Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Непокорна - Да е жива и здрава дъщеря ти! И ти покрай нея - тоже!  baloni

Аз мисля, че може да се държи ниво от около 1000 ккал за ден за 1-2 дена в седмицата... Особено в началото на диета или хр.режим като тактиката с броенето на калории. Но действително - в другите 5-6 дни от седмицата ограниченията трябва да се вдигнат до минимум 1200... В съответствие с изчисленото за калориите за ден за отделния човек  Hug Peace

# 481
НеПоКоРнА , да ти е живо и здраво детенце   bouquet

аз се отчитам с 1504кал за вчера
з. кафе и бисквити с мюсли
о. кис.мляко и две вафли
в. две кюфтета, филия, зелева салата и малко вино

# 482
  • София
НеПоКоРнА, Честита рожденичка! Много здраве, щастие и успехи!

Аз карам около 1380 калории - няма да отслабна, най-вероятно няма и да напълнея. Зависи колко празници и пикове имам.

Ето за вчера 1382 кал

Закуска филия със солени и сладки неща - 350 кал.
Обяд 100 грама пилешко филе, туршия, домашен хляб
След обяд - бисквита 15 грама, малко шоколад 10 грама, малко домашен десерт /десерта е 80 калории/, мандарина
Вечеря 100 грама мусака без заливка, кисело мляко

За хляба - купих интересен и скъп хляб Mastemacher, за да го изуча. 100 грама от него има 175 калории. Искам такъв да се науча да правя Simple Smile Като гледам пак чистата вода намалява калорийноста, май. Ще пробвам днес колко най-много влажен мога да го докарам.

# 483
  • In transit
Непокорна да е живо и здраво слънцето на мама  Heart Eyes

Таня, може да понесе повече вода, остави го бухне по дълго да стане по порест като чабатата. По Раиуно има един сладур Габриеле Бончи се казва, майстор е на тестата, та той прави тесто от 500г брашно, 400мл вода и 2-3 г суха мая. Леко само омесва с лъжица, слага малко сол накрая и с купата в хладилника за 24 часа. Ама я намазнява добре купата да не  лепне тестото по стените. После обръща на масата върху много брашно щот тестото е много рядко, леко оформя и хоп в тавата като пица или фокача.

# 484
Съгласна съм, че 1000 ккал са малко на ден, но вчера беше 1-ят ден от моето "гладуване" и затова исках да поема по-малко храна. Според мен за да отслабваш с добро темпо ( около 1-1.5 кг на седмица) не може да приемаш над 1200-1300 ккал на ден, разбира се в зависимост от това колко си активен. За мен 1200 ккал за дни без фитнес и 1400 за дни с фитнес Simple Smile
За днес:
З. Овесени ядки с ягоди
О. Варено яйце и 2 белтыка с домати
В. Тилапия с див ориз и задшен карфиол

1100 ккал

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 04:26 от MissBluIz

# 485
  • Chicago/Varna
Момичета, защо се тормозите да броите калории и да гладувате. Не сте ли чували за "Зоната"? Що народ отслабна с този режим, без гладуване и мъки Simple Smile Това всъщност е режим за здравето, но всички го ползват за да отслабнат, защото докато си подобряват здравословните проблеми с това хранене , същевременно слабеят. Има сайт, в който има всичко от този велик биохимик д-р Бари Сиърс. Ако искате да слабеете, там е истината  www.vzonata.com   

# 486
По 1500 ккал на ден не е много гладуване според мен Simple Smile

# 487
  • 1st floor
Момичета и Маями, благодаря за пожеланията към вече немалката г-жица!!!  Hug

Peace
В никакъв случай не стоим гладни!!!  Laughing Просто озаптяваме прасенцата в себе си!!! Twisted Evil И отслабнахме... Wink
Иначе, мерси за предложението!!!  Peace

# 488
И аз съм на мнение, че не гладуваме  Mr. Green Всичко си ям, не съм се ограничавала от каквото и да било просто намалих количеството на някои храни и напитки  Mr. Green

Аз не съм много постоянна в броенето, но на око се старая да броя  Blush Вчера правих едни бисквити и исках да си напиша рецептата някъде и да изчисля колко калории съдържат, но всички сайтове, които пробрах, не работеха. Можете ли да ми препоръчате сайт, в който мога да си напиша рецепта и да ми изчисли калориите. Пробвах един, който работеше, но там дори пълнозърнесто брашно нямаше в продуктите и се отказах.  ooooh!

# 489

Peace
В никакъв случай не стоим гладни!!!  Laughing Просто озаптяваме прасенцата в себе си!!! Twisted Evil И отслабнахме... Wink

Joy   newsm26

# 490
Emigrantка - "Зоната", "Дюкан" и др. са все диети, от които за да не си върнеш КГ - няма излизане.... Все да си в Зоната, за да не пълнееш след диетата, все да си на първа, втора, трета, че и четвърта фаза на Дюкан пак с тази цел.... Тц, не е добра тактика това, вервай ми!  Flutter Peace

MissBluIz - Добро темпо имаш, давай все така!  Sunglasses

# 491
  • Chicago/Varna
Miami_beach Зоната няма нищо общо с Дюкян, и ако трябва да сме точни не е диета, а начин на хранене. Дюкянките, както се наричат момичетата, след месеци спазване на такава диета си връщат килограмите със заплашителна скорост, и няма спиране + д ане говорим за увредени бъбреци, омекнали нокти и кво ли не, страшно е.Тези момичета нямат идея какво си причиняват.
В зоната се яде от всичко, по пет пъти на ден, каквото си искаш, не се гладува, и не се броят калориите, и основното е подобрението на здравето.
След няколко седмици по стриктно спазване на грамажите, после вече човек се храни на око, правилно, просто трябва да се комбинират протеини, въглехидрати и мазнини на всяко хранене. Зоната е просто да придобиеш навици как да се храниш, това е. Не е диета в никакъв случай.

Аз отслабнах със 7 кг за 2 месеца, а мъжът ми с цели 23 кг за 6 месеца. Всъщност ние се хванахме със зоната заради здравословни проблеми,(от които вече няма и спомен, и всички хапчета са в коша от много много време) и просто страничния ефект е загубата на излишни мазнини. Това според мен е най-здравословния начин на хранене създаден някога. Такива неща усетихме в ЗОната, че не мога още да проумея какъв компютър е човешкият организъм. Вече почти две години си ядем така, каквото си поискаме, и по 5 пъти на ден Simple Smile без глад. Тръгнем ли да огладняваме, значи сме извън зоната Simple Smile

Разбира се всеки има право на избор, просто случайно попаднах в тази тема и се зачетох, и реших да споделя моя личен опит Hug Извинете ме че нахълтах така Simple Smile Не искам да се натрапвам.

Погледни тук ако ти е интересно, какво си причиняват дюкянките Sad и изобщо момичетата спазващи подобни диети: http://www.vzonata.com/proteini.php

# 492
Emigrantка - и аз по същата причина (както вашата) взех да смъквам КГ чрез броене на калории и вече смъкнах нужните КГ.... Интересно четиво, това за протеините дето си го цитирала. Особено впечатление ми направи СПИСЪКА (на картинката по средата). Не знаех че и излишъка на протеини води до загуба на мускули!!!!!!  Shocked Въобще целия списък излиза (според мен) доста демагогски, защото, цитирам: "ти трябва адекватното количество протеини" и ако е повече => загуба на мускули, а ако е по-малко - пак същото! Мн.ясно, че ти (и ми) трябва адекватното количество протеини! Това ще го каже всеки доктор и диетолог и фитнес-консултант! Въпросът е КОЛКО протеини? Защото ако си НАД или ПОД тайнствената цифра => загуба на мускули!? А е тайнствена цифрата, защо на всеки е нужно различно количество протеини дори при еднакви други мерки (кг, ръст и др.) Доказано е! Нали ти е известно? И затова някак си не ми хваща вяра СПИСЪКА....  Rolling Eyes

# 493
  • Chicago/Varna
ами адекватно означава точното необходимо количество за твоя ръст, а то се изчислява според килограмите, височината, талията, при мъжете при обиколката на китката+ какво ти е физическото натоварване.
 В зависимост от процента на телесни мазнини и физическата кативност се изчислява по колко блока протеин ти се полага на ден. Веднъж като се сметне по колко проптеин ти се полага, после всичко друго е лесно. Simple Smile От там знаеш колко въглехидрати и колко мазнини да ядеш, според полагащото ти се количество протеини:)

На картинката са показани карйностите, когато се спазват дълго време подобни диети, с прекален излишък или липса на протеин. Не че като ядеш един или два пъти повече и по малко, ще се случи нещо. За това пише хората спазващи подобни диети,т.е в дългослочен план, месеци наред.

При зоната няма как да превишиш 1200-1300 калории не дан, всичко е изчислено в зоновите блокове, и не се налага да се рови човек из етикетите на продуктите Simple Smile За това и ми беше много лесно.

Книгата е страшно интересна, ама не всеки обича да чете Simple Smile Най-ми хареса че е написана на разбираем език, без много страшни медицински плашещи термини Simple Smile  ама айде стига съм те занимавала с това Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 01:06 от Emigrantка

# 494
ядох питка, как да разбера колко кал е?

Общи условия

Активация на акаунт