Коледа 2012- 2 част

• 79 967
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Malini, ако имаш предвид, че в повечето рецепти маслото е на стайна температура, просто след като го приготвиш, го пъхни в хладилника да постегне. Няма нужда да променяш количеството на маслото.

В повечето села и малки градове си приготвят гхи от домашното масло, а едно време е било задължително. Не е само индийска практика това.  Peace

# 331
Джемма, влюбена съм в електрическата ти преса за орехчета! Искам и аз такава.  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes

# 332
  • Балчик
Джемма, влюбена съм в електрическата ти преса за орехчета! Искам и аз такава.  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes

В Ибей и Амазон има. Peace

# 333
Здравейте,
Ако ползвам тези гелчета от метро
за украса на сладки, след време боята ще изсъхне ли - в смисъл може ли да се слагат сладките една върху друга и да се хващат с пръсти!? newsm78
 Praynig
 ( сигурно сте отговаряли десетки пъти на този въпрос, но не можах да намеря някъде стари публикации Embarassed)

# 334
  • под тепетата
Работила съм с тези в дясно - това са бои. Оцветявала съм съм роял айсинг и бял шоколад - стават бледи , ненаситени цветове. Изсъхват както си съхне айсинга и прибирам в кутии. За шрифтовете за писане вдясно не знам, но по спомени от теми тук и в тортената, май не съхнеше добре. Да помагат ползвали ги.

# 335
  • София
Боите са по-подходящи за кремове, фондана не оцветяват добре. Шрифтовете съхнат много трудно. Ако с айсинг отнема 10- тина минути, тука трябват 2-3 дена, за да може после да се наредят една върху друга.Поне при мен беше така, а и са прозрачни, не са наситени цветове.

# 336
За шрифтовете точно питах - Благодаря!  bouquet

# 337
  • Sofia
Дори и след като уж изсъхнат, ако оставиш сладките в по-влажно помещение, както е у нас, пак омекват (не знам как точно да го опиша) и зпочват да залепват помежду си Sad

Иначе са много удобни...

# 338
Привет момичета да се запиша и аз при вас- досега само шпионирах  ;
 Джемма, дали би могло от тестото за меденки да се получат медени кошнички да се ползва шааблон/ стъклена купичка/ и се изплетат от лентички тесто в/у добре омазнена купичка - искам да ги ползвам за бонбони ? Thinking

# 339
  • София
Привет момичета да се запиша и аз при вас- досега само шпионирах  ;
 Джемма, дали би могло от тестото за меденки да се получат медени кошнички да се ползва шааблон/ стъклена купичка/ и се изплетат от лентички тесто в/у добре омазнена купичка - искам да ги ползвам за бонбони ? Thinking

Така както го описваш, си го представям много ефектно и красиво, но не знам на практика дали може да стане, ако може и аз ще пробвам , но нека майсторките да кажат Simple Smile

Иначе аз съм много доволна, след дълго търсене вчера успях да намеря сушени череши  , само те ми липсваха от списъка с продукти за АКК. Тази вечер планирам да подготвя портокаловите корички,а утре да накисна сместа със сушените плодове и в петък да пека първия АКК. Simple Smile Нямам търпение вече Wink

# 340
# 341
  • Балчик
От меденото тесто може всичко да се прави.

За всички, които търсят преси, малко скъпичко- 40$ с доставката, но това е положението. някои луди като мен, цената няма да ги спре. Laughing От Украйна е продавачът, но има 100% положителен рейтинг:
 http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw … t=0&_from=R40

# 342
Аз започнах съвсем лежерно, за толкоз ми стигат силите, възможностите и толкоз е препоръчително за момента, но ще набера сила Simple Smile

Направих си портокаловите корички

Заснежен ябълков кекс с цели парчета ябълки, джнджифил и канела.

И вместо ореховки - лешниковки  Grinning

# 343
  • На планетата Земя
NinoTino, поздравления! И хубави сладки, и добре подредени.

Силви, ползвала съм тези боички, наистина не са така наситени.

Аз вчера успях да стигна до Змееборец на ул. Кадемлия. Купих си боички, малки хартиени чашки за бонбони (тематично зелени и червени), малки захарни топченца за украса пак в двата цвята, айсинг на прах, захарно тесто за покриване, една формичка на джинджърбред човече, резци за линцерови сладки.... Само да не трябваше да се ходи на работа, щях по цял ден да си свещенодействам в кухнята.  Heart Eyes

# 344

В повечето села и малки градове си приготвят гхи от домашното масло, а едно време е било задължително. Не е само индийска практика това.  Peace

Може преди 100години да са приготвяли домашно масло, сега не познавам никой, който си прави масло у дома.

И аз варя едни корички да видим, че никога не ми стават така прозрачни като на Йоли розичките  Sad

Общи условия

Активация на акаунт