Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 618 958
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 5 025
Правилно сте разбрала.

# 5 026
  • София
При мен в топ, идеален, съвършен център всичко беше почистено. Предполагам при вас по кварталите е по-тегаво.
Къде тоз център? 😀 В моя идеален, съвършен център,  по месторабота, разчистването е  оставено на колите, краката на пешеходците и слънцето в момента.
П.С. Карето пред Народното събрание.

# 5 027
Ок, мисля че е очевидно, че се бъзикам провокиран от безумно тъпия въпрос на донжон. За мен определения като "топ", "идеален", "широк" итн са малко смешни предвид малките размери на София. За мен центъра си е просто "квартала", както го и знаят живущите по-отдавна. Даже си имаме и организация "квартал", която организира събития в района, а в края на лятото има и 3 дневен фестивал на квартала

https://m.facebook.com/kvARTal.kolektiv/?locale2=bg_BG

Иначе кишата е навсякъде и е повсеместна.

# 5 028
В това бедствие повече ме е страх да изляза с кола, щото не знам кой пак е с летни гуми, понеже е антисистемен и откъде накъде някой ще му казва за какво да си дава парите.
Иначе на пл. Гарибалди някой беше прокарал пъртина и всички след него се възползвахме. Поне още няма ледени висулки.

# 5 029
На пл. Гарибалди има пъртина, обаче има и сергии за мартеници, та трябва да прегърнеш продавачите, за да преминеш през найлоните и да уцелиш пъртината. Абе....зимна София, надявам се да е за малко, че наистина кишата е повсеместна.

# 5 030
За тия сергии просто no comment.

# 5 031
Аз един снегорин не съм видяла. Все газя по такива квартали. ММ ме е кръстил - Дора Снегорина  Joy Поря преспите, като сьомги  Joy И все ме пита с какво сме утре - с танка, с фандромата, Със ЗИЛ-а, или с Камаза  Joy

https://i.ytimg.com/vi/Vft2DcQZdho/maxresdefault.jpg

# 5 032
# 5 033
Всички земи там май са частни, общината няма никакви терени. Ще почакат доста...

# 5 034
Витоша е една много голяма кална трагедия и продължава да се забатачва.
Вече около 4 години живея под наем в това софийско махалѐ (наложи се преди време да се преместя по-близо до работата, но тя вече не е фактор) и съвсем скоро предстои да се разкарам от тук и ще го направя с огромно облекчение и радост.
Не виждам дори минимален шаМс за оправия. А строежи колкот' щеш, в момента минавам покрай три и един парцел, който е в подготовка за поредната кооперация. Всичко е нагъчкано едно до друго. Познайте дали има достатъчно паркоместа за новите сгради, сещате се...

# 5 035
  • София
Всички земи там май са частни, общината няма никакви терени. Ще почакат доста...
Тоест общината е "непричом"?! Върнала е един имоти в реални граници, вкарала ги е в регулация, дала е разрешителни за строеж, събира след това и данъци и .... да не я търсят за нещо?! Що за "кретенско" мислене. Ама така ще е. Докато има хора, които не разбират че рибата се вмирисва откъм главата, ще газим в калта и ще ревем че ни спират по тротоарите и ще сме доволни че децата ни са приети 35-ти номер в групата.

# 5 036
Не знам дали мисля кретенски, просто казвам как е положението.

Същото е положението и с Кръстова Вада. Единственото място, където са реагирали навреме е Малинова Долина, където строежите са според проектите за улици.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 20:16 от hurricane

# 5 037
Естествено, че не мислиш кретенски! Ама ми е чудно с кой акъл тези хора си дават парите и не знаят за какво ги дават. Или не са ги изработили или нещо им липсва.... Българинът обича да си гази в кал явно. Важното тухлата да е нова.

# 5 038
  • София
Значи не е въпросът в какво обича или не обича да гази българинът, китайци такива... или каквито там се припознавате че сте. Въпросът е, че някой (съвсем конкретен някой, който се е подписал с името и длъжността си) е дал разрешително този строеж да се случи... И докато си мислим че "българинът", който иска дом е виновен, а не оня в Общината-Парламента-и всички останалите по веригата на законодателната инициатива и изпълнителната власт нищо няма де се промени. Ще чакаме собствениците на частни имоти да очуждят сами терени за улици, за градинки, за детски градини, за училища... що пък не, тя държавата не може нищо да направи по въпроса, къде се е чуло и видяло тя да изгражда инфраструктура.

# 5 039
Не знам дали мисля кретенски, просто казвам как е положението.

Същото е положението и с Кръстова Вада. Единственото място, където са реагирали навреме е Малинова Долина, където строежите са според проектите за улици.

Затова точно бях писал преди време, че Малинова има потенциал да стане супер квартал ако опънат метрото до там и се застрои като хората.

Общи условия

Активация на акаунт