Аранжиране на маса - тема 5

• 231 441
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Гледам, творите, и аз набързо наредих масата за вечеря да я щракна, докато е светло, нищо че при нас е 3 следобед  Laughing Ама първо да си кажа рецитацията:

danchika, много ми хареса зелено-кафявата маса и безсрамно ще я копирам. Много е еко и свежа!
tarlio, и на мене ми хареса този ти...този тай...абе рънъра, не мога да си кълча езика с тия немски думи. Ама трябвало е да го поизгладиш...
DimS, страхотен е свещника с елените! И на мене много ми харесва. А какво е Крампус? Я виж твоята свеки какви хубави неща ти подарява, моята ми подари най-грозния сервиз под слънцето, просто като го гледаш може да ти приседне, с фекално кафяви бодили  Sick Не знам дали не беше намек  newsm78
ТЯ, много са красиви сребърните шишарки! Ама покажи повече, на мене ми се ще да видя цяла маса така подредена!

А сега и моята всекидневна масичка:

И отблизо венчето и снежните солница и пиперница:

Май имам някаква слабост към снежни човечета, тези са ми в дневната:

Може и да ги поканя на масата, защото...Не, не казвам, ще покажа тези дни  Hug

# 136
  • Банкя
Ами ранъра не е огладен защото е за подарък .Само го извадих внимателно да го снимам и си го прибрах заедно със свещичките.
tunata  Много красива , изчистена  подредба.Солничките са страхотни .Аз си търся такива някакви ,но не съм виждала.Това има ли го в БГ.И свещника е суперски.
Трябва да се снабдя с червени свещи!!Чакаме синя подредба..????
TЯ  аранжирането е много добро, но тук се пада овациите да са за фотографа.Просто гали очите.

danchika А твоята я видях първо във фейса.Пих кафе на нея.Мисля , че в "Аранжиране на маса" е подходящо.

# 137
tunata такива солници съм виждала тук в Швейцаия в "MIGROS" много са готини, аз избягвам много неща да купувам, че като тръгнем да се изнасяме, зарязвам всичко и ми се свиди Sad щото повечето неща си ги харесвам много.
Чиниите със снежинките- айй влюбих се, страхотни са, пък при мен са все едни исъщи   Mr. Green ама и чинии не ша взема да купувам  Grinning Свещника е мой тип.. в Будапеща имам подобен и нямам търпение да си  го сложа на масата, много коледно и приятно настроение ми създава  Peace

# 138
  • Австрия
Aaах, това червено!  Heart Eyes Дани, Туната.. много ми харесва! И чинийките със снежинки, и свещника... и червените топки! Чудя се, Дани, откъде си снимала, че не се отразяваш върху новогодишните топки? Аз често се виждам в лъжиците по снимките с манджички  Joy

Крампус? Ей този е
Скрит текст:
. 5-ти декември е неговият ден. Но обикновено се появява заедно с Николаус (6.декември)
Скрит текст:
т.е. добрият старец Свети Никола и дяволът. Единият идва и раздава подаръци на добрите деца, а другият навестява непослушните и ги наказва  Crazy

Скрит текст:
..

Дуализъм, нали се сещате  Laughing Та.. децата знаят историята и в омекотената й съвременна версия всички получават подаръци, дори подаръкът да е шоко-фигура изобразяваща Крампус  Wink Винаги получаваме от свеки две такива - шоколадови Николаус и Крампус:

които ние сами трябва да поделим според заслугите си Wink Както винаги взимам Крампус  Twisted Evil и оставям Николо за по-добрата половинка от двама ни. Често покрай шоколадчетата има и друг подарък. Така и със свещника... На свой ред свеки получава традиционно от мен коледни сладки и любимото й домашноправено сладко от цели смокини (все някой от БГ ни изпраща  Sunglasses)... Та, така. Със свеки се спогаждаме  Heart Eyes Тя е на 80+. Възрастта й не я е направила неадекватна, напротив! - насъбрала е достатъчно полезни мъдрост, знания и опит, а годините са засилили вродените й такт, толератност и жизнерадост..

Сорри за офф топик-а  Blush Разказах за Крампус и покрай него, по повод - подаръци от свекърви.. Туната, налази ме любопитство за сервиза: не може да е толкова зле, колкото го описваш  Mr. Green Embarassed  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 15:13 от DimS.

# 139
Dims. относно топките  Mr. Green аз се скривам, понеже не искам да се виждам иначе съм изтипосана хаха Joy
Мойто бъдещо свеки, така да я нарека... винаги ми подарява по същия начин санта и дяволът, даже сега като се преберем ще са в обувките ни сигурна съм Simple Smile
Скрит текст:
А за подаръците ми от нея не ми харесват, защото иамам чувството, че нарочно ми купува боклуци. Давам пример- мин.год едно албумче за снимки от всичко по 1 лев от ония найлоновите Shocked и един парфюм ужасен за пак от всичко по 1 лев,  жълт на цвят- истински Ужас Stop (не ме разбирайте погрешно, не ме бърка, че  е1 лев, ами че не става за нищо) Аз макар, че не я обичам и купувам подаръците с любов Joy парадокса е голям, но е така, като давам нещо искам да става, не боклуци, независимо на кого подарявам. А на мъжо подари чаршафи за спалнята, покривка, кошница за пикник... и все неща които по скоро за мен, ама Нейсе, не че ми пука... но исках просто да ви обясня... тази Коледа смятам да се направя на болна и хич не искам да я виждам... аз толерантния човек, дето прави път на мравките, да намразя човек, представете си какво ми е сторила, а подаръците са най- малкото. На всичкото отгоре е лакар, все си мислех, че има човещинка в нея, ама не, тая година става на 70 И в този ред на мисли  мога да си представя какви са чиниите #Crazy

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 16:45 от danchika

# 140
  • Банкя
Селското ми кътче до камината

danchika Не се прави на болна , не си го и помисляй-да не стане истина -. Каквото и да е  е за няколко часа .Все ще изтърпиш.Много си добра на свещниците и на всичко де  bouquet  bouquet
DimS. Радвам се , че научих тези неща, а децата много се смяха.

# 141
Дими, не може даже да си представиш колко е зле! Беше, де, оставих го в България с голям кеф. Не знам чий болен мозък го беше измислил  newsm78 Но ако Йеронимус Бош беше решил да се изявява като дизайнер на домашни потреби, може би щеше да му хрумне...Представи си: евтин нискокачествен бял порцелан (нали знаеш как има един такъв сивкав мътен оттенък), в единия край на чинията има някаква кафява топка, пресечена с нещо като дълги тънки тръни (бодили) и до нея за разкош още една по-малка сива топчица, и тя гарнирана обилно с тръни. Мотив "Трънен венец" или нещо такова  Grinning Абе приличаше на магарешки бодил с диария...Не съм го ползвала нито веднъж! А иначе имам от баба ми много елегантен чешки сервиз за 12 души от 50-те години, който лека-полека домъкнахме дотук, ще покажа. Само не ми харесва, че има тънка златна нишка по края, а аз имам много сребро.
danchika, веднага бих сменила всички дреболийки за много пътуване  LaughingА свекитата са такива, не знам и аз един ден като стана свеки дали няма да се повредя нещо. Нали поне не трябва да я виждаш често...Дими е късметлийка!

# 142
  • Австрия
много елегантен чешки сервиз за 12 души от 50-те години

Това ще си заслужава да се види!   superuu Харесвам чешкия порцелан и стъкло!  Heart Eyes

ако Йеронимус Бош беше решил да се изявява..

Еееее..  Joy .. макар да харесвам триптиха му 'Изкушението на Свети Антоний'.. но в случая съм пристрасна  Wink

Иначе.. ами..  Shocked Rolling Eyes

Дааа Blush Да не забравяме все пак, че някога, живот и здраве!, аз самата ще съм свекърва  ooooh!  hahaha

Пак съм офф  Wink Е, нямам снимки из нет-а, а и не ми се качват, с миналогодишни коледни аранжировки, но пък.. вместо това, малко снимки от коледна Виена  Simple Smile

# 143
Боооже, Дими, каква красота! Много ми се иска някоя година за Коледа да отидем из Австрия и Германия, толкова е красиво там по това време! А и да покараме ски...Ама и зимни дрехи нямаме даже, само скиорските екипи...Макар че синът ми това лято беше на обиколка из Европа с приятели (подаръкът му за завършване на гимназията) и Виена хич не му хареса. Каза, че е скучно, а най-голям купон било в Дъблин и Прага  Wink А на мен много ми хареса! Ама аз остарявам и се обюргерявам  Sunglasses, дай ми спокойствие, една хубава виенска сладкарница и повечко шницели с биричка и ще съм щастлива и доволна, а който иска да обикаля по купоните.
tarlio, много  ми харесва селското кътче! Толкова е българско и уютно...И ти отива май на атмосферата в къщата, видях един много хубав стар шкаф в темата с украсите!

# 144
Здравейте прекрасни аранжорки!
Невероятни маси сте създали,коя от коя по-прекрасна.Виждам,че сте започнали да внасяте и празнична атмосфера в темата. Бих искала и аз да се включа,но за съжаление скоро не съм правила маса.Надявам се да ви покажа предколедната ми маса скоро,а дотогава за да не съм само спам в темата ще си позволя да ви покажа моята коледна атмосфера,която създадох през изминалите дни.

# 145
Mного красиво и уютно, miravarna! Така ми харесва това розово чорапче с мечето за малка госпожица! Аз обещах маса със "снежни хора" и ето, изпълнявам:

Впрегнах ги гадините на работа, стига са висели на полицата, то не че ние не си знаем кой къде сяда  Laughing

И от другата страна:

Ами лека нощ от мен засега!

# 146
Прекрасни, наистина прекрасни Коледни аранжировки Grinning Това е темата, в която влизам с най-голямо нетърпение. За пореден път поздравления момичета  Peace

# 147
Момичета, чудни маси и украси!   bouquet

Туната, моята дъщеря много хареса масата със снежните човеци!

Ето и от мен една бърза маса  Grinning:

# 148
ние летим другата седмица и освен елхата нямам друга аранжировка, а така ме сърбят ръцете да спретна една!
дими, потънах в тъга като видях че свещника не е наличен вече. влязох с молба за съдействие, че не говоря немски, за да си го поръчам, а то Cry може ли да сваля една от снимките ти със свещника за лична полза?
tunata, много са сладки снежковците!
danchika, искрено се посмях с твоите 'опитности' със бъдещата ти свекърва Simple Smile

# 149
  • Австрия
Интересно се е получило със снежните човечета  Grinning Туната, синът ти е прав  Wink Радвам се, че са ти допаднали снимките!

Тарльо, пропуснала съм явно  Blush Искам и аз селско кътче и камина  Sunglasses

Всички ли можете да правите колажи?

Коледно и празнично е у вас, miravarna! Харесва ми стълбишето, много! И ние имаме вътрешни стълби, но досега не съм ги виждала като обект за украса.. може би някой път, като порасне достатъчно малечко, за да се радва  Simple Smile

Семпло, но много сладко  Heart Eyes, Ягодка!

Разбира се, че може. За останалото.. ще си позволя да ти драсна на лични, Амели.

И понеже ме налазва лека неловкост заради бъбривостта ми, нещо в синьо, отпреди години  Wink

Общи условия

Активация на акаунт