Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 49

• 42 708
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ей момичета много сте бързо бееее, докато мигна и сте изписали полвин нова тема.  Mr. Green

МОЛБА

Спомням си ,че в предишни теми бяхте пуснали песента която Хюрем пее на руски. Имам молба ако някой може да ми каже къде да намеря текста или поне в коя тема да погледна . Благодаря !

версия руска
Люли-люли-люли,
Прилетели гули.
Сели на воротцах
В красных чеботцах.
Стали гули говорить,
Чем бы Машу накормить.
Сахарком да медком,
Сладким пряничком.
Сладким пряником,
Конопляником.
Коровку подоим,
Молочком напоим.
Сели наши гули
К Машиной люли.
Стали гули ворковать,
Стала Маша засыпать.

версия украинска

Ой лю-люли, люли,
Налетели гули, налетели гули,
Та й сили на люли.
Стали думать и гадать,
Чим дитятко годувать:
Чи бублечком, чи медком,
Чи солодким молочком...

и бублечком и медком
іисолодким молочком
колисочка скрип скрип] *
а дитинка спить спить
колисочка перестала
а дитиночка устала

Ой люли люли люли
прилетели к нам гули
стали гулечки гадать
чем сыночика питать
сахарком да медком
ещё кашку с молочком.
 Peace

# 106
# 107
# 108
# 109
Ей момичета много сте бързо бееее, докато мигна и сте изписали полвин нова тема.  Mr. Green

МОЛБА

Спомням си ,че в предишни теми бяхте пуснали песента която Хюрем пее на руски. Имам молба ако някой може да ми каже къде да намеря текста или поне в коя тема да погледна . Благодаря !

Ето текста  Heart Eyes

Ой люлі, люлі,
Налетіли гулі, налетіли гулі,
Та й сіли на люлі.
Стали думать і гадать,
Чим дитятко годувать:
Чи бублечком, чи медком,
Чи солодким молочком...

ой ли люли люли
Налетели гули
Налетели гули
да сели на люли
Стали думать и гадать
Чем сестрицу угащать
иль пряничком иль рожком
иль кашею с молоком

Люли-люли-люли,
Прилетели гули,
Сели на воротцах
В красных чеботцах.
Стали гули говорить,
Чем нам Дашу накормить?
Сахарком и медком,
Сладким пряником.
Сладким пряником –
Коноплянником.
Коровку подоим –
Молочком напоим.
Стали гули ворковать –
Стала Даша засыпать.

Э-э-э! Люли, люли!
Налетели гули!
Налетели, налетели!
На воротца сели,
А воротца скрип, скрип!
А ребенок спит, спит! 

# 110
Запис и от мен Simple Smile

# 111
Добро утро!
Как всъщност Валидето научи? Забравила съм,но май не беше Хюрем?
(Ще преговарям, явно)
Хатидже беше обзета от съмнения интуитивно.. и изпрати Кираз ага да следи Ибрахим . През това време Валиде му каза , каквото научи да и каже . Хатидже се сдобри с Ибрахим и каза на Кираз ,че вече няма нужда да следи пашата ,но той вече беше го видял с Нигяр и отиде и каза на Валиде.Тя тъкмо отиваше към СС да му каже какво е надробил Ибрахим ,когато получи инсулта.
Ибрахим като разбра ,че Кираз го е следил и е говорил с Валиде,му стана ясно че тя знае и затова е на легло.. прати да убият Кираз ,докато Валиде беше болна ако не се лъжа Кираз се опита да говори с Хюрем,но не успя и така поредния невинен жертва на Ибрахим.
После докато Валиде се съвземаше..през тези седмици отношенията между Ибо и Хати се стоплиха и Хатидже се похвали на майка си,която вече беше в съзнание ,макар и да неможеше да говори.Като всяка майка вероятно се успокои ,че детето и е щастливо отново .
Когато Хю обаче разбра от Гюлшах /която замалко също неумря ,защотоНигяр каза на пашата че ги е чула и знае..а той естетвено прати и нея да убият/ ,отиде при Валиде и и разказа ,че знае за предателството на Ибрахим и че ще излезе всичко наяве..и Ибрахим ще си плати.Тогава Валиде преживя отново ужаса от факта че дъщеря и ще разбере как мъжът и я е измамил.И тъй като още не се беше съвзела и възстановила..вероятно направи втори инсулт или пък инфаркт и умря /вероятно майчинското и сърце не е издържало и се е предала на смърта ,за да не види болката в очите на дъщеря си и разбитото и сърце.Тогава държеше камъка ,който и подари СС /на него му беше подарила една жена която беше спасил заедно с детето и от мъжът и/ ,който извличал всички болки в нас.Та в ръката на Валиде този камък беше станал целия черен..толкова болка е имало в нея че целия беше почернял  Cry

# 112
  • София

# 113
katia13, Hug
Много ти благодаря! Сетих се вече!

# 114
Благодаря ви момичета , страхотни сте  Hug Hug Hug

# 115
  • Ruse, Bulgaria
Hatice Sultan ve İbrahim Paşa, Nigar’ın kızıyla sarayda kalmak zorunda kalıyor. Firuze Hatun, Süleyman’dan habersiz payitahttan gönderilirken bir sürprizle karşılaşıyor.Süleyman ve Hürrem, Şehzade Mustafa’nın oğlunu görmek üzere Manisa’ya gitmek için hazırlıklara başlıyor.

Hatice Sultan, İbrahim Paşa’nın Nigar’dan olma çocuğuyla karşı karşıya gelir. İbrahim’den çocuğu evden göndermesini ister. İbrahim, her ne kadar bu durumu kabul edip çocuğu evden uzaklaştırsa da ikilinin arası yeniden açılır.

Hürrem, Manisa’ya gitmek üzere hazırlanırken, İbrahim’in oyunuyla şaşkına döner. Anlaşılan o ki Firuze’den kurtulması o kadar kolay değildir. İbrahim Paşa’ya karşı öfke duyan Hürrem, Rüstem Ağa’ya ölümcül bir emir verir.
Süleyman, Manisa’ya doğru yola çıkarken, İbrahim Paşa da Fransız elçileriyle görüşmeye devam eder.Görüşme sırasında öyle laflar eder ki İbrahim’in gelecekteki varlığını tehlikeye sokar.
Süleyman’ın Manisa’ya varmasıyla sarayda büyük bir sevinç yaşanır.  Mihrimah ve Taşlıcalı Yahya, Hürrem’den gizli yeniden buluşma fırsatı yakalar. Süleyman, Mustafa’nın nikah kıymak istediğini hiç beklemediği birinden öğrenince hayal kırıklığına uğrar.

Öte yanda Rüstem Ağa, Hürrem’in giderken verdiği emri yerine getirmek üzereyken, Firuze’yle alakalı büyük bir sırrın farkına varır.. Bu sır ortaya çıktığında herkesi derinden sarsacaktır.
Aralarında taht gerilimi yaşanan Mustafa ve Mehmet ormanda dolaşır. Bu gezinti sırasında başlarına öyle bir şey gelir ki Mehmet’in hayatı tehlikeye girer...

Rüstem Ağa’nın öğrendiği sır ne? Hatice Sultan, İbrahim’in kızından kurtulabilecek mi? Süleyman’ın Manisa günleri hanedanın kaderini değiştirecek mi? Şehzade Mehmet, ölüm tehlikesinden kurtulabilecek mi? Hepsi bu hafta Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümüyle Star’da.

# 116
Katia13
Цитат
Фен , и на мен ми стана мъчно като Нигяр видя Кадер,даже си помислих че ще се усети.. ,сякаш сърцетои заби../по-скоро моето  Embarassed/ , а Сюмбюл едва се сдържа да не я прегърне и да и каже взимай я и бягай.. Ама наистина е било ужасно тогава.. човек да не смее и да диша,а ако прегреши по-добре направо сам да си дръпне въжето като знае какво го чака.. ooooh!
Честно казано би ми харесало Рустем да се окаже не толкова лош ,да се заобичат с Нигяр ,Кадер да заживее с тях.Така и Михримах ще се ожени за Ташладжълъ и Ибрахим ще си живее на спокойствие с Хатидже. Жалко че няма да стане така.. Sad
Може днес да няма фрагман.. newsm78

Кате, много, много харесвам чистотата на мислите ти и чувствата, които се прокрадват зад тях! Пожелавам ти да съумееш да запазиш този твой оптимизъм и желание да търсиш доброто у хората.
Животът ни  днес все повече се отдалечава от романтиката и красотата за която мечтаеш. Дано никога не се сблъскваш с грозотата му, но ако това се случи, не бързай да съдиш никого. Ибрахимовци и днес колкото искаш, Нигярки -също, но те не са непременно лоши и грешни. Някъде беше написала, че не разбираш как някой може да обича двама души. Може, мила и още как! Само който не го е преживял не може да го разбере. Няма нищо по-човешко от това да обичаш! Хората сме толкова различни, пъстри, противоречиви, несравними един с друг, че това да намериш този/тази, който/която да съчетава всичко, което търсиш у човека, с който да изживееш живота си е трудно постижимо, бих казала невъзможно. И друго - за грешките има и прошка. Предполагам знаеш онази мисъл: човешко е да грешиш, божествено е да прощаваш! Peace

# 117
Когато чичко Гугъл ми превежда горното излиза,че Соломон е еквивалент на Сюлеймат,а Авраам на Ибрахим.Правилно ли съм разбрала? newsm78

# 118
# 119
  • Атлантис, Галактика Пегас
Сладурана Мерием

Общи условия

Активация на акаунт