Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 069
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря  много за отговора. Ще прочета всичко , което видя Simple Smile Имаме брак , трябва да видя номерата временни ли са...

# 76
  • UK
аз правих стаж, платен на 20 часа като студентка и ми трябваше само НИН,но това беше преди много време. Според мен,ако не е платен не ти трябва и НИН.

# 77
Здравейте,  включвам се с една молба  Mr. Green

Можете ли да ми препоръчате детска градина в Западен Лондон, дъщеря ми е на 3 г. и 2м, също ме интересува и каква е таксата?Като цяло сякаш предпочитам бг градина, понеже тя знае само няколко думи на английски и ще и е стресово за начало.  А Ако  наемем детегледачка как вървят тарифите?

# 78
  • Лондон
iri, не съм 4увала за неплатен стаж, като студент има6 право на 20 4аса на седмица, за които ти трябва карта, трябва да попита6 в университета ти да ти подготвят документи. Проблем би било, ако наистина сега ги издават за 8-10 месеца, то следването 6те свър6и. Без документ не мисля, 4е някои 6те ти предложи работа. Запо4ни от университета, това са тях е сигурно ежедневна практика.

Miss Fine, според мен трябва да има6 концепция къде иска6 да у4и детето, оттам останалите ре6ения. Някоу у4илиста дават предимство на децата от градината, друхи не, някои градини имат добри у4ители за early learning, тогава местенето няма смисъл, когато са добри имам в предвид.

Денди, много е голям западен Лондон, за къде пита6 по-конкретно? На6ата градина е Brentford, и бих я препоръ4ала на всеки. Цените са стандартните и зависят от 4асовете и броя на дните, които детето посе6тава, последно пла6тахме 769 на месец за 5 пълни дни

извинявам се за правописа, но нямам някои букви на телефона

# 79
Благодаря ти за отговора tzvetak  Hug ...... ами да някъде в района на Chiswick, Ealing, Acton....

# 80
Влизам само да ви почерпя виртуално за моя юбилеен рожден ден  Simple Smile

Весел и усмихнат ден  Simple Smile

# 81
  • UK
Здравейте момичета!  Hug
Аз съм на българска земя да подбера детето и Понеделник летим обратно за UK.
Имам едно въпросче към вас - някой ползвал ли е услугите на Open Study College??? Курсовете им са home based, което аз търся. Тъй като искам да оползотворя максимално времето, в което ще си седя в къщи - докато малката проговори английски и си получа синята карта, та реших да поуча малко. Януари ще записвам френски към един колеж и за това съм се ориентирала към home based курсове. Та спряла съм се на 2 курса и искам да ми помогнете да избера - кой от двата ви се струва по-хубав?
този -> http://www.openstudycollege.com/courses/early-years-foundation.html
или този -> http://www.openstudycollege.com/courses/child-care-child-psychology.html
И дипломата, която издават накрая дали има реална тежест? Това питам, ако някой има опит с тях или поне е запознат със системата.
Та така, ние излизаме сега, да се порадваме на слънцето, че то това ще ни е  Mr. Green 2 дни бях в Пловдив на гости на приятелка и само там събрах достатъчно витамин Д за 2 седмици напред  Mr. Green

eva_82, ако 82 е годината ти на раждане, само да ти кажа, че и аз се включвам в клуба 30 тази неделя  Laughing Айде Happy B-Day и всичко най-хубаво!   bouquet

# 82
Включвам се по темата за документите, ние подадохме за постоянни работни разрешения в края на юни, чакало се поне 6 месеца. За бързащите да си подават документите в Кройдън, ставали за максимум 2 седмици.

# 83
  Еве, честит рожден ден!!!! Бъди много здрава, обичана и щастлива!
    Идва днес и у нас хелт визитър, много интересни тестове прави жената и ми даде информация за училищата. Каза ми, че мога да отида в самото училище да я запиша за три годишните часове и нямало значение, че живея през 10 села от там. Ако имали места ще я приемат. При нас училищата са еднотипни, нямат разминаване голямо в репортите. Там където Мишел ходи на градина обаче е много добър район и училищата са по-добри. Но не съм убедена, че ще успеем да пътуваме до там още 10 години, та го мисля  Crazy
За всички, който чакат документи, може да проверявате тук http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/wo … ts/waitingtimes1/ коя дата се обработва в момента. Сега обработват 17 януари, повече от 10 месеца са...Мойте познати с жълти карти на всичките им искаха допълнителни документи, да докажат, че развиват реален бизнес.

# 84
  • Bristol
Доходите които обсъждате са преди или след плащането на данъците?
А това е много добра забележка  Grinning преди данъците е.

eva_82, ЧРД   bouquet

Днес малко монотонна ми беше работата, та за разнообразие се разрових в Амазон за книжки на Астрид Линдгрен. Когато търсих за сина освен Пипи всичко друго беше втора ръка на цени от по 60-80 паунда, но издателството на Оксфорд от няколко години е започнало да преиздава нейни книжки и в момента има избор на прилични цени Wink

iri, може без документи, но не трябва никакви пари да взимаш от тях, дори и кексчета да си хапваш, защото може да се брои като вид заплащане за труда ти Crazy

# 85
  • Манчестър
Ако се говори за т.нар. Voluntary work, това също попада под закона,т.е. Ако нямаш право да работиш,не можеш,въпреки,че е без заплащане.

# 86
Ако се говори за т.нар. Voluntary work, това също попада под закона,т.е. Ако нямаш право да работиш,не можеш,въпреки,че е без заплащане.

Явно са го променили, щом казваш. По мое време за voluntary work нямаше нужда от документи, стига да можеш да докажеш, при евентуална проверка, че не получаваш пари или някакви облаги за дейността си.

# 87
Nana Cool точно това Пипи чете, но .... Според мен с тези илюстрации до сущ като Чарли и Лола са обезличили книжката Rolling Eyes.

Аз поръчах Карлсон и още няколко от библиотеката, да видим какво ще дойде.
Боян може да чете, но не му е приятно. Тази ваканция пак ще го мъча. Дала съм му книжки на Роу Доу (много го харесва), дано да свикне.

Между другото в чарити магазините за книги се намират страхотни неща за без пари.

Ева82 ЧРД и от мен!

TzvetaK приятно изкарване в БГ и чакаме разкази. Много ще ми е интересно да разкажеш за тениса, дали учат децата с дунапренени топки, малки ракети на малки кортове.

# 88
  • Bristol
Много зависи. В някои случаи може в други не. Според мен, за да е спокойна, да обясни ситуацията и да попита с емайл официалните власти, така ще има нещата черно на бяло записани.
Аз прибрах щерката от Халоунското парти в училище. Сега нали са КС2 и големите деца по-страшни костюми и грим носеха, събраха ми се очите  Crazy
А аз отскочих нощен пазар да правя в супермаркета и срещнах колега от работата, която работех като бях бременна с Елена. Толкова мило ми стана, разбъбрихме се ,щях да закъснея да прибера щерката  Crazy Как лети това време ...

# 89
Ох.ох.
Ще умра от изтощение ден преди сватбата си.
Как може едно средно-статистическо семейство
и едно посещение на фризьор да ти изпият силите.
Не знам как го правят другите жени, три часа се по-бър-ках.

На седмото небе съм..
Любимата ми група Депеш Мод са на турне до година.
Обявиха само една дата за УК, в Лондон, много бях скръбна,
защото не виждах как щях да се уредя за билети.
Ноооо един приятел, знаейки за страстта ми, който има и специални промо кодове,
цял ден се мъчил на забиващия сайт и на края ми купил два билета.
И дата е през ваканцията, защото иначе нямаше да ме пуснат от училище.
Изобщо се нареди невероятно. Като Коледа са ми последните седмици  Crazy

eva_82 ,

честито, още много сбъднаи мечти.
След 30 е хубаво, много...

Общи условия

Активация на акаунт