Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
 hahaha
все пак не всички имат идея що са това калории  Whistling

отчитам се за вчера общо 1488кал с вечеря от пълнени гъби, бира, една филия и чаша мляко с мед  Blush

# 706
Влизам в магазина и си купувам сусамов тахан. Отивам на касата и гледайки буркана и питам продавачката:
Аз - "Извинете, защо няма написани калории?" (Има написани само проценти Б, М, В, фибри и т.н.)
Мълчание...
Тя - "Амиии... сигурно, защото няма."  
Аз -  Rolling Eyes Shocked "Да, бе!"
Тя - "Ето, има белтъчини, въглехидрати, мазнини ..... но калории няма"
smile3532 rotfImao

Още малко и щях да повярвам.  hahaha

Joy Joy Joy Откога ги търся тези продукти без калории... Joy Joy Joy

# 707
Rain - Дай адреса на магазина. И аз да си взема от този тахан  hahaha

Аз днеска се поувлякох с доооостааа непредвидени сладкости... Сега компенсирах малко %В с рибка и се понаместиха донякъде.... И доста вода пих. Вода, казвам, вода... ама нали боря СМ по талията, не чувствам да са намалели... Ше се види на седмичното ми мерене в петък!  Twisted Evil Peace

# 708
  • 1st floor
Маями, ти ли ядеше онази риба с Х, която не е хек... Mr. Green Забравих как се казва, но днес купих. Кажете как се приготвя, че ми е за сефте. Филе взех. И какъв е проблема с тази риба, че е толкова евтина?  newsm78 Да не почнем да светим на тъмно после? Crossing Arms

# 709
Непокорна - Херинга?  Rolling Eyes Аз такава си взимам в последно време... И не е мн.евтина! От пушена и маринована, за да не се занимавам много-много с нея, съм избрал втората и си поддържа цената. Те са дружки със сьомгата! От една категория са на по-мазните риби, съптветно с повечко Омега-3 мазнини. Тях не си ги отчитам, но са си важни, затова се насочих към херинга вместо другата риба с Х (хек или хоки)  Peace За приготовление ми е по-лесно със сьомгата.... Не знам защо - аз ли така попадам или така си се продава - но е по-удобно: има я сьомгата на шайби като котлетчета или филе супер-добре почистено и пак става за запичане  Sunglasses Има и по-необработена сьомга и така излиза и с по-ниска цена, но нали рехох вече, че търся да не се мотая часове с риба преди хапване, мърррзел се нарича!  Laughing Тъй че тия ми вървят към 18-24 лв килото (шайби, филе или ако сметнеш маринованото чисто). Хокито, което е от рода Хек и е към 6-8 лв/кг, също мятам на скара.... всичко предварително минава през уреда за готвене на пара, че така по-малко време иска за финалното печене!   chef Ку си си взела хоки - нищо й няма на рибата! Супер-добра е и стегната, само малко повечко problems има с костите отколкото почистената херинга или сьомга, ма си екстра! Хубави рецепти има за фурната, ти сигурно ги знаеш по-добре и от мен! Айде, да споделиш постижения!  Flutter

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 21:15 от Miami_beach

# 710
  • 1st floor
Ох, точно за хоки ставаше въпрос!!!  Party Как го приготвяш, че не разбрах?

# 711
Хоки - в уред на пара за 5-6 минути за да стане полу-сварена, после печеш във фурната. Ако прецениш, че е много силна фурната - слагай станиол, няма що да я намаляваш - и без това трябва само ДО-пичане да правиш там по тая технология - 10 мин печене МАКС Wink Колкото да пипне коричка отгоре рибката...... Централната кост обаче няма да ти падне след парата... чак после  Peace

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 21:26 от Miami_beach

# 712
  • 1st floor
Няма кост, филе е!

# 713
Непокорна - още по-хубаво! Нямаш никакъв проблем тогава!  Grinning

# 714
Непокорна, намажи с нещо тавичка, сложи подправки каквито имаш (сол, чер.пипер, чесън на прах ..абе каквито обичаш и мятай във фурната.Не повече от 10-15мин. Всяко рибно филе правя така и скумрийка и сьомга...Бързо и вкусно.Не препичай много  Peace

Сетих се нещо  Laughing С всяко филе или сварена и обезкостена рибка става чудна супичка.Правите супа от зеленчуци (тип оборка на хладилника - демек от всякакви зеленчуци става + доматче) и като е готова пускате накъсаната сварена риба, застройвате и да ви е сладко! Аз обичам със скумрия.

пп.Застройвам с кис.мляко и жълтък.Няма да разберат в къщи даже за рибката.Нали е без кости и без кожа (аз и махам кожата за супата)  Wink

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 08:41 от tqna

# 715
  • 1st floor
 Hug
И аз обичам рибена чорба, но другите у нас се мръщят. Ти с какво я застройваш?
Иначе за хокито - на фурна ще е!!!  Peace  bouquet

# 716
хих, на една вълна сме - рибна Simple Smile
довечера сме на сафрид - обичаме пържен, да хрупка, обаче става мазен  Naughty та застилам тавичка с хартия за печене. Почистената риба (махам и очите да се хрупка цяла  Wink) се осолява и се слага съвсем мъничко мазнина (няколко капки) , колкото да я овалям. Редя в тавичката и пека на фурна с вентилатор или на грила на фурната и обръщам - става за 10мин   chef чернокопа (дребния) също става така.
 Едрите риби и филета почиствам, осолявам, намаслявам и редя в тавата (върху хартия) отгоре им нареждам на много тънки шайби домати и лимони. Месото остава сочно, а отдолу кожичката хрупка   chef
... дояде ми се риба в 10 сутринта!  Shocked

както и да е ... отчет за вчера: 1574кал
з. два сандвича с яйце и кашкавал, капучино
о. салата ряпа, морков, чвекло и маслини
з. чай с мед
в. пиле с ориз, зелена салата, много фанта  Embarassed

# 717
Днеска, на първото мерене 1 седмица след като си засякох КГ и СМ, даже аз се изненадах - отчитам цели -2 кг, а също и -2 см от талията!  Sunglasses Мисля, че голяма част от намаленото тегло е било вода, но все едно си е за хвалене!  bowuu Трябва да кажа, че не си давах много зор с калориите, но не съм прекалявал. Трябва да кажа също, че се стремях да покривам поне 80% от препоръчителните дневни норми (ще пусна данни по-късно, ку има интерес).... и мисля да продължа така, щото има ефект, особено от това, че вкарвах рибка всеки ден!   Twisted Evil Вече съм напред с материала по смъкване на КГ (остава само 1), но от СМ в кръста има останали повечко за махане (4).... Поне според моите представи на това, което трябва да се получи в края на февруари...  Peace

# 718
  • 1st floor
Браво , Маями!!! Peace Аз от днес съм без хапчета и няма да ми се налага да похапвам често и по много. Важното е, че успях да си запазя стомаха невредим, че тия антибиотици са ми голям проблем. При последния прием, три месеца бях с проблеми и едва се оправих... Rolling Eyes

Още не смея да се меря, но след 2-3 дена и това ще стане. От вчера започнах тренирвките и се заканих на въглехидратите. Хладилникът ми е пълен с белтъчини!!!  Mr. Green

# 719
НеПоКоРнА, бързо възстановяване  ти пожелавам  Hug
Ммаями, браво за резултатите  Peace
Аз от вчера съм на гости на мама и тате...и калориите доста се повишиха   : Mr. Green За сметка на това днес направих 9км на крос тренажора и допълнителни упражнения за д-то  Mr. Green  Сега ще бягам на разходка с мъника.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт