Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения - Тема 2

• 57 673
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
dudi4kaa, направи си кръвен тест.Сигурна ли си, че са минали 15-16 дни след О?

# 106
Не мога да съм напълно сигурна.Моят цикъл е дълъг и О. се мести.Утре ще звънна на доктора.

# 107
Здравейте момичета

Цикъла ми закъснява с 10 дена , Тестовете за бременност бяха положителни и Преди няколко дена отидох на гинеколог и ми откри киста на десния яйчник ... нормална и без наличие на бременност ...каза да изчакаме още 5 дена и пак да ида да видим дали има бременност
 Вече е 19 ден от закъснението получих болка в яйчниците и кървене за един ден, което премина в съвсем леко кафяво течение и днес спря ,от тогава ми се гади ,вие ми се свят ,боли ме кръста и гърдите.... Отново правих тестове от различни марки и те са Положителни ....... Чак в понеделник съм на лекар и исках да попитам ..
Кистата пречи ли да се види бременност ? Мислите ли, че съм бременна или може да са симптоми от кистата ? Възможно ли е да е извънматочна бременност ?

Благодаря   bouquet

# 108
  • София
Мила, просто е било рано да се види нещо, когато си отишла на лекар.След като си получила кървене е трябвало да посетиш лекар, не искам да те плаша, но при бременност трябва да се разбере причината за всяко едно кървене.А понеделник е далече, съветвам те още днес да отидеш на лекар, достатъчно закъснение имаш, за да се види плодно сакче. Успех  Hug

# 109
Здравейте, моммичета!
Направих си кръвен тест за бременност, но не мога да го разчета нещо. Ако можете да ми помогнете, ще съм благодарна. Това е, което ми излиза като проверявам в интернет:

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици       Референтни граници
B HCG ( бременност)                  <0.10            mIU/ml              (< 5 - Отр); ( 5 - 20-неопределен

резултат); ( >20 -Пол.)

Всъщност не съм убедена и дали това е резултатът, заради обозначението преди 0.10, но преди малко ми показваше, че няма резултат, а сега ми излиза това. Тестът е от Писанец и до сега не съм имала проблеми с разчитане на техни резултати, но сега нещо се обърках. Ще съм благодарна, ако някоя от вас може да ми помогне Simple Smile

# 110
Доколкото аз разбирам, резултатът е по-малко от 0,10...би трябвало да е отрицателен.

# 111
Благодаря, Аня.
Дали това означава. Но пък иначе защо да е сложен този знак "по-малко", нали Simple Smile
Много съм шашната. Но явно е така, щом преди малко ми пишеше, че няма резултат....мнгоо ниска стойност ми се вижда нещо....
Притеснена съм толкова, защото лятото по същия начин, огромно закъснение, тестове отрицателни, на ехограф не се вижда нищо и чак след 1 месец закъснение имах положителен тест и 2 дни след това спонтанен аборт....сега тестответе пак са отрицателни и прибягнах до кръвен, но явно този път пробмлема е друг.
Благодаря ти още веднъж Simple Smile

# 112
Здравейте момичета

Цикъла ми закъснява с 10 дена , Тестовете за бременност бяха положителни и Преди няколко дена отидох на гинеколог и ми откри киста на десния яйчник ... нормална и без наличие на бременност ...каза да изчакаме още 5 дена и пак да ида да видим дали има бременност
 Вече е 19 ден от закъснението получих болка в яйчниците и кървене за един ден, което премина в съвсем леко кафяво течение и днес спря ,от тогава ми се гади ,вие ми се свят ,боли ме кръста и гърдите.... Отново правих тестове от различни марки и те са Положителни ....... Чак в понеделник съм на лекар и исках да попитам ..
Кистата пречи ли да се види бременност ? Мислите ли, че съм бременна или може да са симптоми от кистата ? Възможно ли е да е извънматочна бременност ?

Благодаря   bouquet

Отиди на преглед по възможност при друг лекар. Тази киста по-вероятно е жълто тяло  Rolling Eyes
Хубаво е да отидеш на преглед още днес ако можеш, защото това кървене трябва да се види от къде идва и да се предприемат някакви мерки  Naughty

# 113
Благодаря, Аня.
Дали това означава. Но пък иначе защо да е сложен този знак "по-малко", нали Simple Smile
Много съм шашната. Но явно е така, щом преди малко ми пишеше, че няма резултат....мнгоо ниска стойност ми се вижда нещо....
Притеснена съм толкова, защото лятото по същия начин, огромно закъснение, тестове отрицателни, на ехограф не се вижда нищо и чак след 1 месец закъснение имах положителен тест и 2 дни след това спонтанен аборт....сега тестответе пак са отрицателни и прибягнах до кръвен, но явно този път пробмлема е друг.
Благодаря ти още веднъж Simple Smile

По-вероятно да си имала доста по-късна овулация и за това чак след месец да си видяла положителния тест.
А имаш ли представа кога ти е била О този път ? Ако е била вчера или онзи ден няма как да ти отчете теста.
Има и случаи на ановулаторни цикли (цикъл в който не си имала О) при тях може да се наблюдава закъснение на цикъла.

# 114
Ренденце, не знам кога ми е  била овулацията. Но май вече трябва да я следя. Не знам какво се случва. След аборта ми идваше на 32 дни без никакво заксънение. сега ми закъснява вече 14 ... може и от напрежение да е, започнах и нова работа...но важното е, че сега този резултат е отрицателен. Открих из форума, че има такъв нисък резултат и при други момичета. Аз се притесних да няма някаква грешка. Утре ще посетя гинеколог за по сигурно...

# 115
момичета вярвате ли в калкулаторите за овулация които са пуснати в интернет за тестовете които се продават в аптеката съм чувала ама сега не ми се дават пари за тях

# 116
Калкулаторът ти дава някаква прогноза, която е като в учебниците. Общо взето мижи да те лъжа.
За да си определиш О без да даваш пари можеш да пробваш с измерване на базална температура, а най-сигурно ще ти е с тестове за О (който хващат пикът на ЛХ, който е непосредствено преди О) и измерване на БТ заедно.
Тестовете за О сами по себе си не доказват, че ще има О, на ако имаш ти показват, че тя ще се случи м/у 12 и 48 часа преди самата О, а пък ако има О БТ ще се повиши ден-два (до пет дни) след О

# 117
ясно мерси за информацията  Hug Hug Hug

# 118
Отиди на преглед по възможност при друг лекар. Тази киста по-вероятно е жълто тяло  Rolling Eyes
Хубаво е да отидеш на преглед още днес ако можеш, защото това кървене трябва да се види от къде идва и да се предприемат някакви мерки  Naughty

А какво е жълто тяло ? съжалявам ,че питам ,но незнам какво значи  Rolling Eyes

Малко ме е страх да ида на лекар Sad

# 119
  • В сърцето на любимия човек
А какво е жълто тяло ? съжалявам ,че питам ,но незнам какво значи  Rolling Eyes

В началото на темата има полезна информация. Прочети статията "Яйчници и овулация"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт