Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения - Тема 2

• 57 729
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Момичета здравейте

Бях на лекар ... Лекарката този път каза ,че имам поликистоза , а следа от кистата няма ... възможно е да се е спукала
тестовете продължават да са положителни ,но няма плодно сакче ... лекарката каза ,че или е извънматочна бременност или оплождането е станало по - късно и за това да не се вижда още  Sad
При цикъл 45 дена кога трябва да настъпи оплождане ??? 

извинявам се ако не си задавам правилно въпросите  Blush

# 136
Направи си задължително кръвен тест и след това повтори след 48 часа.Това е добър ориентир какво се случва.

# 137
  • София
А най-добре отиди на друг лекар, за да чуеш още едно мнение. По възможност с по-добра УЗД.
Успех  Praynig

# 138
Здравейте ходих на гинеколог и ми каза че няма ништо което да ме притеснява .И не каза каква е причината за прокървяване то ми чудя се дали да не ида на друг гинеколог или да изчакам малко Sad

# 139
Поликистозата е сериозна диагноза, тоест...според мен трябва доста време, за да се определи. На мен ми откриха преди кисти на яйчниците и пих контрацептиви известно време докато всичко отмина и сега съм бременна и щастлива. Мисля, че е необходимо да отидеш и при друг гинеколог, за да ти каже своята позиция по въпроса Simple Smile

# 140
СПКЯ/ПКЯ се потвърждава след хормонални изследвания.
Също така противозачатъчните не лекуват, а временно маскират проблема.

# 141
Права си, необходимо е да се направят и хормонални изследвания. Поликистозата е сигнал за хормонален дисбаланс, който може да се открие само от ендокринолог. не рискувайте да вярвате само на гинеколозите си, защото те ни тъпчат с контрацептиви, а после проблемът отново може да лъсне с пълна сила ....

# 142
Здравехте, момичета. Днес се регистрирах във форума, защото имам важна тема за дискутиране и вярвам че тук мога да намеря отговори на проблемите си. Аз пия хормоналния хапчета - противозачатъчни - Ясмин от 3 години вече и се чувствам много добре, не са ми правени хормонални изследвания и не знам какво точно ми има. Правени са ми такива само за шитовидната жлеза. Искам да забременея, но ме е страх да ги спра, тъй като съм чувала, че след това ти става много зле на организма и психически и соматично ...ако тук има жени, които са пили противозачатъчни и след това са забременявали, моля да ми пишат !

# 143
  • В сърцето на любимия човек
не са ми правени хормонални изследвания и не знам какво точно ми има.

Здравей LedenaKralica,
Първо да те попитам какво означава подчертаното по-горе? Изписани ли са ти поради някаква медицинска причина или ти си ги пожелала за предпазване от нежелана бременност? Ако е първото - хормонални препарати НИКОГА не се изписват без съответните изследвания, за да се установи къде точно е проблема. Тъй като в момента пиеш хормони - изследването им в момента няма да е коректно. Необходимо е да мине известен период без прием, за да могат да се тълкуват правилно, но това е по преценка на лекар.
Спирането на противозачатъчни при някой може да има странични ефекти, при други - съвсем не, всичко е строго индивидуално. Аз лично нямах никакви оплаквания - пих Линдинет година и половина без прекъсване,а  преди това през годините съм пила още два пъти за по около година, но вече не им помня имената и никога не съм имала смущения. Моя колежка беше пила 3 години без прекъсване и след това започна да страда от нередовен цикъл, който лекува доста продължително с хранителни добавки. При нея обяснението от гинеколожката и е било, че продължителният прием без почивки е направил яйчниците и "лениви" и е необходимо време да се възстанови естественият хормонален баланс.
В момента правим опити да забременея, а лекарствата спрях година преди това. Лекарите при които съм ходила имат различно мнение относно забременяването веднага след спиране на ОК. Аз за себе си избрах организмът ми да е чист, но има много жени, които са забременели спонтанно непосредствено след спиране приема на ОК и са родили здрави деца.
Според мен най-добре е да се консултираш с лекар, който да отговори на въпросите ти предвид здравословното ти състояние.
Ако искаш прочети и какво е коментирано в тази тема:
Бременност след противозачатъчни?
Надявам се да съм била полезна!

# 144
вече незнам какво да си мисля  ooooh!

днес бях на преглед и докторката този път каза ,че ми няма нищо ,само ме пита дали ме боли корема .... това незнам каква връзка има ... е не ме боли корема 

възможно ли е да съм попаднала на фалшива партида тестове за бременност , става въпрос за clear test - писалка - вече 5 - 6 тест ми дава положителен резултат
отделно си взех 3 теста - лентичка - също положителни
само на шуър чек единия отрицателен , а другия с едва доловима втора черта

аз ли съм в грешка  ooooh! незнам newsm78

ще гледам да кача снимки на тестовете за да кажете и вие по едно мнение !!!

# 145
  • София

Харесва или не, 2 кръвни теста в рамките на 48 часа ще дадат отговор. Извънматочната е много сериозно нещо, моя съвет е още утре да пуснеш първото ЧХГ!

# 146
Поликистозата е сериозна диагноза, тоест...според мен трябва доста време, за да се определи. На мен ми откриха преди кисти на яйчниците и пих контрацептиви известно време докато всичко отмина и сега съм бременна и щастлива. Мисля, че е необходимо да отидеш и при друг гинеколог, за да ти каже своята позиция по въпроса Simple Smile

И на мен ми беше открил малка киста и сега като ме видя и аз му казах че предния път ми е казал че имам малко образование на киста и той каза че сега я няма . Сега ште вия дали ште ми дойде и ште записвам час при друг Sad

# 147
А дали тази "киста" не е била фоликул, който се е спукал и е отделил яйцеклетка (демек ти е минала овулацията)  Crazy

Една киста не значи поликистоза  Rolling Eyes

# 148
А дали тази "киста" не е била фоликул, който се е спукал и е отделил яйцеклетка (демек ти е минала овулацията)  Crazy
Една киста не значи поликистоза  Rolling Eyes

Дано да е така ,надявам се  Praynig ... Ще поизчакам още малко и ще ида отново на лекар ,но може би при друг за да искам и второ мнение
Ще пиша развитието на нещата  Praynig

Момичета Благодаря Ви за Подкрепата   bouquet

# 149
Пънче Мънче...ама пих ги за кистички, които с времето изчезнаха и просто продължих да ги пия като метод за контрацепция, свикнах си с тях. А, иначе, зная, че при всеки е индивидуално,. но искрено ме е страх да спра да ги приемам, защото бях направила подобна пауза от 2 месеца и на втория месец усетих задух и прилошаване , световъртеж... и прочее :/

Общи условия

Активация на акаунт