Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Miami_beach, аз сега не съм 48 кг... Cry  Бях преди 1 година, сега съм 53 Embarassed (най-прясното мерене). Искам да стигна 50 с мускули... Тренирам всеки ден по 1 час. Ама ще видим дали ще стане работата.

TanyaMG, повечето ми приятели се тъпчат с абсолютни боклуци - мазни дюнери и бургери, пържени картофи, чипсове, шоколади, кифли, баници и т.н. Но аз не съм така!  Naughty Гледам да се храня здравословно и да спортувам. Все пак трябва да се грижим за себе си, за да бъдем в добра кондиция. Wink

Отчет за днес:
Закуска - проспана.
Обяд - 1 яйце на тиган без мазнина, 2 чаши обезмаслено пряно мляко, към 150 грама салата (настърган морков с лимон и каменна сол), 2 ябълки.
Следобедна закуска - 1 ябълка, 30 грама печени бадеми.
Вечеря - 200 грама обезмаслено кисело мляко, 1 чаша обезмаслено прясно мляко, 1 купичка зеленчукова супа без мазнина или фиде, 2 ябълки.
Общо калории за деня:
1100 ккал

# 46
tv_fenka - точно това имах в предвид - че искаш да станеш 50 с мускули и затова искаш да минеш първо през 48 Wink

# 47
Фенке, ти мен няма сигурно да ме послушаш, щом не послуша другите, които се опитаха да те посъветват да бъдеш по-разумна... Но не мислиш ли, че щом преди година си била с 5 кг по-малко, е възможно тези нови 5 кг за една година да са защото си пораснала? Ръстът ти не се ли е променил за това време? Извинявай, но наистина си прекалено малка (не млада - малка!), за да спазваш такива калорийни ограничения. Ти имаш нужда от калории на твоята възраст, калориите сами по себе си не са лоши и вредни, организмът използва много голяма част от тях за процесите по изграждане и поправяне на повреди. А в твоя случай - растящо дете - със сигурност организмът е зает да изгражда развиващия се организъм и за това трябват много калории. Ако го лишиш от тях, ще забавиш и застрашиш развитието си. И сега, при тези килограми на този ръст, си доста слаба. Ако слезеш още надолу, наистина рискуваш здравето си, а точно на твоята възраст последствията могат да бъдат много сериозни. Прекрасно е, че искаш да се поддържаш, да спортуваш, но имай предвид също, че, първо, нямаш никаква нужда от отслабване, второ, в момента се изграждаш и това, което се изгради сега или което не успее да се изгради, защото си попречила, ще си го носиш и ползваш цял живот. Така че е в твой интерес сега да не пречиш с ограничаване на калории, за да не съжаляваш по-нататък...

Бих те посъветвала да не броиш изобщо калориите, а само да ограничиш сладкото и тестеното. Всичко друго си яж и в никакъв случай не яж нискомаслени млечни продукти и не избягвай мазнините в готвено и салати. Ти си жена, организмът ти има нужда от тези мазнини.

Дано да ме послушаш, защото иначе е съвсем възможно след няколко месеца да се чудиш защо нямаш цикъл.

# 48
  • В Балкана
Такаа.... Подготвена бях за нападението и затова ще се отбранявам! #2gunfire

Моето не е нападане, твоето е чиста проба глупост!
Имаш ли вече цикъл?

Спортувай, яж достатъчно, не ограничавай хранителни групи, просто избягвай джънк-а и боклуците.
За да си увеличиш мускулната маса, не е нужно първо да отслабнеш, пък после да я трупнеш. Махането на мазнини и качването на маса се случва едновременно, при спазване на разумен и оптимален за тялото хранителен и двигателен режим.

Изказването и взимането ми на отношение, е заради твоето здраве и развитие.
А не за да нападам и да размахвам "пищови".
В крайна сметка ти ще правиш, каквото правиш и ти ще си носиш последствията. Идеята е да се иформираш достатъчно добре, преди да сбъркаш. Литература има в нета, колкото искаш.

# 49
Прекрасно е, че искаш да се поддържаш, да спортуваш, но имай предвид също, че, първо, нямаш никаква нужда от отслабване, второ, в момента се изграждаш и това, което се изгради сега или което не успее да се изгради, защото си попречила, ще си го носиш и ползваш цял живот. Така че е в твой интерес сега да не пречиш с ограничаване на калории, за да не съжаляваш по-нататък...
Аз пък не мога да разбера откъде ги раздавате тези квалификации. Истината е, че всеки човек е различен и няма таблица с идеални ръст и килограми, която да може да се отнася за всеки. Факт е, че момичето може да изглежда като анорексичка на 48 кг., но може и да изглежда съвсем нормално. Ние това няма откъде да го знаем освен ако не я видим. Тези неща тя си ги преценява. Лично според мен е много по-добре да си вегетарианец, да спортуваш и да внимаваш какво ядеш отколкото да се тъпчеш безразборно с боклуци. Факт е също така, че и двете неща могат да нанесат щети на организма, но това ми се струва доста по-малко вероятно да стане при първата група. Най-малкото за да ги вземе тези решения тя се е интересувала най-вероятно, може и да не прави всичко съвсем правилно в момента, но ако има желание ще се научи.

И само за сведение аз съм висока 164 см., в 9-ти клас бях станала 52 кг. и си бях леко закръглена. Свалих ги на 49 кг. и изглеждах нормално. В момента тежа 48 кг. и смятам, че изглеждам добре. Даже искам да сваля още 1-2 кг. защото имам излишни мазнини на някои места и смятам, че ще съм още по-добре.

Иии най-накрая да се отчета поне Mr. Green В крайна сметка започнах да си пиша калориите и на друго място освен в приложението на телефона и си направих сметки за целия месец октомври. И за жалост съм на +1162 калории. По принцип не е добре, че е плюс, но пък не е голям плюс като се има предвид, че е за целия месец. А и сега като си намалих пак калориите на приложението съм доста по-стриктна и смятам, че за ноември нещата няма да са така.

# 50
  • Русе
ехооо, как сте хора, чета ви от време на време и ви се радвам.
За да си увеличиш мускулната маса, не е нужно първо да отслабнеш, пък после да я трупнеш. Махането на мазнини и качването на маса се случва едновременно, при спазване на разумен и оптимален за тялото хранителен и двигателен режим.
абсолютно съгласна. още повече, че с калориен дефицит сваляш и мускулна маса, за това също има доста информация. така че пътя отслабни пък после прави мускули е доста безмислен.
Фенка, добре е да попрочетеш не форуми, а литература базирана на наука, за мазнините, белтъците и тяхното въздействие върху изграждането на клетките и тъканите в организма преди да почнеш такива рестрикции - но избора и решенията са си твои и на майка ти бих казала. аз имам дъщеря почти на твоите години и не бих позволила подобна рестрикция в храната, но я водя с мен на фитнес.
аз продължавам да броя макар че се опитвам да повиша калориите си с тези тренировки, така че сега имам проблем че трябва да ям повече, а не мога - ужас. мисля да си взема фат бърнър за известно време за да се побутна, но не съм убедена още дали вредата няма да е по голяма от ползата или да изчакам нещата да си се случат . ясно е че трупани с години килца няма как да паднат за няколко месеца.

# 51
Напълно съм съгласна с Бухтичка!

За мен идеалното тегло се вижда в огледалото, не е цифра от таблица!

Бухтичка, къде пишеш нещата сега, някъде в нета ли?

Моят кантар тотално е замръзнал, до грамче. Аз карам на около 1000 кал.дневно и си го чакам да се сети, че му е добре на тях и да не ги складира толкова  Laughing

Усмихнат ден на всички  и не прекалявайте с бонбоните и лакомствата Flowers Jack O Lantern afwitch Flowers Jack O Lantern

# 52
Бухтичка, къде пишеш нещата сега, някъде в нета ли?
Не, на най-обикновена бележка на телефона. Таблица в ексел върши същата (че и по-добра) работа, но мен ме мързи да сядам на компютъра, че да гледам от телефона и да нанасям Laughing Но ако имаше приложение, в което да си ги пиша и да ми ги смята и да ми показва щях да съм най-щастлива Joy

# 53
Мда, аз в момента съм с екселска таблица, но помня, че имаше някъде точно смятащо приложение и реших, че може да си на него...Аз ако го намеря /преди доста време го ползвах/, ще го покажа...

# 54
  • В Балкана
А бе, хора, вие правите ли разлика между вас - вашия ръст, години, тяло и 14-т годишния все още недоразвит организъм?
Ние сме на достатъчно години да се недохранваме, да се разболяваме,  да се тъпчем, да пушим, да пием и да решаваме какво да правим с телата си.
И да, идеалното тегло се вижда в огледалато, но колко деца, млади дами и жени страдат от хранилни разтройства, защото огледалата им са криви?
Аз не подкрепям подобни безумни идеи на млади момичета.

Елан от позицията си на майка, го е казала добре.
Интересно ми е Непокорна, тежаща 46кг, при ръст 162м., но вече около 30-т годишна и родила две деца, какво ще каже. И дали ще привества идеята за гладуване, ядене на ябълки и обезмаслени глупости.

# 55
таблици и сметки - ползвам екселска таблица предоставена от съотборник   bouquet, а напоследък често ползвам Diet Helper за Android  Wink

за вчера 1629кал
з. макарони със сирене, кафе
о. филия бонус със сирене и домати
с.з. 10 бадема, чай с мед
в. чаша вино, две филии ръжен хляб и маринована херинга

не съм се теглила и мерила от .... началото на месеца май  newsm78
дали не е време да се "огледам" утре на гладно и жадно   Whistling

# 56
Rain* , аз напоследък виждам толкова 14годишни с ужасно наднормено тегло, които изобщо не се тревожат как изглеждат и колко е вредно това...как вместо да тренират се тъпчат с банички, понички и бургери...та на този фон, ябълките не ми изглеждат толкова зле, а аз дори не обичам много ябълки... Peace Все пак аз лично квалификации кое е глупаво и нездравословно не си позволявам да давам, но хората са много различни и всеки вижда нещата различно, кое огледало е криво също е въпрос на лично виждане.
Всяко прекалено нещо е неприятно, но нормите кой как изглежда на определени килограми са разтегливо понятие...

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 11:04 от setony

# 57
А бе, хора, вие правите ли разлика между вас - вашия ръст, години, тяло и 14-т годишния все още недоразвит организъм?
Ами аз точно затова дадох пример със себе си. Горе-долу до 12 годишна възраст си бях слаба и не обръщах внимание на външния си вид. След това до 15 години под влияние на различни фактори не се хранех никак добре и качих. Е, не бях дебала, малко над 50  кг. бях, но бях леко закръглена. И със някакви супер странни диети ги докарах до 49 Shocked Явно тогава просто супер лесно съм сваляла и затова. Под странни нямам предвид силно ограничаващи, даже си мисля, че прекалено много съм яла (и то глупости) и съм отслабвала в същото време. Прочетох в някакво списание, че съотношението на храните за въглехидрати, протеини и мазнини трябвало да бъде 3:2:1. И се стараех така да се храня...само дето тези съотношения си ги претеглях някак наум. Представата ми за храни с такива съотношения беше баница и мляко с ориз (или поне само тези си спомням в момента) Shocked Честно казано нямах намерение да го пиша това, но викам да покажа, в тази възраст много глупости могат да се направят. И не мога да кажа, че менюто на момичето е най-доброто възможно в момента, но смятам, че може и да го промени с времето като научи кое е добре и кое не.

setony , не съм сигурна какво приложение имаш предвид. Аз имам такова за броене на калории. Кахърът ми беше, че не можех да ги видя сумарно за седмицата. Всъщност аз ги виждах, но то ми ги показваше на база на зададените 1200. А на мен ми трябват 1500 калории за задържане на теглото и тези 300 калории на ден в разликата трябва сама да си ги извадя, за да видя какво е положението. Та сега са ми на 1200 на ден и накрая от числото, което ми се получи за седмицата вадя 2100  калории (7 дена по 300 калории) и получения резултат си го записвам отделно на въпросните бележки Simple Smile

# 58
Имаше едно приложение, но не си спомням дали в кулинарен или фитнес форум беше  Grinning , смяташе калории на всичко, дори когато му зададеш рецепта, в близките дни ще потърся.
Моето съотношение е 2:2:1  Протеини : Въглехидрати: Мазнини, доволна съм, правя си го без проблем, въпреки, че твоето 3:2:1 още по-добро за отслабване ми се струва, особено ако не са от баница и мляко с ориз  Laughing Laughing.

# 59
  • 1st floor

Интересно ми е Непокорна, тежаща 46кг, при ръст 162м., но вече около 30-т годишна и родила две деца, какво ще каже. И дали ще привества идеята за гладуване, ядене на ябълки и обезмаслени глупости.

Ще кажа, че това, с което се храни девойката е абсолютно недопустимо в периода на растеж.  Naughty Даже и за пораснали вече, като мен  Mr. Green, ми се вижда крайно глупаво. Това обезмаслено мляко и разни супи без фиде и мазнина... Sick Каква супа е това и кой готви така - не знам...Нормална супа с фиде и мазнинка от пилето или малко масло не е никак калорична, та не виждам смисъл да се ядат буламачи...Повечето от  домашно приготвените яденета, като леща, боб , зеле, та дори и с месо, са се вмествали съвсем успешно в менюто ми с ниски калории и съм успяла да сваля килограми. Ще подкрепя другите, че трябва да наблегнеш на спорта. Но не умопомрачителни дълги часове на кростренажора...Достатъчно е да си редовна, не се вманиачавай!!! Красивото тяло не е най-важното в този живот. Да, всички се борим за него. Но преди това трябва да намерим някаква хармония у нас и да сме щастливи, колкото и да звучи клиширано. Аз лично ако карам на безвкусни супи, ябълки и обезмаслено мляко, няма да се чувствам никак щаслива!!!  Mr. Green За това винаги съм казвала - да има и нещо малко за душата, да има здравословна храна за тялото, а когато има и мярка - ето ги желаните резултати!!!  Peace
Не ми се коментираше по въпроса, защото думите ми ще бъдат глас в пустиня. Девойката е решила, че това е правилния начин и явно се чувства обидена и нападната от хората, които не мислят така.

Общи условия

Активация на акаунт