Зоната и ние - тема 11

• 56 738
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Edira Simple Smile,при различните видове кълнове има разлика,можеби не съм го обяснила правилно.
Грах кълнове, сурови                                    1 ВБ = 33 гр.
Грах кълнове, готвени, варени                       1 ВБ = 53 гр.

Леща кълнове, сурови                                  1 ВБ = 41 гр.
Леща кълнове, готвени, варени                     1 ВБ = 42 гр.

Пшеница кълнове, сурови                             1 ВБ = 21 гр.

Репички кълнове, сурови                              1 ВБ = 250 гр.

Семена от люцерна кълнове, пресни              1 ВБ = 429 гр.

Боб кълнове, мунг, сурови                            1 ВБ = 500 гр.

Боб кълнове, сурови                                     1 ВБ = 220 гр.
Боб кълнове, готвени, варени,                        1 ВБ = 191 гр.

Червен боб кълнове, сурови                          1 ВБ = 78 гр.
Червен боб кълнове, готвени, варени             1 ВБ = 220 гр.

# 481

Partizanka...,аз се храня така 4 месеца и съм свалила 8кг.Всичко е много индивидуално и зависи от излишните килограми,но при всички случаи е добре да си търпелива,защото най-впечатляващите резултати идват след първия и даже втория месец.Успех!

# 482
Честита новата година на всички зонуващи.Да сме здрави и щастливи.
Емигрантка -голямо благодаря за новия сайт и страшно красивата визия.

# 483
        Честита Нова Година на всички в Зоната!
         Emigrantка огромно БЛАГОДАРЯ  за чудесно оформения сайт!
         ДАНИ, на теб благодаря за чудесните рецепти!
         И да не е спам, аз си зонувам тихо и кратко и се чувствам невероятно!
         Ползвам вашите рецепти , неща които аз обичам ги преизчислявам и така.

# 484
И с 8 блока ли да започна?

# 485

Partizanka...,аз се храня така 4 месеца и съм свалила 8кг.Всичко е много индивидуално и зависи от излишните килограми,но при всички случаи е добре да си търпелива,защото най-впечатляващите резултати идват след първия и даже втория месец.Успех!

Благодаря за отговора. Ами аз имам да свалям не повече от 5-6 кг и се чудя дали това е най-удачният режим и дали би бил ефективен с това 5-кратно хранене.

# 486
Рокси, много благодаря!

# 487
Добро утро , момичета от "Зоната" !

Приемате ли нови  ? Grinning

Честита ви нова 2013 година !
Желая ви много здраве, любов, пари и време да им се радвате !
Grinning

След вчерашното здраво четене на части от книгата и форума , без да се колебая много се гмуркам смело в неизвестното   sport027  и потеглям към "Зоната" и вас Sunglasses !

Кръвна група А съм, както разбрах вчера - с най-благоприятната инсулинова реакция на въглехидрати ! Sunglasses

Започвам с 8 блока тъй , като ми излязоха между 7 и 8 Crazy

За информация - идвам след 90-дневната диета, която успешно приключих на 16.12.2012 ,
В захранването (Почивката) след нея съм и смятам да я прекарам в зоната при вас  Grinning

Малко ми е мътна още водата тук  Crazy- но надявам се да помагете и поправяте грешките ми , докато успея да доплувам до вас  Grinning

Пия в момента топла водичка - после закуска - 2 Зоноблока  Crazy

Фермерско сирене с лют пипер (готов био продукт-опаковка от 200 грама с 20% масленност - общо 48,4 грама белтък, 12,4 гр въглехидрат , 8.4 гр мазнини )- към 1/3 от него  +1 мандаринка +12 фъстъка( 3 грама мазнина)

Тоест към 16 гр белтък , 4 гр въглехидрат ,към 3 гр мазнина от сиренето
и мах 17 грама въглехидрат от мандарината , общо - мах 21 въглехидрат ,
мазнини около 4 грама -
и 3 грама мазнина от фъстъчките - общо с тази от сиренето - 6 грама
което е гору долу в нормата  Grinning за 2 блока ( коята е - 14 гр белтък, 18 грама въглехидрат , 6 гр мазнина (скрити и нескрити мазнини))

Добре ли смятам ?

Момичета мили, моля  поправяйте ме ! Hug Hug Hug

тъй като нямам електронен кухненски кантар , ще се ориентирам по грамажите дадени и на последното ядене ще ги изравня

За 8 блока имама  право на 8 * 7 гр . = 56 грама протеин, 8*9 грама =72 грама въглехидрат  и 8*3 = 24 грама мазнини за деня

ще довърша кофичката планинско сирене днес за по точни сметки - там имам белтък - още за 4 блока

Обяда ще е тофу - за 2 блока и салата , сега ще видя какво имам в хладилника и ще смятам  Crazy

Мандарината е с диаметър 5-8 см (плодовете са значително по-дребни от портокаловите), тежи между 60 до 140 грама, и  сферична, леко сплесната форма.
В 100 г плод мандарина се съдържат: 0 – холестерол; 35 килокалории; 81,4 г вода; до 17 г захари (според сорта, но предимно фруктоза); 42 мг витамин С; 18 мг витамин А; 32 мг калций; 210 мг калий; малки количества В1, В2, РР и каротин. Като всички останали цитрусови плодове, мандарината е изключително богата на витамин С. Съдържа и така необходимия витамин А, нужен за имунната система и полезен за очите. Освен това наличието на бром помага на нервната система.

Източник: Мандарина http://www.bb-team.org/articles/3761_mandarina#ixzz2HkvkJBzd
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 13:14 от ОтслабващаМама

# 488

Благодаря за отговора. Ами аз имам да свалям не повече от 5-6 кг и се чудя дали това е най-удачният режим и дали би бил ефективен с това 5-кратно хранене.
[/quote]
След 24 години минаване през всякакви режими категорично мога да кажа:да,това е начина!Никога не съм спазвала по-балансиран  хранителен режим .Енергична съм ,спя добре ,забравих за болезнения цикъл и не на последно място съм по-слаба от всякога.  Simple Smile Дано съм ти била полезна!

# 489
 Благодаря ти. А за колко време, колко килограма смъкна и все още ли си на 100% стриктна в грамажите?

# 490
  • Chicago/Varna
ОтслабващаМама Hug Добре дошла при нас Simple Smile Радвам, че че влизаш с такъв ентусиазъм в Зоната Simple Smile Тук е истината, няма да съжаляваш.
Относно блоковете... мисля, че 8 блока са ти малко, и няма да има ефект. Основната грешка на повечето-започват с малко блокове, естествено после няма ефект,и тръбят на всякъде че зоната не работи....не работи като не знаят как да я използват Simple SmileТова което Бари Сиърс съветва е в последствие човек сам да си нагласи блоковете, защото не всички хора са генетично еднакви.

Таблицата в книгата за изчисляване на блоковете, цялата комбинация от цифри, която бари сиърс е написал в книгата Зоната е направена през 1975г. и от тогава да сега нали се сещаш че има все по добри и по-правилни начини да се изчисли телесната мазнина. При жените пак горе долу е ок, има някаква зависимост, но за изчисляването при мъжете е много зле.
Сравнявахме калкулаторите за телесни мазнини на военните и на морските, и има разлики. И в момента работим по въпроса да докараме възможно най-близкия калкулатор. Но и Сиърс казва, че за големи хора минимум блоквете трябва да са 10, а за стари хора-не по малко от 8 блока на ден.

При мъжете, когато се увеличава физическото натоварване, нещо почва да се губи зависимостта. Но за сега първо ще гледам да оправим калкулатора за жените.

Иначе ако нещо не ти е ясно, можеш да погледнеш в сайта за Зоната  www.vzonata.com  там има стъпка по стъпка как да започнеш, но ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш. Колкото повече питате, толкова повече ми помагате да направя сайта все по-разбираем за начинаещи.

И таблицата е там, която продължавам да подобрявам, и да допълвам с различни храни. Но за сега това е най-актуалната информация. Най-долу в таблицата има и грамажи на сварени зеленчуци, че някои от момичетата ползват и този вариант Simple Smile Но без кантарче или чашка с мерки недей да очакваш магически резултати, особено в началото  Hug

# 491
  • Chicago/Varna
Partizanka Аз от близо 2 години съм в зоната и още в началото отслабнах със седем килограма за около 2 месеца, а мъжо го стопих с това зоново готвене с цели 23 килограма, за около 6 месеца. При стриктно спазване на Зоната, с малки забежки Simple Smile и доста семейни приятели се простиха с тлъстините благодарение на Зоната Simple Smile Велико хранене е това. Погледни въпрос № 11 в http://www.vzonata.com/FAQ.php  за да имаш идея по колко килограми средно се свалят  Hug

# 492
  • Chicago/Varna
ОтслабващаМама Grinning какво означава, че последното ти ядене беше шепа фъстъци ? Ти да не би да ядеш на едно ядене само мазнини, после на друго ядене само протеини, и т.н. че ако е така... smile3511  Седни и прочети от началото до края упътването в сайта, стъпка по стъпка какво да правиш... не всяко хранене трябва да ядеш от трите неща- протеини, мазнини, въглехидрати. Ето от тук трябва да ти се стане ясно : http://www.vzonata.com/Primerno-razpredelenie-Blue.php  и си купи кантарче  Hug

аааа, аз пиша, пиша, сега коментара ти изчезнал относно шепата фъстъци Simple SmileSimple Smile

# 493
Partizanka Аз от близо 2 години съм в зоната и още в началото отслабнах със седем килограма за около 2 месеца, а мъжо го стопих с това зоново готвене с цели 23 килограма, за около 6 месеца. При стриктно спазване на Зоната, с малки забежки Simple Smile и доста семейни приятели се простиха с тлъстините благодарение на Зоната Simple Smile Велико хранене е това. Погледни въпрос № 11 в http://www.vzonata.com/FAQ.php  за да имаш идея по колко килограми средно се свалят  Hug

МЕРСИ ЗА ТОПЛОТО ПОСРЕЩАНЕ - КАКТО КАЗАХ АЗ ВЕЧЕ ПОЧНАХ !

Ден 12.01.2013

Грешките ще ги оправяме пътьом с твоя помощ !

Всичко изчетох вече ! както и всичките твои постове !
Знам , вече даже, как се лекува целулоит - четох скоро за чудесният ефект на вендузите при много болести !

С колко блока , съветваш да почна ??? Емигранче - на мен 8 ми изглеждат ОК - идвам от диета и не ми пречат порциите, че са по-малко - вярно че си премерих корема на върха на най-дебелото място хахаха ! Ако трябва ще ги вдигам блоковете, че повече блокове по-лесно се изчисляват .

Добре ли ми е днес яденето за 8 блока ?

Обяд - 160 грама бяло тофу на тиган запечено на  1чл зехтин, 2 сл соев сос кикоман, 1 чл сусам , 1 чч китайски зеленчуци от зеленчуков микс

Следобедната закуска беше шепа фъстъци - те си имат от всичко - малко им идват повечко мазнините за 1 блок  - ама все пак природата ги е смесила - та сигурно са добре минали

# 494
ОтслабващаМама Grinning какво означава, че последното ти ядене беше шепа фъстъци ? Ти да не би да ядеш на едно ядене само мазнини, после на друго ядене само протеини, и т.н. че ако е така... smile3511  Седни и прочети от началото до края упътването в сайта, стъпка по стъпка какво да правиш... не всяко хранене трябва да ядеш от трите неща- протеини, мазнини, въглехидрати. Ето от тук трябва да ти се стане ясно : http://www.vzonata.com/Primerno-razpredelenie-Blue.php  и си купи кантарче  Hug

аааа, аз пиша, пиша, сега коментара ти изчезнал относно шепата фъстъци Simple SmileSimple Smile

закуска ми беше това .- е те фъстъците не са само мазнина и белтък имат доста и въглехидрат не им липсва бобово са  - скрих ги вече , поправям се от утре знам че не беше правилно

Общи условия

Активация на акаунт