Проблем с приятелите

• 5 577
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
petti, благодаря. Радвам се, че има и други, които са били като мен.  Hug Срамежливостта наистина я преодолявам когато съм с приятели, смея се, изразявам мнение, показвам ако нещо не ми харесва /освен ако зная, че няма да се скарам с някого/. Има и човек на когото имам огромно доверие и знам, че дори да сме скарани няма да издаде неща, които съм споделяла, което ярко контрастира на фалшиви приятели, които бързаха да споделят чутото, докато аз им пазя тайните.  ooooh!

# 31
Ами след още малко време ще разбереш, че просто не е нужно да споделяш тайните си с никой. Камо ли с хора, които ти се пишат приятели. Или на теб ти се иска да са.

# 32
  • Boston, MA
Ще се изкажа като стара сврака, ама добре, че нямаше интернет, когато аз бях ученичка.

Ако мога да дам само един съвет, то това би било, научи се да обичаш себе си, тези качества, които в момента виждаш като недостатъци, ще се обърнат в твоя полза. Ама, и сто пъти да го кажа, докато не го изболедуваш сама, едва ли ще се съгласиш.

# 33
Здравейте и аз стигнах до тема тук.
Имам проблем с приятелите, с изразяването на мнението, със социализацията. Имам малко приятели, обичам да се запознавам с нови хора, но рядко го правя. Просто не мога да отида при хората и да кажа 'Здравейте, аз съм..'. От малък град съм, с интереси от които се интересуват малко хора.
Има една, която откровено казва, че ме мрази. Най - добрата ми приятелка уж знае, че въпросната ѝ се подмазва, но днес си хихикат, общуват си все едно са най -добри приятелки. Това адски ме дразни, защото въпросната е отвратително същество.
Другото което е: не мога да си изразявам мнението. Когато съм в семейна среда си крещя, показвам кое не ми харесва, но пред познати и обикновени хора не мога, мълча си дори когато имам да кажа нещо. Затворен човек съм, а искам да го променя, да съм открита, да не бъда мачкана.

Хару, 1) много си красива, запомних те от абитуриентската тема. Дори и сега това да не ти се струва кой знае колко важно, е важно. Особено ако запазиш това излъчване. Ето ти една добра отправна точка да се чувстваш добре със себе си.
2) Когато смениш града (предполагам, че ще заминеш оттам, за да учиш), ще срещнеш огромна маса нови хора и ще имаш възможност да намериш своята среда - тази, в която се чувстваш комфортно. Ще се изненадаш колко комуникативна ще си с тях, без да се налага да се напрягаш специално за целта.

Няма смисъл да се променяш, за да се впишеш някъде. Когато си себе си, с тези, с които сте на една вълна, ще се намерите по естествен път. А крещенето и налагането не помагат в утвърждаване на позиция и място под слънцето, точно обратното.

# 34
Наистина никога не можеш да разбереш един човек напълно, освен когато минеш през неговия път, а това все още ми предстои.  Peace Колкото до тайните, вече споделям по - рядко и само на определени хора. Вече съм на принципа "слушай, но не споделяй". Понякога и на мен ми става неудобно когато започне някой да говори кой по кого бил плакал, кой се бил за кого, като така излагат хората, които са им се доверили. В такива моменти се радвам, че съм се отдалечила от въпросните "приятели".
Ако се изпълни желанието ми ме приемат в желаната специалност наистина ще срещна ново хора, които ще имат същите интереси като мен, а и всички ще започнем без да е се познавали от преди
/поне повечето/. 
На сила няма как да харесам себе си, затова се старая да прилрия лошите си черти и да подсиля хубавите си. Харесвам си очите, но около тях ми се струва твърде пусто и бледо? Уча се да слагам очна линия. Намирам се за твърде ранима от някоя случка. Припомням си как и преди съм си мислела как едва ли не света ще свърши заради някоя глупост и се старая да не си го слагам на сърце. Мисля, че им излишни мазнини? Питам хора, които имат опит в тренировките и почвам да правя упражнения. Но това да промениш външния си вид е много по - лесно от това да изчистиш малките неща в характера си, които не харесваш.

# 35
Шанел, що така гризеш момичето? С нищо не е провокирала подобно отношение.....А и зъбенето тук също може да се приеме като сигнал за слабост в реала...нали така... Grinning
А на мен тя не ми харесва, просто не ми е симпатична от първото изречение. Защото в къщи се прави на генерал, а извън дома се свива и едно просто изречение не може да свърже. Ако беше написала, че и в къщи мълчи и я мачкат, тогава със сигурност щях да й напиша нещо окуражително, защото ми става мъчно за хора, които не умеят да се защитават.
ПП Мила GENTIL, защо ме наричаш слаба в реала? Нали знаеш, колко се разстройвам от лоши думи по мой адрес? Ето, пак ще се наложи да си извадя дантелената кърпичка и да попия три-четири сълзи.

# 36
Шанел и ти не си ми особено симпатична от 'милото' ти първо изречение. Gentil е казала нещо, което и аз си помислих. Точно описания от теб типаж обича да си мисли, че владее интернета, че може да се кара с хората и т.н. само защото в повечето пъти е анонимен и изпитва сигурност зад клавиатура. И ти на такъв персонаж ми биеш ако имаш да ми казваш аз каква категория гризач-генерал съм прави го на ЛС. Peace
Да разбирам ли, че ти не се караш със семейството си никога, нито с родител, нито с братовчеди? Браво тогава, но искам да ми кажеш щом аз съм генерал, тогава какъв е домашния насилник?

# 37
Шанел и ти не си ми особено симпатична от 'милото' ти първо изречение. Gentil е казала нещо, което и аз си помислих. Точно описания от теб типаж обича да си мисли, че владее интернета, че може да се кара с хората и т.н. само защото в повечето пъти е анонимен и изпитва сигурност зад клавиатура. И ти на такъв персонаж ми биеш ако имаш да ми казваш аз каква категория гризач-генерал съм прави го на ЛС. Peace
Да разбирам ли, че ти не се караш със семейството си никога, нито с родител, нито с братовчеди? Браво тогава, но искам да ми кажеш щом аз съм генерал, тогава какъв е домашния насилник?
Е стига си писала глупости, напиши нещо наистина смислено. Типаж по интернет, бла-бла-бла... ЛС??? Е, сега вече се заливам от смях. Откъде накъде да ти пиша? Че аз името ти дори не запомних. Успех, мила,  с адаптацията извън дома. Надявам се, че ще се запознаеш с хора, които ти подхождат и ще бъдеш щастлива от това. Цунки, Шанел

# 38
Harukaze, сигурна съм, че ще се справиш, защото осъзнаваш трудностите си и работиш над тях, като същевременно се опитваш да си вярна на себе си.  Hug

Шанел , а на теб пожелавам да се избавиш от твоите проблеми, заради които се държиш арогантно с непознати хора. Успех и на теб.

# 39
Това, че за теб нещата които съм писала няма смисъл, не означава, че нямат такъв;-) Точно ти в първия ти пост се опита да ме вкараш в типаж. След като според теб има типажи в живота, защо да няма и в интернет? Доказателства мога да ти дам, не че ще искаш Rolling EyesТи ако искаш ми помни името, въпреки че нито на теб нито на мен ни е необходимо да си знаем имената. За ироничното ти пожелание вероятно трябва да ти благодаря, че си ме удостоила с това да го напишеш?

хей, благодаря Peace

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 09:40 от Harukaze

# 40
  • София
Шанелче, ама голема си змийъ, да знаеш! Mr. Green

П.С Искам дантелената кърпичка с попилите в нея сълзи - иначе не вервам!!! Grinning

# 41
Шанелче, ама голема си змийъ, да знаеш! Mr. Green

П.С Искам дантелената кърпичка с попилите в нея сълзи - иначе не вервам!!! Grinning

# 42
Имам проблем с приятелите, с изразяването на мнението, със социализацията.

Че имаш проблеми с общуването, имаш. Но не съм сигурна, че причината е тази, която изтъкваш.
Напротив. Прекалено си рогата и бодлива (да не кажа агресивна), а това не всеки може да преглътне, даже и приятелите.

# 43
Како Сийке, никакъв проблем няма да ме наречеш така. Вероятно си си създала това впечатленив от мненията ми относно Шанел.  Попринцип съм мила с хората, но някъкъв ник да ме сравнява с мишка, ами и агресивна да изляза няма да си замълча.

# 44
Ами ето, не си мълчиш. Та какъв ти беше проблемът?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт