Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 298
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Emigrantка - Откровено не съм съгласен с дясната половина на картинката в оная статийка... и изложих своите аргументи за това! Част от тях, де Wink За себе си мога да кажа, че обичам да чета, но не ей така само за самото четене или (по-лошо) да изпадам тутакси под влияние на написаното/прочетеното... а да си вадя по-солидни изводи от по-солодни източници (разбирай: повечко статии и книжки по съответния въпрос). На английски тази практика се нарича cross-check и горещо я препоръчвам на всички като добро лекарство за доста медийни проблеми, в които все повече ще бъдем потопени в 21-и век Wink

деница* - смятай с калориите за обикновен бял хляб (250 ккал за 100 гр.) и само отчети теглото на питката  Peace

# 496
    Здравейте.
 И аз с моите 4-5 излишни кг.голямо чудене и лутане какъв режим да подхвана. Първо се зачудих да започвам 90-дневната, от която всички са тоолкова доволни, след това "Зоната"-доста ми допада, но пък е много задължаваща и ангажираща с мерки и теглилки и грамове и примерно ако съм навън или някъде...няма как. Плюс това, добре....ще ги махна тези кг.с някакъв режим, а после....???
 Ами реших да започна и аз броенето на калории. 300-500гр.седмично ако успея да махам, ще съм супер доволна. 165см и около 54-55кг. За никъде не бързам..... Смятам в началото да приемам 1000-1200кал.и след като постигна целта да увеличавам плавно до приблизително 1600. Ще се старая да ограничавам доколкото е възможно сладкото и тестените и хлебни нещица. Принципно спортувам почти всеки ден от няколко години насам и тези кг.,на които съм в момента не ми стоят зле, имам доста мускулчета. Но ми се иска да позаслабна до 50кг. Надявам се да успея.

# 497
За никъде не бързам.....

Partizanka - Добър ключ си намерила!  Peace

# 498
Miami_beach надявам се!

# 499
Привет далечен  Hug
Живи и здрави всички през новата година   bouquet

Емигрантка, уважавам изборът ти, но такива крайни и "компетентни" изказвания за избора на другите ме кара да се намеся.Не знам какво обичаш да четеш, но разбирам по това което си писала, че се изказваш крайно за неща от които не разбираш.В статията ти Дюкан и Аткинс са сложени заедно без да се прави разлика.А те повярвай са доста различни.Да, обаче са едни от най-предпочитаните и веднага се слагат за лош пример, за да се изтъкнат предимствата на диетата, която трябва да бъде рекламирана.
Няма да давам предпочитания за диета, защото и аз като Маями съм на мнение, че изобщо не е добре да сме на диета, ако не е наложително свързано със здравето ни.
Лично съм била на Дюкан имам опит и освен всичко за твое разочарование имам страхотна коса и се радвам на отлично здраве  Grinning  Всеки е свободен да решава как да се храни и какъв избор да прави за себе си.

Темата за калориите ми е слабост, защото виждам смисъл в броенето.Аз лично не броя стриктно, но се съобразявам с калориите които поемам както като количество, така и като качество и за мен лично тази стратегия е супер успешна  Peace
Другата причина е невероятната атмосфера тук.Нека си остане такава.Супер сте момичета и момче   bouquet

# 500
  • Chicago/Varna
tqna разбира се че всеки има право на избор. Аз съм далеч от мисълта да агитирам някой за каквато и да е диета. Просто на мен ми беше страшно лесно без броене на калории, и реших да споделя и с вас Simple Smile Съжалявам, ако съм внесла смут без да искам Simple Smile  Hug

# 501
Добро утро на всички!  kaffeetrmker_2

tqna   мяркай се по-често тук, доставяш радост! Hug  Heart Eyes bouquet

Тази седмица ще пробвам тактиката с чашата топла вода с лимонов сок преди всичко друго сутрин... Надявам се на положителен ефект от това!  Peace

Приятно броене и нискокалорични хапки ви желая!  newsm55  Sunglasses

# 502
  • В Балкана
 Ами реших да започна и аз броенето на калории. 300-500гр.седмично ако успея да махам, ще съм супер доволна. 165см и около 54-55кг. За никъде не бързам..... Смятам в началото да приемам 1000-1200кал.и след като постигна целта да увеличавам плавно до приблизително 1600. Ще се старая да ограничавам доколкото е възможно сладкото и тестените и хлебни нещица. Принципно спортувам почти всеки ден от няколко години насам и тези кг.,на които съм в момента не ми стоят зле, имам доста мускулчета. Но ми се иска да позаслабна до 50кг. Надявам се да успея.

1000-1200 к. за жена и при това спортуваща всеки ден, са крайно недостатъчни. Няма да отслабнеш, а ще си направиш лоша услуга. И голяма част от мускулчетата ти ще "заминат".

А ако 50-те килограма ти стоят зле!?  Rolling Eyes
Не е ли по-важно как изглеждаме, а не колко тежим!?

Брой калории, но не ги ограничавай толкова. Внимавай с качеството на храната и не гледай кантар.

Маями, аз добавях и чаена лъжица мед.  В помощ на ВЦ-то Flutter  hahaha

# 503
 привет Hug

три дни съм на границата с калориите  Blush

от днеска на нов глас  Peace

# 504
Аз да се похваля откак започнах да броя се чувствам чудесно и виждам по-ниски цифри на кантара всеки ден  Sunglasses Хапвам си от абсолютно всичко, което ми се яде но си слагам по-малки порции и наистина се чувствам чудесно! Успех на всички "броящи" и нискокалорична и високодоходна седмица ви пожелавам  bowuu

# 505
 Здравейте, днес си хапнах порядъчно и се чувствам много добре.... Приятна вечер на всички.

# 506
 Peace
отчет 1350кал   Б 16%   М 9%   В 75%
з1. филия пълнозърнеста, шунка
з2. кафе, обикн.бисквити
о. нахут плакия
з3. чай с мед
в. нахут плакия, червено вино, соленки

# 507
  • 1st floor
Два дена не съм броила стриктно, но не съм надвишила 1500 със сигурност. Коремчето поспадна, тренирам редовно, както преди. newsm47

# 508
  • In transit
тянче, рейн Hug

Непокорна, само така! Heart Eyes  И аз наблегнах на спорт, броя къде на ум, къде пиша, но не минавам 1500. Ограничила съм въглехидратите, че те ми влият най-зле и чакам резултати.

Дидка е най-сериозна в броенето май, и е намалила калориите за деня. Браво! Дидка има ли някакъв резултат от промяната въпреки, че според теб си на границата?

MissBluIz, много добре, хубаво е да е мотивиран човек и да не го приема като някакво ограничение или вид диета броенето. Успех ти желая!

# 509
май резултата няма за сега  Blush
аз не се тегля често, а в редките случаи е на механичен кантар, така че няма промяна,
сантиметрите също не мърдат ... ама знам защо - не се движа!
като дойде пролетта и става за вървене , нещата ще си дойдат на мястото  Wink
сегашната идея с броенето е да не наддам повече, защото стигнах 70кг по празниците и ако мога да смъкна. Но както преди - гледам да свалям 1кг месечно. Като включа движение ще станат 2кг месечно  Simple Smile и все пак, искам да стигна 67кг , така че мисията не е невъзможна  Peace
зимата е много кофти сезон  Rolling Eyes направо се чувствам залепена за стола и с тая студова алергия се влача като костенурка  Sad

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 15:00 от did_ka

Общи условия

Активация на акаунт