На ръба съм...

• 60 154
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 140
Деси, дели се собственост която реално погледната не е тяхна т.е. купена е от родителите на мъжа т.е. аз купувам жилище на сина ми, той се жени и накрая жилището се дели на две.
Разбирам жилището да остава само на детето с право другия родител да живее в него до навършване на пълнолетие, но не и с разпореждане с жилището, както и със задължение на детето след 18 години да се съобразява с майката.
При случай, че жилището са си го купили двамата / независимо кой, колко е дал/ или беше купено съвместно от двете семейства на жената и мъжа и дадено за тях - да.

# 1 141
Аз никого  не  съм  обидила ,   за  да  ви  търпя  епитетите .Спазвайте  добрия   тон . Всеки  има   пражо  на  менние .  Аз  смятам , че  свекърите  не  са  им  длъжни  нито   на  аторката  , нито  на  оня  лигльо  сина  им.

# 1 142
  • София
Тя пък си е пропиляла 9 години от живота и им е родила дете, което носи тяхната фамилия.
Леле   Shocked наистина  ли  мислиш   така .  Значи ако  родим и отгледаме  дете  без  финансов  келипир  сме  си пропилели   живота.   Ами  ако  тези  свекъри  нямаха  пари -  какво  ще   я  посъжетвате -  да  вземе  да се метне   през  балкона  за изгубените  9   години без  компенсация.  Как  така  пропилени , бе ...  Живот  е  дала  , но  не  заради   сявекърите  си , а  заради  нея   самата и  нейния  съпруг.   Какви  са  тези   глупости -  родила им  била   дете .  На  кого ???  Ако  на мен  вземе   някой  така   да  ми  наглее   такъв  шут  ще  му  набия  , че и  5 квадрата  няма   да  види.
Авторката  да вземе  да се  благодари , че   свекърите  са  хора .
Оффф някой чел недочел влиза и пуска по една мозъчна пр**ня... Crazy
Цитат
Хубаво е да се цени човек   
Това трябва да направи и авторката 

Абсолютно!А да не говорим , че тепърва всички отговорности и грижи за детето са за нейна сметка!Пък и ако щеш и разходи, защото тия 200-280 лв са една много малка част от нуждите за едно дете.Особено ученик...

Че то можеш ли да смогнеш толкова умнотии да изчетеш пък и да ги схванеш  Twisted Evil Twisted Evil

# 1 143
  • Tам през Атлантическия океан
Разликата между мен и авторката е, че на нас свекър ми не ни е давал на тепсия апартамент, от който аз да търся не само свой дял, а и да искам дела на бащата, а всичко си го плащаме сами по един или друг начин. Никой "копче" не може да ми каже на тема дадено/подарено наготово! Поне в това отношение съвестта ми е чиста. Вече обясних - ипотеката и всички задължения ги плащаме всички вкъщи, защото от сто лева вноска примерно, аз не си вземам 50 да си ги изхарча в кафенето, а само с друггите 50 да се покрива ипотека. Елементарна математика е това, както и да се извърта,  все до нея стигаме!

Като ти си стоиш и се грижиш задомакинството  Wink може да до правиш и ходейки малко и на работа  Sunglasses м ?

Ти сама си го каза : В най-добрия случай може да се каже, че смуча от бащата, ама ако трябва той да осигури това, което давам аз на децата, доста повече ще трябва да се изръси

Всичко е идеАл Петров при вас ние тука знаем  Wink плюй си в пазвата че понякога живота поднася изненади  Mr. Green е на пример темата  Simple Smile

# 1 144
Тук стана хептен като в паткарник. Извинете!

# 1 145
  • София
Исайкова , много ти е зле адвоката !

Дарението е безвъзмездно ! Naughty
Това с гледането е друго - договор за гледане и издръжка , но не е дарение .

Ето , чети :

http://www.notarius.free.bg/imoti.htm#_Toc149198037

Ха, добре, че някой се сети да попита чичко ГУгъл, че то адвокатите много лъжат напоследък  Twisted Evil

# 1 146
Разликата между мен и авторката е, че на нас свекър ми не ни е давал на тепсия апартамент, от който аз да търся не само свой дял, а и да искам дела на бащата, а всичко си го плащаме сами по един или друг начин. Никой "копче" не може да ми каже на тема дадено/подарено наготово! Поне в това отношение съвестта ми е чиста. Вече обясних - ипотеката и всички задължения ги плащаме всички вкъщи, защото от сто лева вноска примерно, аз не си вземам 50 да си ги изхарча в кафенето, а само с друггите 50 да се покрива ипотека. Елементарна математика е това, както и да се извърта,  все до нея стигаме!

Нали самата ти съвсем доскоро твърдеше, че като тръгне един мъж да изневерява трябва хубаво да си опича акъла дали жена му няма да го ошушка, защото тя отговаря за децата и  ще отговаря и занапред.
 За толкова години все едни 20 квадрата е заслужила, айде моля ви се, това е една стая и пак всичко ще е за детето от нея, защото тоя като се втренчи в любимата и като си навъди още едно-две нови деца, толкова и ще му видят очите освен по празниците.
 Ти си истински доктор Джекил и мистър Хайд Twisted Evil

# 1 147
  • София
Тук стана хептен като в паткарник. Извинете!

Змиярник, паткарник .....  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil нещо все на зоология ни избива. Да нямаме нещо общо  newsm78 newsm78

# 1 148
  • София
Разликата между мен и авторката е, че на нас свекър ми не ни е давал на тепсия апартамент, от който аз да търся не само свой дял, а и да искам дела на бащата, а всичко си го плащаме сами по един или друг начин. Никой "копче" не може да ми каже на тема дадено/подарено наготово! Поне в това отношение съвестта ми е чиста. Вече обясних - ипотеката и всички задължения ги плащаме всички вкъщи, защото от сто лева вноска примерно, аз не си вземам 50 да си ги изхарча в кафенето, а само с друггите 50 да се покрива ипотека. Елементарна математика е това, както и да се извърта,  все до нея стигаме!

Нали самата ти съвсем доскоро твърдеше, че като тръгне един мъж да изневерява трябва хубаво да си опича акъла дали жена му няма да го ошушка, защото тя отговаря за децата и  ще отговаря и занапред.
 За толкова години все едни 20 квадрата е заслужила, айде моля ви се, това е една стая и пак всичко ще е за детето от нея, защото тоя като се втренчи в любимата и като си навъди още едно-две нови деца, толкова и ще му видят очите освен по празниците.
 Ти си истински доктор Джекил и мистър Хайд Twisted Evil

Леле как помните кой кава тъпотия е казал  Twisted Evil Twisted Evil Да не си водите записки  Twisted Evil Twisted Evil

# 1 149
  • София

А защо смяташ, че ако взимаш на готово съвестта ти трябва да е мръсна  Twisted Evil Twisted Evil Взимаш си и си спиш спокойно

Защото съм такъв човек явно. От будалите съм, дето не са алчни.

Дес, това, което пише за "що докато..., не си...", ми напомня на един виц,, но сеа не мога да се сетя.  Ей на, не ходя на работа, за да тразня теб и други хора тук! На, пък!  hahaha

Ирис, аз за ошушкване на любовчията нищо не съмм казвала. Бъркаш ме с някой друг потребител.

# 1 150
  • София
Ето виждате ли сега какво им е на политиците. Тук анонимно разкостваме една потребителка, а при тях - публично, във вестник, по телевизия и т.н.  Twisted Evil Twisted Evil

# 1 151
Аз никого  не  съм  обидила ,   за  да  ви  търпя  епитетите .Спазвайте  добрия   тон . Всеки  има   пражо  на  менние .  Аз  смятам , че  свекърите  не  са  им  длъжни  нито   на  аторката  , нито  на  оня  лигльо  сина  им.
Аз имах предвид същото. В момента свекърите се опитват да прехвърлят това което са дали на семейството на внучето си т.е. при стеклите се обстоятелства труда им да отиде при общото на двамата дете.
Така според мен е и правилно. От тук натам какъв път ще поемат двамата родители не се знае, но те искат това което са дали към този момент да остане за внука им.
Другото беше ирония с доста доза истина.

# 1 152
Тя пък си е пропиляла 9 години от живота и им е родила дете, което носи тяхната фамилия.

Леле   Shocked наистина  ли  мислиш   така .  Значи ако  родим и отгледаме  дете  без  финансов  келипир  сме  си пропилели   живота.   Ами  ако  тези  свекъри  нямаха  пари -  какво  ще   я  посъжетвате -  да  вземе  да се метне   през  балкона  за изгубените  9   години без  компенсация.  Как  така  пропилени , бе ...  Живот  е  дала  , но  не  заради   сявекърите  си , а  заради  нея   самата и  нейния  съпруг.   Какви  са  тези   глупости -  родила им  била   дете .  На  кого ???  Ако  на мен  вземе   някой  така   да  ми  наглее   такъв  шут  ще  му  набия  , че и  5 квадрата  няма   да  види.
Авторката  да вземе  да се  благодари , че   свекърите  са  хора .

Леле, ама вие нямате грам чувство за (само)ирония.
Снежа имаше предвид, че все пак имат общо дете, че тя се е посветила на тоя мъж. Родила, възпитала е тяхното дете.
А не, че е тръгнала да ражда с цел имот.
Как пък толкова кокошки да има тук.  ooooh!

Именно  и аз  това  казах -  родила  е  дете  на себе си  и  на  съпруга  си. Но  ти  написа  , че  на  тях /  свекърите /  им  е  родила   дете. В  този   ред  на  мисли  никой  на  никого  не  е  длъжен - толкова  семейства   в  България  плащат  ипотеки .
Аз  за  разлика  от  някои  много  внимателно  чета  как  автрорката  постоянно  си  сменя  мнението   относно  въпросния  апартамент.

# 1 153
  • София, център
happy mama , така е, дарението е безвъзмездна едностранна сделка, макар, че доктринерно спорят по въпроса.
И спорът се ражда от това, че в ЗЗД е записано, че дарение може да бъде отменено в случай, че надарения откаже да даде на дарителя издръжката, от която той се нуждае.
Това е едно доста обширно легално понятие, което, както обичате тук да се изразявате, съдържа в себе си и 2 и 200. т.е, всеки се нуждае от различни неща  Mr. Green

# 1 154
Истински терариум стана тука Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт