Каква кръвна група сте?

• 22 666
  • 237
  •   1
Отговори
# 180
Лесна работа, значи. Мерси.   bouquet
Бяха ми казали, че трябвало да се отиде непременно в кръвен център, мисля, а самото изследване било скъпо.

# 181
После ти дават официален документ с печат. Трябва да се пази.

Мх....един път за бременността и един път след това заради манипулация под упойка... талончета за пазене нямам  newsm78
Първия път занесох пакета с документите и на някой от всичките листи пишеше кръвна група.
Втория път им казах каква кръвна група съм, но те си направиха наново изследване.

# 182
По принцип установяването на кръвна група и резус се вписва на картонче или специална бланка и е редно да бъде запазен този документ.
Не дай си Боже всичко става, а има моменти, в които дори не може да се установи кръвната група и резуса.

# 183
По принцип установяването на кръвна група и резус се вписва на картонче или специална бланка и е редно да бъде запазен този документ.
Не дай си Боже всичко става, а има моменти, в които дори не може да се установи кръвната група и резуса.

О така е!
Но се замислих, че това явно си е моя отговорност и въобще не съм се съобразила да го искам търся или правя...
И все пак за такива ситуации, докато се установи кръвна група, не се ли прелива 0-лева?
Мъжът ми не си знае кръвната група, детето също не му е правено такова изследване...

И ако Роис позволи, в нейната тема, Wink да задам един такъв въпрос: Смятате ли за необходимо всеки от семейството да има такова талонче или, най-малкото, да се знаят кръвните групи?

На първо четене, моето мнение е "Да, не е лошо". Но пък да пратя мъжо и малкия сега, ей така за всеки случай... нещо не съм аз това ...

# 184
Саудаде, пробвай да дариш кръв, хем и куп други изследвания ще ти направят освен, че ще разбереш кръвната група Grinning Ама не стига, че е безплатно, а после и шоколади дават  Mr. Green
Ако не те пуснат заради кръвно, килограми или друго, тогава се тествай само за група в някоя лаборатория.

# 185
  • Сопот, Пловдив
Аз смятам, че е хубаво поне най-близките ти хора да знаят кръвната ти група. Дай Боже на никого да не се налага, но ситуации всякакви и понякога е хубаво да може да се реагира бързо.
Аз например също съжалявам, че чак като забременях разбрах каква точно ми е кръвната група и чак тогава се информирах как може да се отрази това на бременността. Ако го бях направила предварително, щях да съм разбрала, че в повечето случаи не е нещо страшно и фатално, и няма нужда от излишни притеснения, вместо това аз си докарах една седмица притеснения и всемъзможни лоши сценарии из главата, докато бях в шестия месец, чак тогава си разбрах групата.

# 186
Аз точно от първото кръводаряване я знам, но на ЖК не ми повярваха и си ме тестваха.

# 187
В личните карти на децата , които са в комплект с бележника има графа за кръвна група .
Така , че е добре да се знае . Peace

# 188
Аз на тези картончета много- много не вярвам.
На мен ми бяха объркали кръвната група , което се разбра минути преди да ми прелеят грешната кръв.

# 189
На мен ми бяха объркали кръвната група , което се разбра минути преди да ми прелеят грешната кръв.
Затова в болниците не се доверяват на картончетата. Аз моето го нося с личната карта

# 190
Затова в болниците не се доверяват на картончетата. Аз моето го нося с личната карта

И аз съм с такива наблюдения.

# 191
Хм, трябва да потърся моето...Иначе аз съм имала желание да дарявам кръв, но всеки път ме връщат Mr. Green

# 192
Дарявала съм веднъж, болна бях с хрема и кашлица, но нищо не казаха. В смисъл по-късно разбрах, че това е неправилно. Иначе съм В-, чела съм, че това е много рядка кръвна група, но в интерес на истината познавам много хора със същата.

# 193
  • Сопот, Пловдив
Аз имам голямо желание да съм кръводарител, още повече, че съм кръвната група универсален дарител, но вечно съм с анемии и не става.

# 194
Няма такова нещо като универсален дарител. Много отдавна човек получава кръв от и само от своята кръвна група. И съответно дарената кръв се прелива само на хора с една и съща кръвна група.

Общи условия

Активация на акаунт