Зимни якета?

• 15 359
  • 131
  •   1
Отговори
# 90
  • sofia
Ох добре,за да не си помисли някой,че момчетата ходят с едни гащи докато се скъсат, ще поясня, че нямаме 5-6 якета и палта и тънки,и дебели, и за всеки тоалет подходящо палтенце и ботушки в един цвят и т.н.,но все пак голи не ходиме,а най-вече ни вълнуват колите, джиповете и всичко дето мърда с дистанционно/последния му джип струва 50 лв-по добре яке да му бях купила,ама.../

# 91
Ох, а този изблик по повод какво беше? Crazy
Темата е за якета, не за джипове, да не изреждаме с какви джаджи се занимават момичетата тогава.Смятам за нормално да не обличам децата като шут-рокля с маратонки е гротескна гледка апропо, или униформения сукман с шушляково яке.Ако и света не е уцелен....Горките деца понякога са смешна гледка, защото не всеки може да купи по 5 връхни дрехи, купили са хората по едно яке нормално, а от училището са спуснали егати официалната плисирана рокля. ooooh! Tired Crazy

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 20:58 от Jizzlobber

# 92
  • sofia
Дразнещо е някой като се хване за една дума и ти обръща думите наопъки,ама карай,рядко се дразня и за това спирам с това,може пък да не съм разбрала правилно.

# 93
Определено не си. Hug

# 94
  • sofia
  bouquet Сигурно е така,а ако имах момиченце друга песен щях да пея Grinning

# 95
Обикновено купуваме по едно яке на сезон и доизносва миналогодишното, за да може да се перат и сменят. Палта не купувам. Ама моето е момченце. С момичета наистина е по-сложно.

# 96
Дали ще е по-сложно или по- просто не зависи от пола на детето, а от финансовите възможности и естетическия вкус на родителите.
Или ще ми кажете, че всички момиченца ходят с по 3-4 връхни дрешки според тоалета или пък ние с момчетата сме ги оставили с по 1 анцуг и 1 грейка?!

# 97
Това писах, че не всички ходят.И често гледката е смешна, гротескна.В един момент 5-годишните момиченца са станали 13-годишни госпожици, които не тичат на площадката, а са на театър от училище.Гледам ги всяка сутрин/нито цветово, нито естетически.Утре ще изсулят и дънките да им се виждат прашките поради същата тази причина, че не е важно...
Твърдя, че същото важи и за момченцата, не разбрах защо ги делите.Все пак, децата ми прескочиха възрастта на пясъчника и гледам по-отдалече.За една майка, с дете на 2-3 годинки , по майчинство, едва ли има нужда от 2 чифта даже, така е.Нещата с взърастта се променят.Много.

# 98
Всъщност, родителите, които нямат финансова възможност за повече от една зимна връхна дреха за детето си и избират грейка, имат ли възможност да ги водят на театър, концерт и други официални места? И да имат, сигурно ще е съвсем инцидентно.

# 99
Не знам.Предполагам-имат.Поне на тези представления, на които от училище ходят.Събираме пари в началото, не съм чула някой да не е дал, но не съм и ровила да гледам в списъците.Ходят целия клас, казва детето... Thinking
Както и да е.Попаднах на нещо средно-може да се третира и като яке, и като палте, GrinningКато за момиче-във възрастта на голямата е чудесно-не е от шушляков плат просто и е с направена яка, дълго е, с къдрички леки отдолу-става и за униформата, и за дънки, леко с компромис и с клин/зависи от клина/Категорично не става обаче за пързалка-дълго е, ще пречи, а и не е непромокаемо.Та се налага и едно такова. Thinking

# 100
  • София
Колко пъти годишно ходят на театър от у-ще? Дали си струва да се купува официална връхна дреха за тези, броени на пръсти поводи,  когато хората са с ограничени средства и например и за 1 за сезона трудно събират?(да не говорим, че подобна дреха със сигурност е и 2-3-4 пъти по-скъпа от  якето, което иначе са купили)
За това дали куклен театър налага ходенето в бални дрехи пък да не говорим.
Айде по-полека с превземките.
И да не забравяме, че това което според теб е супер и с вкус, и изтънчено, и красиво, за други може да е смешно, грозно, натруфено, кич и т.н.
nelsi....
И разбира се е много и до финансови възможности, който няма ограничения може да купи и 40 якета и палтета, което разбира се не означава, че с по-малко не може Wink

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 09:15 от Angel_Dust

# 101
Ами ходят всеки месец. Thinking
Първо. и Второ-те са с униформи, които писах, са официални, не са дънкова поличка. Thinking
О, не говорим за бални рокли, стига сте влизали в крайности... Stop
Темата бе зададена не да си ги мерим, а а Нуждата.
Принципно аз съм за две бройки-при малките деца-цапа се, докато изсъхне изпраното-се носи другото.При големите-едното по-официално, другото за игра на пързалката.
Разбира се, че не се водя по моя вкус, говоря принципно-рокля, от типа на униформата не се съчетава с шушляково яке не според моя вкус, а според на всеки вкуса...няма как да го покажа това, за което говоря, защото трябва да снимам, а не е редно.
..аз самата не съм писала, че не може с едно яке.Може, разбира се. И без яке може също.

# 102
  • София
ами хубаво с униформи. И все пак има наистина хора, които имат възможност за едно яке...естествено е за мен компромиса да е за сметка на официалността, в полза на топлината и удобството, в крайна сметка са деца.
Иначе да, ясно най-добре да има поне 2 броя, хубаво е да има и варианти подходящи и за поводи и т.н., но в нокий случай не бих осъждала, някой без възможности, че на плисираната поличка, от натрапената му униформа(за която също може никак да не е преритал от щастие и желание и едва да са събрали средства) бил сложил дебело, зимно, шушляково яке.

хахаха е чак без яке...трудно...то и с едно е трудно Simple Smile

# 103
Добре, аз нещо различно ли съм написала????? ooooh!
Има хора, които нямат и за едно яке, да.И е ясно, че ако трябва и с плетена жилетка ще го пуснат детето, но няма да мръзне.
Никой не съм осъдила, Напротив, само отразих Факта, че идва момент, в който тези неща започват да си личат.Самите деца...го Виждат.И какво?Факт ли е-факт е.Който може-има, това е.Винаги е било и ще буде в крайна сметка.Не осъждам, отчитам факта само.И като ги налагат отново тези униформи-знаеш ли им цената, апропо?Някои едва смогват да закупят комплект униформа, знам, че ще е трудно и палто за нея.Но стоят на родителската среща и мълчат като пукели, после мрънкат...Ама и това е друга тема...

# 104
  • Пловдив
Който може купува официално връхна дреха
Който не може не купува.Масово хората не купуват,но не защото нямат вкус.А защото да се сложи нещо на масата и да се плати тока,просто е по-важно от съчетаването на дрехите и гротескното изглеждане.

Jizzlobber ,разбирам те прекрасно,но 6 поста подред да убеждаваш колко е важно децата да имат и палто?
Ами,не е важно да имат палто и не е важно,че униформата и шушлековото не си отиват достатъчно.Има много по-важни неща в живота-да станат стойностни хора,да ценят труда на другите,да се научат да обичат.................

Общи условия

Активация на акаунт