Избор на сушилня - 3

• 111 555
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! И ние си търсим сушилня. Моля по-опитните да ни ориентират.
http://www.tehnomix.bg/bosch-wtc-84102-by
http://www.tehnomix.bg/bosch-wtv-84200-by
http://www.tehnomix.bg/bosch-wte-84306-by.html
Прочетох някои неща... Тези кондензационните - много топлина ли отделят? Крайната цел е минимално намачкано пране и ефективност. Благодаря предварително!

От тези трите - третата, аз лично бих избрала, защото виждам програма за пух и вълна.
От разглеждането ми Миеле клас А харчат 2 пъти по-малко ток. Бош не съм гледала, не съм сигурна къде е произведено, а предпочитам да е в Германия.

# 496
mims11, и втората има за пух и вълна. Сушилнята ще ползвам при лошо време, затова клас Б за цената си ме устройва.
А как е по-добре: Защита от намачкване 60 мин в края на програмата
или
Защита от намачкване 90 мин в края на програмата
Ако правилно се ориентирам първата ми изглежда най-икономична.

# 497
Ако от 3.92 и 4.08 правиш съществена разлика то втората е най-разходна. Това са при 7кг. аз примерно ще търся голям барабан, но рядко ще е толкова зареден.
За изглаждането предполагам, че най-дългият период е най-добре. Още разглеждам и нямам лични наблюдения  Simple Smile

# 498
milaitzia , благодаря (е, аз от пералнята съм изключително доволна, нямам ни най-малко намерение да я сменям...даже като кумуваме, подарявам от същия тип  - само без антиалергичната функция), на мен пералнята ми се пада под прозореца на банята, и ако покатеря сушилнята отгоре, ще спра светлината и въздуха, а не искам. В момента разстоянието между двете машини е около метър и половина, все ще привлача панера с прането от пералнята до сушилнята. Малко се е позадръстила в момента банята за гости (празна стена на съм й оставила, а принципно мразя да е претрупано), но нали пък рядко ще се ползва за баня...Иначе на етаж (-1) имаме доста голямо специално мокро помещение, където изобщо нямаше да има проблеми с мястото, но като си помислих каква разправия и тичане по етажите предстои с панерите с пране и после с изгладеното, предпочетох да "изнеса" перални, сушилни, гладилни и .т.н. на етажа с гардеробите. Даже и канапенце си купихме за коридора на същия  етаж за да се глади удобно  от седнало положение на гладачната преса. Шани сега пак ще ме оплюе Laughing колко пари съм потурчила за едното гладене...
Шарки, тази функция , за която споменаваш , е против мъхчетата прах, които се отделят при сушене ли? Ние сме с доста стара сушилня, с почти никкави допълнителни функции освен функцията за хипер намачкано пране Simple Smile, затова и аз не съм в течение на тези новости. Embarassed

# 499
  • София
Едва ли е за мъхчетата, алергени са акарите в спалното бельо и в домашния прах или полените във въздуха. Действието е на принципа на горещата пара, която унищожава алергените значително по-ефективно от врящата вода и разликата била в степента на проникване по тъканите и подгъвите. Сушилнята Миеле, която купихме, има като гледам и тя функция гореща пара, обаче дали е с необходимата за антиалергично действие продължителност, не знам. LGто има и програма гореща пара (за освежаване на дрехите преди гладене) и отделно антиалергични програма, та подозирам, че разликата е в продължителността на запарване Laughing.

Препрочетох си поста, поправям се - няма нужда да влача панера с изпраните дрехи  до сушилнята, доста лесно се местят от едната в другата машина на ръка.

# 500
Така...и аз да споделя първи повърхностни впечатления от новото Миле, както ми казват на галено и на мен от Милица Simple Smile)
Сефтосах с автоматичната програма с опция нормално сухи. Те са общо 4 - екстра сухи, нормално , за ръчно гладене и машинно гладене. Резултатът беше една пухкавост( неща които четях и не вярвах, но е факт), ухаеха много фреш, което го няма кат ги свалиш от простора и почти всичко сгънах и прибрах в гардероба, с изкл.на тениските на мъжа ми, щото той малко перфекционист си пада, та ще трябва явно само неговите неща да гладя. Моите и на децата ще се прибират директно. Единствената играчка е да изчистиш филтрите после, които са пълни с мъх, но това пред простора е бял кахър.
Пуснах и чаршафи на екстра сухи, но там резултатът беше по намачкани, така че тази опция не ще я ползвам с дрехи явно..иначе си работи върху пералнята без проблем!

# 501
Sharki,мерси за инфото. Peace

Единствената играчка е да изчистиш филтрите после, които са пълни с мъх, но това пред простора е бял кахър.
Пуснах и чаршафи на екстра сухи, но там резултатът беше по намачкани, така че тази опция не ще я ползвам с дрехи явно..иначе си работи върху пералнята без проблем!

Милаиция, интересно на мен ми се струва, че именно този филтър прави много прах и пухчета, които при прането навън липсват! сушилнята явно разчепква дрехите повече от необходимото, на мен голям недостатък е именно чистенето на тези филтри, въобще след всяка употреба на сушилнята, вадя голямо количество мъхчета и това не ми допада. Ако дрехите се сушат на въздух, тези мъхчета може би биха стояли вътре в текстила... не съм експерт, разбира се, давам моите наблюдения. Thinking newsm78

# 502
  • София
Аз мъхчетата почистих от филтъра на "Милица"-та с мократа цветоулавяща кърпичка, не ми се стори много трудно. За сравнение, филтъра на предната ми сушилня Whirlpool се почиства доста по-трудно. Тия мъхчета е по-добре да ги избива от дрехите сушилнята, отколкото да ги диша носа ми.

# 503
Хихи, Шарки ти се базикаш, ама брат ми онзи ден кат си затръгва( беше ни на гости), отиде да си взима довиждане с Милето Simple Smile седи до сушилнята и вика:- айде, Миле , чао , Миле..хахаха
Сори за отклонението.
По въпроса за мъхчетата, не ме ядосва че сушилнята ги вади наяве, не жаля за тях, тъй като дрехата не е повредена. Обаче ме дразни това почистване всеки път. Има два филтъра на вратата и на барабана, които чистя след всяко сушене, общо взето като ги захвана и после върви като едно цяло( все едно лист хартия), не се разхвърчават. Четох че трябва и да се мие на течаща вода и след изсъхване да се връща, инак можело да даде грешка сушилнята, но аз засега не съм ги мила. Просто ги изчиствам добре.

# 504
Sharki,мерси за инфото. Peace

Единствената играчка е да изчистиш филтрите после, които са пълни с мъх, но това пред простора е бял кахър.

Милаиция, интересно на мен ми се струва, че именно този филтър прави много прах и пухчета, които при прането навън липсват! сушилнята явно разчепква дрехите повече от необходимото, на мен голям недостатък е именно чистенето на тези филтри, въобще след всяка употреба на сушилнята, вадя голямо количество мъхчета и това не ми допада. Ако дрехите се сушат на въздух, тези мъхчета може би биха стояли вътре в текстила... не съм експерт, разбира се, давам моите наблюдения. Thinking newsm78
Лудрес, при прането навън сигурно само те липсват, щото от всичко друго се намира. Последния път си беше тръскал дедото съсед отгоре цигарката, чат пат пиле прехвърчи па цръкне, прахоляк и ако ме няма и не сколасам да ги прибера и дъжд ги вали понякога, та - вива ла Миле!

# 505
  • Русе
Аз чистя мъхчетата на 2-3 сушилни, по-лесно се махат. Simple Smile.

# 506
По лесно се махат в сравнение с кое?

# 507
  • София
Аз от 10 и повече години не простирам навън, само на ниски простори вкъщи, едно време като простирах на балкона, оставаха черни сажди по дрехите (сигурно кремиковски) и вече нищо не може да ме накара да простирам навън. Отделно от слънцето тъмните дрехи избеляват доста по-бързо.

# 508
  • Русе
По лесно се махат в сравнение с кое?

Ако ги махам след всяко сушене. По-лесно ги обирам от самата "мрежичка" като са повече. Но може и на различните сушилни да са различни филтрите.

# 509
  • Пловдив
Принципно са еднакви. И по-добре да се махат след всяко сушене.

Общи условия

Активация на акаунт