Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 171 520
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 105
Притесненията ми са относно лампите в солариума и лепилото на брекетите а и все пак са метални,неми се иска да спирам да ходя и за това исках и второ мнение Simple Smile

# 106
Притесненията ми са относно лампите в солариума и лепилото на брекетите а и все пак са метални,неми се иска да спирам да ходя и за това исках и второ мнение Simple Smile
И аз ходя на солариум- не ми се е отразило..и аз не съм се замисляла по този въпрос.

# 107
Здравейте,

най-накрая събрах смелост и взех решение да си сложа брекети. На 22год съм и затова искам да са естетични (или сапфирени или Damon Clear), но все още не съм решила къде да отида на преглед. Колебая се между няколко и се надявам да ме посъветвате и да споделите мнение :

1. д-р Динкова (някъде около Руски паметник) 
2. д-р Галина Димова - http://www.dental-studio.biz/
3. д-р Яна Попова - клиника Манев http://www.manevdental.com/
4. д-р Дурев http://www.xn----dtbebf1a1abscrq.com/
5. д-р Анка Димитрова, клиника "Юниордент"http://www.juniordent.com/orthodonty.html

• За Динкова чух добри отзиви, но мисля, че не работи с Damon, а и нямам представа как вървят цените при нея, освен това чух, че ми трябва и някаква допълнителна снимка на зъбите (не обикновената), когато отида на преглед при нея - ако някой може да ми каже каква точно ?
  • За Димова прочетох добри неща, но доколкото разбрах цената е по-висока от обикновеното. Освен това и в сайта виждам някои доста сполучливи случаи.
  • За Дурев и Анка Димитрова не съм чувала / чела отзиви ...

# 108
  • София
Nicole при който и да е ортодонт да отидеш за предварителен преглед ще ти поиска минимум панорамна снимка OPG и профилна CEPH.
Тази втората не я правят навсякъде, защото се изискава по-специален апарат, така че ако решиш да я правиш питай предварително ренгеновата клиника дали имат възможност да ти я направят

# 109
Да, аз си направих OPG, но мислех, че другата не се иска всички.

Мисля днес да отида при Попова и след това да си направя  профилнаснимка и да отида при Динкова ( за нея чух, че задължително трябва и профилна снимка.

Все още се колебая обаче между Damon i естетични брекети....
Някой има ли мнение за цените и качеството на Damon брекетите при Димова?

# 110
  • София
Да, аз си направих OPG, но мислех, че другата не се иска всички.

Мисля днес да отида при Попова и след това да си направя  профилнаснимка и да отида при Динкова ( за нея чух, че задължително трябва и профилна снимка.

Все още се колебая обаче между Damon i естетични брекети....
Някой има ли мнение за цените и качеството на Damon брекетите при Димова?

Не твърдя че съм абсолютно права, но по моите наблюдения на панорамната снимка ортодоните гледат предимно какво е състоянието на мъдреците ти, докато спрямо профилната се правят някакви изчисления и там се вижда и захапката.

# 111
  • Sofia
Здравейте, вече съм бивша брекетоносачка. На 4 декември ми свалиха брекетите, носих ги ог 10.03.2010г. Много съм доволна, излезна ми 3100лв., в което се включиха бутоните, прегледите и сега ретейндърите. Зъбите са ми наредени и имам правилната захапка. Успех на всички, най-важното е търпението и да спазвате указанията на ортодонта  Peace

# 112
  • София
Честито Kroche, сега чакаме снимковия  материал, за стимул на тези, които се колебаят или още не са ги свалили Simple Smile

# 113
Супер съм щастлива  Heart Eyes На 9-ти ми поставиха брекетчетата на горните зъби. Моята ОД е д-р Наталия Иванова. Спрях се на нея заради цената. Ходих при д-р Йорданова и д-р Гайдарова, любезни и внимателни са, но все пак цената си беше водеща за мен. В момента съм със сапфирени брекетки.
Искам да благодаря на всички, които ме насочиха. bowuu Споделям и телефон за връзка: 0889586453   bouquet

Здравейте,нова съм и ако може да споделиш какви цени ти казаха и ОД при който ходиш и др.Йорданова и др.Гайдарова.
Благодаря ти предварително,ще ми бъде полезно и не само на мен сигурно!

# 114
Супер съм щастлива  Heart Eyes На 9-ти ми поставиха брекетчетата на горните зъби. Моята ОД е д-р Наталия Иванова. Спрях се на нея заради цената. Ходих при д-р Йорданова и д-р Гайдарова, любезни и внимателни са, но все пак цената си беше водеща за мен. В момента съм със сапфирени брекетки.
Искам да благодаря на всички, които ме насочиха. bowuu Споделям и телефон за връзка: 0889586453   bouquet

Здравейте,нова съм и ако може да споделиш какви цени ти казаха и ОД при който ходиш и др.Йорданова и др.Гайдарова.

Здравей! При д-р Иванова сапфирените брекети ми излязоха 3000 лв. Другите две ОД ми искаха около 4000лв.

# 115
Здравейте,

ходих на преглед при д-р Попова..и тя ми каза, че освен че трябва да извадя 4-те мъдреца (това ми е ясно), трябва да нося и апарат за разширяване на горната челюст Sad защото съм с кръстосана захапка и горната трябва да е по-широка от долната при кътниците, а при мен съвпадат...но този апарат обаче създава сериозни проблеми в говора.. (както обикновените апарати при малките деца)... и просто не знам как ще мога да издържа 4,5,6 месеца с него  Sad

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 08:18 от Nicole_

# 116
  • София
 Nicole_, не се притснявай...времето минава много бързо, а и след няколко дни ще свикнеш с него. Не се отказвай заради това  Hug

# 117
Благодаря ти за подкрепата...много ми е трудно да го приема факта.. първо ще си извадя мъдреците (4) и след това ще продължа с това лечение.. дори обмислям варианта да напусна работа през това време, понеже съм административен асистент и основната ми функция е да говоря по телефона..няма как да фъфлям на хората по телефона.. Sad но ако не си оправя зъбите, ще имам проблеми с парандотит и ще стане много зле след време..

# 118

Здравей! При д-р Иванова сапфирените брекети ми излязоха 3000 лв. Другите две ОД ми искаха около 4000лв.
Благодаря,аз съм се спряла на др.Гайдарова и ако имаш някакво лично наблюдение за нейната работа бих имала интерес да споделиш!

# 119
Ох, при мен стана още по-сложно. Говорих с д-р Стоилкова (защото исках да взема още 1 мнение). Тя каза, че кръстосана захапла можела да се лекува не само с този апарат за разширяване, а и с Damon..че те също разширявали челюстта...

сега имам 2 напълно противоположни мнения..
Попова каза, че от Damon и обикновените брекети, обикновените били по-добри, а при Damon всичко било просто агресивна реклама..

Стоилкова пък каза, че те можели да ми оправят захапката, без да е необходимо да се носи това за разширяването.. (може и да се наложи де - това се решава след анализ, за който трябва да й платя 200лв, които после се приспадат от лечението). Не знам дали да й се доверя и да си направя анализа или просто да започна лечението при Попова с този апарат за разширяване на захапката...

Моля за съвети..какво е вашето мнение? И ако някой има Кръссотсана захапка, ако може да сподели как се е излекувал/а.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 13:48 от Nicole_

Общи условия

Активация на акаунт