Невъзможните хора в живота ни

• 481 419
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 7 515
  • София
Има някаква. Даже и с нея върти интриги и лъжи. Лъже ме, че тя уж е работила в моята фирма, познавала шефа ми и хора от фирмата и ако иска може да ме уволни. Били й казали, че съм луда, лош служител и прочие глупости. Абе не е истина какво му ражда главата. Силно подозирам, че 99 процента не е истина и само клепа женицата. А тя какво дърво ще хапне в скоро време.....

# 7 516
Ох моля ти се … аман от откачалки.

Баба ми преди години е ходила на гледач в някакво село с моя снимка да го пита дали съм луда 😂😂😂😂
Да плача или да се смея 😂😂😂😂🥲🥲

# 7 517
Аз постоянно пращам сигнали към Вселената да прати на моя бивш една перфектна жена. Да е щастлив най-сетне, милия той. Дете да си направят. Щастливо да си живеят. До веки веков. Амин!

# 7 518
Разбира се. Всички това желаем, за да не се присетят бившите отново за нас.

# 7 519
  • София
Аз съм готова, ако тя се пресели при него, да си замълча, че част от апартамента е моя. Ако цената е да ме остави завинаги на мира.... Ох, дай Боже!

# 7 520
Някъде четох нещо, което ми помогна да осъзная някои неща. В превод звучеше долу горе така
"Мислех, че съм токсична. И бях. Защото това беше защитната ми реакция към твоята токсичност."
И още
"Всеки може да бъде токсичен, зависи кой стои срещу него."

Така, че аз смятам, че този човек просто й изкарва защитните механизми, което е напълно естествено и нормално.
На мен Роки ми е симпатична и разбирам през какво преминава. Вярвам, че ще премине процеса и ще съумее да си извади поуките. И да продължи напред в мир.
Искрено ти го желая, Роки. Ще бъде. Hug

# 7 521
Децата на Рок са големи. Дъщеря й е пълнолетна. Наскоро моя приятелка се разведе и остана много наранена от факта, че дъщеря й, също пълнолетна, иска да си остане в апартамента, в който е живяла досега при баща си. Големите деца избират сами, не ги оставя или не родителя.
Учудвам се каква злоба се сипе тук. Като не ти е на главата е много лесно, иначе не чак толкова.
Рок, бившият ще кротне. Ама ако контактуваш с него, сама си си виновна.
Мисля че сте в нормална раздяла, само време трябва.

# 7 522
  • в страната на чудесата
Съдът не решава кой е с ЛР  и кой не.
Аз отбелязвам, че приоритет на драмите ти не са децата ти. Само допреди съвсем кратко време обясняваше, че живеят с него и тук е имало обсъждане именно за партньорът ти и липсата на ЛР при него поради грижата за децата му. Та последно да кажа, според мен човешко и очаквано е хуманно отношение на майката и тревога към психическото състояние на децата и когато са обект на психопат. Явно или историята е друга или той не е психопат. Не че ме интересува, отбелязвам го тъй като рокстар узурпира пространството с безкрайно глупави и доста несъстоятелни и често противоречиви твърдения.

# 7 523
Всъщност нарцисите обикновено провокират другите, докато извадят най-лошото от тях.
После просто се фръцват, обясняват как ето, Х е мега токсичен, емоционално нестабилен, или няма чувство за хумор, според ситуацията.
После продължават тормоза.
Околните обаче виждат само реакцията на жертвата, не виждат системния тормоз, който я е предизвикал.
Не че ги познавам, но съм го играла това в първо лице години и по моя опит не е в Рокстар проблемът.
Лошото е, че такива хора като мъжът й не пускат, докато не намерят друга жертва, а с годините намирането на нова жертва не става по-лесно.

И не, не е лесно. Аз лично намирам това твърдение "не му обръщай внимание, лесно е" за изключително обидно. Не, не е лесно, просто вероятно сте имали късмета да не се сблъсквате с подобен човек.
И да, вероятно не е психопат, но категорично има някакъв проблем, който прави живота на околните гаден.
Дали е нарцисист, дали е биполярен, дали е друго - това е работа на психиатър да го прецени.
За мен е достатъчно просто да го разпозная като потенциален проблем и да бягам от подобни.

Рокстар, допускаш огромна грешка, като коментираш във форума. Повечето хора не са имали взеемане-даване с подобни хора и по техния опит проблемен бивш се разкарва лесно, следователно след като при теб не е лесно, то решават, че проблемът е в теб и ще ти начукват канчето. Говори с хора, които имат опит с личностните разстройства - дали личен опит, или опитен криминален психолог или психиатър, подготвен по темата.
Другото е вредно за теб.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 10:49 от gotemperor

# 7 524
  • София
Няма как да се диагностицира човек по неадекватни противоречиви писания на отсрещната страна.
Уж развода приключил, пък завел дело. За какво?
Просто има толкова неистини в историята и узорпирането на всяка тема, говори  наистина за дълбок личностен проблем.

# 7 525
  • София
Тъй като вече съм премахнала всички други фактори /с големи усилия/, с които може да ме провокира, единственото, което му остана е малкия.
Когато е при мен, всеки божи ден се пишат мейли колко лоша майка съм.
Когато е при него, същото, но съм при "любовника", според него.
И така си върви живота и аз всеки ден трябва да се боря и да не реагирам по никакъв начин. Като всеки ден се подхвърлят провокации от типа "ти трябваше да направиш еди какво си, ама пак не си го направила, издъни се, "опитът ти като родител е неуспешен" . Това беше цитат.

# 7 526
делото е за детето, доколкото си спомням..
ако е с нарцистични отклонения, то тези хора бягат от всякаква отговорност, така че и детето няма да иска да гледа..

# 7 527
  • Тра-ла-ла
Познавам разведен баща, който изманипулира непълнолетната си дъщеря да напусне майка й и да заживее с него. Хич не беше от загриженост. Детето развали успеха си, спря да се къпе редовно. Накрая се върна при майка си. А бащата е адски манипулатор. Орева де що има инстанция, следешве бившата си, заплашваше и т.н. Дори не разрешаваше дъщеря му да пътува в чужбина....щото е много загрижен за нея, нали?!

# 7 528
Това за гледането е донякъде вярно - доста често нарцистичният родител иска правата над децата, само за да уязви другият родител и да го държи във властта си.
Децата са лост за натиск върху другият, а не любов и грижа.

# 7 529
за съжаление не можем да забраним на родителите с нарцистични разстройства да бъдат такива..
токсични, вредни, бездушни все пак са родители и няма как напълно да отдалечим децата от такива..
а и да не забравяме, че в очите на болшинството околни те са си съвсем 'нормални' хора, не рядко обаятелни..
затова при раздяла с такива се говори за паралелно родителство, не общо, понеже начина им на гледане на деца е коренно различен и обикновено зловреден, напълно различен от този на другия родител..

Общи условия

Активация на акаунт