудях и реших авторитети да не пазя. Щом госпожата не желае да се задълбочи в проблема и аз ще действам по начин добър за психиката на моето дете.
Снощи разпитах добре девойката, а в понеделник ще търся контакт с госпожата. Въпреки, че не ми вдигна телефона на зеленото, а детето беше разстроено и я търси за помощ, но тя не си беше в стаята.
Стана цял ферман. Извинявам се, но съм много афектирана. Всеки съвет ще ми е от помощ.

# 462
  • Sofia
 April24, останах без думи  Shocked. И ние имахме подобно отношение от началната учителка на големия, просто  беше настроена срещу него и винаги беше виновен. Бях на крачка да го преместя в 4 клас, но устискахме. Много говорехме в къщи и мисля , че успя да се справи . Психиката му доста се кали и се научи да реагира адекватно в различни ситуации. Не знам какъв съвет да дам, ние просто стоически издържахме, т.к. при всеки разговор с учителката тя твърдеше , че детето си измисля. Питала съм други дечица , знаех точно какво се е случило , но като няма разбиране - не знам какво може да се направи.
 Желая ви успешно разрешаване на проблема , но се настрой, че може и вашата г-жа да се опита да изкара детето ти виновно  Tired.
 Иринка , хубаво е , че детенце е доволно  Hug.
 ell7 , дано времето е хубаво и децата се върнат здравички  Hug.

# 463
Ali_sun благодаря за разбирането,

аз очаквам точно така очаквам да реагира госпожата. Тя още в разговорът с Вики е казала, че детето си измисля и отблъсква децата.
Има много време до 4 клас, но дали ще случа на по-добро място от това?
Ако избера по-лошо и вкарам детето в по-ужасна ситуация?!
Това са въпроси, които не ми дават мира.
Сега ще стисне зъби, докато си изясня как ще действам.

# 464
Април24, и аз останах без думи и също бих реагирала като теб.
Първо говори с госпожата, и ако трябва и с това дете. Peace
Пожелавам ти успешни преговори и да няма повече такива ситуации! Hug
ell7, и от мен приятна екскурзия на децата!И да се върнат здрави и доволни. Simple Smile

Днес порастнах с една годинка и ви черпя по случая:

Общи условия

Активация на акаунт