МБАЛ "Черноморска" - град Бургас

• 129 477
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте, момичета Simple Smile Искам да питам някоя от вас правила ли си е ФМ в Черноморска? Да ме посъветвате при кой лекар да отида, колко време предварително трябва да се запиша и цена

Ако имаш възможност отиди при лекар,който ще ти направи истинска ФМ.  В България само 2 лекарки имат диплома по Фетална медицина и те са в София. Ето и линк:
https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=8

Нито в МБАЛ "Черноморска", нито в някоя друга клиника има лекари, които биха ти направили такава ФМ, както в София от съответните специалисти.
Газелке, на мен ми излизат 4 на брой в България, не 2. За сметка на това, според същия линк цяла Франция разчита на един такъв специалист, а САЩ - на двама. Нещо не виждам логика  newsm78

Само 2 от лекарките са в БГ, другите 2 все още са в  Лондон и не се знае дали въобще ще се завърнат тук.
На този линк са всички лекари с лицензирани дипломи по Фетална медицина. Разбира се и има много лекари, които извършват ФМ, но те са преминали само курс по фетална морфология или са просто обучени някъде си в БГ.

# 916
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А за това, че за САЩ излизат само 2-ма какво ти е обяснението, питам без да искам да се заяждам.
Според мен това както се вижда и то заглавието е фондация, или организация и това са членовете й, а не че това са всички лицензирани доктори. За Канада са също 2-ма, няма никаква логика.

Според мен в това време и ако е рискова бременността е безумие да се ходи до София, не се знае кога какви снегове ще паднат и коя част от магистралата ще е отворена, не веднъж са затваряли участъци, а не преди много години хората спяха и на пътя...

# 917
Не съм запозната със статистиката относно лекарите в другите страни и не мога коментирам. Наясно съм лекарите в БГ.
А по-логично ли изглежда тук всяко АГ да извършва фетална морфология...

Точно пък при рискова бременност или при наличието на някакъв проблем абсолютно наложително е консултация със специалист, такъв, какъвто тук няма. И не една и две бременни с проблеми са правили всичко възможно да се консултират, та да вземат адекватни мерки на време.
Съжалявам, но не мога да забравя  ненужния стрес, който ми бе причинен от уж много 'добтите' АГ в Бургас. И аз ходих с контракции до София в рамките на един ден и се върнах, само аз си знам какво ми беше физически и психически докато отида, но си заслужаваше...

# 918
В последно време наистина много лекари започнаха да правят ФМ, аз си ходя при този, при който си ходех и с предната бременност.
А така и не каза кой е този д-р, който ти е причинил ненужен стрес, съжалявам за което, за  да знаем да не ходим при него  Peace

# 919
Ако ще е в Бургас, по добре да не е при Ризова/не е компетентна/ и през нея съм минала....не става.Нито има специализация , нито има компетенции. Само има ценоразпис.

Бих си препоръчала моят лекар, има специализация по ФМ и е ходил и на обучения при Мазнейкова също за ФМ-  д-р Недялков от Света София. Втората си ФМ правих при него,

Първата правих в София, в 20 г.с. В Марковс клиника, доволна съм много, докторката е наложено и познато име в лекарските среди/Д-р Павлова/ Проучена е/чичо ми е лекар в София/ и може да се има доверие като цяло на клиниката  Peace Peace

# 920
Бих си препоръчала моят лекар, има специализация по ФМ и е ходил и на обучения при Мазнейкова също за ФМ-  д-р Недялков от Света София. Втората си ФМ правих при него,

Даде, ама според Газела тези само със специализация не стават, аз това искам да знам при кого НЕ трябва да ходя, питах я и на ЛС преди няколко дни, но не казва  Laughing
Иначе и аз съм си доволна от този, при когото ходя (Хубчев), но и него го няма в заветния списък...то не че му вярвам на този списък, както каза ясно, според него в САЩ има само 2-ма специалисти.... НО все пак бих искала да знам при кого НЕ трябва да ходя, ако може....

За Ризова не знам, ама Дорийска не видя отлепяне, при налично кървене и контракции, пък ФМ прави  Rolling Eyes  

Междудругото навремето за Калчева ми бяха казали така, че казала на едно момиче, че бебето няма сърдечна дейност, а въпросното бебе се роди живо и здраво  Tired  За такъв тип стрес предполагам става въпрос, само не разбирам защо не казва кой е доктора...

# 921
И Хубчев има специализация след дипломна по ФМ  Peace

# 922
Няма да назова имената  на конкретните лекари, поне няма да го направя публично.
И не бих казала при кого да не се ходи и при кого да се ходи. Все пак всяка бременна има право на избор и на лична преценка на кой лекар да се довери. Само бих посъветвала поне някои изследвания да не се правят от кой да е. Но дори и тук пак става въпрос за личен избор.
Има достатъчно много информация в интернет-пространството и публичността относно лекарите вече е голяма, така че всяка жена сама за себе си може да вземе най-правилното решение.

# 923
  • Бургас
Хубчев прави фатални грешки. Кой ли е застрахован..., хора са .

# 924
Хубчев прави фатални грешки. Кой ли е застрахован..., хора са .

Като например?

# 925
  • Бургас
И аз на въпросния линк му нямам доверие. Иначе за МарковС съм абсолютно съгласна, че са едни от най-добрите. Другата е доц. Томова, която с разработките си за ФМ е станала доцент. И в МарковС, и при Томова часовете са заети два месеца напред. И не, не е логично всеки АГ да прави ФМ.
И ако има притеснения, по-добре да се отиде до София според мен.

ТDI, не се филмирай излишно. Нужно ли е сега да почнеш да го мислиш, след като си се доверила, карай докрай, остави тези тревоги.

# 926
ТDI, не се филмирай излишно. Нужно ли е сега да почнеш да го мислиш, след като си се доверила, карай докрай, остави тези тревоги.

Да, права си. Пък и доказателството за компетентността на доктора стои до мен  Mr. Green

И аз съм против това излишно да се филмират бременните и съм го казвала не веднъж, но уви....

# 927
Оффтопик малко..
Аз съм пациентка на д-р Ризова, но родих в ДМ, т.к. Черноморска не беше отворила..
Ако тогава не беше д-р Хубчев, щях да ви махам от небето..
Стига сте филмирали бременелките.. пишете по-конкретно..
Между другото той е лекар в ДМ, не в Черноморска, защо го коменирате в тази тема..
Има тема на Бургаските майки, тема за гинеколозите в Бургас, тема за ДМ..
Точно тука не му е мястото..
Ааааа и някой да се хване да направи нова тема, че тази ще ви я заключат.. Нова тема се прави на 50-та страница!

# 928
Какво се криете? Излезте и кажете .. Къде е детето? Какво направихте? Как спите спокойно незнам и се чудя как може да има такива нагли същества ....

# 929
Аз си следях бременността при д-р Ризова .И не съм съгласна това с ценоразписа.доволна съм от нея.
Но всеки си има право на избор.На мен тя ми прави ФМ в 20г.с.Обяснява ми всичко.И не само тогава ,а на всеки преглед.Звъняла съм и по кое ли не време с мойте въпроси и притеснения.Никога не ми е затворила телефона без да ми даде логичен отговор и да ме успокои.А когато е приценяла ,че трябва да отида да ме види ми е казвала да ида.И мога да кажа ,че за доста прегледи с ехограф не ми е взимала пари.Така ,че не казвайте ,че само гледа да вземе пари и да не обръща внимание.

Общи условия

Активация на акаунт