Фебрилен гърч

• 57 012
  • 527
  •   1
Отговори
# 165
Вписвам се в темата,защото съм минала през това и знам колко е болезнено и стряскащо за една майка ,когато се случи.Дъщеря ми беше на 8 месеца ,когато направи първия си гърч-фибрилен.После минахме през още 4.Хексалгина за температура и диазепама ампула бяха част от дамската ми чанта.Сега момичето ми е на 7,последния гърч беше преди 4 години и от тогава е вдигала висока температура многократно.Надявам се,че както и ни казаха докторите ще порасне малко и няма да ги има.Много се надявам да се е свършило както и при всички вас да стане така.

# 166
  • ту тук, ту там
nelss, и моето момченце има вече 5 фебрилни гърча, но на него му изписаха Конвулекс след последния и ще трябва да го пие, докато стане на 5г. Той сега е на 4г.4м.  И аз се моля всичко да е останало в миналото!  Praynig

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 13:19 от elleni

# 167
Надявам се наистина всичко да е наред и детенце да премине успешно през това.Защото само като си спомня моя ужас ,а и нейния вероятно ми се доплаква толкова страх брах за момичето си.ELLENI,ще се справите и с това ,дано не се повтаря повече.

# 168
Здравейте, момичета. След гърчовете са правени ЕЕГ -та предполагам. Някакви изменения и други особености не в норма показват ли?  За нашите ЕЕГ -та казват, че няма нещо патологично, но винаги пише "леки иритативни промени ". Тълкувам го като възпалителни, раздразнени. Имате ли идея на какво миже да се дължи. Работата е там, че като идем при невролога забравям да питам. Затова питам вас Simple Smile

# 169
То си е натоварване на мозъка,истината е че и първото ни ЕЕГ показа нещо подобно,но 3 месеца по-късно при скенер всичко беше нормално.

# 170
  • ту тук, ту там
Аз съм писала преди в темата за нас. Детето ми има само две ЕЕГ-та, и двете са в норма. Това си е написано като заключение. Но нито едно от двете не е правено непосредствено след гърч.

# 171
Аз съм писала преди в темата за нас. Детето ми има само две ЕЕГ-та, и двете са в норма. Това си е написано като заключение. Но нито едно от двете не е правено непосредствено след гърч.
Ние имаме 5  ЕЕГ -та. Първото е правено около 40 дни след втория гърч, миналата година, март. От тогава не е правил гърчове. Правихме и видео ЕЕГ, защото прави едни мърдания по време на сън, исках да съм сигурна, че всичко е наред. Е, уж няма епилепсия, но никой не гарантира нищо, няма как да гарантира. Надявам се всичко да е в миналото.
А  в детската градина имали ли сте проблеми?  Някакви документи искали ли са ви?  Склонни ли са да слижат ректално диазепам, ако недай си боже се наложи?

# 172
  • ту тук, ту там
Моето дете е на Конвулекс и вече не даваме Диазепам. Преди Конвулекса давахме Диазепам на хапче при Т. Той по пионцип ходи на детска градина само по няколко месеца през зимата, не са ни отказвали за Диазепама преди, но не се е налагало, слава Богу! Конвулекс му даваха всеки ден.

# 173
И ние бяхме 6 месеца на конвулекс,   но от ноември не пие вече. Тогава тъкмо се бях настроила да го пусна на градина след 6 месечно отсъствие и... спряха ни конвулекса. Достраша ме да го пусна насред зима, имаше и шарка тогава и доктора ме стресна, че ако му е слаб имунитета от шарките може да направи енцефалит, а и риска от температури заради вирусите ме отказаха за още една година от градината. Сега вече е на градина, втора група. Вземам го на обяд - от страх, недоверие и защото не яде нищо там.
Да попитам - как сте с килограмите, хапват ли децата ви, наддават ли?  Понякога си мисля, че заради непълноценното хранене има дефицити детето и от там е възможно да идват неврологичните проблеми. Момчето ми е много слабичко. Апетитът му е много зле от година и половина вече (след прекарана салмонела, която започна с температура и гърч в яслата)

# 174
  • ту тук, ту там
Моят син никога не е имал проблеми с апетита, хапва достатъчно и пълноценно, яде всичко. Не е бил дебел обаче, но не е и клечест.  Ние точно през ноември започнахме с Конвулекса, в началото му повлия на апетита като го засили още повече, качи килограми. Но сега през лятото израсна и поотслабна, съвсем добре си е.
За мен причината за проблемите на детето ми е във ваксината, която се поставя на 13 м.

# 175
Ние шарковата ваксина не сме правили заради алергии и атопичен дерматит и пак имаме два гърча - на 15месеца и на 4 години.
Оня ден срещнах написано, че от проблемна трета сливица-не стигало въздух до мозъка и оттам следвало ФГ, което ми е звучи доста несериозно, ама знам ли...
За кг - ние сме ок с кг, в момента е на 4,5г. - тежи колкото племеника на 8 г, тоест 20.22 кг Mr. Green

Ректален диазепам съм занесла в градината след втория гърч този януари, но стои при сестрата, а тя често е извън ДГ и си заключва кабинета, та мисля, сега в понеделник като тръгнем, да го дам на госпожите ли? newsm78 Дано не се налага, но май в групата е по-добре да стои, госпожите поне не мърдат когато им скимне...Занесла съм и Нурофен...

# 176
Дали и колко третата сливица ограничава достъпа на кислород до мозъка мисля, че е лесно да се установи с кръвно-газов анализ. Показва концентрацията на кислород в кръвта. Ако нивото е ниско, може и да има недостиг на кислород и чак тогава да се прави предположение, че МОЖЕ и това да е причината за гърчовете. Но без изследвания да хвърлят такива теории... и за мен е несериозно. Това ми звучи като нашата ЛЛ - десетина предположения и нито едно изследване за потвърждаване или отхвърляне.

Оставам с убеждението, че май само в нашата градина са "тарикати". Медсестрата си прочела длъжностната характеристика и там пишело, че не е длъжна да прави никакви манипулации, освен да даде хапче на детето и сироп за температура. Добре, че и аз бях прочела тази длъжностна характеристика и там пишеше също, че е длъжна да обучи персонала за поведение при такива ситуации, а не да лашкат детето наляво надясно като миналия път в яслата - и го казах  на директорката. Въпреки това аз написах инструкция за поведение при температура и гърч и я занесох на невролога да я съгласува.
Надявам се да не влизат в употреба нито лекарствата, нито термометъра, които занесох.
Желая здраве на дечицата!

# 177
В нашата градина предупредих мед.лице за гърчовете,макар че минаха години и не са се появявали.При най-малката температура веднага и даваха нурофена и ми звъняха да я прибера.Всъщност нормално е ,няма работа при здрави деца,ако е болна.Но и се бяха стреснали да не би да стане нещо в градината и бързичко ме викаха.А иначе и моето дете си върви много слабичко и доста злояда е.Не знам,аз мисля че като мед.лица трябва да са подготвени дори и диазепам да сложат в нужния момент.

# 178
В нашата градина предупредих мед.лице за гърчовете,макар че минаха години и не са се появявали.При най-малката температура веднага и даваха нурофена и ми звъняха да я прибера.Всъщност нормално е ,няма работа при здрави деца,ако е болна.Но и се бяха стреснали да не би да стане нещо в градината и бързичко ме викаха.А иначе и моето дете си върви много слабичко и доста злояда е.Не знам,аз мисля че като мед.лица трябва да са подготвени дори и диазепам да сложат в нужния момент.

На това разчитам и аз...

# 179
Здравейте, смели майчета  Hug
Да се запиша и аз при вас   bouquet
Моят син е от аутистичния спектър и за съжаление вече 2 пъти направи фебрилни гърчове. Първият път беше адски страшно, продължи около 7 мин.и буквално си помислих, че си е отишъл  Cry Cry После си мислех, че ако ми се случи пак ще бъда по-подготвена, уви! Не бях  Cry Направихме ЕЕГ, на което се показаха едни евентуални огнища. За момента му изписаха само диазепам (ще се обаждам в аптеката в София да ми правят свещички) и след 3 месеца ще правим второ ЕЕГ, което, ако потвърди тези огнища ще ни пращат на ЯМР. Може ли да ми кажете какво всъщност се установява на ЯМР и как се свързва с евентуалната епилепсия?

Общи условия

Активация на акаунт