Как да се променя

• 13 633
  • 181
  •   1
Отговори
# 150
Е, ако има възможност някой друг да поеме грижите - тогава е ясно.
По-интересно е какво става ако няма такава възможност. За себе си имам различни схеми и с деца, макар да ми е по-приятно без. Най-отговорно твърдя, че гостите ми никога не са чувствали притеснени от децата ми. Даже като големият беше на възраст между 1 и 3  години всеки петък купоните бяха у нас.

# 151
  • София
децата обикновено имат и бащи. Не са толкова много жените, чиито мъже са на гурбет с години или моряци, че да са денонощно сами с децата. Не зная защо, но някак се получава така, че бащите са извън картинката. Не е чудо на чудесата един път на седмица-две две таткото да поеме детето/децата за няколко часа, че майка им спокойно да се види с приятелки. Че то, разведените жени дават децата на бащите им през уикенда, остава бащатаа да живее вкъщи и да не може да си гледа детето за часове!  Peace

# 152
Ааа, аз не изключвам бащата, ама предпочитам като децата не са с нас, да не си губя времето с приятелки, с мъжа ми имаме достатъчно общи интереси, на които да се отдадем като останем сами. Затова по-често приятелките идват като съм с децата  Simple Smile Бабите за какво са, че бащата да ги гледа?

# 153
  • София
Приемам, че няма баби. Ако има баби, то въпросът със свободното време се решава от самосебе си.

# 154
Тогава да приемам, че и баща няма на разположение и трябва или да се намери начин за живдане с дете или да се прекратят вижданията. Човек трябва към всичко да може да се нагоди.

# 155
  • София
ако моята приятелка е сама с детето и няма кой да го гледа, не бих имала претеннции. Но рядко има такива случаи. За съжаление поради естеството на спънките, хората се разминават и отчуждават в приятелството.

# 156
Янечек,

по твоята логика приятелката е тази, която трябва да се нагоди.
Пък после се сърдите, че приятелките без деца ви отбягвали и са се отчуждили.
Ясно е, че децата и мъжете са ви по-важни, че имате приоритети,
но е хубаво компромисите да идват от двете страни.
За мен срещите с приятели, не са губене на време.

# 157
Ако трябва да се промениш заради някого за да те харесва - и ако този някой не те харесва във варианта в който си - то той няма да те хареса и променена.Компромисите са двустранни,разбира се.Пък и приятелството истинското няма да умре ако не се видите /независимо колко/. Винаги приемам децата като част от хората - не мога да си представя някоя приятелка да роди и детето да стане пречка за мен и за нас.Не всичко е въпрос на огранизация,понякога е въпрос просто на желание.

Имала съм период,в който заради мъж се затворих и прекъснах връзка с приятелки.
Имах такава нужда.Да остана само с него.
След като този период отмина - истинските приятелки се върнаха на хоризонта,а фалшивите си се самоликвидираха.

# 158
Янечек,

по твоята логика приятелката е тази, която трябва да се нагоди.
Пък после се сърдите, че приятелките без деца ви отбягвали и са се отчуждили.
Ясно е, че децата и мъжете са ви по-важни, че имате приоритети,
но е хубаво компромисите да идват от двете страни.
За мен срещите с приятели, не са губене на време.

Тя и авторката на темата това иска Simple Smile някой да се нагоди към нейните нужди Simple Smile
ама аз приятелката и я разбирам много добре Simple Smile
Между другото сега се сещам една интересна подробност, съпругът на приятелката ми която си оставя децата на него за да се видим е арабин ....

# 159
  Винаги приемам децата като част от хората - не мога да си представя някоя приятелка да роди и детето да стане пречка за мен и за нас.Не всичко е въпрос на огранизация,понякога е въпрос просто на желание.

Детето е част от приятелката , но в крайна сметка когато е пречка да си кажете 2 думи, определено ще намалиш контактите с нея или ще ги ограничиш само до телефонни такива. Simple Smile
Това е същото като да се виждаш с някой който те дразни Simple Smile виждаш се няколко пъти и като решиш, че те дразни и не се виждате повече.

# 160
  Винаги приемам децата като част от хората - не мога да си представя някоя приятелка да роди и детето да стане пречка за мен и за нас.Не всичко е въпрос на огранизация,понякога е въпрос просто на желание.

Детето е част от приятелката , но в крайна сметка когато е пречка да си кажете 2 думи, определено ще намалиш контактите с нея или ще ги ограничиш само до телефонни такива. Simple Smile
Това е същото като да се виждаш с някой който те дразни Simple Smile виждаш се няколко пъти и като решиш, че те дразни и не се виждате повече.

Ако виждам,че има желание но няма начин - съдействам и влизам в положението.
Ако виждам,че има начини но няма желание - проявавам търпение,защото всеки изпада в някакви безтегловни ями,в които има нужда от друго темпо на живот.С течение на времето става ясно дали е било период или просто въпросната приятелка не е била приятелка.

# 161
Виж сега, това че не понасям крясъци и детски рев не ме прави лоша приятелка.
Еднакво изнервящо е както за мен така и за майката когато сме седнали да си поговорим, след като не сме се виждали 2 години, детето да обикаля на около и майката само да бяга след него.
Повечето ми приятелки са с деца, кои много спокойни , кои много палави деца, но никоя не очаква от мен да ходя да ги виждам заради децата им. Дори едната която има буквално много лошо дете, ме кара да ходя у тях след 8 вечерта когато детето вече спи...

# 162
Troy,изобщо не визирам теб, не знам защо реши така.
Аз говоря за собственото си виждане за приятелството като цяло.
И тъй като в момента и около мен започват да раждат масово  Laughing виждам и промените.
Съобразителността и компромисите трябва да идват от двете страни.
И майката трябва да не се самозабравя но и жената без дете също трябва да се опита да влезе в положението.Ако има истинско приятелство и желание - се постига.

# 163
Компромисите трябва да са с мярка и да не се в ущърб на собствения комфорт. Лично аз ако трябва да се видя пак с тази приятелка и да преживея същото ще откажа категорично. Смятам че такива срещи ми носят повече раздразнение и не виждам какъв компромис бих направила в случая.

# 164
Компромисите трябва да са с мярка и да не се в ущърб на собствения комфорт.

Всеки сам решава доколко може и иска да наруши собствения си комфорт и за кого.

Общи условия

Активация на акаунт