Фебрилен гърч

• 56 980
  • 527
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Искам да попитам, ако някой има точна информация за свещичките (ректалните туби) Диазепам към днешна дата. Как си ги набавяте от чужбина, за къде трябва рецепта и каква, къде без рецепта, цени и т.н подробности, че и ние сме след гърч при темп.39.9 и невроложката ни каза да взема.
Благодаря предварително!

# 46
  • София
Моля ви няма ли кой да даде информация? Sad

# 47
Моля ви няма ли кой да даде информация? Sad

В тази тема има вероярност да ти отговорят. Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761053.0

# 48
  • София
Благодаря! Отивам да питам! Hug

# 49
Момичета, моля ви, кажете какво правите по време на гърча.

Синът ми вдигаше много високи температури, по 40-41 градуса, но гърч не ми е правил. Сега имам бебче и се замислям, ако не дай си боже ми се случи, нямам идея как да реагирам по време на гърча. Че ще се търси лекар е ясно, но все пак... Rolling Eyes

# 50
Не знам дали става за малко дете, но аз често вдигам висока температура до 40 градуса. Единственото, което ми помага е ампула течен аналгин. Действа светкавично. Все пак можете да попитате педито дали може да се дава това силно лекарство на дете, макар и в по-малки дози. Винаги вкъщи имам около 4-5 ампули от течния аналгин за всеки случай.

# 51
  • София
  Ние повръщаме почти всички лекарства. Това е проблемът.

# 52
Аналгинът е силен алерген и на деца не се дава! Naughty

# 53
Здравейте, моето дете беше с фебрилни гърчове, които надявам се вече израстна. Имам една кутия със диазепам супозитори от 5 мг, вътре са 5 броя, по толкова се продават в кутия, със срок на годност до юни 2015. Продавам я, тъй като се надявам че няма да ми трябва повече, купена е от Гърция. Цената е 30 лв., 15 евро струва кутията. Ако ви интересува моят тел. е 0895484044, от София съм.

# 54
Здравейте и от мен!Детето ми е на 2г и 2 месеца с 3 фебрилни гърча и трите бяха провокирани от висока температура!Вчера бяхме на невролог и ни изписаха Конвулекс - сутрин и вечер по 2мл.Казаха, че на 2 год с три гърча трябвало да се направи профилактика.Много се притеснявам да го започна, защото чета че е за епилептици и има доста странични ефекти.Някой друг има ли нашия проблем и този Конвулекс дали да започна да го давам?Незнам какво да правя Sad Cry

# 55
  • София
Здравейте,
и ние преживяхме този ужас - даже не ми се ще да си спомням  Sad Малката беше на 1.5г когато се случи - през нощта, в къщи, веднага ни приеха в болница и там още веднъж, същата нощ! Оттогава, слава Богу, не се е повтаряло, но живея в непрекъснат страх от висока температура, а когато е болна, не мога да мигна от страх, че ще изпусна момента на покачването на температурата и ще се стигне до нов гърч. Консултирахме се с д-р Божидарова от Педиатрията /София/, не пием никакви лекарства за постоянно, имам свещичка диазепам в хладилника - за всеки случай! Докторката ни каза, че обикновено не се случвало след 3 год. възраст, но като чета тук оставам с обратното убеждение  Cry

# 56
  • София
Нашият батко е болен от варицела.
Сега треперя и чакам малката колко температура ще вдигне  Sad, направо изпадам в ужас. Четох, че при варицела не се давал нурофен, а само панадол, а на нея панадола много много не й действа, по-точно много бавно действа... Направо треска ме тресе  Cry

# 57
Здравейте! Имам записан час при доктор Литвиненко /от преди 4 месеца/ за 10.07., който няма да ползваме. Ако някой се нуждае от преглед, да ми пише на лични, за да му го предостъпя. Ще изчакам 2 - 3 дни и ако никой не се обади, ще се обадя да го освободя.

# 58
  • София, Люлин-8
Моля, мили компетентни майчета помагайте, ако можете ми кажете какво означава това:

Фокус на пароксизмална активност в дясно фронто- централно.

Това е резултатът от контролното ни ЕЕГ

Благодаря предварително!

Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Предполагам, че вече знаеш, но това което е написано в разчета, означава че е локализирано епилептично огнище.  Sad
Ако това ЕЕГ е направено непосредствено след пристъп до няколко дни е нормално, но ако е направено след повече от 2 седмици не е добър сигнал.

# 59
  • София
Аз съм много шокирана! Двама невролози са ни изписали диазепам да давам превантивно при температура 38...други двама казаха, че това е пълен абсурд!!! Да слагам само при гърч...а сега накъде?! Като се замисля ми той като ми боледува цяла зима...на всяка температура ако слагам диазепам. ...

Общи условия

Активация на акаунт