Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • 1st floor
 besyto , честито дипломиране!!!   bouquet Не се притеснявай за кг - това е вода , се ще излезе!!!  Wink

Аз да ви се оплача, че съм с опериран пръст на дясната ръка. Пия една шепа лекарства и преди всяко трябва да ям.  Rolling Eyes Иначе ще си раздразня стомаха и ще заслабна по не особено приятен начин... Wink А пръста ме боли така яко,  че не мога и да тренирам. Подскачането ми е абсурд, какво остава да вдигам гирите с болната ръка... Sad Даже едвам пиша. Клавиатурата ми няма бг букви, а не мога да пиша с десет пръста в момента. Интересно нещо е човешкият мозък - десния ми показалец не знае буквите от дясно и едва ги намирам. Пиша с два пръста, като лелките от Столична община!!!  Mr. Green

# 691
Непокорна - Почивай сега значи! Не мисли за тренировки и диети! Пръстчето да се оправи скоро, туй е целта!  Sunglasses Ще пишеш по-малко, ще четеш и гледаш повечко!  Hug

Ето нещо полезно за гледане - това филмче.... На руски е, ама доста хитри и мъдри неща съобщава за това какво и кога да се яде... Особено ми хареса кадъра с камилата!  Laughing И всичко което каза този диетолог, дето така малко на едър грузинец мяза...  Twisted Evil

# 692
  • 1st floor
Благодаря, Маями, една седмица ще почивам у дома, така че ще изгледам на спокойствие филмчето...и ще гледам да хапвам по-здравословни храни, за да не стана слонче... Mr. Green

# 693
НеПоКоРнА,  все пак ти е оперирано пръстчето на ръката, а не на крака - можеш да се движиш, за да не станеш "слонче"  Wink аз качих 6кг миналата зима, защото моето оперирано пръстче беше на крака, с обездвижено ходило, и не излизах от вкъщи 1 месец Blush познай как си уплътнявах времето ...  Crazy
надявам се , да се чувстваш по-добре   bouquet и да ти мине бързо! Много е неприятно, но ще мине, нали знаеш  Heart Eyes
я ме виж, цяло лято ходя на походи  Peace

аз няма да се отчитам  Blush само ще се скрия някъде ...  Embarassed

# 694
  • In transit
Привет от мен!
Непокорна, бързо да се възстановяваш  Hug

Да ви питам значи ли това, че цяла седмица точно на едни и същи кг и грамове, че калориите, които консумирам на ден са за запазване на теглото ми, а не за отслабване? Не ми се беше случвало досега. Да мърда кантара нагоре-надолу ОК, ама цяла седмица е заспал на едно и също положение.. Crossing Arms Мисля да смъкна примерно 100-150ккал на ден и да видя какво ще се случи. При това 4 дни съм ходила на фитнес, тях калории не съм ги броила изобщо.

Вчера се поизложих: 1650ккал, ама ми донесоха пресен домашен бахур  Embarassed
Днес 1430ккал
з: сандвич с варена шунка и зелен чай
2з: 150мл кисело мляко
о: ориз с маслини и салата от спанак и ябълка
сл.з: сандвич с кюфте и айсберг
в: 2 телешки кюфтета и шопска салата

# 695
  • София
Непокорна, бързо възстановяване и от мен Hug

Mikkey , аз мисля че това значи - тези калории са за запазване на теглото ти. каквото и да се пише, твоето тяло така реагира Simple Smile Така мисля аз. Понякога пред мен е предизвикателство същите калории, но да ги изям в друго време на деня или от други източници и да видя как ще реагира теглото. Но не ми се отдава много, защото човек обича едни и същи неща, бавно се променя вкуса.

Аз вчера имах интересен ден - сега сметнах 1448, ще си добавя и нещо забравено та общо 1550 калории. Особеното беше, че ги направих с 2 хранения, късна закуска и ранна вечеря, едно малко междинно похапване. Ето менюто и описанието . Mikkey, правих и подобно на хумус, но с фасул, сусам и лютеница - много се хареса.

Направих и описание на 3 от лютениците - http://sence.wordpress.com/2013/02/03/lutenica/ . Обаче каква разлика в калориите 78- 135 -205. И от тях се подсетих, че имаше начин за изчисляване дали са верни калориите на база посочените други компоненти. Не можах да намеря точния калкулатор, но попаднах на този - http://www.genaw.com/lowcarb/hidden_carb_calculator.html . Той изчислява дали са верни въглехидратите, на базата на другите данни, пише формулата под таблицата за изчисление. може и с ексел да се направи. И при втората лютеница, има голямо разминаване в данните.

Попаднах и на една интересна рецепта за палачинки, а тя ще бъде следващата ни неделна закуска - яйца с банан, препоръчват и бакпуловер и бадемово брашно или кокосови стърготини . Извинявам се за снимките, че са апетитни, но вярвам, че може да се получи нещо с добър състав.

# 696
Tanya (и останалите) - еми пак добре са се сетили тия с този калкулатор, щото действително ЧЕСТО пъти се получават разлики между написаните калории и разбивката Б,М,В на етикета. Това го забелявах още почти веднага като почнах да се занимавам с броене на калории мин. год. почти по тоа време ииии... се чудех как да избегна разликите, защото наистина се срещат доста често....  newsm78 Вярвам ще си спомните, че имах (и все още я има!) публикувана 1 ЕКСЕЛ-ска табличка за смятане (сумиране) на калориите и прасмятане на % Б,М,В.... В нея съм заложил една сметка, която да намали ефекта от несъответствието.... Моят подход обаче е по-различен - аз осреднявам някак си данните за Б,М,В по етикет и онези данни за Б,М,В, които са нужни, че да излезнат калориите по етикет. Защото разликите могат да са както в едната, така и в другата посока (т.е. в недостик или в излишък< като първото е по-чесия случай). Така малко се коригират общите калории на продукта за 100 гр., което мисля че е "по-верния" подход, защото така или иначе ти НЕ знаеш колко всъщност за калориите (вярваш сляпо на производителя, написал етикета, в който излиза, че има несъответствия)  Laughing Докато тия момчета с този калкулатор са решили да набедят въглехидратите за такива разлики!  Rolling Eyes Горките въглехидрати! Ами ако НЕверни са данните за мазнините??? Т.е. те са в недостиг? Демек има "скритеи" мазнини, а не "скрити" въглехидрати?!  Twisted Evil Или ако всички данни за Б,М,В са по-малко НЕверни? Възможно е, нали?  Rolling Eyes Но тия момчета лепват грешката на въглехидратите и "решават" въпроса! Дали?  Sunglasses Зашото става истински смешно в обратния случай - когато има излизък от обявените Б,М,В на етикета, спрямо калориите... Тогава въглехидратите са тотално "реабилитирани", защото калкулатора ти казва, че няма скрити въглехидратите, а че те са обявени в повече!  Simple Smile И ако това НЕ Е весело, то истински забавно става когато го пробваш с продукт с излишък на общо Б,М,В, но за който изначално знаем, че въглехидратите са = 0!!! Например при някоя риба или месо.... Тогава този калкулатор ти казва, че въглехидратите в твоя продукт са (примерно) -0.625 гр. Готино, нали? Продукти с отрицателни въглехидрати!  Laughing

# 697
  • София
Маями - очаквах, че ще подходиш инженерно към калкулатора Simple Smile Така де 3 величини по определен параметър, трябва да дадат 4-та. Ако има проблем, той може да във всяка от 3-те или в калориите. Това калкулаторче, бързо показва дали има проблем в съотношенията.
Между другото установих, че и с електронен калкулатор се смята лесно - мазнините по 9, а белтъчини и въглехидрати по 4. Тествах доста продукти у нас, ама повечето производители са се научили и са ги нагодили Simple Smile Само моята средна био лютеница бяга от нагаждането. Нея я анализирах чрез дегустация и е по-мазна, спестили са данните за мазнините. Simple Smile

# 698
Tanya - E, мн.ясно, че може и в ЕКСЕЛ да си сметнеш има ли разминаване м/у обявените калории и тяхната разбивка на Б,М,В.... Иначе аз лично нямаше да знам къде се намирам през време на периодите на активно броене на калории  Sad За радост, обаче - това може да се пресмята!  Sunglasses Сега пак се връщам към "стара" тема - може ли (и КАК) да се покрият препоръчителните норми за деня за витамини и минерали (В/М)... Засега пак (както преди) установявам, че НЕ може!  #Cussing out С ограничените калории за смъкване на тегло не ми се отдава да направя 2-3 дневни менюта, които като се спазват да се постигат нормите (количествата) на В/М за деня... И така всеки ден...  Казвам 2-3, защото то не може всеки ден едно и също, нали? Rolling Eyes По-възможно е за няколко последователни дни средно да се получат добри резултати.... и май към такава практика ще се ориентирам  Peace Става въпрос за нагаждане на "първо четене", освен сумата В/М, да се съобразят и някой по-основни несъвместимости (като това да не се комбинират домати (доматен сос) с кисело мляко, сирене, кашкавал), а също и някои основни добри съвета за правилното хранене, като този да се хапват тестените неща в първата част на деня... Дори постигане на 80% от нормите средно за 5 дена (във всяка петица последователни дни) ще ми е достатъчно на този етап! Продължавам творчеството!  Twisted Evil Hug

# 699
  • 1st floor

Попаднах и на една интересна рецепта за палачинки, а тя ще бъде следващата ни неделна закуска - яйца с банан, препоръчват и бакпуловер и бадемово брашно или кокосови стърготини . Извинявам се за снимките, че са апетитни, но вярвам, че може да се получи нещо с добър състав.
newsm20 
 newsm64

# 700
доста са апетитни тези палачинки Flutter или омлет с банани ...  Laughing
отчитам се с 1594кал за вчера   Б 25%   М 18%   В 57%
з. капучино, об.бисквити
о. кис.мляко с овесени ядки
з. ябълка, портокал
в. супа месо, филия, сушеница, вино

за днес май се движа малко по-добре ..  Praynig
з. два печени сандвича 130гр, кафе.с.з. - 340кал
о. 300гр салата от морков, ряпа и цвекло, 80гр стафидаки, 40гр филия - 360кал
з. чай подсладен - 20кал
в. ... може би пълнени гъби ...

# 701
  • In transit
уф голяма съм блейка, щях да забравя да се отчета  Embarassed

тотал: 1430ккал
з: сандвич с варена шунка и рикота + черен чай
о: грухана пшеница с кайма и спанак, салата от спанак, радикио и ябълка
сл.з: 200мл кисело мляко и 1 транкето
в: руло стефани от телешко и салата зеле с моркови и млечен сос

# 702
  • В Балкана
Влизам в магазина и си купувам сусамов тахан. Отивам на касата и гледайки буркана и питам продавачката:
Аз - "Извинете, защо няма написани калории?" (Има написани само проценти Б, М, В, фибри и т.н.)
Мълчание...
Тя - "Амиии... сигурно, защото няма."  
Аз -  Rolling Eyes Shocked "Да, бе!"
Тя - "Ето, има белтъчини, въглехидрати, мазнини ..... но калории няма"
smile3532 rotfImao

Още малко и щях да повярвам.  hahaha

# 703
Вчера се стреснах направо като направих равносметката за януари. Срам ме е да кажа колко съм в плюс, ще кажа само, че стига за един килограм...че и малко отгоре Embarassed
Реално обаче не се чувствам напълняла и кантара уж не показва такова нещо....
Но малко ме е страх да не почна да качвам в един момент. Но правя един упражнения, на които жената все обяснява, че мускулите горят мазнини и човек с повече мускули гори повече калории дори и нищо като не прави...И освен да се надявам това да е така. Аз не че не вярвам, просто наистина цифрата за януари е внушителна.
За сметка на това реших да се меря всеки месец на 1-ви и така да го следя как е теглото, а ще ми е интересно и калориите в какви стойности са. Сега се измерих на 1-ви февруари, мерките ми са почти същите няма да ги пиша, теглото пак ме изненада, предния път бях малко над 46, сега бях съвсем малко под Shocked - 45,9 кг.

# 704
  • 1st floor
Влизам в магазина и си купувам сусамов тахан. Отивам на касата и гледайки буркана и питам продавачката:
Аз - "Извинете, защо няма написани калории?" (Има написани само проценти Б, М, В, фибри и т.н.)
Мълчание...
Тя - "Амиии... сигурно, защото няма."  
Аз -  Rolling Eyes Shocked "Да, бе!"
Тя - "Ето, има белтъчини, въглехидрати, мазнини ..... но калории няма"
smile3532 rotfImao

Още малко и щях да повярвам.  hahaha
hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт