Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения - Тема 2

• 57 668
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • В сърцето на любимия човек
14.01 може да е била овулацията ти Simple Smile Малко трудно още от нея да почнеш да имаш симптоми Simple Smile

Не си внушавам, но метален вкус и прочие, да е от овулацията, може, ама вече 9 дена?
Въпросът ми беше, кога най-рано е смислено да направя б-ЧХГ?
благодаря!

Погледни на 1-ва страница  Peace

# 616
хайде сега и в тази тема да се разпиша,за да споделя странното ми усещане и прочие.по-вещи от мен помагайте,странно вече 8 дни имам темп около 37.1-37.2 след О,от миналата сряда ме боли корема долу ниско в дясно,а от вчера точно по средата ме порязва,но през повечето време ми е напрегнато в средата(около матката),здрава съм,понеже миналия месец ходих на лекар,всичко ми е наред-каза той.трябва да ми дойде на 27.01,по време на моята О,но не много сигурна кога е,но според календара ми около 13.01 бебеправихме няколко дни и от тогава висока за мен темп,коремни болки,спазми и болките и в гърдите.нормална темп за мен 36.0,когато съм боледувала много макс 36.7-36.8???? хелп хелп на какво ви приличат тези симптоми така да ги нарека
благодаря,дами предварително!   bouquet

# 617
Температурата за да е показател, трябва да се задържи висока и след закъснението;)
А календар няма как да ти определи овулацията Simple Smile овулацията се установява с фоликометрия, мерене на температура или тестове...Дано да е станало, но е хубаво да почетеш малко .

# 618
  • гр.София
dudinki много добре те разбирам и стискам палци да си  preggo  ,само го имай в предвид:в първата фаза на цикъла темепературата ,измерена ректално остава с малки колебания ниска - средно се движи между 36,5 - 36,8, в тези средни граници протича температурната крива приблизително до пукването на фоликула. Обикновено един ден преди овулацията се наблюдава незначително спадане на температурата, а след това, най-често в продължение на един-два дни във втората половина на менструационния цикъл, базалната температура се повишава средно с 0,4 - 0,6 градуса (хипертермична фаза) по отношение на температурата през първата половина на цикъла. Базалната температура запазва тази си височина до настъпването на следващата меснтруация,като кратко време преди настъпването й и най-късно през първия ден на менструацията спада отново до стойностите от първата фаза. Средната продължителност на хипертермичната фаза при нормален цикъл е 12-13 дни.
 При закъснение на менструацията удължаването на хипертермичната крива на 16 и повече дни прави много вероятна диагнозата на бременност. При настъпила бременност базалната температура запазва височината си от втората фаза на цикъла и показва дори леко повишение, след което си остава на височината на хипертермичната фаза до 4-тия лунарен месец.
 Това успях да намеря за теб,и мнооого стискам палци Януари да е твоят месец,само бъди спокойна и изчакай да минат тези коварни 5 дни до датата на М.то ти,а след това да ни покажеш EFP

# 619
аз съм по прочела доста неща,наясно съм,но забелязвам,че всички пишат за своите усещания и емоции и аз исках да споделя,но това,което се случва сега е много необичайно за мен и затова се и замислих и реших да питам дали може да се надявам,че сме направили бебе или просто ще е пак някакво разочарование(естествено няма как да знам докато не закъснее и не си направя тест)

mariq13 благодаря ти много,аз също четох,препрочитах и станах като  Whaasup като зубър една нощ и затова не знаех днес какво да направя и затова реших да споделя,защото съм сигурна,че това олеква Simple Smile благодаря ти,наистина много   bouquet

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 14:41 от AnMary

# 620
На всички момичета температурата е висока след овулацията, така че не се случва нищо изключително:-)
Ако няма бременост обикновено пада около дните в която очаква менструацията си, а ако има бременост се задържа висока още няколко месеца.

# 621
Здравейте, момичета!За пръв път пиша, затова моля да ме извините,ако постът не ми е по темата Peace
(Не) чакам М на 25.01.,но вчера не издържах и направих тест (Easy Test). Беше категорично отрицателен. Няколко часа по-късно обаче като отворих кофата за боклук и останах шашната- беше се появила втора бледа чертичка. Изчетох темите за втора черта появила се след времето на засичане, но това, което разбрах е че т.нар. химическа или изпарителна черта е сивкава на цвят, а моята си е лилава, със същата дебелина, но много бледа. И сега съм в едни чуденки станало ли е или не е Thinking
Имам нетипични симтоми, но вече се чудя дали не си въобразявам- слаби болки в яйчниците и в кръста (досега никога не са ме болели яйчници и кръст преди М), стомашни болки, отвреме навреме ми е някакво шеметно, но по принцип съм с ниско кръвно, та може и от него да е. Някаво безсъние ме е налегнало от няколко дни, но го отдавам на очакването на закъснение и това, че много се вълнувам и искам и аз да видя двете чертички.
Сорка, малко дълго стана, дано да сте ме разбрали EmbarassedМоля ако на някой му се случвало да види такава чертичка на Ийзи Тест след времето на отчитане да пише.
На всички момичета пожелавам скоро да видят така бленуваните две черти! Hug

# 622
Няма таков правило че може да е химическа Simple Smile

# 623
направи си пак тест след 2 дни или направо кръвен сега.

# 624
Тестът става невалиден след толкова дълъг период, тази втора черта не е валидна. Изчакай евентуално закъснение на цикъла и направи нов.

# 625
Няма таков правило че може да е химическа Simple Smile
Ох,дано, ама мира не ми дава! Не съм казала на милото още, страх ме е да не се разочароваме.Седя и сама си го гледам LaughingНе знам как ще отрая два дена още Grinning

# 626
Здравейте момичета Simple Smile Днес ми прокървя леко и веднага отидох на гинеколог за да видим какво се случва. Бях се притеснила , направо отчаяла Sad Слава богу точицатами е там и ми предпидаха Утрогестан Simple Smile Другата седмица пакще се гледаме , вече имаме и снимчица на бебо  newsm53 Успех мами  smile3525 Много ще се радвам да прочета хубави новини за Вас Simple Smile

# 627
Здравейте! Едно въпросче.Последният ми цикъл беше на 2.12.12г. правих ме опит за дете на 12.12.12г. Закъсня ми с 8 дена посетих гинеколога си обесних му че последно сме правили секс без да се пазим на 12.12.12г. Той ме прегледа на видеозона и каза че невижда бременност.Било рано и да си направя тест. Вчера си правих тест на  Clear показа една черта. Закъснява ми вече със 17 дена имам болки в областта на яйчниците,най-вече вляво и имам чувството че ще ми дойде всеки момент.Прияждат ми се разни неща, сърбят ме зърната и имам главоболие.Ако някоя от вас може,нека ме посъветва какво да правя за да знам какво става с мен?  newsm78
и при мен е така, вече ми закъснява 18 дни, доктора каза, че няма бебе, няма и кисти, но утре ще направя още един тест за бременност..при мен доктора каза, че е от времето, или настинка

# 628
  • София
Изпарителната черта няма нищо общо с химическата бременност!

# 629
Изпарителната черта няма нищо общо с химическата бременност!
Не говоря за химическа бременност а за втора черта, която се появява след оказаното време- химическа черта.
Цитирам от  темата "ВАЖНО! Прочети преди да попиташ" :
"Ами ако теста е отрицателен 5 минути след тестването, а стане положителен след час?

Може да сте бременна и да нямате достатъчно високи нива на hCG, които теста да отчете в необходимото време или теста може да е повлиян от външни условия, така че трябва да се тествате отново, за да бъдете сигурна в резултата. При някои марки тестове е указано, че е възможно да се появи бледа черта, ако теста бъде оставен да стои. Основно не трябва да разчитате на положителен резултат, отчетен след времевия лимит, указан в упътването. При всички марки тестове е възможно да се появи бледа черта или “химическа” черта."

Общи условия

Активация на акаунт