Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 639
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Има все още някакви неясноти около кода за шофьорски курс, сега звънях на поредния доставчик и той ми каза, че според него трябва да е 84---, а не 5-----, и че утре ще имат официално становище от АЗ.

Днес, когато аз попитах служителката в Бьрото по труда кодът на коя специалност да напиша за шофьорска книжка категория В тя ми отговори, че няма такъв код. Било въпрос на лична договорка с доставчика като част от предлаганата професия да се направи обучение за шофьор категория В.
Аз като звънях на двата потенциално удобни ми доставчика и получих объркващата информация - единият каза 5250201 Автотранспортна техника, а другият 8400901 Вътрешни и международни превози на пътници.
Ще чакам с нетърпение да пишеш като и ти имаш някакво инфо по въпроса.

# 181
Аз в 8.30 часа бях пред бюрото в Младост. Опашката беше ужасяваща. А за още половин час колко много хора дойдоха след мен  Shocked   Не знам колко човека са били преди мен, но влязох чак към12.30 и съм номер 900 и някой.

Работното време на бюрата е удължено засега до 18.00 часа, така ми каза служителката. Но според мен ще го направят и до по-късно!

За тези, които ги интересува кое е адрес на фирмата, мисля, че и самите служители не знаят, но където и да отидете, смятам, че ще ви приемат документите. Аз отидох на адреса на седалището на фирмата, а те като ти приемат документите, не обръщат внимание на това. Аз попитах жената в бюрото и тя сериозно се замисли, но вече ми беше дала входящ номер и каза, че щом съм преценила на този адрес, значи е този.

Също така ми каза, че до 3 месеца ще ми се обадят дали съм одобрена.

За часовете по език   Naughty   Не е проблем, ако часовете в дипломата по език са 500 или 600, стига да не е първи изучавам език в гимназията. На мен ми казаха, че със над 600 часа по диплома ще бъде одобре, тъй като ми е втори език, а първият ми е с 1800 часа. Значи, гледайте да не пишете първия език по диплома, това гледат!

За друго, май не се сещам в момента, но ако някой има въпроси, да пита.    Wink

Аз бях там в 10.00 часа и имаше повече от 200 човека! Опашката беше до кафето буквално на улицата. Изтърпях стоически с всички и излязох в 14.30 часа.

Как така си 900 и някой номер, защото моето е четирицифрено число?!?!?!?!
Но забелязах, че много хора не са си направили труда да поразпитат и да се поровят в нета за подробности. Кой какво снимал от дипломата, пък че тя била две страници, те снимали само половината........... #Crazy, не се виждат нито предмети нито оценки,........ужас голям.  

Да, 965 номер или там някъде, не помня. А ти сигурно си над 1000, защото си влязла след мен. Съгласна съм, че повечето хора дойдоха доста неподготвени. И то имаше хора с елементарни пропуски. Направо нямам думи. Можеха поне малко да се информират, преди да решат да подават документи. Но затова пък и имаше много върнати.

Грешка!!! Какво съм видяла  Grinning  Номерът ми не е 900 и някой, а 9000 и някой  Grinning  Аз от немощ дето висях толкова часове, вече и недовиждам. Извинете ме!

Така съм съгласна, че иначе щях да ги вдигна във въздуха....... моя номер е 91**

# 182
някой ходил ли е да подава във Възраждане , че мен утре тово ми чака ?

# 183
При несъответствие в имената, но при съответствие на единния граждански номер (ЕГН), Вие следва да попълните и да представите в ДБТ собственоръчно попълнена Декларация за идентичност на лице с различни имена по образец (Приложена към пакета документи). При несъответствие или липсващ ЕГН в представените документи, Вие следва да представите и документ, издаден от служба ГРАО на общината (оригинал или заверено копие).

Това означава ли, че ако в някой от документите няма ЕГН, а само трите имена и датата на раждане, трябва да се ходи до служба ГРАО, и ако да - какъв документ точно ще трябва да се вземе от тях?

Да, мен за това ме върнаха.
И какъв документ ти издадоха, какво трябва да поискам от тях?

# 184
# 185
Да попитам и аз - миналата година не подадох документи защото, ми предстоеше раждане. Сега ми се иска да кандидатствам за обучение по немски език. По принцип съм самоосигуряващо се лице, понастоящем в отпуск по майчинство, та дали отговарям на условието " Всяко лице, което работи на трудов договор или е самонаето лице, има право да подаде заявление ". Планувала съм декември, най-късно януари да си прехвърля майчинството и да се връщам на работа така че при всички положения към момента на започване на обучението ще отговарям на условието, но ...  newsm78
Ако някой има инфо по въпроса ще се радвам да прочета, че не ми се виси на опашка напразно.
Приятна вечер!

# 186
Привет, имам въпрос....трябва да си взема ваучер за обучение, за което кандидатствах миналата година...Предвид подаването на документи от днес има ли отделна опашка, стая и служител, който се занимава с издаването на ваучери или трябва да чакам с всички които кандидатстват сега?

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 21:57 от LOSHKA

# 187
  • Canada
И ние успяхме да подадем с мъжа. Той вися на опашка о 09.30 часа, подадохме в 16.30 часа.
Само да допълня, че за самоосигуряващи се лица и такива със собствени фирми, трябва копие от БУЛСТАТ регистрацията... Мен за малко да ме върнат за това...
Между другото на опашката се чу, че имало пари за около 2000 човека за обучение... Не знам дали е вярно.
Успех на всички! Peace
А вие кои номера сте, защото аз се шокирах от моя - 4991. Дори и да са продължили от предишния тур, сестра ми беше подала последния ден и беше 2900 и  някой, т.е. пак не е възможно. Аз съм била около 60тия подал днес, а е първи ден от подаването. И ако номерата не започват от 1 ние как ще следим как вървят?
Мъжът ми е 5064  Peace

# 188
  • Canada
Да попитам и аз - миналата година не подадох документи защото, ми предстоеше раждане. Сега ми се иска да кандидатствам за обучение по немски език. По принцип съм самоосигуряващо се лице, понастоящем в отпуск по майчинство, та дали отговарям на условието " Всяко лице, което работи на трудов договор или е самонаето лице, има право да подаде заявление ". Планувала съм декември, най-късно януари да си прехвърля майчинството и да се връщам на работа така че при всички положения към момента на започване на обучението ще отговарям на условието, но ...  newsm78
Ако някой има инфо по въпроса ще се радвам да прочета, че не ми се виси на опашка напразно.
Приятна вечер!

Аз съм самоосигуряващо се лице и подадох без проблеми. Само не си забравяй копието на БУЛСТАТ-а!

# 189
Такааа. За всички, които подават в Пловдив на "Чернишевски". Определено ще ви трябва един ден, в който да висите на опашка там. Аз днес бях там от 7,40 сутринта и преди мен имаше 9 човека. До 8,30 когато отвори бюрото по труда, опашката вече беше станала към 50-60 човека.
Както Ледената кралица каза, ето на какво трябва да обърнете внимание при подаването на документите:
- на всяка декларация и заявление най-отдолу трябва да има надпис Инвестира във вашето бъдеще. Ако не ви излиза при принтиране, ще трябва да форматирате страницата, но без този надпис връщат.
- на всяко копие от дипломите и личната карта трябва да бъде написано Вярно с оригинал и подписано от вас
- задължително трябва да си снимате всички страници от дипломите, дори заглавната, защото връщат и за това. (мен ме върнаха за това, но момчето, което ми приемаше документите беше много точно и ми каза веднага след като го снимам да му го занеса без да чакам отново на опашка.)
- ако има промяна във имената в дипломите и личната карта се попълва декларация, която бюрото по труда не ви дава, а сами трябва да си я снимате от тях, ако имат копие, или както Ледената кралица е дала линк към нея
- правеха много забележки на хора, които имаха пълномощни да подават документи и за други лица. Казаха, че първо ще минават тези, които лично ще си подават документите и след това тези с пълномощните, защото много щели да се бавят.
- правеха проблеми за много зле подпълнени документи (не се разчитаха)
По възможност си носете копия на всички документи, а не чакайте да ги снимате пред бюрата. В Пловдив, в района на "Чернишевски" имаше само една книжарница с ксерокс, която отвори чак в 9,30. Там същото имаше опашка.
Относно часовете за езика, учени в училище и университет, не ми казаха нищо. Аз за английски имам изучени към 700 часа и ми казаха, че няма проблем. Върнаха ми документите за професионално обучение. Исках да уча геодезия, но понеже това ми е специалността от средното, ми казаха, че няма да ме одобрят и ако искам да подам за друго.
Мисля, че това беше най-важното, което трябва да знаете. Въоръжете се с голямо търпение! Успех на всички!
От бюрото ми казаха, че още нямат заповед дали ще работят с удължено работно време. За сега работят от 8,30 до 17,00.
На мен също не ми е излязло "Инвестира във вашето бъдеще" Sad ужассс от къде да намеря декларация, на която да излиза този надпис отдолу Sad ? Благодаря!   bouquet

# 190
  • sf
Аз отдавна съм си наумила да изкарам курс за маникюр и педикюр. Наскоро чух за тази програма и се разрових,но на първа страница видях това 
"Не може да се включите в обучение по професии с кодове:

22 - Религия,
         62 - Селско, горско и рибно стопанство,
       814 - Услуги за дома,
         86 - Обществена сигурност и безопасност
"
и моля за разяснение.
Имам само средно образовение , гимназия и питам, мога ли да кандидаствам за обучение: маникюр, педикюр....

# 191
/здравейте може ли някой да даде линк към темата за английски език,защото не мога да го намеря.

# 192
/здравейте може ли някой да даде линк към темата за английски език,защото не мога да го намеря.

заповядай,

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=545689.930

# 193
  • София
Имам само средно образовение , гимназия и питам, мога ли да кандидаствам за обучение: маникюр, педикюр....

Защо да не можеш, стига да отговаряш на другите условия.
Професия: Маникюрист- педикюрист - код: 815030
Специалност: Маникюр, педикюр и ноктопластика - код: 8150301
660 учебни часа, втора степен на професионална квалификация

# 194
БЛАГОДАРЯ МНОГО!

Общи условия

Активация на акаунт