Зимни якета?

• 15 363
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Не си ме разбрала,какви 5-6 връхни дрехи съм описала,това няма как да се случи при мен.Написала съм,че нямаме толкова смешно и излишно много връхни дрехи и това не значи че детето ми ходи голо.Нещо не си ме разбрала или аз не мога да го обясня.

# 106
Който може купува официално връхна дреха
Който не може не купува.Масово хората не купуват,но не защото нямат вкус.А защото да се сложи нещо на масата и да се плати тока,просто е по-важно от съчетаването на дрехите и гротескното изглеждане.

Jizzlobber ,разбирам те прекрасно,но 6 поста подред да убеждаваш колко е важно децата да имат и палто?
Ами,не е важно да имат палто и не е важно,че униформата и шушлековото не си отиват достатъчно.Има много по-важни неща в живота-да станат хора,да ценят труда на другите,да се научат да обичат.................

Ами не ме разбираш явно.Не убеждавам, че Трябва.Казвам само, че за Жалост, повечето деца изглеждат смешно.Не по своя воля, нито по волята на родителите си.Жалко е.И е повече принуда, разбира се, важни са исконните неща, а не якето, това и аз твърдя.Наблюдавам по-големите просто в момента, тези неща при 2-3-4-5 годишните ги няма още....Тези, изброените неща от теб не се учат навън, на пързалката или в училище, обаче, нито зависят от дрехата.
Та моля ви-какво трябва и какво не-не е обект на темата.Изразила съм само наблюдение, мисля на глас, споделила съм Ако човек иска да изглежда прилично-не говорим за бални рокли-какво му е нужно, чисто прагматично го изброявам.Никъде не пиша, че Трябва..... ooooh!То моите деца го нямат реално.Получава се безумие някакво, твърдя, че в случая ми идва от униформата на мен, която не одобрявам, но се налага да се съобразяваме.Аз имам възможност да накупя-нямам къде да ги сложа-представете си, аз съм с две момичета, по 5 връхни дрехи-обемни-къде да ги държа?В отделна стая гардеробна да направя?Абсурд!

# 107
Не се карайте, де. Всеки с предпочитанията си. За мен е ужасно важно, децата ми да имат по поне четири зимни връхни дрехи. Същевременно отчитам и наблягам на много по-важните неща в живота и се стремя да станат стойностни хора, да ценят труда на другите, да се научат да се об/л/ичат...... Едното не изключва другото, нали?  Simple Smile

Jizzlobber, при мен няма за жалост, при мен е задължително. Така виждам нещата, така харча парите си.  Peace

# 108
  • София
Jizzlobber - ами някак такова впечатление остава като те чете човек, толкова зле изглеждат някои деца, как не възпитават у тях вкус възрастните, как може такива съчетания...а понякога за жалост наистина е въпрос просто на финанси...иначе вярвам всеки би искал детето му да изглежда прекрасно, дрехите му да са добре подбрани и отиващи си(според  вече вкуса) и т.н.
(иначе то нелепо облечени има и малки и големи и с малки и големи възможности, но това е друга тема)

nelsi - големи извинения, ще го изтрия, хем уж 2-3 пъти прочетох поста.....

# 109
  • Пловдив
Ами не ме разбираш явно.Не убеждавам, че Трябва.Казвам само, че за Жалост, повечето деца изглеждат смешно.Не по своя воля, нито по волята на родителите си.Жалко е.И е повече принуда, разбира се, важни са исконните неща, а не якето, това и аз твърдя.Наблюдавам по-големите просто в момента, тези неща при 2-3-4-5 годишните ги няма още....Тези, изброените неща от теб не се учат навън, на пързалката или в училище, обаче, нито зависят от дрехата.

Разбрах те.Но 6 поста да се обясняваш за палтото...........

# 110
  • sofia
 Peace Не трий, разбрахме се.  bouquet

# 111
Да, за Жалост Начина на живот възпитава вкус, който впоследствие лъсва в изсулени дънки с розови прашки отвън.И това са Факти.И да, въпрос на финанси е.Не твърдя нищо различно.
Добре, да мина да изтрия думата палто ли? CrazyПалто може да нарека общо всяка връхна дреха, която не е шушляково яке.Да намеря ли снимка на нещо подобно, че да спрем с палтото?Говорех за дреха, която може да се съчетае с рокля, униформена рокля/сако, обувки, а не маратонки.

# 112
  • София
 Crazy е няма нужда... има и друго шушлячетата обикновенно са и по-евтини Wink
в смисъл то и шушляково може да е до колене, с къдрички, коланчета и финтифлюшки и обикновенно ще е поне 2 пъти по-евтино, от наистина красиво и добре направено палтенце, канадка или каквото там друго го наречем връхно.

# 113
Така е, Има.Това казах и аз-намерих нещо такова за голямата.Но дълго, с къдрични-не е удобно за пързалката.Опит от миналата година. CrazyВъобще не коментирам цени.Говорихме си за бройки.

# 114
Jizzlobber, може би ти се впрегна най-много. Peace  Лично мен в друг пост ме впечатли бройката и ми прозвуча като изхвърляне, няма да цитирам, малко преди твоя е.
За протокола, отговорила съм с 2 - толкова якета има моята. Смятам, че е оптимален вариант. И двете са от миналата година, но детето ми расте бавно и си носи по-дълго дрехите. Laughing Всъщност, едното беше от разпродажба, много му се чудих, но ето, че сега пък няма да купувам второ.Но, разбира се, щом човек има възможност, нека да купува повече.
За възпитаването на вкус - нужни са средства, но също така и вкус на възпитаващия. Повече се дразня на човек, облечен с пари и липса на всякаква естетика, отколкото на скромно и старо, но добре подбрано  в цветове, материии и повод облекло. Пък може и да е завист, знам ли.

Странно ми е сутрин като водим дребното на ясла - виждам докарани и накипрени момиченца, нямащи 3 годинки да отиват на място, където ще играят на пода, ще се цапат и т.н. Нужно ли е да са толкова докарани? А татковците с провиснали анцузи и доскоро по ... джапанки. Ми не го разбирам това.

# 115
Не съм се впрегнала-имам време и съм обяснителна, щото съм останала неразбрана.Ако нямах време да се обяснявам-нямаше. Grinning
Темата я разбирам за оптимална бройка, а не евтино ли е якето или е от най-скъпите и какъв ни е бюджета.Затова и първия ми пост бе по-скоро-в този дух-как роклята да е с палте, ботушки, как клинчето да е с маратонки и пухенка, защото събрано това накуп става смешно, пък не съм писала какво трябва или не, само споделих наблюдения.Цени не коментирам.Въобще не идеше реч за скъпи дрехи, а точно за естетически издържано да е.Може и с по-скромни средства да се постигне.

# 116
  • Пловдив
Странно ми е сутрин като водим дребното на ясла - виждам докарани и накипрени момиченца, нямащи 3 годинки да отиват на място, където ще играят на пода, ще се цапат и т.н. Нужно ли е да са толкова докарани? А татковците с провиснали анцузи и доскоро по ... джапанки. Ми не го разбирам това.

Бащите са изпуснати от малки и сега гледат да вкарат отрочетата в пътя. Joy

Сега сериозно-в нашата ясла също имаше такива мераклии-майки.Аз много им се радвах на децата.Но за моята не намирах възможност така да я докарвам.Трябва да я вдигам по-рано и тя не е в най-доброто си настроение сутрин.
Но има и друго-лелките им правеха забележка за облеклото,защото им е по-трудно да ги обслужват.Коланчета,връзчици,поли,чоропогащници-затрудняват се

# 117
Ами в яслата е едно, в 5 клас е друго.Само това ще ви кажа. Hug

# 118
  • Пловдив
Ами в яслата е едно, в 5 клас е друго.Само това ще ви кажа. Hug

Разбира се,че е друго.Там децата сами си се обслужват и на никого не пречат,ако са по-така облечени

# 119
Ами то и опрималната бройка връхма дреха се мени по същия начин с възрастта.Писах го напред-едно е бебе в пясъчника или ящслено-градинско дете/те зимата дори не ги извеждат, аз бих минала и без яке, хахаха/, друго е девойка на 13.

Общи условия

Активация на акаунт