Коледа 2012

  • 88 477
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 6 603
Имам една чуденка. Имам дете на 1г3м, по Коледа ще е на година и 5-6 някъде. Как мога да оцветя сладките така че да може и той да ги хапва. Айсингът не ми се струва много подходящ. Той не че ще яде много сладки, защото са много сладки, но все пак. Има ли смес за украсяване, подходяща за хапване от малко дете?

Първият път като правих меденки (синът ми бе долу горе на възрастта на твоето), украсявах с "бяла ледена глазура" именно заради белтъка, беше ме страх. Вярно е, че не е толкова блестяща като кралската глазура, но пак станаха хубави меденки.

Фонданът и марципанът за мен са много сладки, предпочитам детето да не хапва чак толкова сладки неща, меденките са достатъчни.

Днес си мислех за нещо, което ако не бъркам, миналата година се обсъждаше. Може ли да се замени бялото брашно в меденките с ръжено или някакво друго тъмно брашно? Мисля, че някоя майсторка бе правила така, но не мога да се сетя сега.

http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/ … /600-IMG_2397.JPG

Това е една малко по-различна къщичка, може и да е показвана Simple Smile

Уникално! Създава невороятна коледна атмосфера.

# 331
  • София
  • Мнения: 5 731

Имам една чуденка. Имам дете на 1г3м, по Коледа ще е на година и 5-6 някъде. Как мога да оцветя сладките така че да може и той да ги хапва. Айсингът не ми се струва много подходящ. Той не че ще яде много сладки, защото са много сладки, но все пак. Има ли смес за украсяване, подходяща за хапване от малко дете?

Преди 2 години украсявах с марципан, но неоцветен, натурален, не е чисто бял а едно такова мръсно бяло, ама отгоре на меденките става хубаво. Да не говорим, че в нас много го обичаме.  

Здравей:)

Сладките с марципан или фондан са много по сладки и тежки според мен, отколкото тези с айсинг. Ако те притеснява суровият белтък, купи си сух белтък или готов айсинг на прах. Може да украсиш и с шоколад. Но ако питаш мен, на толкова малко дете бих дала неукрасени или минимално украсени меденки, защото иначе са доста сладки. Ясно е обаче, че украсените ще са по-желани:)

Имах в предвид друго: не покривам с марципан цялата сладка /че наистина е много сладко/, а правя декорации, само украсявам, например на снежинките правя тънички нишки, или само по края на меденката украсявам пак с тънки нишки.
NinoTino, невероятно красива е къщичката  bouquet. Как се прави това творение?
catty m, тази бяла ледена глазура с пудра захар и масло ли е? Миналата година пробвах една такава рецепта, но хич не ми се получи, би ли дала рецептата, по която я правиш.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 13:09 от tzvety26

# 332
  • София
  • Мнения: 6 603
Бяла ледена глазура: (за еклери, кексове и сладки) (natalyna)
200г. пудра захар, 3-4 лъжици топла вода, и лъжица разтопено масло

От Тортената библиотека.

# 333
  • Мнения: 4 892
NinoTino, невероятно красива е къщичката  bouquet. Как се прави това творение?

Нямам никаква представа  Blush Гледах снимки и я намерих, малко по-различна Simple Smile

Но ако я правя, ще е с бисквити от меденото тесто на Джули и после ше импровизирам с фондан, айсинг и т.н.

А някой знае ли какво се слага вътре, за а свети? Предполагам, че са някакви бутафорни свещи, че иначе как?

# 334
  • Мнения: 0
Записвам се да следя - надявам се, че ще говорим и за месо, не само за сладки неща  Embarassed

# 335
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
tzvety26, не съм искала да те засегна, всъщност писах на Капризче. Peace

http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/ … /600-IMG_2397.JPG

Това е една малко по-различна къщичка, може и да е показвана Simple Smile

Тази разкошна къщичка е всъщност правена за едно от Тортените предизвикателства тук в Бг-мамма.

 На Eli_c е!  bouquet

Тук може да прочетете как е направена, а в албума на предизвикателството има почти постъпкови снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361672.msg10407835#msg10407835

# 336
  • Мнения: 4 892
Наталина, много благодаря!!!  Hug

# 337
  • Мнения: 21
Най-леснодостъпните и евтини са в Кауфланд- белите от снимката- звезда, сърце и цвете, а с малките кръгче и сърце се изрязва дупката в средата :

Да във понеделник за 3.50лв мисля че бяха newsm78 Точно тези белите които Джемма е показала.

Днес загледах същите в едно магазинче в града за 1 лв

# 338
  • София
  • Мнения: 5 731
tzvety26, не съм искала да те засегна, всъщност писах на Капризче. Peace

natalyna, в никакъв случай не съм се засегнала  Hug. Просто видях, че супер неясно съм обяснила, а иначе с каката беше много забавно да правим тънки червейчета от марципан, които да слагаме по меденките.
Отивам да разучавам тортата, че още ми е в акъла. Ама нещо не мога да намеря къде е обяснено стъпка по стъпка, моля за линкче  Laughing

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 20:46 от tzvety26

# 339
  • Австрия
  • Мнения: 28
Привет момичета,
и аз се подготвям за Коледа. Вчера си купих шприц за сладки и веднага бързам да го изпробвам. И най-вече да правя тренировки с тестото, че то е много капризно.
Реших да ги направя по рецепта на джемма.
Малко се поозорих. Добре, че беше съпругът, та да ги шприцова.  Вместо той да ми асистира, този път май аз поех тази роля. Embarassed Аз си спомням навремето баща ми също се включваше в правенето им и не само ....  Joy
Обаче съм много доволна от резултата и за другия път ще зная по-добре за тестото.



# 340
  • Мнения: 240
Ето няколко интересни къщички - http://simplegirlathome.blogspot.com/2011/11/gingerbread-inspiration.html

И още

# 341
# 342
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
tzvety26, не съм искала да те засегна, всъщност писах на Капризче. Peace


Отивам да разучавам тортата, че още ми е в акъла. Ама нещо не мога да намеря къде е обяснено стъпка по стъпка, моля за линкче  Laughing

tzvety26,   Hug


Хм, онези линкове май не работят, но намерих в албума на Ели,  първата и торта  - тази която сте показали) и после втора торта, която е снимала постъпково за едно американско тортено списание. За съжаление обясненията там са на английски. Sad

nudel33, чудесни шприцовани сладки, аз не правя, но знам, че тестото преди използване трябва добре да се изстуди за да се работи с него по-добре.  Simple Smile

# 343
  • Мнения: 76
Лелеее каква хубава и вкусна тема открих! Имам още 40 дни до края на диетата ми,и до тогава само ще ви чета и ще ви се радвам.А след товаааа🍰🍦🍧🍞🎂😊....

# 344
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ай, nudel33, съжалявам мила, не бях на линия снощи и сега ти отговорих на лични, но виждам, чеи без моя отговор си се справила чудесно. Hug Точно в тавата от фурната шприцовам и аз, тестото да е студено и да не лепне. Peace

Но на вкус са супер, нали? Аз много ги харесвам, въпреки,ч е са със свинска мас. По принцип не консумираме, но на сладки- да.

Не знам това клипче има ли го на първа страница, много е забавно за децата:
http://www.youtube.com/watch?v=-wc00BdQkUM&feature=my_favori … tzPoTa_PVXfxFSV8Q

Общи условия

Активация на акаунт