отзиви за emag.bg

• 244 734
  • 902
  •   1
Отговори
# 765
Аз поръчах часовник, описан като модел на Casio, за 140лв.,  който се оказа евтина китайска дрънкулкА,  струваща не повече от 10 лв. Когато се свързах с е-маг, за да уточним връщането ми отговориха,  че те не носят отговорност за въпросния артикул, тъй като той бил част от асортимента на партньорите им от т.нар магазин "Стилиус" , който в последствие разбрах е разхвърляна кинкалерия на Илиянци.
Самият часовник пристигна в картонена кутия (всъщност извън смачканата си картонена кутия, подрънкващ в торбичката на куриерите)  без сертификат или книжка с инструкции. Смърдящ на китайско и видимо фалшив.
Е, кажете ми, от кой трябваше да потърся отговорност,  ако не от е-маг? Не са ли те,тези които ми продадоха часовника? "Не носим отговорност." Ами евала...

Потребителят има право, съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, да се откаже от получената стока в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на получаване на стоката, без да дължи обезщетение или неустойка. При покупка от eMAG.bg този срок се удължава на 30 дни. В този случай Stilius ще възстанови на потребителя заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите.

http://www.emag.bg/m-zhki-chasovnikcasio-mtp-1316d-2a/pd/DWP4BMBBM/
кликни най-вдясно на Доставка и връщане

според условията им имаш право да го върнеш , по-спокойно !  Peace

Естествено че имам право да го върна, и го направих. Но коректно ли е, питам? Освен това трябваше да платя 8лв. куриер за да върнат ментето на тези от Илиянци.

# 766
  • B5.5 131hp - PD/AVF София
След като един потребител Николай Пенчев от Ало.бг ме набута с поръчка на куха пратка, която отказа по телефона ??? без изобщо да отиде до офиса на Еконт в Стара Загора. И разбрах от Еконт че имал и други три пратки за над 200 лева които отказал.
Разбрах че Еконт и другите Куриери играят с разни такива измамници за генериране на кухи доставки и реализиране на печалби от това.
В резултат на това и въпреки че на разписката пише че разходите се поемат от поръчителя на стоката, Еконт ме кара Аз да платя 8,40 за връщане на продукта в София. Или да го унищожели и да платя пак 4.40 ???

Пиша това защото Същата измама се реализира от Е-маг и Куриерите ! Пращат се дефектни стоки на хората и после Куриера реализира Транспорт който поръчителят ще-неще плаща !!!

Измамници, които другата седмица ще вдигна на Ура !!!

Това доизбистрих и навързах след разговор с други потърпевши "доволни" от Е-маг.

Това е нашата куха икономика.

Едит
Вече не съм сигурен дали пратката ми е това което изпратих и ще искам при връщането да видя това !

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 19:33 от kossis

# 767
  • някъде там
Аз върнах дефектен продукт и нито стотинка не съм платила за връщането. Вече парите са ми по сметката дори. Действаха бързо и отговорно. Нямам оплаквания към момента.

# 768
Ето това незнам точно как ще стане ?

Но и Аз мисля да си взема пратката без да им платя каквото и да е било !

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 21:04 от kossis

# 769
  • Sunshine state
И аз съм връщала продукт за тяхна сметка,без да платя нито стотинка. Парите ми ги възстановиха в рамките на две седмици. Peace

# 770
Евала, значи куриерите работят за вас. Скоро и Е-маг може без пари да ви дава стоките си макар и дефектни.
Ако пък започнат и качествени да ви пращат безвъзмездно .........

# 771
  • Sunshine state
Телефонът, който върнах си работеше идеално,нямаше дефект,но не ми хареса като функции и го върнах след 28 дни на база не ми харесва. Peace

# 772
  • тук-там
Някой знае ли с кой сервиз са свързани? Става въпрос за телевизор. Харесах един от промоцията, но никъде не пише кой е оторизирания сервиз? За всеки случай, де....

# 773
Най-вероятно е в Румъния.

# 774
Бях питала и по-напред, но май не получих отговор - получавате ли фактура или касова бележка със стоките, които получавате?

# 775
  • София
Не получавам фактура и/или касова бележка, освен онази от куриерите (Еконт).
В поръчките ми пише, че мога да си разпечатам фактурата от сайта.
Единствено касова бележка получих миналата или по-миналата година, когато поръчвах книги, но реално поръчката се изпълняваше от Хеликон, въпреки че бяха поръчани през сайта на емаг.

# 776
ОФФ

Нека се знае, за да не отварям нова тема.

Днес си взех пратката като отказах да платя транспорта, поради горното ми съмнение за измама.
Малко смутени и замислени двамата приемчици бяха негласно - съгласни с мен.

После се обадих на въпросният измамник, който преди това си беше спрял телефона или не ми вдигаше изобщо.
Сега не ми позна другият номер и ми вдигна.
На въпроса ми -защо така е направил- смотоляви някаква глупост че бил се преместил, каквото и да значи това и ми пожела приятен ден.
Аз му казах че е измамник и че не съм платил за транспорта и отново той остава в играта.
Той вече не отоговаряше, но се чуваше фоново шум от приема на поръчки на друг служител на Еконт или друга конкурентна фирма вероятно.

Тоест измамника работеше за някоя куриерска фирма също, ако не и Еконт !

Или конкуренцията прави мръсно на Еконт или Еконт си самогенерира трафик поръчки.

Та този Николай Пенчев -тел.0886991115 най вероятно е техен служител и явно е и измамник !  #2gunfire #Cussing out

# 777
Аз да ви споделя, че от КЗП ми отговориха на двете жалби срещу ЕМАГ. Бла, бла, бла и същественото е понеже фактурата за телефона била на името на фирма, нищо, че аз съм управителя, да си съдя Емаг за причинени щети и неудобства. Не разбрах дали това с фирмата им е оправдание или наистина работят само за физически лица. Общо взето в тя скапана държава няма кой да ти помогне. На който искаш си се жалвай!
Фактурите и гаранциите на Емаг се свалят през акаунта, а когато е през техен партньор, трябва да ги получите с пратката.
Сервизите поне до скоро им бяха в Румъния.

# 778
Здравейте, искам да Ви попитам някой поръчвал ли е детско столче за кола от тях? Чудя се(след като прочетох доста в темата), да не получа дефектен или несъответстващ артикул, а все пак са около 100лв. Преди време ми бяха изпратили ваучер за отстъпка, но не ми го дава да го ползвам. Бих помолила ако някой е поръчвал столче да сподели и също така с тези ваучери/кодове за отстъпка  знаете ли как се работи

# 779
Здравейте, искам да Ви попитам някой поръчвал ли е детско столче за кола от тях? Чудя се(след като прочетох доста в темата), да не получа дефектен или несъответстващ артикул, а все пак са около 100лв. Преди време ми бяха изпратили ваучер за отстъпка, но не ми го дава да го ползвам. Бих помолила ако някой е поръчвал столче да сподели и също така с тези ваучери/кодове за отстъпка  знаете ли как се работи
Ами кодовете им са фалшиви, аз това мога да кажа. Пуснаха ми код за отстъпка от дата до дата, аз в този период реших да направя покупка, не ми прие кода. Писах им с въпрос, глас в пустиня. Така приключих с илюзиите, че имам код за намаление.

Общи условия

Активация на акаунт