Как да се променя

• 13 632
  • 181
  •   1
Отговори
# 165
Лично аз не очаквам от никого да се съобразява с мен - отказ от среща няма да ме обиди. Приемам спокойно, че приятелката ми може да не обича деца, но и тя трябва да знае, че ако иска да се видим, то е възможно да трябва да изтърпи детето ми. Ако иска. Ако не иска - да не идва. И не виждам поводи за сръдня.
А и не би ми хрумнало да каня приятелка да види детето ми, бих я поканила да види мен.

# 166
Абе работата е там , че тези без деца не можещи да траят детски рев и т.н. един момент , когато и те родят ще видят какво им е било на техните приятелки и как ще останат сами и те , то колелото се върти.
Аз не мога да разбера , защо постоянно ги визирате тези деца , те да не са сатанински изчадия , нали все пак всеки "уж" обича малки деца да си играят с тях , те се смеят...т.н..  Какво пък толкова тежи един детски плач ooooh!В нас идва само една моя приятелка , играе си с детето , рисуват , ние пием кафе покрай нея , не ми изглежда да съм и нанесла психическа травма , който иска намира начин да дойде да те види , ако наистина близък.другите са просто използвачи и лицемери.Децата са най-хубавото нещо в живота , а вие ги направихте едва ли не някаква напаст ConfusedТъй , че тези без деца не са ми никакъв показател.
Темата беше за промяната на авторката , а вие се хванахте както винаги за това , което искате.

# 167
Компромисите трябва да са с мярка и да не се в ущърб на собствения комфорт.

Всеки сам решава доколко може и иска да наруши собствения си комфорт и за кого.

Така е , за това и за мен е допустимо да ти отида на гости в 8 вечерта когато детето спи и можем да си поговорим, отколкото да се видим на кафе, ти да гониш детето а аз да седя и да изпитвам досада.  Mr. Green

Янечек, имам приятелки които знаеха , че децата им са доста ''палави'' и самите те отказваха да се видим зради тях. След време децата поотрастнаха и в момента сме виждаме както обикновено.
Макар, че като имаш деца имаш и повече задължения и изобщо не ти е до приятелки , но лично аз никога не съм се сърдила за това.

# 168
Ами някои деца са много гадни - това го казвам като майка на 2 броя. Ако някое дете е разлигавено, обсебващо и ревливо, не го ща наоколо - благодаря!
пп: и аз отказвам да ходя на разни места с деца, нормално е. Но пък на мен повечето ми приятлки са с деца, а тези, които са без, съвсеп спокойно приемат идеята за деца. А и моите са от приятните със здрав 3-часов сън  Mr. Green

# 169
Абе работата е там , че тези без деца не можещи да траят детски рев и т.н. един момент , когато и те родят ще видят какво им е било на техните приятелки и как ще останат сами и те , то колелото се върти.
Аз не мога да разбера , защо постоянно ги визирате тези деца , те да не са сатанински изчадия , нали все пак всеки "уж" обича малки деца да си играят с тях , те се смеят...т.н..  Какво пък толкова тежи един детски плач ooooh!В нас идва само една моя приятелка , играе си с детето , рисуват , ние пием кафе покрай нея , не ми изглежда да съм и нанесла психическа травма , който иска намира начин да дойде да те види , ако наистина близък.другите са просто използвачи и лицемери.Децата са най-хубавото нещо в живота , а вие ги направихте едва ли не някаква напаст ConfusedТъй , че тези без деца не са ми никакъв показател.
Темата беше за промяната на авторката , а вие се хванахте както винаги за това , което искате.

Ще му мисля когато имам мои деца, но въпреки това едва ли ще очаквам от приятелките ми които са моми да идват и да ме виждат заради детето. Въпрос на възпитание ми се струва... Wink
За мен всяка причина за нежеланието да се видим е основателна , така че изобщо не бих го правила на въпрос  Mr. Green

# 170
Ами някои деца са много гадни - това го казвам като майка на 2 броя. Ако някое дете е разлигавено, обсебващо и ревливо, не го ща наоколо - благодаря!
пп: и аз отказвам да ходя на разни места с деца, нормално е. Но пък на мен повечето ми приятлки са с деца, а тези, които са без, съвсеп спокойно приемат идеята за деца. А и моите са от приятните със здрав 3-часов сън  Mr. Green

Мисля че темата тотално се измести. Лично аз не говоря за децата, а за невъзмоността да си кажем 2 приказки за това че майката трябва да тича след него Simple Smile
Неприязънта която изпитвам не е към детето, а към създалата се ситуация и по скоро към майката Wink

# 171
Не знам защо мислиш, че всеки пост е в отговор на твой  Simple Smile Писах, че някои деца са гадни заради поста на Евита, че били най-хубавото нещо на света.
Не си представям ситуация, в която отивам на гости за забавлявам нечие дете и да му рисувам  Crazy Ако отивам на гости, се държа като на гости - разполагам се удобно и не се занимавам с челядта на домакините.

# 172

Не си представям ситуация, в която отивам на гости за забавлявам нечие дете и да му рисувам  Crazy Ако отивам на гости, се държа като на гости - разполагам се удобно и не се занимавам с челядта на домакините.

Точно ! Но авторката мисли по друг начин Wink

# 173
Съгласна съм с Евита , всички се хванахте с приятелката ми , а проблема ми  е далеч над нея.просто визирах една случка , аз винаги съм правила всичко за нея още от ученическите ни години , от тогава сме приятелки.спала е и продължава да спи вкъщи , когато дойде на гости се чувства като принцеса , готвя както тя поиска , даже и цял ден да се занимавам не ми тежи.преди да си купи компютъра идваше два пъти в седмицата вкъщи , сега не съм я виждала от месец , та това имах предвид , за мен това не е приятелство явно , аз се раздавам , а в отговор няма нищо.искам да променя чертата от характера си , който е готов винаги да помогне , да се отзове , а когато на мен ми потрябва подкрепа всеки да се извърта.искам да не съм толкова добра.мога да кажа , че имам някакъв напредък , дадох на всички игнор , който държи на мен да ме търси , аз бях до тук да се опитвам с всеки да съм добродушна.
Това е много точно , и с деца и 15 деца даже , верните приятелки не би трябвало да им тежи нещо просто , като това да минат да те видят за един час Wink

# 174
Леле, изобщо не искам приятелка, която ще ме вижда само...за да ме вижда  Laughing Приятелство основано на висене по кафета... не мерси  Tired

Откак родих наистина си видях истинските приятелки. Те не само искат да пият кафе с мен, но и ми предлагат да гледат ревливото ми дете, за да отида на кино с мъжа си. Не само искат да им сготвя, но и когато дойдат на гости ми носят подарък и ми предлагат да измият чиниите.
Сега моля не се хващайте за всяка дума, но ми разбрахте мисълта.

Течен_шоколад, това правят приятелите един за друг. Другите са използвачи.  Hug

# 175
Щях да напиша нещо , ама се отказвам Simple Smile

# 176
Не визирам тебе, спокойно напиши мислите си  Peace

постът ми е адресиран до авторката на темата.

# 177
Teчен_Шоколад, не знам защо смяташ, че си прекалено добра. Добрият човек прави добро, без да очаква нищо в замяна, самата добрина му носи удовлетворение, другото е пресмятане на ползи. Промени това - прави добрина, когато на теб ти носи радост, а се отучи да очакваш от хората. С този игнор и определяне на хората като използвачи най-много да се превърнеш в поредната кисела лелка, снесла златно яйце.
Приятелството е усещане, а не поредица от услуги. С моите приятелки не си мием чиниите по домовете и не си гледаме децата една на друга, но дори на не сме се виждали години, винаги имаме какво да се кажем и ни е приятно заедно.

# 178
Янечек, не съм казала, че ми гледат детето, или че ми мият чиниите, а че биха. По-спокойно.
И съм точно обратното на лелка  Laughing .
Но приятелството е взаимност, да съгласна съм. В по-предния си пост по темата, бях написала същото като теб, но по друг начин.

# 179
Мравчето, съвсем ясно съм написала в началото на поста си обръщението "Течен_Шоколад, т.е. изобщо не се обръщам към теб.

Общи условия

Активация на акаунт