На ръба съм...

• 60 165
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София, център
Исайкова, дарението е атакуемо в рамките на 5 години след подписването му, когато изтича и абсолютната давност за обжалване.

Така че, отпада като вариант това, че някой ще очаква в следващите 5 години синът ви да ви гледа, той себе си не може да огледа.

И дарението въобще не отпада като вариант.

Настоявай само да си запазиш правото на ползване, иначе дарявай смело на детето.

# 1 126
  • София
Май темата трябва да я прекръстим от "На ръба съм" на "На вратата съм"   Twisted Evil Twisted Evil
Надя, опасна си!   bouquet
 Joy
Аз пък съм твърдо на страната на Исайкова  Peace

Аз също   bouquet  bouquet Нека вземе кавото може, но да си вземе адвокат, който не я баламосва, а наистина защитава НЕЙНИТЕ интереси. А колкото до свекърите - да не им се предоверява, зощото май така става.  Twisted Evil

# 1 127
Исайкова и да ни държиш в течение с развитието,че аз отпуска си пуснах за тази тема  Laughing!

# 1 128
  • София
Исайкова, дарението е атакуемо в рамките на 5 години след подписването му, когато изтича и абсолютната давност за обжалване.

Така че, отпада като вариант това, че някой ще очаква в следващите 5 години синът ви да ви гледа, той себе си не може да огледа.

И дарението въобще не отпада като вариант.

Настоявай само да си запазиш правото на ползване, иначе дарявай смело на детето.

Shocked Shocked Как дарение ще има давност 5 години  Shocked Shocked Ако аз съм дарила апартамент с усливие за гледане доживот или ползване на апартамента доживот, какво след пет години никой няма да ме погледне или ще ме изхвърли и аз няма да мога да разваля дарението  Shocked Shocked Shocked Я пак, че нещо не ми е ясно....

# 1 129
  • София, център
Naddya, попрочети пак!

# 1 130
  • Tам през Атлантическия океан
В най-добрия случай може да се каже, че смуча от бащата, ама ако трябва той да осигури това, което давам аз на децата, доста повече ще трябва да се изръси, например за детегледачка, готвачка, чистачка, че и болногледачка, и всичко това на разположение на нуждите на децата.  Laughing

Sunglasses Ти оценяваш високо своя принос като домакиня ,жена , майка , защо и авторката да не го направи като работеща жена , домакиня , майка .....  Wink

Предполагам мъжа ти плаща ипотеката на вашия дом  Peace тъй като ти си се отдала  само на семейството, децата , лошо няма де  Wink Хубаво е да се цени човек  Wink
Това трябва да направи и авторката  Peace

# 1 131
В най-добрия случай може да се каже, че смуча от бащата, ама ако трябва той да осигури това, което давам аз на децата, доста повече ще трябва да се изръси, например за детегледачка, готвачка, чистачка, че и болногледачка, и всичко това на разположение на нуждите на децата.  Laughing

Sunglasses Ти оценяваш високо своя принос като домакиня ,жена , майка , защо и авторката да не го направи като работеща жена , домакиня , майка .....  Wink

Предполагам мъжа ти плаща ипотеката на вашия дом  Peace тъй като ти си се отдала  само на семейството, децата , лошо няма де  Wink Хубаво е да се цени човек  Wink

Именно  Peace
Не може така с двоен аршин да се сече.

# 1 132
Тя пък си е пропиляла 9 години от живота и им е родила дете, което носи тяхната фамилия.

Леле   Shocked наистина  ли  мислиш   така .  Значи ако  родим и отгледаме  дете  без  финансов  келипир  сме  си пропилели   живота.   Ами  ако  тези  свекъри  нямаха  пари -  какво  ще   я  посъжетвате -  да  вземе  да се метне   през  балкона  за изгубените  9   години без  компенсация.  Как  така  пропилени , бе ...  Живот  е  дала  , но  не  заради   сявекърите  си , а  заради  нея   самата и  нейния  съпруг.   Какви  са  тези   глупости -  родила им  била   дете .  На  кого ???  Ако  на мен  вземе   някой  така   да  ми  наглее   такъв  шут  ще  му  набия  , че и  5 квадрата  няма   да  види.
Авторката  да вземе  да се  благодари , че   свекърите  са  хора .

# 1 133
  • София

Ха една позната физиономия с позитивно мислене, лошо няма  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 1 134
  • София
Тя пък си е пропиляла 9 години от живота и им е родила дете, което носи тяхната фамилия.

Леле   Shocked наистина  ли  мислиш   така .  Значи ако  родим и отгледаме  дете  без  финансов  келипир  сме  си пропилели   живота.   Ами  ако  тези  свекъри  нямаха  пари -  какво  ще   я  посъжетвате -  да  вземе  да се метне   през  балкона  за изгубените  9   години без  компенсация.  Как  така  пропилени , бе ...  Живот  е  дала  , но  не  заради   сявекърите  си , а  заради  нея   самата и  нейния  съпруг.   Какви  са  тези   глупости -  родила им  била   дете .  На  кого ???  Ако  на мен  вземе   някой  така   да  ми  наглее   такъв  шут  ще  му  набия  , че и  5 квадрата  няма   да  види.

Ааааааааааа не така грубо. Вече такъв е ценоразписа: дете - апартамент, готвено - кола и т.н.  Twisted Evil Twisted Evil

# 1 135
  • София
Разликата между мен и авторката е, че на нас свекър ми не ни е давал на тепсия апартамент, от който аз да търся не само свой дял, а и да искам дела на бащата, а всичко си го плащаме сами по един или друг начин. Никой "копче" не може да ми каже на тема дадено/подарено наготово! Поне в това отношение съвестта ми е чиста. Вече обясних - ипотеката и всички задължения ги плащаме всички вкъщи, защото от сто лева вноска примерно, аз не си вземам 50 да си ги изхарча в кафенето, а само с друггите 50 да се покрива ипотека. Елементарна математика е това, както и да се извърта,  все до нея стигаме!

# 1 136
  • Пловдив / София

Леле, ама вие нямате грам чувство за (само)ирония.
Снежа имаше предвид, че все пак имат общо дете, че тя се е посветила на тоя мъж. Родила, възпитала е тяхното дете.
А не, че е тръгнала да ражда с цел имот.
Как пък толкова кокошки да има тук.  ooooh!

# 1 137
Оффф някой чел недочел влиза и пуска по една мозъчна пр**ня... Crazy
Цитат
Хубаво е да се цени човек  
Това трябва да направи и авторката  

Абсолютно!А да не говорим , че тепърва всички отговорности и грижи за детето са за нейна сметка!Пък и ако щеш и разходи, защото тия 200-280 лв са една много малка част от нуждите за едно дете.Особено ученик...

# 1 138
  • София
Разликата между мен и авторката е, че на нас свекър ми не ни е давал на тепсия апартамент, от който аз да търся не само свой дял, а и да искам дела на бащата, а всичко си го плащаме сами по един или друг начин. Никой "копче" не може да ми каже на тема дадено/подарено наготово! Поне в това отношение съвестта ми е чиста. Вече обясних - ипотеката и всички задължения ги плащаме всички вкъщи, защото от сто лева вноска примерно, аз не си вземам 50 да си ги изхарча в кафенето, а само с друггите 50 да се покрива ипотека. Елементарна математика е това, както и да се извърта,  все до нея стигаме!

А защо смяташ, че ако взимаш на готово съвестта ти трябва да е мръсна  Twisted Evil Twisted Evil Взимаш си и си спиш спокойно

# 1 139
Исайкова , много ти е зле адвоката !

Дарението е безвъзмездно ! Naughty
Това с гледането е друго - договор за гледане и издръжка , но не е дарение .

Ето , чети :

http://www.notarius.free.bg/imoti.htm#_Toc149198037

Общи условия

Активация на акаунт