Семеен бюджет

• 134 460
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 320
L'Agent, да ми настръхнат косите, нали. ))))
Тя догодина ще е предучилищна, но то предполагам разходите са същите. ) Мисля от сега малко, по малко да започвам да се оборудвам - раници и др. щуротии.

Янтра, абе като за 10лв. игра не е проблем, нали не е за 100-200. ))) пак се понася. )

# 1 321
Мразя пушенето, не пуша обаче как си взех най-неподходящия мъж дето освен всичко друго и пуши. Намалил е цигарите до половин кутия на ден ама на мен ми се струва безобразие да се харчат пари за такива неща. От толкова много познати непушачи, естествено, трябваше да се хвана точно с пушача.  smile3538

Ми разведи се де, тамън ще е интересно в съдебна зала с подобен мотив  hahaha
Обмислям го.  Wink

# 1 322
Ако човек си изкарва парите сам, дали ще пуши, ще пие, или ще ги дава за някакво друго удоволствие, в крайна сметка си е негово право.

...И право на домашните му да не одобряват това.

Ама, както каза Нана, да се разведат, или... може пък единият да отстъпи (надявам се това да е мъжът).
При мен е сходно, само че не натискам за промяна изобщо, даже понякога му правя компания. Но по-често - не. Той сам започна да ги намалява и като нищо ще ги откаже. Просто не рева по въпроса и нещата се получават постепенно Grinning
Точно така.  Peace Среване и мрънкане може да се стигне до обратен ефект. Мъжете са като децата Wink, колкото повече ги караш да направят нещо, толкова по не им се прави.
АЗ не му обръщам внимание и без друго. Той ги намали все пак - от 1 кутия на половин. Обаче аз направих грешка, че изобщо се ожених за него, но това е друг въпрос.  А и още нещо - не съм от хората, които реват и мрънкат. АЗ се карам и бия, ако има повод.

# 1 323
  • София
L'Agent, да ми настръхнат косите, нали. ))))
Тя догодина ще е предучилищна, но то предполагам разходите са същите. ) Мисля от сега малко, по малко да започвам да се оборудвам - раници и др. щуротии.

Раницата, несесера и тетрадките са ясни.
Има обаче един списък, който дават и в него половината неща са ненужни.
Освен това си купуваме помощни учебници и учебниците по английски.
И пари за касата на класа.
И пари за училищното настоятелство.
И за Коледното тържество да не забравим...
И за стол.
Абе с две думи - излиза си колкото градината на месец!

# 1 324

АЗ не му обръщам внимание и без друго. Той ги намали все пак - от 1 кутия на половин. Обаче аз направих грешка, че изобщо се ожених за него, но това е друг въпрос.  А и още нещо - не съм от хората, които реват и мрънкат. АЗ се карам и бия, ако има повод.
хахахах т'ва все едно аз съм го писала  Joy Joy Joy 1:1  Mr. Green Shocked

# 1 325
L'Agent, за безумните списъци с простотии знам. Както и събирането на пари за какво ли не, от позицията че училището все няма. )

# 1 326
Прах предпочитам да купувам големи опаковки на промоция.

# 1 327
L'Agent, за безумните списъци с простотии знам. Както и събирането на пари за какво ли не, от позицията че училището все няма. )

Оказва се, че не са баш "за каквото и да е". Скъпо удоволствие е ученикът-

# 1 328
Касита, е добре, за какво им събират пари на учениците?
Още по мое време се събираха пари за пердета, за столове, за маси и не знам си какво още. И сега тези традиции продължават.
В града ни едно училище е известно с това, как 30г. събира пари на учениците за басейн. ) Басейн няма. )

# 1 329
  • София

Оказва се, че не са баш "за каквото и да е". Скъпо удоволствие е ученикът-

При нас са "за чинове"!
Смятайте - 10 години /10 набора/ по 5 паралелки по 25 деца по 25 лева по 2 пъти на година ...
Как не ги събраха тия пусти пари за чинове, не знам... newsm78
И за басейна, дето е разрушен са събирали.

# 1 330
За застраховка.За абонамент за театър. За дребни поправки в клас-до тук всяка година са в различна класна стая, все по-зле от предишната-иска поне една боя, стягане на чинове, някой друг стол, нова дъска и регулярно-маркери за дъската. Тази година нямаше и щори в новата стая, та се купуваха и щори, да. Лак на паркета, без циклене. Униформа. Училищното настоятество-то със събраните пари пък поема по-големи ремонти-я тоалетна, я компютърна зала, интернет и т.н. Теч някой и друг, отводняване се случва да се наложи при потопен дъжд-все неща, които струват пари. Помагала и учебници по език-се плащат от нас.На мен тази година сумата ми е над 150 лв само за едното дете и нищо излишно няма-старата чанта, стария несесер, 5 тетрадки....

# 1 331
Застраховки
Театър
Коледно тържество
Украса на стаята
Подарък за всяко дете
Подарък на класната
Празник на буквите
Учебници по безопасност на движението
Маркери за бяла дъска
Вода

# 1 332
  • София
А, тези пари, за които говорите /театър, учебници, подаръци/ си ги внасяме в касата на класа еднократно в началото на годината или два пъти по срокове. Обаче за тях можем да поискаме отчет и всичко си излиза до стотинка, така че нямам против, че давам.

# 1 333
Ясно, вървят си едни пари.....
Добре де, а какво се случва с хората, които не могат да отделят пари за театър, коледно тържество, украса на стаята, подарък за децата? Тоест неща, които не са пряко свързани с учебния процес?

# 1 334
Ясно, вървят си едни пари.....
Добре де, а какво се случва с хората, които не могат да отделят пари за театър, коледно тържество, украса на стаята, подарък за децата? Тоест неща, които не са пряко свързани с учебния процес?

Могат и да не дават. Но ги изкарват стиснати, как можело за децата си да не дадат, никой така не правел... Ще се наслушаш на приказки... И става въпрос точно за нерегламентирани плащания.

Общи условия

Активация на акаунт