Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Аз пък все не мога да си оцеля калориите.  ooooh! Уж 1500 ама често са малко отгоре! Попринцип ми излиза, че трябва да приемам 1914 кал, но това според мен е твърде много. Резнала съм към 400 калории ама след вечеря все хапвам нещо допълнително и ми се вдига тоталът. Менюто днес:

З: соленки и вафла
О: мушнах един бонбон и започнах една салата, която по-късно стана вечерята ми
В: въпросната салата с риба тон и царевица, за десерт мляко със зърнена закуска, трябва да се дояжда, че срокът на годност наближава
Общо: 1550 калории

Искам да ви попитам какво мислите за Периодичното Гладуване? (intermittent fasting)  newsm78 Накратко един ден в седмицата се прави 24 часа тотален глад (в това число влиза и времето за сън), пият се напитки с 0 калории, в това число и диетичните газирани. Кафе и чай може, но без добавки, а подсладители заместват захарта в тях. По този начин всяка седмица се получава допълнителен калориен дефицит. Има и друг вариант на гладуването, с който аз имам опит. Фаст-5 се нарича методът и общо взето е глад 19 часа в денонощието и прозорец от 5 часа в удобно време през деня,  които се консумират всички необходими калории. Ще се радвам да чуя мнението ви за периодичното гладуване   bouquet

# 466
  • 1st floor
Това с тоталния глад за часове не го възприемам. Лично мое мнение, не го натрапвам. По-скоро ми харесва варирането на калориите в различните дни.

1426 за днес. Исках малко по-малко, но и утре е ден... Wink

# 467
Баничка* - Tова с тоталното гладуване съм чел, че е екадаши - постене, което се прави на определени дни от индийския лунен календар (каквото и да означава това!) и не се прави ей така - когато си решим, а само два пъти през целия лунен цикъл! Има очистващо въздействие върху организма и стабилизира психически и синхронизира цялостната личност на този, който го прави.... Но няма нищо общо с практиката позната като "лунуване", не го бъркайте с нея! Практически се прави пълен пост, т.е. НЕ СЕ яде нищо в деня на поста, но вода се пие. При по-строгата версия - не се пие и вода!!! Целия пост започва даже на предния ден, защото и на предния ден човекът НЕ трябва да вечеря. В по-леката си версия, на екадаши се позволява хапването на плодове и зеленчуци (не знам дали всичките е допустимо), пие се мляко и - разбира се - вода. Междувременно, точно днес е такъв ден - подходящ за екадаши --> защото има и НЕподходящи дни и тогава се измества деня за поста. Ще има пак такъв подходящ ден след около 2 седмици и т.н.  Но НЕ Е всяка седмица! Peace

Непокорна - заинтригува ме с "убитите" въглехидрати.... Къде може да се намерят "живи" или "животворни" въглехидрати? Може ли малко повечко инфо по тоя въпрос...  Rolling Eyes

# 468
  • 1st floor

Непокорна - заинтригува ме с "убитите" въглехидрати.... Къде може да се намерят "живи" или "животворни" въглехидрати? Може ли малко повечко инфо по тоя въпрос...  Rolling Eyes
Mr. Green

# 469

Непокорна - заинтригува ме с "убитите" въглехидрати.... Къде може да се намерят "живи" или "животворни" въглехидрати? Може ли малко повечко инфо по тоя въпрос...  Rolling Eyes
Mr. Green

Wink

# 470
  • София
Баничка*, по повод гладуването 19 часа - аз мисля, че има някакъв смисъл. Четох в книгата "Ензимния фактор", Д-р Хироми Шиния препоръчва понякога да се вечеря рано и до другия ден до обяд да не яде, например в 18 часа вечеря, следващо хранене 12 на следващия ден. Аз също го правя това и за мен е успешно, пия неподсладен чай. Но не се насилвам да е на специални дни, а просто има случаи се получава. Е, ако в рамките на 10 дни не ми се е появил такъв случай, гледам да го предизвикам. Simple Smile Успявам 2-3 пъти в месеца да го направя.

А за хляба, ох, нещо като предизвикателство ми става - тази година съм решила да специализирам в нискокалоричен и качествен хляб. Попаднах на една рецепта на Андрей Райчев, социолог - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=132405 . Тук е модификация за машина и има добри данни за смъкване - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3882791#msg3882791. Гледах и в моите рецепти в книжката към машината, имам идея за следващия.

НеПоКоРнА, на моята леща пише коралова - а дали е розова или оранжева не знам, минава за всякак Simple Smile

# 471
  • 1st floor
Добро утро, момичета и момче!!!   food010

http://www.bb-team.org/articles/4250_opasnite-dieti-parva-chast

Това е една статия с табличка. Там може да откриете доста грешки, които се допускат при диети за отслабване и съответно как това се отразява на тялото . Има спомената и войнската диета, тоест когато се приема храна в малък интервал от денонощието, през останалите часове се гладува. Ако ви е интересно, прочетете. Има споменати и други диети - Дюкан, ала-бала...Може и доста от вас да не са съгласни с написаното. Но за мен е точно така. Не се ограничавам от нищо и от никоя храна, просто гледам да не прекалявам и нездравословните да не взимат превес над здравословните...Броенето на калории ми помага да овладея прасето в себе си  Animal Pig, защото съм страшна лакомия. То може би е единственото ми ограничение, като често и него прекрачвам.  Mr. Green

# 472
Тези боклуци диетичните газирани напитки не бих ги пила изобщо, да не говорим пък ако ще ми е само това за целия ден. Иначе такова гладуване не съм правила, само съм лунувала, което се прави според фазите на луната и трае 24 часа. Но имаше един път когато ми се падна от сутринта до вечерта и много трудно издържах, беше ми лошо вечерта. Когато се падне през деня и съм хапнала нещо се издържаше по-лесно. Но не бих се занимавала пак.

# 473
привет  Hug
едно време баба ми правеше такова гладуване, наричаше го пост (освен че постеше, когато трябва) единия ден ядеше до 17ч и на следващия ядеше след 17ч.

п.п. за вчера тотала 1410кал   Б 28%   М 30%   В 43%

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 12:24 от did_ka

# 474
  • 1st floor
Преди малко вечерях и вече мога да дам дневния отчет.

З: варено яйце
О: баничка  Crazy
Сл З: 4 парченца портокал
В: кисело мляко с чесън + две рендосани сварени яйца

1146 ккал.
21% протеини, 48% въглехидрати, 31% мазнини
Отчитам се и с мнооого течности, повечето от чайчета - зелен, мента , мащерка...

# 475
Аз още не съм почнал да броя ефективно тази год., щото ми изфиряса единия кг дето исках да го махам и така - без да броя извънредно стриктно, а само горе-долу и по усет (даже не мога да кажа, че броя и "на око")... Засега все още и другото килце дето го чакам да се махне - си е тука.... ама пък и не прибавям, въпреки че правих 2-3 социални мероприятия от началото на год. до сега, вкл. и днес  Shocked Отчитам го като напредък това положение!  Sunglasses

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 21:10 от Miami_beach

# 476
1471кал   Б21%   М24%   В55%
з. коф.кис.мляко с банан и трици
о. кроасан с масло, чай с мед
з. 3 бонбона, чай с мед
в. пуешка супа, две мекици, парченце сирене

# 477
  • 1st floor
За около седмица съм свалила малко повече от половин килограм. Кантарът ми е механичен и показва между половин кг и един...Калориите ми не бяха много в ред, та съм супер доволна!!!  Mr. Green
Но пък имам план да си подновя всекидневните тренировки, с една почивка в седмицата...Планът започва от днес със сутрешно кардио на Били Бланкс на гладно!  bowuu Дано успея само време да намирам!!!  Praynig

ПП: за вчера добавям още 178 ккал. от нещо сладичко... Embarassed

# 478
Здравейте, да се включа и аз, от днес се присъединявам към вас, имам около 5-7 кг за сваляне.

З. Овесени ядки с обезмаслено мляко и ягоди
О. 3 варени яйца като само едното с жълтък, другите само белтък
В. Планирам алко мусака за вечеря

До тук съм на 360 кал, след вечеря се надчвам да съм под 1,000 за деня.

# 479
  • 1st floor
Добро утро, поспаланковци!!!  Hug

Добре дошла на MissBluIz!!!  Grinning
Струва ми се, че прекаляваш с намаляването на калории.  Wink Не е хубаво да падат под 1200...

Ето и моя отчет за вчера:
филия с луканка
варено яйце
леща
филия с пастет, вафла
...и на края едно парче към 150 гр. затворена пица...по никое време... Tired

Тотал: към 1600 ккал, ако са ми верни сметките за пицата, малко съм дала от себе си...надявам се...

Имам зверска мускулна треска от тренировките вчера. Сега ще действам на принципа клин клин избива, и след кафето ще поразмърдам старите кокали... Mr. Green

ПП: Днес имам повод да почерпя!  Grinning Моята дъщеря става на цели 13 години!!!  Tada Заповядайте:

Общи условия

Активация на акаунт