Зоната и ние - тема 11

• 56 734
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
на другите 2 хранения ще довърша сиренцето от закуската  и малко салата ще прибавя на вечерята - зеле и домати - общо 1 чаша салата  - става ли така ?

# 496
  • Chicago/Varna
аз предлагам да започнеш с девет блока, първите 2 дена, ако огладняваш, увеличи с още един блок. Аз в монета съм 49-50 кг, и ям 11 блока от както се помня да съм в Зоната Simple Smile Започнах в 9, умирах от глад, после с 10, ама от страх да не остана гладна, познах да спортувам за да имам оправдание да ям по 11 блока, но от известно време и покрай тоя сайт не ми остава време за тренировки,(работа, деца, домакинство, писане , четене) и сега си ям 11 блока без физическа активност, и си стоя на килограмите и грам не гладувам Simple Smile

За около една седмица трябва да си нагодиш идеалните блокове за теб. Поглеждай и схемата http://www.vzonata.com/Hormonalna-nastroika.php и това може да ти е от помощ. Веднъж нагодиш ли си блоковете, после вече колелото само се завърта. Само да не си като много тук идващи и отиващи, показват се , обясняваме им и после дим да ги няма Simple Smile Явно не искат истински да отслабват Simple Smile

# 497
  • Chicago/Varna
ОтслабващаМама Grinning какво означава, че последното ти ядене беше шепа фъстъци ? Ти да не би да ядеш на едно ядене само мазнини, после на друго ядене само протеини, и т.н. че ако е така... smile3511  Седни и прочети от началото до края упътването в сайта, стъпка по стъпка какво да правиш... не всяко хранене трябва да ядеш от трите неща- протеини, мазнини, въглехидрати. Ето от тук трябва да ти се стане ясно : http://www.vzonata.com/Primerno-razpredelenie-Blue.php  и си купи кантарче  Hug

аааа, аз пиша, пиша, сега коментара ти изчезнал относно шепата фъстъци Simple SmileSimple Smile
Аз ти отговрих. но нещо се бъгна, и отговора ми злезе преди твоя коментар Simple Smile

# 498
ХПротеин общо за деня-24,4 грама от сиренцето+16.4 от тофуто и 28 грама от фъстъците и от соевият сос 2 грама

общо- 78 грама  делено на 7 - протеин за 11 блока съм хапнала

мазнини от фъстъци- 55, 5, от сиренето 8.4 , тофуто 6 гр 1 чл зехтин -5 грамаи от сусама малко .70 грама/11 = 6 грама на блок горе долу

въглехидрат 15,26 от фъстък, 6.2 грама от сиренето и към 3 грама от тофуто и от мандаринката слагам макс от 17 грама от зеленчука 7 грама към 50 грама - и салатата сега за вечеря още 7 мога и още един плод да хапна до довочера и стават горе-долу

ама не за 8 а за 11 блока

# 499
Мене не ме е страх да не съм гладна ама за 8 блока много трудно се наглася храната
добре 9 ще опитам - като не успея да ги нагласям - ще мина и аз н 11 като теб

то днес съм си на 11 де

Що не ми работят иконките ??

Аз бях на 90-дневната и отслабнах 15 кг за 3 месеца  , като отначало докато я наглася загубих малко време и тук ще си я наглася , ама май ще трябва кантарче електронно и математика  , поне отначало докато не си измисля няколко любими закуски и няколко любими правилни други хранения

емигрантче -дай моля няколко твои примерни за 1 човек - нека да е за 11 блока
закуски

плодовете ми се струват малко малко в тази диета - не ти ли липсват ?

Нали всяко едно хранене трябва да е за себе си балансирано ???

и аз съм била в Чикаго 3 години - къде живеете там ?

# 500
  • Chicago/Varna
Протеин общо за деня-24,4 грама от сиренцето+16.4 от тофуто и 28 грама от фъстъците и от соевият сос 2 грама

общо- 78 грама  делено на 7 - протеин за 11 блока съм хапнала

мазнини от фъстъци- 55, 5, от сиренето 8.4 , тофуто 6 гр 1 чл зехтин -5 грамаи от сусама малко .70 грама/11 = 6 грама на блок горе долу

въглехидрат 15,26 от фъстък, 6.2 грама от сиренето и към 3 грама от тофуто и от мандаринката слагам макс от 17 грама от зеленчука 7 грама към 50 грама - и салатата сега за вечеря още 7 мога и още един плод да хапна до довочера и стават горе-долу

Ух, че объркващо, на мен ми стана боза в главата, защо са тия сметки и писания. Аз ли не съм написала статията влизане в зоната на разбираем език, или ти искаш да ползваш друг твой по сложен начин Simple Smile Ако ядеш 9 блока, значи да закусиш по 2 блока от всичките три протеини, мазнини и въглехидрати, после 3 блока от всичко на обед, после от 1 блок от всичко следобедна закуска, после 2 блока за вечеря, и после един блок преди лягане.

Два блока закуска че отиваш на таблицата http://www.vzonata.com/Tablica.htm, и виждаш колко е един блок сирене например, и го умножаваш по 2, и го върляш в чинията, после същото с плодовете или зеленчуците и после същото с мазнините, бадеми, маслини-по 6 бройки. Като ми кажеш че си прочела статията от а до я, за влизане в зоната, тогава ще говорим. Ако се наложи нещо да поправям там, за да е още по подробно обяснено. чети тук: стъпка по стъпка: http://vzonata.com/vlez-v-zonata.php

в Park Ridge съм Wink

# 501
 Емигрантката тенк ю за изчерпателността. А 49-50 кг. ми звучи перфектно. Сладур... Колко си висока? Аз от 8 блока ли да започна???

# 502
  • Варна
Здравейте дами, включвам се и аз в тази тема и веднага искам да попитам правилно ли разбирам количеството, които представлява един блок, например броколи - 320гр? И какво означава това 4х80? Балансиран ли е например:
КАЛМАРИ   70гр
БРОКОЛИ   320 гр
МАСЛИНИ -  3бр.
Благодаря

# 503
  • Chicago/Varna
мисля че съм метър и 60 Simple Smile или метър и 58, там някъде. Не съм от високите българки Simple Smile Иначе аз от личен опит препоръчвам всички да почват с 9-10 блока. Почни с 9 блока, виж как е първия ден, дали огладняваш, после ги направи 10. Мисля че 10 блока за средната българка са ок. Тук американките са едни големи, средната американка не е като нас Simple Smile За тва при тях може би сиърс препоръчва 11 блока Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 22:02 от Emigrantка

# 504
  • Chicago/Varna
Здравейте дами, включвам се и аз в тази тема и веднага искам да попитам правилно ли разбирам количеството, които представлява един блок, например броколи - 320гр? И какво означава това 4х80? Балансиран ли е например:
КАЛМАРИ   70гр
БРОКОЛИ   320 гр
МАСЛИНИ -  3бр.
Благодаря
Dahlia правилно си разбрала Simple Smile всичките количества са дадени за един блок. 3 маслини са един блок , ако ти трябват 3 блока значи 3х3=9 маслини Simple Smile

за броколите- за тези които ползват чаши, или искат да разделят блока на половинки или четвътриники, съм го направила така за услеснение-

1 блок е 320 грама- това означава, че 320 грама броколи са 4 чаши от по 80 грама Simple Smile Т.е ако искаш половин блок броколи, да знаеш че са две чаши , или 160 грама Simple Smile Аз лично ям по 1/4 блок, т.е по една чаша -80 грама и другото го дпълвам с други въглехидрати Simple Smile Надявам се да си ме разбрала, че понякога сама се обърквам с моите обяснения  Laughing

# 505
Протеин общо за деня-24,4 грама от сиренцето+16.4 от тофуто и 28 грама от фъстъците и от соевият сос 2 грама

общо- 78 грама  делено на 7 - протеин за 11 блока съм хапнала

Ух, че объркващо, на мен ми стана боза в главата, защо са тия сметки и писания. Аз ли не съм написала статията влизане в зоната на разбираем език, или ти искаш да ползваш друг твой по сложен начин Simple Smile Ако ядеш 9 блока, значи да закусиш по 2 блока от всичките три протеини, мазнини и въглехидрати, после 3 блока от всичко на обед, после от 1 блок от всичко следобедна закуска, после 2 блока за вечеря, и после един блок преди лягане.

Два блока закуска че отиваш на таблицата http://www.vzonata.com/Tablica.htm, и виждаш колко е един блок сирене например, и го умножаваш по 2, и го върляш в чинията, после същото с плодовете или зеленчуците и после същото с мазнините, бадеми, маслини-по 6 бройки. Като ми кажеш че си прочела статията от а до я, за влизане в зоната, тогава ще говорим. Ако се наложи нещо да поправям там, за да е още по подробно обяснено. чети тук: стъпка по стъпка: http://vzonata.com/vlez-v-zonata.php

в Park Ridge съм Wink

СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО ТОЛКОВА ХОРА БЯГАТ ОТ ТАЗИ ПРЕКРАСНА ДИЕТА - МАТЕМАТИКА СЕ ИСКА Joy
а МАЛКО ХОРА Я ЧАТКАТ ! Crazy

Ние „ЕМИГРАНТЧЕ, живеехме в Скоки , на Октън и Китинг , срещу парка с басейна.

Разбрах как е системата, благодаря за страниците и линковете, но изчисленията са трудни в началото .

Аз искам да не ям месо сутрин до 12:00 ,  искам да закусвам с 1 плод и единственното с което ще ми харесва белтъчно да го комбинирам , ще е кисело мляко - ще си направя собствени листове - аз едва от вчера я открих Зоната - даже не знаех ,че съществува такова нещо ! Grinning

Бялото тофу- 85 грама, в таблицата, защо е дадено, като 1Б и 1В, като го дават в ББ-Тим ,че на 100 грама ,белтъка му е 8,19 грама ,а въглехидрата му е само 1,69  грама , това не ми стана ясно много ?
Въглехидратният блок е 9 грама, а белтъчният е по-малък 7 грама

8,19 :100=0.0819
0,0819 * 7 грама =57,33 грама тофу имат 7 грама белтък , а не 87 грама newsm78

Въглехидратите в 57,33 грама тофу са
1,69 :100*57,33 = 0,978 гр

Тоест 1ПБ Тофу го закръгляваме на 60 грама и съдържа само 1 гр въглехидрат и не може да го смятаме за 1П и 1В, а трябва да го смятаме ,само за 1П

Правилно ли съм разбрала, че Др.Сиърс е казал да пренебрегваме  въглехидрата в протеина, Емигрантче ? newsm78

Тофу
1ПБ= 60 гр   (съдържа само  1 гр Въглехидрат, а не 9 )
2ПБ=120 гр  (съдържат само 2 гр Въглехидрат, а не 18 )
3ПБ= 180 гр (съдържат само 3 гр Въглехидрат, а не 27 )

В таблицата е сбъркана стойността на бялото , натурално тофу и е дадено като 1П и 1Б , а то не е само протеин е защото има само един грам въглехидрат на блок !

Ако , бъркам нещо - поправете ме, ама мисля ,че не бъркам !

Аз купувам тофуто от един азиатски магзин и на него няма стоЙностти написани , какво съдържа та затова погледнах днес в таблицата , трябва да се оправи и да се ползва защото тофуто е полезен продукт и като почти чист белтък може да се комбинира с по-голямо количество въглехидрати , както и с плодовете ще може  Sunglasses

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 23:12 от ОтслабващаМама

# 506
мисля че съм метър и 60 Simple Smile или метър и 58, там някъде. Не съм от високите българки Simple Smile Иначе аз от личен опит препоръчвам всички да почват с 9-10 блока. Почни с 9 блока, виж как е първия ден, дали огладняваш, после ги направи 10. Мисля че 10 блока за средната българка са ок. Тук американките са едни големи, средната американка не е като нас Simple Smile За тва при тях може би сиърс препоръчва 11 блока Simple Smile

големшки са си някой от тях  Joy

# 507
  • Chicago/Varna
ОтслабващаМама ха, то ще се окаже че почти сме били комшийки по квартал Simple Smile Аз преди години работех в Скоки в  DSW (за обувки), и  след 3 години бачкане там, се оказа че в гардероба имам 114 чифта обувки  doh (половината нови, които продължавам да подарявам Simple Smile )

Сега на темата, че да не спамим Simple Smile Първо, ако искаш да си в зоната, няма такива положения като "Не ми се яде протеин, сутрин или вечер" на всяко хранене трябва от трите неща, това е зоната. Хапвай си саламче, или котидж с плод, все ще измислиш нещо. Ако пропуснеш едно от трите неща в чинията, не си направила никакво зоново ястие. Но да ти кажа, ако не си купиш кантарче, ще се откажа от това писане Simple Smile После може вече да не ползваш кантар, но в началото е почти задължителен инструмент в Зоната Simple Smile

Като комбинираш с мляко, не забравяй, че то е комбинирано, в него има един блок протеин и един въглехидрат.
 А за храните не се тормози с ББ-Тим. Ползвай ги само когато някой продукт не е в таблицата. Нищо сбъркано няма там, информацията за количествата идва деиректно от Зоната. Щом Сиърс така го е казал, не му мисли Simple Smile  Те тия зонови инструктори  кой знае как ме псуват вече, ама им звъня за щяло и нещяло Simple Smile ама ко ми пука, нали това им е работата Simple Smile

Сега относно тофуто: има значение твърдостта на тофуто. Както виждаш в таблицата, твърдото тофу е протеинов блок, а мекото е смесн блок-протеини и въглехидрати.
Понеже имаше назад в темите питанки свързани с тофуто, постарах се да се погрижа и за това Wink хвърли един поглед на тази статия, че специално исках да уточня някой неясности в първите два вида храни там Simple Smile  http://www.vzonata.com/za-niakoi-hrani.php

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 23:53 от Emigrantка

# 508
  • Варна
Emigrantка,много благодаря  bouquet А какво пиете - изключвам водата, разбира се, но кафе, диетична кола, айран?

# 509
Emigrantka, светни ме моля те откъде да си взема цели овесени ядки. Пресовани има навсякъде но цели не съм виждала....

Общи условия

Активация на акаунт