Как да си вдигна либидото или по-точно да го накарам да се появи

• 26 132
  • 178
  •   1
Отговори
# 60
Ние със съпруга ми говорим открито за всичко, но нали се сещате, че не всичко може да се каже?
Отношенията ни като цяло са добри извън секса, но знам че за него това  е най-важната сфера и дори да не показва, че не му харесва накъде са тръгнали нещата, то си е ясно. Знам, че не му харесва да е така. Няма как да му хареса. Той се старае да ме разбира и да ме успокоява. Обяснила съм му, че не го правя по мое желание, че вероятно е така заради това, че съм станала майка. Опитва се да ме разбере, но колко да ме разбере - все пак е мъж, има си своите нужди. Виждам го, че и той е много сдухан макар и да гледа да не му личи много, т.е, да не си го показва или да не ми натяква, че е заради секса, но аз си знам, че е заради това. В смисъл, колкото и да говорим, то като го няма на действие, кел файда от всички приказки?!

Мъжът ти иска да правите секс независимо от нежеланието ти ?
Или иска проблема да се реши из основи и да правите секс с желание от двете страни ?
Струва ми странно,че е толкова жизненоважна част от живота му секса,че едва ли не ако го няма се сдухва - а това,че реално ти имаш проблем и не желаеш - не е от толкова голямо значение?
Ако е първото - лошо.
Ако е второто - ще намерите изход.
Изход винаги има. Стига да има желание и от двете страни за взаимопомощ,търпение и разбиране.

# 61
Добре де,ами ако продължаваш в същия дух,нищо чудно мъжът ти да си хване любовница Mr. GreenПопреструвай се малко,пък то апетита идвал с яденето ....казват.
Ох, за сетен път ще напиша, че правим секс поне 1-2 пъти седмично, в които пъти няма нужда да се преструвам (това може и да не съм го написала), защото наистина ми е хубаво, но нямам желание да започнем, а и усещането не е като преди. Няма този плам в мен, няма страст. Не знам как да се изразя по-точно. ХУбаво ми е, изпитвам оргазми, но до там. Не проявявам инициатива, не съм като преди. А преди правехме секс всеки ден и по няколко пъти на ден и изгарях от желание и страст. Предполагам, че сега съм едно тлеещо дърво и това се усеща. Не мога да имитирам страст. Как да се направя, че искам нещо, когато не го искам? Може би трябва да тръгна на уроци и за това?!  Laughing То май всичко може да се научи с подходящ учител.  Laughing

# 62
Ние със съпруга ми говорим открито за всичко, но нали се сещате, че не всичко може да се каже?
Отношенията ни като цяло са добри извън секса, но знам че за него това  е най-важната сфера и дори да не показва, че не му харесва накъде са тръгнали нещата, то си е ясно. Знам, че не му харесва да е така. Няма как да му хареса. Той се старае да ме разбира и да ме успокоява. Обяснила съм му, че не го правя по мое желание, че вероятно е така заради това, че съм станала майка. Опитва се да ме разбере, но колко да ме разбере - все пак е мъж, има си своите нужди. Виждам го, че и той е много сдухан макар и да гледа да не му личи много, т.е, да не си го показва или да не ми натяква, че е заради секса, но аз си знам, че е заради това. В смисъл, колкото и да говорим, то като го няма на действие, кел файда от всички приказки?!

Или иска проблема да се реши из основи и да правите секс с желание от двете страни ?
Струва ми странно,че е толкова жизненоважна част от живота му секса,че едва ли не ако го няма се сдухва - а това,че реално ти имаш проблем и не желаеш - не е от толкова голямо значение?
Ако е първото - лошо.
Изход винаги има. Стига да има желание и от двете страни за взаимопомощ,търпение и разбиране.
По-скоро е подчертаното. Е то е лесно да ме изнасили (поне аз така го виждам да иска да прави секс въпреки нежеланието ми) ама не е такъв човек, поне не с мен.  Laughing
Ами то секса е жизнено важна част в живота на всеки мъж. Не знам за някой мъж да е без значение и да не се сдухва, когато нещо в половия му живот не е наред. Предполагам, че никак не му е лесно - вероятно се чувства отхвърлен, с наранено его, комплексиран. Абе гадно е за един мъж. Мъжът ми е склонен към голямо търпение (по моя преценка). Мисля, че каквото зависи от него, ще го направи. Въпросът е какво аз да направя.

# 63
Е,щом правите секс 2 пъти на седмица,удовлетворена си и пр.какво повече искаш LaughingИма двойки,които го правят 2 пъти в месеца.А една моя приятелка награждава мъжа си със секс ShockedАко е слушкал-има цуни гуни,ако не-суша!

# 64

Ако е първото - лошо.
По-скоро е подчертаното. Е то е лесно да ме изнасили (поне аз така го виждам да иска да прави секс въпреки нежеланието ми) ама не е такъв човек, поне не с мен.  Laughing
Ами то секса е жизнено важна част в живота на всеки мъж. Не знам за някой мъж да е без значение и да не се сдухва, когато нещо в половия му живот не е наред. Предполагам, че никак не му е лесно - вероятно се чувства отхвърлен, с наранено его, комплексиран. Абе гадно е за един мъж. Мъжът ми е склонен към голямо търпение (по моя преценка). Мисля, че каквото зависи от него, ще го направи. Въпросът е какво аз да направя.

Мисълта ми беше,че той се сдухва от нежеланието ти или от липсата на секс.
Защото както става ясно-дори да нямаш никакво желание- вие си правите секс и той ти се услажда но отпосле.И ако да речем зачестиш сексенето въпреки нежеланието си, това ок ли ще е за него ?

# 65
Хм..Чухме хубави думи за съпруга ти..но не и че го обичаш.. newsm78

Да не би там да е разковничето/
Не че не го обичаш..а просто чувствата да се се променили..т.е  ти вече си майка и имаш нужда от други неща/приоритети в живота...а той си иска онази секси тигрица и тн. И тов ате вкарва в задънена улица, защото циклиш и колкото повече той иска, толкова повече ти се затваряш и тн..

# 66
Честно казано дори не схванах проблем. Промяна да, но чак проблем, не. След като ти е хубаво в секса с мъжа ти, не виждам защо трябва да му казваш, че нямаш желание да започнеш. Явно, че като почнеш, желанието си идва, след като получаваш оргазъм, защото не знам за някоя жена да получи оргазъм без желание.   Crazy
Нормално е когато човек живее по безгрижно и секса да му е едва ли не на първо място и да може да мисли почти постоянно за това, но като има някакви грижи, отговорности, които излизат на преден план, това за секса да не е чак толкова важно до степен,че все да гориш, все да си под влияние на някаква тръпка в очакване на оргазми.
Аз лично не бих правила нищо в такава една ситуация, някакви тенденциозни напълни да ми дойде желание за нещо си. Още по малко пък да хукна по лекари и т.н. Просто няма да показвам, че желание ми липсва, след като дори и да започвам с мисълта, че до правя заради другия, в крайна сметка достигам до края. Голяма работа, че не съм в тръпнещо очакване нонстоп.

# 67
  • София
HAPPY_QUEEN, надявам се да не се обидиш, или да решиш, че го пиша с лошо, от вчера чета темата ти и се чудя дали да го напиша, но виждам, че си отворена към всякакви мнения, затова си го позволявам.
За мен като страничен читател на историята, нещата ми миришат на бунт към съпруга ти. Неудовлетввореността ти от това, че нямате финанси (защото той не изкарва достатъчно) и това те откъсва от хобита, личен живот, от търсенето на нова работа плюс факта, че се налага да работи повече и не може да ти освобождава поне някоя друга вечер като поеме детето - няма как да не ескалират. И понеже ти си го харесваш, обичаш може би, съзнанието ти позволява на тези мисли да се появят и ги потиска, а пък за сметка на това тялото ти реагира и "казва" това, което мозъкът не позволява на устата да каже.
Не знам дали изобщо ме разбра, много смотано се изразявам, ама дребното току ме привиква, докато заспива оттатък и пиша накъсано.
С две думи, няма лекарства, няма психиатри, просто време ти трябва да се понаредят нещата - дай боже детето да приемат на градина, ти да си намериш работа и нещата ще тръгнат. Сега бурята от емоции в теб спрямо съпруга ти бушува с пълна сила и няма с какво да я потушиш. За което, впрочем, по никакъв начин  не спомагат неговите приказки за любовници и непрестанната му киселост по темата. На няколко пъти пишеш, че е нормално, та много ми се иска да ти кажа - не е нормално.
Ето, Шанталчето каза колко време са минали така при тях; други дами също споделиха - нека да кажат дали е имало такива приказки и фасони от мъжете им. Сигурна съм, че не. Сигурна съм и че ако по някаква причина изгубя либидото си, последното, което ще чуя от съпруга си, е заплаха за любовница. Гадно е, много ми загорча като четох.
Сигурно си има хубави качества човека, ама точно в момента май ти е черен.
Всичко ще се нареди  Hug

# 68
  • Варна
Моят съвет е вместо да даваш пари на психолог, да ги даваш някой да те отменя да гледа детето от време на време. При мен това имаше невероятни резултати.
И аз бях така дълго време, мислех, че никога няма да усетя тръпка или желание повече. Но се оказа, че са достатъчни два дни без дете Simple Smile
Та - мисли в тази посока - как да организираш повече време без детето. Разбирам, че нямате баби/дядовци или пари за гледачки, но помисли дали всъщност не си намираш оправдание за това, че за момента не искаш да се разделяш с детето. То вече не е толкова малко. И има нужда от една спокойна и уравновесена майка, така че като се погрижиш за себе си, се грижиш и за него. Simple Smile

# 69
  • София - Рим и обратно

Ох, за сетен път ще напиша, че правим секс поне 1-2 пъти седмично, в които пъти няма нужда да се преструвам (това може и да не съм го написала), защото наистина ми е хубаво, но нямам желание да започнем, а и усещането не е като преди. Няма този плам в мен, няма страст. Не знам как да се изразя по-точно. ХУбаво ми е, изпитвам оргазми, но до там. Не проявявам инициатива, не съм като преди. А преди правехме секс всеки ден и по няколко пъти на ден и изгарях от желание и страст. Предполагам, че сега съм едно тлеещо дърво и това се усеща. Не мога да имитирам страст. Как да се направя, че искам нещо, когато не го искам?
Ох, това все едно аз съм го писала, едно към едно. Така се чувствах до преди няколко месеца. А и както описваш, че си била преди това, пак едно към едно - секс по няколко пъти на ден ако е възможно, постоянна страст, неизчерпаема енергия и въображение. Мъжът ми беше като покосен като дойде "сушата" Laughing. А и не е от най-търпеливите, сдухваше се много яко от нежеланието ми.
Но не унивай, има надежда, оправят се нещата, всичко е в главата ти. Попий малко витамини, зареди се с търпение и изчакай да премине. Помага и малко физическа раздяла, поне за няколко дни, седмица, замини някъде ако имаш възможност.
Причината не е нито във финансови затруднения, нито в мъжа ти, нито в отлетяла любов. Само в главата ти и може би някакъв хормонален или минерален дисбаланс.

П.П. А и никак не е вярно, че няма реално проблем, щом правят секс 2 пъти в седмицата, на нея й е що годе приятно и получава оргазми. Особено за който знае как е било преди, има проблем и то голям Tired.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 20:56 от 'Кафе с мед'

# 70

П.П. А и никак не е вярно, че няма реално проблем, щом правят секс 2 пъти в седмицата, на нея й е що годе приятно и получава оргазми. Особено за който знае как е било преди, има проблем и то голям Tired.
И какъв е проблема? Все едно да кажа, че е проблем това, че преди едно нещо ( независимо какво) е изпълвало съзнанието ми и е било много много важно, а сега не е на преден план и това да го отчета като проблем. Да има същото желание при тези проблеми и отговорности, които описва- това би било по ненормално. Ама щом толкова иска да се убеждава, че е голям проблем , да го прави  и да се чувства половин човек, нейна си работа. Едва ли можеш да спреш някого да се тормози.

# 71
Писах ти на лични, но сега се замислих за възможна причина. Не пишеш откога сте заедно, но идва един момент, в който страстта отшумява и тия бурни преживявания намаляват - някъде около третата година мисля. Нещо свързано с химията имаше, мисля.

# 72
  • Linz
Секс 2 пъти седмично за семейни хора с дете си е стандарт. Естествено, че вече няма да е както е било някога.

# 73
Имам чувството, че темата става все по-интересна.  Laughing
Да, вярно че за някои секс 2 пъти в седмицата (но не винаги - понякога е само 1 път) си е екстра. И аз имам познати, които правят 1 път в месеца, но това вече е съвсем ненормално за мен. Да, получавам оргазъм и ми е хубаво, но защо трябва да лежа като бастун и да чакам на мъжа ми да се мъчи дъъълго време, за да получа това, което той иска да получа вместо самата аз да го искам, да стане по-бързо (от моя страна), да кърша снага във всички посоки и да правя всевъзможни щуротии, които само въображението може да ограничи. Искам да кажа, че сексът може да бъде необятен и неизчерпаем източник на емоции, които са си хубаво нещо, но който не е минал през това, вероятно няма да може да ме разбере. Вероятно за много жени при мен проблем не съществува, но за мен си има. Едно е да има страст, емоция, движение, друго е да стоиш като препариран и да чакаш само на партньора си, да правиш нещата едва ли не, насила (аз се самонасилвам да го направя), а не защото ти идва отвътре.

Бърди, много интересна теория имаш. Не мога да кажа дали е така. Звучи ми малко невероятно, но кой знае какви ли мистерии крие подсъзнанието?! Възможно е да имаш право, но не мога да кажа със сигурност. Определено липсата на пари ми се отразява зле, но пък липсата на секс да е бунт срещу съпруга ми?! То сексът поне преди даже беше повече за мен като че ли, аз бях по-настоятелната. Сега нещата доста се преобразиха. Т.е., не мисля, че само той е печелившия, за да го "наказвам" по такъв начин, защото така наказвам и себе си, но подсъзнанието не го знам вече какви може да ги върши.  Rolling Eyes

Естествено, че обичам съпруга си. Заедно сме от около 3 години, но мисля че не в годините е проблемът. Неговата страст към мен не е угаснала все още. При мен всичко се промени откакто родих. Съветът да дадем някъде детето може и да е добър, но както някой беше писал, май аз не съм склонна да се разделя с него, макар и за няколко часа.

Може би е гадна заплахата на съпруга ми, че ще си намери любовница, но ние сме откровени един с друг, а и не вярвам да го направи. Те тези дето ги правят тези неща, обикновено ги правят тайно, но никой не знае. Все пак няма нищо сигурно в този живот.

Сега обаче реших да приложа друга тактика, вдъхновена от нечии коментар - смятам да приложа някои тактики, които хората правят обикновено, когато има силна страст между тях. НО аз мисля да ги приложа като лигавщина от моя страна. Ето преди малко като се целувахме, му пуснах перверзно език, а после го хванах за пакета. Очите му светнаха.  Laughing Искам да си поиграя на страст, дори и да я нямам в момента. Един вид, да изиграя признаците на илюзията, пък може и да ме зарази тази илюзия и да вземе да стане истина. Още нещо четох някъде в нета за това колко им е трудно на мъжете със жени като мен - как трябва да правят всичко, за да достигне жената удоволствие, при това докато тя просто лежи и не мърда. Та съм решила да направя обратното - да вържа любимия, да не му давам да прави нищо и да го докарам до екстаз - просто за да видя какво е - толкова ли е трудно. Изобщо съм решила да експериментирам, за да видя какво ще стане - ще се появи ли и у мен някакво желание отново?!

# 74
  • София
Честно казано дори не схванах проблем. Промяна да, но чак проблем, не. След като ти е хубаво в секса с мъжа ти, не виждам защо трябва да му казваш, че нямаш желание да започнеш. Явно, че като почнеш, желанието си идва, след като получаваш оргазъм, защото не знам за някоя жена да получи оргазъм без желание.   Crazy
Нормално е когато човек живее по безгрижно и секса да му е едва ли не на първо място и да може да мисли почти постоянно за това, но като има някакви грижи, отговорности, които излизат на преден план, това за секса да не е чак толкова важно до степен,че все да гориш, все да си под влияние на някаква тръпка в очакване на оргазми.
Аз лично не бих правила нищо в такава една ситуация, някакви тенденциозни напълни да ми дойде желание за нещо си. Още по малко пък да хукна по лекари и т.н. Просто няма да показвам, че желание ми липсва, след като дори и да започвам с мисълта, че до правя заради другия, в крайна сметка достигам до края. Голяма работа, че не съм в тръпнещо очакване нонстоп.

Уф, Пас, спести ми маса писане Hug  bouquet Ми така де, тъкмо щях да задам същия въпрос - уеър ис дъ проблем?
Куини, мъжът ти ако не е доволен от секс два пъти седмично, при график с малко детенце и даже се понацупва....ми аз пък щех да изгубя и останалото у мен желание, честно да си призная.....

Общи условия

Активация на акаунт