Още месец-два остана, ЯНУАРИ ще съм мама! - 8

• 36 349
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Дрешките и аз ги изпрах, изгладих и прибрах на чисто. Освен това подготвих и двете чанти за болницата. Предпочитам да съм готова по-отрано, че не се знае какво и как ще се случва Peace

# 706
  • Бургас
Момичета, какво означава да ви "слезнат коремите". Аз също вече нямам киселини - това ли е? Или има и други признаци? И като "слезнат" какво се случва?  newsm78
Сори, за сигурно глупавите въпроси, ама наистина ми е непонятно.

Като стана на въпрос за гладенето, да ви се оплача - още нямам никакви дрешки, за което голяма вина има свеки. Постоянно говори на мъжа ми да не сме купували дрехи преди бебето да се роди - не било на хубаво, то голо нямало да остане. За сега е малко смешно - тя от една страна му говори да не взимаме, аз от друга го дърпам и обработвам да ходим да купуваме вече, че не остана. Накрая ще вкарам една строга нота и за един ден ще накупя всичките дрешки сама, ама ми се искаше да ги изберем заедно... Не разбирам какви са тези суеверия - купили сме абсолютно всичко останало, вече сме дали хиляди левове предварително, пък за едните дрешки да чакаме след раждането.
То си е и такава хамалогия - аз ще вляза да раждам, а те да хукнат да купуват дрехи, че да ги перат, да съхнат, да ги гладят, да ми ги нареждат по шкафовете... Аз после пък да ги пренареждам по мой вкус... Мъжа ми без време ще лудне Simple Smile

# 707
Оххх тия суеверия наистина са смешни, и е особено неприятно, когато ти ги налага някой друг. Аз съм купила, изпрала, изгладила и подредила абсолютно всичко. Миналия ден дори и памперси сме купили, защото сме в чужбина и в началото ще сме сами. Няма кой да купува, пере  и глади в последния момент.

Аз имам друго притеснение, гимнастиката за бременни някак си я пропуснах, всъщност никаква не правих през тия месеци.  Embarassed
За сметка на това гледах доста да ходя пеша и също бях доста активна вкъщи. Но през последните две седмици, края наближава, все повече се залежавам, и почвам да се чудя дали ще съм във форма за раждането, все пак си трябват сили  Rolling Eyes

Как е при вас, правите ли някакви упражнения, подготвяте ли се за големия момент, или има и други като мен???  Embarassed

# 708
tsangel коремът нали някак си стърчи напред, намира се горе високо. Е, в последните седмици бебето слиза надолу, намества се в малкия таз и самият корем вече се намира в по-долна позиция. Но май не е задължително, защото при първата ми бременност изобщо не спадна надолу, родих само 6 дни преди термин.
Надявам се го обясних разбираемо Blush

А за твоята суеверна свеки какво да кажа... Купили сте всичко останало, пък най-важното липсва newsm78 По-добре само дрешки да бяхте купили, да имаш време да ги изпереш и изгладиш, пък останалото може и таткото да го вземе, нали.
Не и се връзвайте на свеки и идете си изберете неща, които ви харесват, че после ще те е яд Hug

Mariposa.Bella не правя никакви упражнения и вече съм +14кг. Blush Но пък грижите покрай малката, домашните задължения и т.н. пак си е вид гимнастика, или поне опитвам да залъжа себе си с това Crazy

# 709
Аз гимнастика не съм правела, но ходенето не съм го спирала, а и си ходя много. Даже до началото на 7 месец си работех в ресторанта, не ми се спираше, но моят приятел беше категоричен че съм била голяма вече за тая работа  Laughing не ме иска вече там  Mr. Green . Надявам се цялото това движение да помогне при раждането.
Иначе коремът ми се чувства по надолу определено от известно време.
А за суеверията незнам в началото не се отпусках много, но няма как, а и както Кости казва всичко друго е взето само дрешките не са. Аз след 5-6 месец пазарувам, но складирах всичко при родителите на моя приятел, последния месец пренесохме нещата, само количката е още там, защото тук имат суеверие за количката в къщата.

# 710
tsangel, аз на твое място не бих се обяснявала много-много и щях да си напазарувам каквото ми харесва и ми е необходимо. Суеверията са си суеверия, но според мен е много неприятно да се стяга всичко в последния момент...
Моят корем също като че ли вече е по-ниско разположен, но най-ясно усещам натиска на бебето в малкия таз...

Марипоза Бела, аз какво да кажа като от почти 2 месеца съм основно лежаща?!  ooooh! Супер обездвижена съм вече, но нямах много голям избор. След като родя ще тичам след децата и ще влизам във форма.  Wink

# 711
tsangel- и на нас се опитаха да си се наложат суеверията,но не стана.Майка ми викаше да не купуваме леглото,а като родя щели да отидат да купят с мъжа ми.Абе луда работа,а те със свекърва ми са накупили толкова дрехи,че ние почти нищо не взехме.

Mariposa.Bella-аз единствено на училището за бременни превих упражнения,но откакто свърши нищо не съм правила.Сега единствено разходки и то когато мога Simple Smile

Днес купих биберона,шампоан и гъбка.И остана само крем за подсичането и някои други работи за мен,ама те ще се купуват ако трябват.Гледам да не избързвам с помпата,за да не стане така само да си дам парите.

Иначе и аз изпрах и изгладих малкото дрехи,които купихме ние с мъжа.Като пристигнат майка ми   ще оправяме другите Simple Smile

Това е от мен за сега,лека вечер  Hug

# 712
  • Бургас
На мен явно коремът все още не слязъл, понеже си го виждам някак стърчащ напред, а не надолу  Laughing
Предната седмица спрях Магнерота и Утрогестана. Честно казано до преди 2-3 седмици се притеснявах да не родя преждевременно, сега са ме налегнали едни мрачни мисли да не пренося и да се наложи секцио по спешност  Simple Smile. Не че няма цял месец до термина ми.

Направо завиждам на момичетата, които са качили по 13 кг. като Кости. Аз за момента съм плюс 21 кг. А в последно време качвам с часове, какво се случва с тоя моя метаболизъм, съвсем ме изостави. Много искренно се надявам бързо след раждането да вляза във форма. Иначе упражнения не правя никакви, разходки - също. По едно време смятах да ходя на йога за бременни, ама точно тогава (началото на 6 месец) ми казаха да лежа и от тогава - пазя къщата и деформирам дивана Simple Smile.

За дрешките - смятам ако мъжО продължава да се опъва да мина и да купя най-необходимото, че да се подготвя. Иначе наистина после ще ме е яд, че малкият не е облечен по мой вкус и ще има да нареждам свеки, пък тя жената уж за добро го прави  Grinning.

За останалите покупки - както казах, взехме всичко необходимо. И доста ненужно- като примерно детска лъжичка за ханене, която реално няма да ми е необходима в началото Simple Smile. За доста неща се колебаех и взех по две - примерно мобилна и дървена кошара; мек и твърд повивалник; бархетени и тензухени пелени; силиконови и каучукови беберони; пластмасови и стъклени шишета.
За кърмене купих супер много неща - кремове, протектори за гърди, колектори за кърма, щифтове за гърди, едни като подплънки, дето се лепят за сутиена, забравих как се казват. Контейнери и торбички за съхранение и замразяване на кърма...   Знам, че доста от това сигурно ще си остане по опаковките - ще имам и за следващото бебе  hahaha
Та на фона на всички тези купени глупости, можете да си представите колко ми е странно, да нямаме дрешки  Simple Smile

# 713
  • София
tsangel - не сме се съобразявали с никакви суеверия,освен че съобщихме официално новината като влязох в трети месец.За дрешките единствено смятам,че не бива да се прекалява,защото наистина много неща ще получим като подарък,но е добре бъдещите майка и татко да си направят кефа с бебешки пазар Grinning
Mariposa.Bella -упражнения за обръщане на бебето правих от 28ма до 30та седмица и на прегледа в 30та мъжлето взе,че се обърна newsm32 ,но дали точно те са спомогнали или просто си му е дошло времето... вероятността е 50 на 50 Mr. Green Но иначе откакто влязох в 28ма седмица та досега или вечер преди лягане или сутрин след ставане си правя разгрявка и леки упражнения,ненатоварващи коремните мускули и определено се чувствам тонизирана.Живот и здраве веднага след раждането ще ги продължа и когато док даде зелена светлина ще включа именно и такива специално за корема  running jump Иначе като цяло горе-долу активността ми е същата като преди да забременея,а аз обичам да ходя пеш...
За "слизането" на корема - имам чувството че май леко е слезнал,а може и да си въобразявам,знам ли,а и все още не съм влязла в 9ти месец newsm78
Kosty - ти си от няколко дена в 9ти месец,така че 14 кг  реално за почти цялата ти бременност са добре,стартирала си с тегло в нормата,нали Simple Smile

# 714
Здравейте!Казвам се Валентина,на 22 години от София.С термин 28 януари съм.Имам едно момиченце родено на 17.01.2011 със спешно секцио.Засега живот и здраве ще раждам нормално.В 34 г.с. съм,а нашето момченце вече е 3300г,а дъщеря ми се роди 3365г в 41 г.с.Но мъжът ми е роден 4600 г,56 см.Надявам се са родя в началото на януари,че до терминът ббето да не стане 5 кила...Ще раждам в Шейново при д-р Ненов.Освен при него ходя и на ЖК по касата при една друга лекарка.Та,тя днес ме гледа на магарето и каза,че шийката е напълно омекнала.Това какво значи?

# 715
Добре дошла, Валентинаwavey
Напълно омекналата (или изгладена) шийка означава, че има реален шанс за преждевременно раждане. Лекарката не ти ли обясни? И би следвало да ти е изписала някакви лекарства?  newsm78 Би трябвало да си почиваш и да лежиш повече, защото макар и достатъчно голямко, бебенцето ти има още бая време до термин... Peace

# 716
  • София
valentina0577 Добре дошла и леко доизкарване на бременността  Hug ,аз също ще раждам в Шейново,но съм при д-р Пламен Димов.За изгладената шийка и аз съм съгласна с bubi_barabata,защотo макар и едричко, бебчето все още се  развива,добре  е поне да влезнеш в деветия месец Naughty  Почивай си максимално,доколкото можеш,бъдещата кака надявам се те слуша Flutter Flutter

# 717
Valentina аз също бих те посъветвала да лежиш по възможност постоянно и аз след изгладена шийка вече съм с 1 см разкритие при положение че не мърдам от леглото  Rolling Eyes утре съм на лекар дано разкритието се е стопирало  Praynig поне още за седмица две  Hug до 9 месец.   Пази се имаш още доста време  Wink

# 718
  • София
bebe 1 като гледам бременилските ни линийки  gydi май сме с еднакъв термин,док ми каза,че на 18.12 влизам в 9тия месец официално,така че при нас има няма по-малко от седмица остана да стискаме кълки Laughing

# 719
да така е на 16.01 ми е термина ,но на 16 декември влизаме в 9 месец  newsm78 даже по из4исления във нета термина ми се пада на 14.01 но  аз си го смятам на 16 според лекаря Simple Smile дано издържим поне до 37 седмица

Общи условия

Активация на акаунт