майка,съпруг,себе си?кое и как да избера?

• 5 535
  • 42
  •   1
Отговори
здравейте на всички тук.
ще се постарая накратко да обясня,като за начало.после ако се наложи ще пиша и в подробности.
имам сериозен проблем,който дори и психолог не може да ми разреши.
та от вас бих искала да чуя и други мнения.
благодаря предварително.и не казвайте защо не се включва авторката,ако не успея да отговоря на всеки въпрос.
омъжена съм от 12-13 год.казвам така,защото през година сключвахме брак в бг.1 брак-граждански.2 църковен.
та затова не знам кой се брои.няма зна4ение голямо,
съпругът ми е грък,с който имам голяма разлика във възрастта,която и до сега не ми е в пречка за много неща/едно само казвам,че нямаме дете и това ме докара до панически атаки./
иначе е много любящ/нямаме проблеми други,радва се да помага на семейството ми////брат ми и жена и деца///лиши се той от много неща за да ги покани на гоости /тогажа беше с покани/после като влязохме в еъроп съюз/ пк продължи да им праща и пари  за да идват на почивка при нас.
абе дадохме каквото можехме.искали сме.правили сме го.

знам,че много от пишещите не биха ме разбрали.но така е.той издържа психически,физически много ,много повече от мен,
това го казвам ,не за да го защитя,а за да ви дам една ясна представа за нашето семейство.
имам много добри отношения с едната му дъщеря.
а с другата сме приятелки,които си споделят и най-откровенните тайни.всекид ен сме заедно.
ние заедно нямаме дете///което ми беше и ми е болката толкова години.///
та горе долу ме разбрахтте.
сега проблема ми е,че майка ми,която е в бг от 6 месеца и досега живееше с нас,едно домакинство,ние се грижехме за нея ,за всички осигуровки,частни .държавни и т.н/
и за първа година тя си е в Родината и сама.и има здравословни проблеми.
има нужда от човек ден през ден до нея.
същото се случва и със съпр ми.има нужда от мен постоянно.
инсулин.диета,много други неща.
аз се чувствам толкова ,зле,че пуснах тема.
обичам съпруга си.
повече обичам мама.
но не мога да го оставя сам
,да се прибера при мама,и да нараня и него.
не мога и да съм у дома при него,да се грижа за него да е добре,и да знам,че мама страда и не ми казва нищо,за да не ме притеснява,просто като и се насълзят очите и ми казва,че няма батерия на телефона и затваря.
и тъжа и си блъскам стената в главата сама.какво да направя?
извинявайте за пр грешки.ако някой е преживял подобна дилима и на лични да ми пиши.благ

# 1
  • Другата България
Прибери я пак при теб, защо се чудиш? Така няма да имаш дилема.......

# 2
Наистина, ако са такива отношенията във вашето семейство, какво пречи майка ти да е при теб в Гърция? Дори да не е у вас, а в друго жилище, дори и под наем, но да е близо до теб. Другия вариант е да наемеш жена тук да я гледа. А брат ти къде се вписва в цялата схема на грижи по майка ти?

# 3
Да ги събереш и двамата в Гърция?  Rolling Eyes
Пожелавам ти да си много, много силна!

Неговите момичета не му ли помагат?А брат ти - на майка ти?

Той е диабетик, а тя?

# 4
  • София
Няма нужда да се терзаеш толкова. Първо, нито майка ти, нито съпругът ти са оставени на произвола на съдбата и без нито един жив роднина, освен теб, който да може да им помага и обгрижва. Твоят брат е в България, а дъщерите на мъжа ти са в Гърция, т.е. не си ти единственият човек. Според мен с чиста съвест можеш да отидеш при майка си за някакво време, когато е най-напечено положението и майка ти има най-голяма нужда от подкрепа. Мъжът ти, освен ако не е с много, ама много тежък диабет, може да бъде отговорност за някакво време на дъщерите си, ако те са вече възрастни хора. В крайна сметка човек има една майка.

# 5
  • Другата България
В крайна сметка човек има една майка.
Така е.Абсолютно.
Но ако има компромисен вариант и двамата е най-добрия. Така терзанията са по-малки.

# 6
  • София
Според мен за мъжа не би трябвало да има въпрос какво е редно да се направи, защото най-малкото и той е имал майка, вероятно и той е искал да е до нея в такива моменти. Много синове ии дъщери не искат да са до майките/бащите си, и предпочитат да не правят нищо или да дават само пари, а тук жената иска да е с майка си, и според мен трябва да се уважи.

# 7
Питам се къде е ролята на брата в случая? Не би ли трябвало и той да се погрижи за майка си и някак да стане така, че да бъдат обгрижени и майка и съпруг. Thinking

# 8
За какви ли не глупости хората ходят при психолози! Crazy

Но какво да очакваш от човек стигнал до панически атаки поради липса на дете (Господ деца дава на този който е способен да се грижи за тях!) и от човек поставяш златна маминка над съпруг.

# 9

Но какво да очакваш от човек стигнал до панически атаки поради липса на дете (Господ деца дава на този който е способен да се грижи за тях!) и от човек поставяш златна маминка над съпруг.
  ooooh! Много грубо.....
Максима, брат ти не може ли да се включи и той с помощ? Другия вариант е да прибереш майка си пак при теб.

# 10
Максима,разбирам състоянието ти,породено от влошеното здраве на близките ти
и невъзможността да си с тях едновременно.
От поста ти личи,че достатъчно си грижовна към близките си,но идва момент,
когато и те трябва да се отзоват - брат ти и децата на съпругът.
Трябва да намериш баланс.На този етап брат ти може ли да поеме майка ви,
а ти да помагаш финансово ? Той какво предлага ?Имате общ ангажимент.

# 11
  • София

ooooh! Много грубо.....
Абсолютно. Така не може да говори една майка.
А иначе по темата - споделям мненията на другите момичета - не се налага да правиш избор. Нека са заедно и ги обгрижвай и двамата.

# 12
  • София
Аз останах с впечатление, че майка й иска да е в България, и проблемът е как да се клонира авторката. Ако може да вземе майка си при себе си и да се грижи за нея, ок, но май не са така нещата.

# 13
добро утро момичета.
благодаря за разбирането .
майка ми винаги е била при мен,от пролетта си е в българия,всяко лято си беше там и наесен пак си идваше при нас.това лято и се влоши здравето,и понеже  е здравно осигурена в българия и ползва все пак някои услуги там,реши,че ще остане там,за да не ни е на нас в тежест.това добре.после се влошиха нещата при нея,и няма как да дойде пак тук,колкото и да желаем и аз и съпругът ми.
брат ми й помага с каквото може.работи на много отговорна работа,мвр,и времето което отделя и той и жена му е доста оскъдно,искат и помагат с каквото могат.но не стига това.
и не е проблем аз да отида за месеци,година и т,н.
страхувам се,че трябва да избера нещо постоянно.
та това ми е дилемата.
знам,че майката е само една.особоне аз,която дори омъжена,не я оставих сама на квартира в чжда държава,а от 1 ден си я взех при мен да живее.
уважават се много с мъжа ми.никакъв проблем няма.
сега вече е проблема .на кой и как да помогна.
и не само само финансите,както каза някой да пращам,не съм спряла да пращам,но не се чувствам по-добре с това.не знам,момичета.
ще откача.благодаря за разбирането.споделих си с вас.но не ми олеква.мисля скоро да отида в българия.лошото е,че знам ,че няма да се реша да се върна тук.няма да имам сили да оставя майка си.
объркано пиша,защото и в главата ми всичко е объркано.
все пак ви благодаря.

# 14
  • София, център
Миличката  Hug

Успокой се и просто вземи майка ти при себе си, ако не може да издържи пътуването с автобус или автомобил, тогава със самолет я транспортирайте. Ти трябва да се успокоиш и да махнеш дразнителите, а главен дразнител в случая е това, че си далеч от нея. Когато си я прибереш отново, тогава ще се успокоиш. Още повече, че пишеш, че няма друга пречка, като нежелание от страна на съпруга и, примерно!

Успокой се и мисли позитивно!

Общи условия

Активация на акаунт