Миризма при използване на сушилня

• 66 018
  • 244
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Топките не ароматизират, ако на това се надяваш. Те ... разбъркват и разбухват прането.

# 151
Момичета, доколкото се ориентирах, оплакванията ви са от комбинирана пералня и сушилня Аристон? Че съм загледала една Индезит сушилня само, ще бъде в промоция следващите дни за 500 лв, и много ме блазни идеята, но се притеснявам от миризми, понеже ще я ползвам в мокрото, а там няма никакъв начин да проветря, ако вземе да смърди Sad Да не говорим, че съм като полицейско куче по отношение на обонянието и не мисля, че мога да понеса такива миризми. То основно причината да искам сушилнята е невероятната смрад в квартала на въглища в студено време и тоталната невъзможност да суша дрехите навън. Вътре съхнат по два дни и резултатът е отново... смрад, ама на мухъл за разнообразие Sad
Мен ме предупредиха, че докато работи сушилнята трябва да има проветрение, тоест ако в помещението в което е монтирана няма никаква вентилация може да има проблем. Моята е кондензна сушилня. Нямам никаква миризма от моята сушилня, единствено понякога дрехите не миришат на нищо ако препаратът с който съм ги прала няма достатъчно силен аромат. Вие ползвате ли омекотител/ароматизатор при пране на дрехи, които после се сушат в сушилня?

# 152
  • Варна
Какво значи да има проветрение? Айде нема нужда.....зимата при минусови температури няма да отварям само защото "нейна светлост" сушала  #Crazy.

Мацка кометарите за миризмата на гума са за комбинирани уреди на Аристон. Отделните сушилни нямат гумен маншон на вратата и от там няма и миризма на гума. Тъй,че смело се възползвай от промоцията и се сдобивай с благинката.

Относно ароматизирамето на прането.....това,което ще се суши му спестявам омекотителите и ползвам или кърпички за сушилна или това

http://sanobg.com/index.php?a=view&id=73

има различни разновидности и аромати.

10 мин преди края на сушенето отварям и пръскам 10 пъти прането. Аромат и мекота без забележки после.

Лично аз зимата не си я представям без сушилна. Якета,пуловери...това трябва да виси седмица на простора и да се осмърди пак на градски аромати преди да го облека-не мерси. Confused

# 153
  • София
При комбинираните перални не може да се отваря вратата при сушене. поне моята не може и няма как да пръскам или каквото и да било.
Зимата 40 минути и после по сушилката в спалнята...няма начин...Затова исках сушилня, ама не стана  ooooh!

# 154
Цитат
Топките не ароматизират, ако на това се надяваш. Те ... разбъркват и разбухват прането.
Това ми е ясно.
С кърпичките ,които пуснах днес прането стана меко ,не беше смачкано и не мирише толкова на гума,дори се усеща и приятния аромат.Дай Боже нещата да прогресират в тази посока.Има надежа!

# 155
  • Варна
При комбинираните перални не може да се отваря вратата при сушене. поне моята не може и няма как да пръскам или каквото и да било.
Зимата 40 минути и после по сушилката в спалнята...няма начин...Затова исках сушилня, ама не стана  ooooh!

Това   не е вярно. Спираш от стартовия бутон,изчакваш да се изключи блокировката на люка,отваряш и пръскаш. После пускаш от бутона и програмата си продължава от където е спряла. Wink

# 156
  • София
Зимата 40 минути и после по сушилката в спалнята...няма начин...Затова исках сушилня, ама не стана  ooooh!

Това   не е вярно. Спираш от стартовия бутон,изчакваш да се изключи блокировката на люка,отваряш и пръскаш. После пускаш от бутона и програмата си продължава от където е спряла. Wink
Не иска  да я отваря ако не е стигнала до края - стои червения ключ и вратата е блокирана. А ако я пусна пак - просто започва отново. Изобщо отвора ли вратата, после програмите си започват отначало. Може би моя модел е такъв, не знам. Аз затова внимавам при прането - слага се веднъж и край, никакво отваряне. Старата аристонка можех да я спра и да я отворя, ама тази - тц.

# 157
  • Плевен
Зимата 40 минути и после по сушилката в спалнята...няма начин...Затова исках сушилня, ама не стана  ooooh!

Това   не е вярно. Спираш от стартовия бутон,изчакваш да се изключи блокировката на люка,отваряш и пръскаш. После пускаш от бутона и програмата си продължава от където е спряла. Wink
Не иска  да я отваря ако не е стигнала до края - стои червения ключ и вратата е блокирана. А ако я пусна пак - просто започва отново. Изобщо отвора ли вратата, после програмите си започват отначало. Може би моя модел е такъв, не знам. Аз затова внимавам при прането - слага се веднъж и край, никакво отваряне. Старата аристонка можех да я спра и да я отворя, ама тази - тц.

И моя Аристон си се отваря. Аз спирам от бутона за пауза, отварям и после пускам пак от там и си продължава програмата за сушене. Дори и при пране се отваря. Само, ако е пълна не се отваря. Което е добре, защото старото ми Канди се отвори веднъж /отворих без да погледна, като си мислех, че е свършила програмата, а барабана беше пълен с вода и цялата с цялото пране ми се изсипа на краката ooooh!
Да не би при твоята да има дефект, че да не се отваря  newsm78

# 158
  • София
Ми, в упътването пише, че се отваря като се натисне копчето за изключване, брои до 3 и отваря.....И после всичко започва отначало щото тя просто е изключена. А когато е на режим сушене - там си стои на ключи и не се отваря докато не свърши цикъла, някъде пишеше из инструкциите някакви указания за безопасност и затова май не се отваряла, ама не ми се рови сега.

# 159
  • Плевен
Ми, в упътването пише, че се отваря като се натисне копчето за изключване, брои до 3 и отваря.....И после всичко започва отначало щото тя просто е изключена. А когато е на режим сушене - там си стои на ключи и не се отваря докато не свърши цикъла, някъде пишеше из инструкциите някакви указания за безопасност и затова май не се отваряла, ама не ми се рови сега.
Ми и аз не ги знам тези производители, като суши няма логика да не се отваря, нали няма вода вътре. Сложи да сушиш на програма например за 180мин. и пробвай да натиснеш бутона пауза и да отвориш.
Оф, едно време като си имаше една Перла 05, нямаше такива проблеми  Mr. Green

# 160
Цитат
Оф, едно време като си имаше една Перла 05, нямаше такива проблеми  Mr. Green
И разпъвахме дървените сушилки  Mr. Green

# 161
  • Варна

Поразрових се днес при руските мами...

Кнопка с индикатором
START/PAUSE
: когда зеленый
индикатор редко мигает, нажмите кнопку для
запуска цикла стирки. После пуска цикла индикатор
перестает мигать. Для прерывания стирки вновь
нажмите эту кнопку; индикатор замигает оранжевым
цветом. Если символ
не горит, можно открыть люк
машины. Для возобновления стирки с момента, когда
она была прервана, вновь нажмите эту кнопку

това е от инструкциите за употреба на Хотпойнт...ясно си пише,че блокировката се изключва след натискането на стартовия бутон и след повторното му натискане програмата тръгва  от там където е спряна.

При мен поне за да се стартира програмата от начало трябва да изместя програматора на друга и после да го върна.

Изрови си упътването при теб има и защити от деца и еко програми и още доста "благинки".

Нашите вносители са велики мързели. Моите инструкции са 3 страници и всичко го налучквах на фантазия....след 2 години открих,че имам кратка програма за сушене  #2gunfire

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 19:05 от prinzesata

# 162
От днес и аз съм горда притежателка на Hotpoint Ariston WDD 9460. Прочетох цялата тема и се поуплаших- миризми, миризми, миризми... Още не съм я пробвала и немога да си кажа мнението. Сега чета инструкции и тай като някой се оплакваше от липса на изчерпателни инструкции на български, ето линк към такива:

http://technika.bg/userfiles/editor/file/WDD%209640__BG%20%281%29.pdf

# 163
  • Варна
Честито и със здраве да си я ползваш. Няма от какво да се плашиш толкова. Миризмата изчезва с ползването,но дано при теб хич не се появи де . Иначе купуваш ароматизатор на Сано и тушираш проблема.

# 164
  • София
Дано да нямаш миризми, щото при моята ни Сано, ни мано - нищо не помага да се махне задушливата смрад и аз просто не я ползвам сушилнята  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт