Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!

Miami_beach, честит свален килограм, супер!

Аз съботно реших да правя гофрети за семейството, а от много време за себе си правя по-различни, стават страхотни в гофретника и с удоволствие споделям с вас тази изпитана, лично моя си рецепта:

1яйце,
3/4 ч. прясно мляко /ползвам обезмаслено/
30гр.моцарела нарязано на дребничко в сместта /аз режа с големината на крутони/
1ч.ч. овесени трици
щипка сол
половин ч.лъжичка бакпулвер

По желание може да се сложи риган или друга подходяща подправка.

Лесно, бързо и вкусно, сместа стига за 3-4 бр.
Не бих ги нарекла гофрети, защото са соленички, но пък в гофретника се изпичат идеално.Приятен апетит!

Допълвам, за да ви се похваля, какво си купих преди мъничко от Кауфланд, може на някой да му хареса - чета, че е пълно с "полезности", утре мисля да го пробвам. Ето, това е - черно пшенично брашно!

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 18:20 от setony

# 31
  • София
Сети, мерси за рецептата и за споделеното за брашното. Определено ще го разгледам. От твоя линк видях фейсбук страницата на вносителите, много е приятна Simple Smile

Сетих се за пастата, че преди 1 месец бях купила прясна паста от една от веригите, беше в хладилните отделения и имаше срок около 1 месец. Много ни хареса при готвенето. Вече ще се оглеждам основно за прясна.

Аз да ви кажа за месото от Кауфланд, за 5-6 години сме купували само веднъж от там месо и вчера реших да купя. Много странно ми се видя купих свинско каре 720 грама, нормално дебело, не е било от младо прасе. Много се сви при печенето. Пекох го в тавичка с 1 лъжица олио и вода, повечето време под фолио. И като го премерих готово беше 360 грама. Почти половината се беше изпарило. А иначе е крехко и вкусно. Аз мисля, че е обработено с вода и още нещо. До сега не ми е правило впечатление карето така да се изпари, за това реших и да го премеря. Като готвя следващия път ще меря и от други магазини да видя как се изпарява.

През почивните дни не ядох много, очаквам тази седмица кантара окончателно да покаже 1 кг. по малко, за сега се е доближил много до целта, ама не е залегнал съвсем върху нея. Simple Smile

Да си пусна менюто за петък - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=438&mode=stf - 1172 калории.

През почивните дни правих за пръв път туршия - около 2 кг. пробиотични кисели краставички. Ще пусна рецептата по-късно. Правят се само с подправки, вода и морска сол, не знам как ще станат, но така ферментират по естествен начин и очаквам да ми повлияят добре на корема, без упражнения Simple Smile, ще видим. Ако имате инфо за тази сурова туршия, без оцет, варене и аспирини, кажете.

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 11:06 от TanyaMG

# 32
  • In transit
Здравейте!

Допълвам, за да ви се похваля, какво си купих преди мъничко от Кауфланд, може на някой да му хареса - чета, че е пълно с "полезности", утре мисля да го пробвам. Ето, това е - черно пшенично брашно!

да не те разочаровам, но това брашно е "болно". Като изпечеш хляба с него и лепне, както когато има картофена болест. Проверих всички съставки, които бях сложила и остана от него да е проблема. Може да е било от партидата, но съм разочарована. А и никъде по него не пише, че е грахам или какъв точно тип брашно е. Няма такова понятие като "черно брашно"  Peace

Таня, месото в кауфланд им го носят в пластмасови тарелки залепени с найлон отгоре. Не помня фирмата, но не е "тяхно". Може и периодично да си сменят доставчиците. В Била е добро месото, имат си транжорни и там го разфасоват. Винаги е прясно. Не е имало случай да съм била недоволна от качеството.  Peace

# 33
Танче, аз основно от Кауфланд купувам, защото ни е близо, най-вероятно наистина има вода или друго, не би трябвало да се стопи толкова.
От брашното съм много доволна, пак ще купя, правих едни "мекици", диетични, страхотни станаха! Хляб в хлебопекарната също, без забележки, не ми е лепнел, стана си "пухкав", явно моята партида е "здрава"  Grinning .
Хубав ден !

# 34
здравейте  Hug
последните дни спрях да броя  Blush  но едва ли съм прехвърлила нормата.
днес съм на:
кафе, две пълноз.филии, плочка сирене, 2 домата, карфиол и кестени - до тук 730кал

# 35
И аз поспрях тия дни да броя ииии..... със сигурност надвишавам нормата! Ама нищо - сега до петъка ще влизам пак в релси, та ако може поне да НЕ изоставам с КГ  Praynig Ако не - и другия петък ще е ок за мен  Peace

Аз най-свясното месо съм купувал от магазин ТЕМПО, амаааа .... го закриха тука. Сега е ПИКАДИЛИ  Laughing

# 36
Здравейте, млади дами!
Отчитам се за днес със:
Закуска - 1 ябълка, чаша прясно мляко 0,1%, яйце на тиган без мазнина с 100 грама обезмаслено кисело мляко.
Втора закуска - 1 ябълка.
Обяд - 35 грама сирене и 1/4 краставица.
Следобедна закуска - предварително се оправдавам, че в училище е трудно да устои човек... oops 1 ябълка, 1 нестле фитнес с ягода и 1 пакетче (20 грама) бисквити Tuc с паприка  Shocked
Вечеря - 2 ябълки (май имам пристрастение към ябълки... Laughing ) и чаша прясно обезмаслено мляко.
Общо ккал за деня:
1200 Embarassed

Поне тренирах и ходих доста...

Лека и приятна отслабваща седмица! goodscale

# 37
И аз така съм пристрастена към ябълките Simple Smile А що се отнася до мен определено не слизат тези 2 килограма,а ув ям в нормата...  Sad За днес:3 в 1,сурови лешници,2 ябълки,малко полуготови спагети,чай билков и малко лутеница със сиренце.От тази вечер до утре към 23:00 е лунна фаза,дано я премина успешно

# 38
  • В Балкана
Здравейте, млади дами!   bouquet  Пише ви едно 14-годишно момиче, следящо ви от доста време... Надявам се, че не е твърде късно и аз да се запиша.  oops  От известно време съм вегетарианка, а от съвсем скоро почнах и упражнения (йога,пилатес, мисля да се запиша и на конна езда). Висока съм 167 и тежа 54 килограма... Целта ми е 47-8. Такааа... Започвам направо с отчета:

Закуска (след 45 минути пилатес и йога Sunglasses ) - 1 голям банан и 150 мл обезмаслено прясно мляко.
Ккал:
350

Нататък още не съм измислила какво да ям, ще видя на момента...

Приятен и отслабващ ден!

Намираш се във възраст, в която растеш и се развиваш. Имаш нужда от качественат храна и количество, необходими за подрастващия ти организъм. А не от един банан, ябълка и обезмаслено мляко. Решението ти да станеш вегетарианка от какво е повляно? Някаква нова мода, училищния кръг или просто за разнообразие.. И каква точно вегетарианка си? Гледам, че ядеш яйца, сирене, обезмаслено (голяма глупост!) мляко.
Вместо да се наслаждаваш на ученическите си години, тръгваш по един много хлъзгав път. Път, който може да те доведе до голяма катастрофа.
Тренирай и яж. Доставяй на тялото си всичко необходимо. Не го карай да гладува, защото после ще ти го върне, тъпкано.

Крайно, крайно недостатъчно!!

Разкарай тези тук - мук, нестлета фитнеси, които са пълни боклуци, яж си плодовете, вкарай зеленчуци, млечни, мазнини, протеин.

# 39
  • София
tv_fenka, присъединявам се към думите на Rain* . В момента ръста ти и теглото са в много добра пропорция. Ако постигнеш исканите от теб 48 кг. при ръст 167 е много вероятно да ти започват хормонални проблеми, свързани с недостига на мастна тъкан. Най-добре е да се консултираш с лекар за това твое желание. А ако е някаква мода да помислиш дали да я следваш. В почивните дни попаднах на една много интересна статия в "Дневник" за готвената храна , че развива мозъка. Предполагам, че имаш амбиции за следване и това е важно.

# 40
Вчерашното ми меню:
Закуска: 2ф.хляб (вита с кълнове), намазани с топено сирене и покрити с филе + половин кофичка кисело мляко;
Втора закуска: Останалата половин кофичка кисело мляко;
Обяд: супа от бондюелски микс зеленчуци, 2ф.хляб със сирене;
Вечеря: Пилешки дробчета поръсени с пармезан!

Калории-под 1000, достатъчни за мен.

Усмихнат ден на всички! Какво мислите да бъде днешното ви меню?

# 41
кафе, две пълноз.филии, плочка сирене, 2 домата, карфиол и кестени - до тук 730кал
довърших деня с 944кал:
ранна вечеря:120гр пил.дробчета с карамелизиран лук, чаша червено вино, 1/2 св.пържола (рибица)
късна вечеря: 150гр. печени кестени , 2 парчета шоколад и десетина стафиди
така финиширах с 1674кал  Flutter

# 42
Такаа.... Подготвена бях за нападението и затова ще се отбранявам! #2gunfire

Rain*, знам че е притеснително на пръв поглед, но сега ще обясня. За вегетарианството (не съм веганка, а вегетарианка  Wink ) - не е нова мода, просто начин на живот, който искам да водя, и идеали. Вчера прегреших с нестлето и тук-а. Ама какво да се прави, понякога си позволявам, тъй като тренирам. Simple Smile Колкото до калориите, преди време имах огромната глупост да започна режима на Дюкан и обърках метаболизма си. Сега ми трябват около 1500 ккал на ден, за да си поддържам теглото (забелязала съм, че приемам ли повече, качвам плавно), минус 300-400 когато съм на диета.

TanyaMG, разбирам, че се притесняваш Stop, но аз и преди съм била 48 килограма и се чувствам добре... Но пък отскоро започнах и тренировките и с мускулна маса ще е добре да съм 50.  Wink

# 43
  • София
tv_fenka, аз така да си кажа, то ми е от възрастта, не те нападам Simple Smile На мен ми е интересно какво ядат младите хора, така че пиши. Напълно възможно е това да е оптимално тегло и при теб - ето Непокорна е 162 и казва, че най-добре се чувства на 46 кг., (цитирам по памет).
До сега винаги съм мислела, а и така съм виждала, че жената изглежда най-добре на ръста -110. Но наистина хората имат различни структури и потребности.  Simple Smile

Не знам какво ще готвя след обяд, ще ходя в магазинчетата около нас. Искам да сготвя нещо, което го яде детето. Решила съм да я охраня малко, че беше болна и ми се вижда малко бледа. А тя яде все калоричнички храни. Мисля, че едни кюфтета сос, тип по чирпански ще яде. Тя много обича и наденици от месарския цех до нас. Но може би ще трябва и едни телешки меса да изпека, че ще ми отиде диетата.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 13:47 от TanyaMG

# 44
tv_fenka - абе добре си с 1200 за ден при 48 кг! А и тактиката ти е добра - да идеш на -2 кг, които после да напомпаш под формата на мускули и да станеш 50! Екстра! Само да стане, де!  Party Щото права е Rain, че сега ти все още растеш и няма да е толкова лесно да смъкваш КГ, т.е. да "намаляваш" грубо казано.... То в основни линии и мойта тактика дето я подхванах през м. септември е същата - да смъкна КГ до нива практически такива, каквито съм бил на 16-17-18 г. възраст, после (или междувременно) - с упражнения да "вдигна" малко КГ поради натрупване на мускули... Засега трудно ми "работи" тактиката, щото не съм бил скоро толкова КГ (малко има предвид)! Но вярвам, че ще стане! По-трудно ще е като почна упражнения (сигурно след 1 седмица или 10-ина дена, че сега все още няма как да стане) и хем държа някакво тегло, хем преобразувам всичко в мускули! Нахъсал съм се за това, въпреки че ми е ясно че ще е доста по-студенко времето от сега!  ooooh! Очаквам в резултат да имам +2 или +3 кг тогава (евентуално след период от 2-3 месеца), като поне мерките в кръста се запазят....  Laughing Изглежда ми като някакъв много идеален вариант, ма не съм казал, че е невъзможен!    Rolling Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт