Успешно "олежани" бебета - тема 4

• 20 575
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
 newsm10 
Забравих за ортопеда да напиша. Препоръчвам ти д-р Хазбун. Страхотен е, почти всички от Пловдив ходят при него. Напиши името му в google, ще ти излязат негови статии и контакти.

# 691
Лойър, много ти благодаря! Ще го потърся. Hug
Фусти, и при нас няма режим. Щом не недоволства много против чайчето, можеш да му продължаваш по същия начин. Peace

# 692
Да lali bali, на кърма е само, още нямам заместено хранене. За сега не се опитвам да махам нощното хранене в 3, за да не ми намалее кърмата. Водата и чая ги плюе все едно са отрова.  Но определено ми идва в повече яденето през три часа вечер и повечето вечери спя с него. Интересното е, че той по едно време сам се отказа от нощното хранене и спеше от 8 до 5-6. Това трая около два месеца.  После почнаха зъбите .... и с тях и храненето нощем.

# 693
f(x) и моят е така - вода не пие въобще, но чая го пие само ако е топъл и то нощем явно не се е разсънил и топличко, сладичко не усеща какво гълта.Но тъй като и аз съм притеснена да не ми намалее кърмата, а сме едва 3 месец през нощ ще давам чай.Оххх, хем ми се иска да е пораснал и да стане човек, хем пък толкова бързо минават дните.Днес го гледам и си викам брееей не можах да се насладя на моментите, когато беше съвсем мъничък.Чудя се след месец как ще го къпя, вие в стойка ли ги слагате в коритото, аз още не съм си купила стойка, но на ръце е просто вече немислимо.

# 694
  • на земята
Мамчета имаме запек,какво да прав незнам,неще и неще днес е 3 ден неакане,дайте съвет ,нито се надува нито нищо само пръцка и мирише,как да и помогна.. Cry спирам всички капки за колики вече офффф ужас,за едно помагат за друго развалят  #Cussing out

# 695
Ох, Лаленце нищо не ви подмина мила  Hug Аз от снаха ми знам - с клонче от мушкато в дупето и така..или термометър.Миличката душичка, сигурно затова я боли стомахчето

# 696
Лаленце, на какво мляко сте? Капките за колики доста запичат, да. На нас безотказно ни действа млякото Фризовом, можеш да дадеш няколко пъти, не може да не повлияе. По принцип не е хубаво да се смесват различни млека, но ако сте много закъсали можеш да пробваш.
Иначе много добре действат масаж на коремчето в посока на часовниковата стрелка или клизма с термометър - но това последното общо взето само като наистина е опрял ножът до кокала. Също можеш да ползваш свещички Изилакс като краен вариант - ние ги ползвахме 2 пъти като бяхме на 2 месеца, не знам обаче за толкова малко бебе дали са подходящи. Те действат веднага. Това обаче са варианти, които не решават проблема, може би трябва да спреш капките за колики и да видиш дали да не пробваш с друго мляко - има млека, които доста запичат.

# 697
ф/Х/, страхотно е, че още кърмиш без заместено хранене. Дано и аз да изкарам още време. Ние и без зъби си ядем през нощта на 3 часа, а пък при появата на зъбите сигурно ще стане страшно. Shocked
Фусти, и ние пием чай. Не съм пробвала да давам чиста вода. Иначе чаят ми е невероятен микс от чай на "Хумана" и два вида чай на "Хип" + прахчето "Протексин рестор". Уж тенденциите са да не се дава вода на изцяло кърмени бебета, но аз съм на принципа - щом иска да пие - давам. Детето си показва, какво да правя.  LaughingНие имаме стойка, но още се къпем легнали на възглавнчика, защото така може да лежи във водата, която при нас е вечно примесена с тетра. Ако я сложа на стойката, това няма как да стане. Иначе като я изправя, си тежи доста момата и не си чувствам лявата китка. Sad
Лаленце, защо не пробваш да подържиш Алия така, сякаш ще я изчишкваш? Чела съм, че понякога помага. Сиропчето "Дуфалак" не ставаше ли за бебета?  newsm78
Фикси, Фусти, колко често е акането при вас? Thinking

# 698
  • на земята
Hе от млякото,тя си акаше от едни капки май стана така...))))ще изчакам и тази вечер,затоплям коремчето и утре доки ще каже дано се изака...))) как се прави това с термометъра,най вероятно няма да хо нПравя,да питам...))))

# 699
  • на земята
Изакахме сме тази сутрин сега спим с усмивка хихихи,самички без пома на други средства,не беше запек май нормална гъстота,почти не се напъва,малко само,но акото беше малко зеленикаво,обадих се на педиатъра каза че може да е от коликите или от капките...)))при вас имало ли е зелено ако,при нас вече доста пъти като давам само млякото май се оправя...))))ДАно стане жълто..))))сега е време за едно кафенце с мляко!!!

# 700
Попи, как варират цените на фотосесиите? Имаш ли някакъв телефон за връзка? newsm78

Малко трудно ми се откъснаха от сърцето, но веднъж е бебче.

# 701
Попи, за тази цена ти дава само 20 обработени кадъра или 20 обработени + всички останали, които е нащракала? Защото моя фотограф, който ми снима сватбата се разбрахме за 100-200 лв. (зависи) да ни снима, но ще има доста повече снимки. За сватбата примерно (вярно, че е голямо събитие) ми даде около 1000 снимки, от които около 70-100 кадъра обработени. Естествено и цената е по-висока, но като говорих с него за детската фотосесия определено няма да са само 10-20.
Ако са само 20 кадъра е много малко за толкова пари, но ако има 20 обработени +още необработени бива цената.

# 702
Необработените не ти ги дава. Какво да ти кажа, фотографи бол, тази си е спец по детска фотография и аз държах при нея да я снимам. Има 100 кв студио фраш с рокли, шапки, фльонги и декори - не всеки  предлага такива неща.

# 703
Ъх Фусти, как се освестваш да го правиш тоя топъл чай нощем  Rolling Eyes? Мойто като викне, няма време за такива подвизи. За водата и чая, аз също предлагах до някое време, той не пиеше. Отделно сучеше много начесто и все се чудех кое да в това време между храненията, в което да дам водата. Та ми писна да преварявам и мия шишета и спрях. Сега обаче зор да пропие вода, че нали се захранваме. Бабите ме навиват да слагам захар, но аз не искам. Педиатърът ме успокои, че няма страшно, щял все да пропие.

Ние имахме снощи пауза от 3 до 9 сутринта, чудо на чудесата!

За къпането, аз го къпя в анатомично корито, сама. Измивам д-то и ръцете под чешмата с малко шампоан, после го цопвам в коритото, където общо взето го поливам само с вода, бъркам по местата където се задържат власинки - подмишници, сгъвки, зад ушите, малко игра, ритане и закачки. После го изполивам във въздуха, докато ми е на едната ръка. Цялостна "сапунка"  Mr. Green има веднъж седмично, тогава си трябва асистент, за да го изполеем добре. Цялата процедура е в банята, като пускам преди да влезем духалка. Коритото е върху тоалетната чиния.
Тежи ми доста вече, та чакам с нетърпение да седи стабилен вече, сигурно ще е по- лесно, ако е седнал.

# 704
И аз понякога го къпя сама, защото не обичам да се моля на никого, когато мама е втора смяна и когато мъжо се прибере късно от работа. Та процедурата е следната - вадя корита, шамроани и всичко необходимо и правим гимнастика и масаж преди банята, защото после е много нетърпелив да папка.  След това пълня в коритото една кофа вода и една пълна кофа до мен. Къпем се докато водата не поизстине, после плакна чутурката и го цопвам целия в кофата  newsm62 Така е, неволята  учи.
Иначе и аз знам, че до годинката не трябва да се дава захар и сол, за да не се натоварват малките им бъбречета и черно дробченце.
Фикси, разбира се, че ще пропие водичка. За сега си набавя всички течности от гърдите на мама  Heart Eyes
На вас протичат ли ви спонтанно гърдите вечер? Всяка нощ сменям нощниците. Тази вечер въпрекии, че ставах 5 пъти да цоцка моя буболечо, пак бях омазала всичко. Спях по гръб и се събудих от нещо мокро във врата  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт