Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Леле, какво затишие има тука  Mr. Green

Днес като за последен ден при родителите ми, се възползвах от крос тренажора и навъртях близо 10км  Laughing Сравнително леко ги преминах...отчете, че съм изразходила малко над 400кал, но не знам доколко може да и се вярва . Завърших тренировката с малко коремни преси.

Днес калориите са ми доста по-малко, все пак съм си вкъщи вече  Mr. Green Ще завърша деня с около 1300кал. Освен, ако не реша да пийна няколко бири, след като приспа мъника.

# 721
  • В Балкана
besyto, не им вярвай много-много на показаните калории.

Някой да е срещал супа от свински крака и калории?  Laughing
Вчера като готвих ме мързеше да тегля, меря и смятам..
И взех компромисия вариант да я броя, като шкембе, въпреки, че моята имаше повече зеленчук и нямаше мляко.

# 722
Rain - точно първото дето ми беше на езика бе да си я пишеш като шкембе чорба. Нема да сбъркаш много  Peace

# 723
  • 1st floor
Добро утро!!!  Hug
Точно ставам от масата - закусих с хлебчето на Сетони  Hug, в което добавих и нарязани маслини. Разрязах го на три фирийки и още топли ги намазах съвсееем тъничко с топено сирене ... общо 244 ккал, една трета ММ ги открадна от чинията ми!!!  #Cussing out Mr. Green, та за закуска броя към 160-170 ккал. А колко беше вкусноооо...няма да ви казвам!!!  Grinning Заслужава си да го пробвате!!! Ето и В, П и М в проценти:
                                                        В      М         П       ккал
с топеното сирене                      45      36         29     244
само хлебчето с маслини            49      22         29     192 
Добре ми се вижда за хляб!!! Grinning

# 724
Непокорна - Добре звучи това за хлебче: пестиш към 60 ккал за 100 гр от нормален хляб Simple Smile Хем е с маслини! Екстра!  Peace

P.S.: Непокорна, setoni
- мислите ли, че тия хубавини относно калориите в туй хлебче вашто, са валидни и за подобните хлебчета с маслиново масло от БИЛЛА?  Thinking

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 12:43 от Miami_beach

# 725
  • 1st floor
Не мисля, че имат нещо общо!  Wink Освен маслините... Laughing Да припомня рецептата на Сетони:
3 с.л. овесени трици
3 с.л. кисело мляко
1 яйце
щипка бакпулвер

аз добавям сол, маслини, понякога по-сухо натрошено сирене...

Това хлебче на Била сигурно е с брашно и едва ли с яйце...

А! Забравих да кажа, че това са данните за 1 хлебче, не за сто грама. А самото хлебче колко тежи, съвсем забравих да премеря!!!  Embarassed Ако правя утре пак, ще ви напиша. Но засища повече от обикновен хляб. По принцип така ми действат и всички закуски от трици, овесени ядки и пр. Макар много от вас да споделят, че бързо огладняват след такива хранения...При мен е точно обратното...

# 726
Аз да ви се оплача, тръгнах да правя шоколадова торта. И понеже много обичам да си смятам сметнах калориите, беше ми любопитно. Е и в най-смелите си фантазии си представях, че ще е най-много 500 калории на парче. Обаче действителността е друга, излезнаха ми 900 Shocked Всъщност тортата още не е сглобена и разрязана, но разделих цялото на 8, смятам, че ще бъде парче с нормална големина. Ама 900 калории Shocked Вече определено ще гледам с друго око на шоколадовите торти.

# 727
Ох, имах някъде снимка на хлебчето /и аз не съм му мерила грамажа/, трябва да я изровя, че те хората си представят хляб, пък то си е мъничко  Joy .
Маями и аз мисля като Непокорна, хлебчето от Билла едва ли има нещо общо с това...впечатлението ми е, че всички подобни купени са предимно брашно и всякакви оцветители и овкусители, та да заприлича по вид и вкус на полезно  Laughing Аз се отказах от хляба, дори и от така вкусните ми Вита филийки и всякакви купени.Вече предимно готвя, заредих хладилника с протеини и трайно задържам 54кг.  bowuu , обаче още хич не съм си възвърнала мерките от преди последното бременеене и не се чувствам добре на тези кг., продължавам както с броенето, така и с внимаването какво ям. Последните седмици съм много доволна от дисциплината си  Grinning , хапвам много месо, зеленчуци /открих ресторант предлагащ страхотно вкусна салата рукола/ и млечни. Трудно ми е да смятам калориите на манджите /примерно зеленчукова мусака/, но все пак ги следя.
Днес за обяд след като хапнах пиле /от вчерашната вечеря пиле на сол и салата от краставици/, за вечеря  ще правя ролца от раци. "Панирам" ролцата, като ги обърквам хубаво в купа с разбити яйца и подправки  и после подреждам върху застлана с хартия за печене тава.Пека в загрята фурна до готовност, става бързичко и са вкусни. За гарнитура е много подходяща зелена салата   chef .

# 728
Непокорна, setoni - Ееее, вие майсторките на тестото сте добре! За разлика от такива други, дето само вдигаме прах с брашното...  Rolling Eyes

Хлебчетата от БИЛЛА (нормално) са 70 гр., демек колкото 2 нормални филии хляб. Айде, мерете сега вие!   chef

setoni - Бравус за дисциплината и килцата!   bouquet

Непокорна - аз пък се засищам най-много от семена.... Говоря за калорийна равностойност... Но ги цедя по грамове, щото иначе с калориите работа отива на кино много бързо!  Whistling Не знам тия хора как изяждат по 1 голяма кутия пуканки по между другото в кината...  ooooh!

Бухтичка - Режи на 2 или 3 тая торта ИЛИ си реши, че ще е само 1 ден така и ще го преживееш по-лесно!  Twisted Evil Peace

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 15:08 от Miami_beach

# 729
  • 1st floor
Не знам тия хора как изяждат по 1 голяма кутия пуканки по между другото в кината...  ooooh!

Аз знам!!!  Mr. Green  Blush

А хлебчето не се меси - бърка се само с вилца в една чашка, и после Хоп! в МФ за 5 мин има-няма... Wink

# 730
  • София
Аз днес се вдъхнових от хлебчето на Сетони и го пробвах в тефлонов тиган. Приличаше на бухтите от едно време Simple Smile Ние нямаме микровълнова и ще му търся друг начин. А е интересна комбинация.

За сладкишите - аз също се хванах за главата като подходих математически към тях. Но с повечко опити се намират интересно неща. Миналите дни правих крем брюле с умалена захар, стана вкусно. Разпределих го в малки купички и една купичка излезе 104 калорлии. Много добре...

През почивните дни ходихме до този магазин - www.mlekarnica.com/ , имаше много вкусни продукти и една от най-вкусните извари.

С килограмите съм на задържане, вече е време да покатурна нещо, дано да стане скоро. Имам и други интересни открития, но в новата тема, да има с какво да се запиша Simple Smile

Маями, напиши меню с 80% от нужните нутритиенти, аз проявявам интерес. И кажи от всички риби, коя ти се струва най-добра и от къде я купуваш. Благодаря!

# 731
Бухтичка - Режи на 2 или 3 тая торта ИЛИ си реши, че ще е само 1 ден така и ще го преживееш по-лесно!  Twisted Evil Peace
Аз повече от едно парче няма да се набутам да изям, а и по принцип не съм чак такъв фен на шоколада. Но определено вече ще гледам по друг начин на шоколадовите торти. Много ми е полезно като си направя някаква рецепта вкъщи да знам кое колко калории е, защото така и навън като ям ми е по-лесно.

# 732
Ам.. здравейте. xD
Нова съм, регистрирах се специално заради тази тема..
Днес ядох сирена каша и не успях да намеря колко калории ми беше порцията.
Та.. някой да знае 15 супени лъжици сирена каша като калории колко е? xD Благодаря предварително. ^-^

# 733
Ам.. здравейте. xD
Нова съм, регистрирах се специално заради тази тема..
Днес ядох сирена каша и не успях да намеря колко калории ми беше порцията.
Та.. някой да знае 15 супени лъжици сирена каша като калории колко е? xD Благодаря предварително. ^-^
Аз всяко нещо, което готвя си го смятам по продукти колко калории излиза, така е най-сигурно. В твоята каша точно какво е имало и в какви количества няма как да знаем със сигурност. Сложи някаква ориентировъчна сума в случая, но аз не мога да предложа колко защото не съм яла такова нещо и нямам идея.

# 734
Добро утро от мен!  Sunglasses

Назалия - На първо четене, прецени колко ще да е сиренето и колко кашата и пресметни приблизително. То ясно че и от сирене до сирене има разлика, ама това е! Wink

Tanya - Мн.добре изглежда тоя сайт, ама май само изглежда... Има някои интересни неща, като кашкавала с оливи... Чудя се колко са му калориите на 100 гр., сигурно пише. Но пък всичко е много скъпо! При всичкия ми мерак да купувам качествени стоки (кашкавали, риба, шунка) не бих дал 64.00 лв за кг кашкавал, про положение, че има на пазара супер-добър италиански (разбирай: проверен!) кашкавал от по 10-11 лв за кг. А сайта не го харесах в смисъл, че не дава информацията, която би трябвало да дава. Даже в определени отношения е дезинформативен. Например - на нито един продукт западен - няма цена! Дори и на тези, които са пакетирани и ги има на други места пак така пакетирани! Толкова ли е сложно? От какво ги е страх нашите? Не знам...  Rolling Eyes

Tanya - има 2-3 менюта смятани, днес ще им придам по-фенси вид и ще ги пусна, ако не по-късно днес, то утре някъде Wink

Общи условия

Активация на акаунт