Миризма при използване на сушилня

• 65 940
  • 244
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
от почти година използвам m.emag.bg/peralnja-s-s-sushilnja-hotpoint-9-kg-prane-7-kg-sushene-klas-a-aqd970d49/pd/EDPNKBBBM/
Понеже си затворих терасата ми се наложи да си купя сушилня. Естествено като много от случаите мястото е недостатъчно и за това купих комбиниран уред. Дори си продадох старата работеща пералня на символична цена защото нямаше къде да я сложа. Оставих над хилядарка в технополис и всеки път като пусна сушилнята полудявам от неприятната смрад на изгоряла гума и масло. Изчетох цялата тема пост по пост и май единственото решение е да разкарам хотпойнта и да купя нова. На 5-тата минута след като пусна сушилнята в помещението започва да смърди. Направил съм над 20 пълни цикъла на сушене и резултата е нулев. Ако дойде техник и почне да разтяга локуми как ще се оправи с времето може би ще го напъхам вътре лично да провери. Слагал съм различни омекотители и дори съм я пускал без омекотител - нищо не се променя. Пробвал съм и различни перилни препарати - на прах, течен, капсули резултата е същия. Незнам турска, унгарска, китайска или каква зглобка е но определено не е сполучлива. Ако има някакво решение бих се радвал да го споделите. Сушилнята почти не се използва защото дрехите миришат по същия начин и след това дори парфюм не помага.

# 211
  • София
За съжаление единственото решение е времето. При мен вече почти изчезна миризмата, но в началото беше ужасно. Ползвам я от 1,5г., но не суша постоянно.

# 212
Многократно пиша в темата и до живот ще продължавам да "плюя" Хотпойнта.Имам я повече от година и не спирам да съжалявам ,че не си взех предложената ми Електрлукс,комбинирана.Или за 1000 лв.щях да се обзаведа с Миеле,втора употреба в отлично качество.Първия месец бях болна от тази смрад.Голямо писане падна с представителството.И не мога да разбера как пък всеки път е изненада за тях.Приятелка направи превод и написа писмо до Италия.Препратиха го на нашите и те отново ми се обяснаваха как след няколко цикъла няма да мирише.
Да,сега вече не мирише.Но има куп недостатъци - след сушене трябва да почиствам гумата ,защото полепналите влкънца по нея след това залепват по прането.Може би това е недостатък на комбинираните машини.Какъвто и омекотител да слагам,след сушене няма и следа от аромата му.Трака ужасно,дори и след правилно нивелиране.Тези дни чувам ,че нещо чука вътре при сушене.Нямам никакви нерви да викам техници,да се ангажирам с тях.
Когато съм в магазин за техника чак ми се повръща като видя нещо на марката.
МОЛЯ ВИ,ХОРА,НЕ КУПУВАЙТЕ ARISTON HOTPOINT!!!!

# 213
Аз да разкажа какво се случи: Пералнята беше върната в срок и получихме сумата обратно! Понеже вече бяхме махнали старата работеща пералня трябваше да се вземе друга и този път се спряхме на Електорлукс. Още в началото си личеше, че е вложена мисъл в този уред. Пере и суши доста добре.
Въпросната миризма  - при първото сушене в стаята се усещаше много лека миризма/дъх като при гладене, но сравнение със смрадта от предната няма как да направя. Когато извадихме дрехите имаха лек аромат на гума, но след 2 часа на сушката се проветриха и ставаха за носене.
При второто сушене вече в стаята не се усещаше никаква миризма, но дрехите още имаха лек дъх на гума (имам много силно обоняние и само аз си го усещах). За около 5-6 цикъла на сушене изчезнаха всякакви видове миризми и сега просто се радваме на удобството от този комбиниран уред - пускаш на комбинирана програма вечер и на сутринта прибираш сухи и меки дрехи в гардероба.

# 214
  • София
и аз така правя Simple Smile Много съм си доволна от комбинираната Електролукс. За хора, които нямам място за две машинки си е просто перфектна.

# 215
Какво да ви кажа ...скапания Хотпойнт протече ....пералня на 1г.3мес.протече.В гаранция е .Обадих се в сервиза - чак на 10 ще дойде техник.Прекрасно!  newsm61 
ЗА БОГА, ХОРА - НЕ КУПУВАЙТЕ АРИСТОН ХОТПОЙНТ!

# 216
Предишната ми пералня беше Аристон без сушилня. Още в гаранция се развали 2 пъти, което било, защото слагам много прах за пране  Shocked Не знам дали някой друг е имал такъв проблем.... newsm78

# 217
Такаааа....знам ,че темата е само  за миризма от сушилнята,но съм писала  тук за Аристон Хотпойнт.
Нашата пералня е с пробит казан и за това тече.Как се е пробил казана ,идея си нямам.Техника ни записа и ще чакаме нов казан.Седя и се чудя  newsm78 заслужава ли си ?

От сервиза обслужващ гаранцията ни записаха чак след седмица за посещение от техник.Търпеливо изчаках.Техника закъсня с час и половина - нищо,случва се.Лоши климатични условия.Дойде в края на работния ден ,изморен и недоволен ,както са всички техници.Нищо.Аз съм дзен.Незнам и не обещавам до кога ще съм дзен ,обаче  smile3514 Сега ще чакаме обаждане ,че са ни приели заявката за казана ,пък кога ще дойде и кога ще се смени - по Коледа ,може би!
Идеи как да постъпя?
Единствената ми алтернатива е да отделя пари за пералня втора употреба,а за сушилня да забравя.

# 218
Колко пари ще ти струва новия казан?

# 219
Цитат
Колко пари ще ти струва новия казан?
Казва ли ти някой ,а и смееш ли питаш!
Техника твърди ,че щял да го уреди ,нали сме в гаранция и някакви такива.Много се ядосвам с тази пералня от самото начало.

# 220
Щом е гаранционна и ако е сравнително нова, под една година можеш да настояваш за смяна на уреда също.
Ако не се изисква плащане на казана ок, но в противен случай ще има разправия.

# 221
zdravejte , moze li njakoj da mi kaze nesto za 2v 1 hotpoint ariston AQD1070D 49EU, ima mnogo dobri pokazatelli no mi se iska ako njakj ja ima da kaze mnenie. Ne iskam da mi se machkat drehite. Sasto gledam i otdelni, AQ114D697D peralnja 11kg i AQC94F5T/Z1 sushilnja za 9kg. na hartija dobre no pak ako njakoj ima takiva ako moze da dade mnenie.  Sasto za LG F1695RDH7 2 v 1 , super pokazateli ima ama e kombo.  Ako imate nesto drugo v predvid kazete mi. Iska mi se da si gi kupja skoro i gledam i tceta i aristona ili lg maj naj mi dopadat za tova koeto tarsja no mi se iska mnenie na sobstvenik na njakoja takava. mersi mnogo.
 az napravo se plasha za tazi mirizma, kazaha mi ot edin magazin tce ja ima v drugite nisto takova ne mi kazaha samo tce sa dobri mashini.

# 222
  • Варна
  Извинявай ама никой ли не ти е казвал,че е неетично да пишеш на маймуница в сериозен форум  newsm78. Наказах се и прочетох въпросите ти. Доколко правилно си ги преведох е друга тема  Laughing.

Та комбиниран Хотпойнт Аристон твърдо и категорично НЕ. Ако ще да е с фул екстри и всички космически технологии. За отделните уреди си има други теми. Ако ще е комбиниран се насочи към немска марка. Бош,Сименс, Електролукс.

# 223
izvinjavam se no az ne pisha na kirilica a samo s latinski bukvi komputara mi ne e s bg bukvi a i ne pisha na balgarski mnogo. Neznam kak gi vizdate vie tezi bukvi no az gi tceta normalno, izvinjavam se otnovo njamam drug nachin. Ami tarsih i drugi forumi no popadnah na tozi. iskakah samo mnenie ako njakoj e sobstvenik na njakoj ot modelite koito napisah po gore. Az po princhip iskam da sa dva otdelni ureda, no problema s mirizmata mnogo me zaodechi, izglezda tova maj e problem samo na komboto nadjavam se njakoj da pishe ako ima takiva uredi. blagodarja otnovo i se izvinjavam za bukvite.

# 224
  • Плевен/Пловдив
   Та комбиниран Хотпойнт Аристон твърдо и категорично НЕ. Ако ще да е с фул екстри и всички космически технологии. За отделните уреди си има други теми. Ако ще е комбиниран се насочи към немска марка. Бош,Сименс, Електролукс.

+1 Naughty

Общи условия

Активация на акаунт