Избор на сушилня - 3

• 111 553
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • с/у ОколоМръсТното
И по-добре да се махат след всяко сушене.

Най-добре е да се чистят след всяка сушилня.
И без това вие почиствате само видимото. Ако знаете навътре в машините ви какво се е завъртяло...

# 511
Чета, че вашите миришат на свежо след сушилня. Моите пък на нищо не миришат и това много ме дразни. Дали от машината зависи?
Затова простирам навън, когато времето позволява.

# 512
Ние се спряхме на тази: http://www.bosch-home.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/WTE84306BY.html
Нали не трябва с маркуч да се свързва към канализацията?
И още нещо - тези с парогенератор... Този парагенератор във всички програми ли се използва или само за костюми например (може и тъпо да звучи въпросът ми, но...)

# 513
Чета, че вашите миришат на свежо след сушилня. Моите пък на нищо не миришат и това много ме дразни. Дали от машината зависи?
Затова простирам навън, когато времето позволява.

И при мен е така, не миришат на нищо свежо,напротив.

И аз чистя мъхчетата след всяка сушилня почти, на мен ми е досадно и то много, затова и аз като мога -навън. Възможно е  нашата сушилня да е стара, а и да е затлачена, направо като си представя какво е вътре в нея. Whistling

# 514
  • Русе
Така или иначе няма как да стане да я чистя след всяка, особено вечер, нощем като пускам една след друга, просто няма вариант да го чистя всеки път. И датчика не дава след всяка сушилня да се чисти, горе-долу на 3-тата светва.
Долният филтър на 7-8 сушената го чистя.
Иначе ясно, че вътре из сушилнята сигурно е пълно, но така или иначе нямам достъп там.

# 515
Чистенето на мъхчетата отнема секунди, до сушилнята съм сложила две красиви кутии, за да са ми максимално близо, като в тях изливам водата и мъхчетата след всяко сушене.
Колкото по-малко прах има в сушилнята, толкова по-икономично работи тя.

# 516
  • Ланкър, планините Овнерог
.......
И без това вие почиствате само видимото. Ако знаете навътре в машините ви какво се е завъртяло...

Знаеш ли колко се тормозя по този въпрос  Crazy Има ли лесен начин и навътре да се почисти? Пробвала съм с прахосмукачка, но не влиза навътре пущината. След всяко сушене чистя филтъра с мъховете, а големия се старая на около месец.

# 517
Чистенето на мъхчетата отнема секунди...

Така е. Аз всъщност чистя преди пускането на новата. Има на самата врата едно място, което се обира точно с един замах, и филтърчето, което издърпвам, обирам и пак пускам. Не знам как е при другите, може да е по-сложно, но с нашата баба Миле нещата са достъпни и отнема не повече от няколко секунди.

# 518
  • Пловдив
С всяка отнема секунди, имам близък опит с 5 различни.

# 519
А какво мислите за комбинираните пералня-сушилня? Имате ли опит с подобни?

# 520
На мен ми отнема дооооста секунди да почистя филтрите.  newsm78

# 521
  • София
Стана ми интересна дискусията в последните страници за почистването на мъхчетата от сушилнята и единствената мисъл, която ми минава през главата е, че на различните марки филтрите са коренно различни. Даже се разрових за клипчета в нета, да видя как изглеждат филтрите, които се почистват по-трудно. Не успях да попадна на такова, но намерих модел, много близък до нашата сушилня. Ето демонстрацията. Точно толкова време, колкото в клипа ми трябва да изчистя филтъра, но не използвам кърпа. Съвсем леко навлажнявам върха на пръстите си и готово. А долната част - паралелепипеда го почиствам може би веднъж месечно.
Мимии, дай да видим твоята какъв модел е. Интересно ми стана, наистина.
Марамунката, сушилнята е с доста по-обемен барабан, за разлика от пералнята. Необходимо е да има достатъчно въздух между дрехите, за да е по-ефективно сушенето и дрехите да не се мачкат. Имам спомени, че е споделяно тук, че след пускане на една пералня се вадят част от дрехите и се пускат две сушилни от едно пране при комбиниран уред.

# 522
Moмичета, днес ходих, гледах, умувах и се спрях на два модела в моя бюджет:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/687371/P11100201/Sushilnya … OLUX-EDH-3386-PDW

http://www.technopolis.bg/b2c/details/680565/P11100201/Sushilnya-BEKO-DPU-8360-X

Честно да Ви кажа не виждам разлика между двете машини...еlectrolux-a e eдна идея по-икономичен, но бързата сметка показва, че тази разлика от 200лв. ще се избие за ...8години от ток  newsm78

Сега идеята за това, че плащаме за марка ми е понятна, както и че е възможно изработката да еlectrolux-a да е с по-читави материали....ама много се съмнявам.

Моля ви пропускам ли нещо. Има ли някой, който да ползва тези машини...да каже, разлика във функциите и резултата от работата им има ли? Това iron aid заслужава ли си 200лв отгоре? Моля, помагайте?

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 22:40 от hirondelle

# 523
...Ето демонстрацията. Точно толкова време, колкото в клипа ми трябва да изчистя филтъра, но не използвам кърпа...

И аз не използвам кърпа. Времето за почистване ми е същото, но филтърът ми е на вратата и не е сгъваем. Имам е малко филтърче на рамката, където е този, но не е подвижно, а просто с ръка минавам по него.
И на мен ми стана интересно какви са сушилните, които изискват повече време за обслужване.

# 524
  • Пловдив
Моята нова сушилня има такъв сгъваем филтър на вратата, а кондензатора отдолу, за разлика от предишната, не се вади, а има филтри отпред - един голям и едно мъничко филтърче отдолу. Ако утре не ме мързи ще снимам клип и ще кача в ютуб.

Общи условия

Активация на акаунт