Нима България върви към фалит?

• 7 989
  • 149
  •   1
Отговори
# 135
България е фалирала духовно, не знам кога е станало...Човек за човека е вълк е така върви света. Sad

# 136
И американските Mr. Green. Ето как се замота ББ с обещания към двата лагера.

Обаче приоритетът е на руските. С тях сме свързани по стара традиция.

Американците дошли да ни освободят, а ние нали сме си глупави, все с Русия та с Русия. И само затова сме най-бедните в Европа, само заради Русия ще да е!

bentybay@mail.ru

Кой е глупав? Гоце и Сергей ли? Нали точно те им разрешиха да си направят военни бази в Бг??? А ние баламите напразно протестирахме по улиците на София.....БНТ засне протеста, но не го излъчи!

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 00:51 от vl

# 137
България е фалирала духовно, не знам кога е станало...Човек за човека е вълк е така върви света. Sad

Май през последните 22г., но и през онези 45г. имаше "напредък" в това отношение. Случвало ми се е да обяснявам по БНР, че веднага след духовното ограбване идва и материалното.

# 138
  • Tам през Атлантическия океан
Този пА  Joy все руснаците му виновни  Laughing

# 139

Много се прибират навсякъде по света, но и се използват по предназначение. В България само се прибира, за съжаление.

202uu

Напълно съм съгласна.  Tired
По- точно от това неможе да се каже. То бива бива кражби, ама прекаляват...не само, че не ги ползват по предназначение ами просто съсипаха икономиката ни последните години   Thinking

# 140
Най-лошото е че съдбата на обществото ни се решават от неуки, елементарни и не участващи в процесите на създаване хора. И парадоксът е, че точно те имат правото и властта да взимат решения за процеси, които по никакъв не са им познати.
Визирам държавната администрация.

# 141
Този пА  Joy все руснаците му виновни  Laughing

Тъй, тъй....Затова протестирах и против американските военни бази в Бг. И освен това станах американофоб. Да си чувала някой друг да е русофоб и американофоб едновременно?

А ти защо не си в Русия?

# 142
  • Варна
Най-лошото е че съдбата на обществото ни се решават от неуки, елементарни и не участващи в процесите на създаване хора. И парадоксът е, че точно те имат правото и властта да взимат решения за процеси, които по никакъв не са им познати.

Управляваха ни и учени и умни хора - резултата - същия. Докато управлението се е сляло с престъпността, няма как да е различно.

# 143
Така е, за съжаление.

# 144
Тази, днешната България не е моята родина, онази, в която растях.
И понеже не мога така хубаво и сравнително сбито да го напиша, напълно съм съгласна с всичко в това мнение:

Цитат
За 10 години държавата ни не само не се разви, ами затъна. Преди 10 години нямаше толкова пошлост у нас. Нямахме Биг Брадър, който да прави ненормалници като Пацо, Радо прашката, Силвия Драгоева и др. известни. Нямаше пошли риалити шоута с предизвестени победители. Ставаха по-малко грабежи и убийства.

Децата не снимаха клипчета, които да пускат в интернет. Нямаше толкова много форуми и затова децата играеха повече навън, вместо да висят в тях.
Имаше българска поп-музика, много по-хубава от днешната. Дори поп-фолк музиката беше по-качествена, имаше денс звучене. Чалга певиците гостуваха само на Слави, а през останалото време си виеха по Планета, а сега са във всяко предаване. Турците и циганите си налягаха парцала и не надигаха глас.
Самите българи просто не сме същите, по дяволите!

Къде отиде онази България от преди десетина години и как ще си я върнем?! А ще си я върнем ли изобщо?

Обичам България от тогава, мразя сегашната България.
Ако ще продължава да бъде тази, която се превърна от 2005-та насам, предпочитам да я няма! Това вече не е страна, не е държава. Върнете ми онази България, в която израстнах!!!!

Напълно вярно, за съжаление.... Embarassed

# 145

Управляваха ни и учени и умни хора - резултата - същия. Докато управлението се е сляло с престъпността, няма как да е различно.

аз започнах да се отчайвам за България някога да успее да излезе от блатото.  Бях на 18 години когато започна т.н демокрация. Сега след 24 години съм на 42 и се обръщам назад и не  виждам никаква промяна - сменят си се някакви си там горе, а хората продължават да мизерстват.  Дори все по-малко виждам смисъл от държавата като държава...

# 146
  • Русе
Сега след 24 години съм на 42 и се обръщам назад и не  виждам никаква промяна - сменят си се някакви си там горе, а хората продължават да мизерстват.  Дори все по-малко виждам смисъл от държавата като държава...
   Ами като не са мотивирани. Джобовете пълни, хората послушни, големите дават по някоя пара. Що им трябва да си създават проблеми и да се грижат за нещо.

# 147
Тази, днешната България не е моята родина, онази, в която растях.
И понеже не мога така хубаво и сравнително сбито да го напиша, напълно съм съгласна с всичко в това мнение:

Цитат
За 10 години държавата ни не само не се разви, ами затъна. Преди 10 години нямаше толкова пошлост у нас. Нямахме Биг Брадър, който да прави ненормалници като Пацо, Радо прашката, Силвия Драгоева и др. известни. Нямаше пошли риалити шоута с предизвестени победители. Ставаха по-малко грабежи и убийства.

Децата не снимаха клипчета, които да пускат в интернет. Нямаше толкова много форуми и затова децата играеха повече навън, вместо да висят в тях.
Имаше българска поп-музика, много по-хубава от днешната. Дори поп-фолк музиката беше по-качествена, имаше денс звучене. Чалга певиците гостуваха само на Слави, а през останалото време си виеха по Планета, а сега са във всяко предаване. Турците и циганите си налягаха парцала и не надигаха глас.
Самите българи просто не сме същите, по дяволите!

Къде отиде онази България от преди десетина години и как ще си я върнем?! А ще си я върнем ли изобщо?

Обичам България от тогава, мразя сегашната България.
Ако ще продължава да бъде тази, която се превърна от 2005-та насам, предпочитам да я няма! Това вече не е страна, не е държава. Върнете ми онази България, в която израстнах!!!!

Напълно вярно, за съжаление.... Embarassed

Тук може да се спори. "Радка пиратка" ли беше по-качествена? Тя се появи преди 15г. А кукувците начело с Камен и Слави още през 1990г. Тоест пошлостта започна тогава. През последните години върви продължението на тази пошлост и даже развитието и. Не мога да се съглася, че преди 10г. ставаха по-малко грабежи и убийства. Те станаха доста още преди 20г.  
Сериозната пошлост от телевизията ни сполетя, когато се появи БТВ. Тя дава тон на  всички останали телевизии.

# 148
Ами до колкото разбрах в статията не става въпрос за Радка пиратка. Говори се за преди 10 години, тоест 2002. Тогава песни като "Погледни ме в очите" бяха хитови. През 2002-2004 имаше две течения в поп-фолка - на танцувални парчета с модерно денс звучене, които не звучаха като чалга и балади като "Погледни ме в очите", "Губя те бавно" и пр, пак много по-хубави от днешните песни. За съжаление това трая само няколко години и пак се върнахме към просташката музика в стил 90-те. И като прибавим това, че певиците започнаха да си изкарват мръсното бельо на показ с цел да се пише за тях... Може да се каже, че в първите години на новия век като че ли дръпнахме културно, но беше кратък проблясък, за да си се върнем след 2005-та към 90-те. Носталгията настрана, през 90-те по-кофти беше от колкото през 2001-2004, а сега сме почти като в римейк на 90-те културно, че и социално. А кризата пък ни удари и икономически и стана една. Close

# 149
Сега след 24 години съм на 42 и се обръщам назад и не  виждам никаква промяна - сменят си се някакви си там горе, а хората продължават да мизерстват.  Дори все по-малко виждам смисъл от държавата като държава...
   Ами като не са мотивирани. Джобовете пълни, хората послушни, големите дават по някоя пара. Що им трябва да си създават проблеми и да се грижат за нещо.

хората послушни - революции се правят от млади хора, а нашите млади хора заминават. В България няма млади хора и именно затова все по-малко работещи издържат повече пенсионери, цигани, безработни и други на помощи.Не знам вече дали не се изравниха 1 работещ към 1 пенсионер или на помощи. Като се вземе предвид и сивата икономика и картинката става още по-сериозна. За това и няма как да не се качват данъци и осигуровки, такси.  Confused

Но пък всички политици вкупом ни докараха до това дередже...
Не знам дали ще фалираме.. пък и какво значи една държава да фалира - вече сме го изпитали (при Луканов) - спира да си плаща външните задължения. И какво? Нищо... всичко пак се пише на наш гръб - дали ще фалираме или ще си кретаме по този начин е все едно и също. не мисля, че някога ще бъдем нещо повече от това, което сме в момента. Не и в близките години.

Общи условия

Активация на акаунт