Как да се променя

• 13 645
  • 181
  •   1
Отговори
# 135
Бандита,точно поведение като твоето стресира и е неприятно.
Мисля,че никой не е длъжен да забавлява децата на приятелките,
както и да търпи вилнеенето им в собственият си дом.
А който ходи на гости при малки деца - трябва да е подготвен,
че няма да е център на внимание.С една дума - всичко зависи от хората.
Аз вече не бих се подложила на подобно изпитание.

# 136
Мисля, че всеки над 14 годинки максимум трябва да се е усетил, че може и да не е център на внимание:) и пак да се кефи от общуването.

Иначе това с показването на детето е вид услуга към обществото, както казах и се доказа в темата,
госпо'иците се шашкат и затова трябва да прекарат известно време с дечица, та после, ако се прежалят и си родят, да не ги накаца депресията и екзистенциалният ужас. Ся то бива, ама като ти подам бебе да подържиш за минутка, не ти давам тасманийски дявол или крокодил, не гледай с такъв ужас в очите!

Хайде на бас, че дори да съм с дете, мога да ви обърна по-качествено внимание от човек с айфон. И ще си имаме по-човешки и интересен разговор, отколкото ако ме известявате кой току-що бил туийтнал егати якото видео. Ситуацията е хипотетична, но почти същата ми се е случвала. Айфонът след три години е морално остарял, детето ми е израснало и е още по-интересно, с нови фийчъри.

Както казах, знам, че стресира, пък може някой ден да се замислите защо стресира и да поработите върху себе си, освен ако нямате стратегически план везирството да продължава вечно...

А иначе по чужди деца не се захласвам, но пък ме кефят, защото ги укротявам само с един гаден поглед да не ме закача, за разлика от моето. Моето, разбира се, само чужди мами могат да го укротят с поглед. Закон на природата...

# 137
Нещо ти куца цялата концепция Simple Smile

# 138
  • София
А мен децата - и чуждите и моите - ме харесват и обичат. Лесно ми е да се разбирам с деца. Доста по-лесно, отколкото с възрастни. Няма нужда да им хвърлям гадни погледи, за да ме послушат.

# 139
Айде няма нужда всичките нераждали жени да са стресирани и изплашени от децата.
На длъж и шир из форума, примери много, как точно майките не търпят и понасят други,
освен собствените си деца. Отделно, все едно всичките са били дзен като са се прежалили.
Големи глупости. С децата съм ок. Майките им са много по-плашещи.

# 140
Аз пък не мога да противопоставя раждали срещу нераждали. Тези, дето се потрисат от деца, в други области също се държат като треснати и като цяло са едни странни птици, с които нямам допирни точки. Инфантилното поведение не ме кефи ако продължава да се проява и след пубертета. 
Моите приятелки без деца никога са показвали, че им е неприятно от децата ми, ясно им е, че понякога няма как да се откача от тях.
Но пък има неща, които с деца не могат да се правят. Например карането на рорели в почивния ден. Как ще караме с моята приятелка ролери, а аз ще си паса и детето? Не става. С удоволствие го разкарвам (стига да имам възможност), за да се поразкършим с приятелката ми, която не е придобила уседналия живот на мамашка и не я мързи да иде по-далеч от пейката пред блока. Не знам какви са вашите наблюдения, но около мен масово засядат като се сдобият с поколение.

# 141
Ох не знам вече как да го обясня Simple Smile Най на края ще взема да ти дам един елементарен пример барем разберете от какво се дразнят тези които нямат деца Simple Smile не че и те няма да имат един деца деца и няма да дразнят някой друг де Simple Smile
Та примера ми в общи линии е следния : Виждам се с приятелка, която не живее в моя град и не сме се виждали от 2 година. През това време приятелката ми роди дете което  не съм виждала и вече е на 1.5 години. Та отиваме на кафе и имаме да си разкажем толкова много , да ама детето си иска своето Simple Smile То беше едно бягане между масите , пипане и дърпане на покривки, а приятелката ми търчеше подир нея ...
Та в общи линии не си казахме нищо  Mr. Green
Често казано, това не ми е представата за среща с приятелка Simple Smile

# 142
  • София
Много добър пример. Затова аз предпочитам да излизам на срещи без децата, ако ще да са на 2 или на 12 години! Приаказката за банята и сапуна винаги си важи, независимо на каква възраст са децаата. Пред тях човек винаги трябва да си мери приказките и да си гледа часовника.

# 143
Винаги има избор да не отидете на кафе, а да се видите у тях докато това дете спи, например. Не е особено сложно да се измисли вариант за виждане и с дете.
Лично аз с дете на година и половина не бих припарила до кафе, ресторант или нещо подобно. Точно защото по дете на такава възраст адски много се тича и няма как да е иначе. Това трябва да е ясно и тези, които нямат деца.

# 144
  • София
и като спи, пак става неудобно, защото тогава всеки момент се чака да се събуди, трябва да се говори тихо, да не се отварят и затварят врати...

# 145
Не четеш Янечек, не четеш Simple Smile живеем в двата края на България и се виждаме посредата Simple Smile
както и да е за мен цялата тази среща беше крайно изнервяща и просто бързах да си тръгна колкото си може по скоро. Вярвам че и приятелката ми се чустваше по този начин.
Имам и друга приятелка с 2 деца, но трябва ли да се видим, зарязва децата на мъжът си , пали колата и ходим някъде да си поприказваме на спокойствие ...

# 146
Ако майката е смахната и трепери над съня на детето, да, кофти е. Но има деца със здрав сън от по 3 часа, които са научени да не се будят от всяко шукване и тогава няма проблем. Въпросът е ако има налично дете и приятелките искат да се видят, какво правим. Ако е невъзможно детето да бъде разкарано. Разбира се, може да не се виждат въобще, това също не е лош вариант.
пп: Troy, разбира се, че не чета, не мога да изчета всички глупости.

# 147

С децата съм ок. Майките им са много по-плашещи.

+1

# 148

пп: Troy, разбира се, че не чета, не мога да изчета всички глупости.

Хубаво е не само да не ги четеш, но и да не ги пишеш  Mr. Green

# 149
  • София
При всяка възможност някой да гледа детето, му го оставяме. Така и вълкът е сит, и агнето цяло - и детето общува с друг човек, и майката е свободна да разпусне. Когато аз съм излизала да се гледам с приятелка, или някоя приятелка е идвала вкъщи, все съм се чувствала на тръни и ангажирана с детето мислено, което се усеща и от приятелката. В крайна сметка, когато се виждаш с някого, искаш както той да те слуша и да е ангажиран с общия разговор, така и той очаква ти да го слушаш и да си ангажиран с общуването, а не постоянно да гледаш към количката, да дундуркаш бебе или да наостряш слух дали детето не се е събудило, пък дори обичайно да спи по три часа непробудно.

Общи условия

Активация на акаунт