Успешно "олежани" бебета - тема 4

• 20 608
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Пупенца,

Мария е по-добре (поне така ми се струва). През нощта почти не кашляше, а с това витамин Ц в носа хремата и мина много бързо. Чудя се дали да не я заведа при педката да и чуе за всеки случай гърдичките към сряда, но да не лепнем някой вирус в поликлиниката...

Хубава и безпроблемна седмица на всички  Hug Hug Hug

Супер!
А вашето педи не прави ли домашни посещения?

Лека и доходна Simple Smile

Hug Hug Hug

# 91
Poppy, браво на вас, бързо оздравяхте! Мимето е герой! Дано повече не се случва и да си е здравичка  Hug
Момичета, ние днес правим 4 месеца, малката ми госпожица толкова ни радва с всеки изминал ден все повече и повече Simple Smile Развива се със скоростта на светлината- от една седмица вече се обръщаме по корем без моя помощ и по цял ден се върти като пумпал, нон стоп сме в движение и не мога да я оставя и за миг без наблюдение Simple Smile говори постоянно на нейния си бебешки език, направо не спира, а ако е ядосана се кара  Joy абе образ голям Simple Smile
За захранването, което започнахме, мога да кажа, че макар да са минали само две седмици вече имаме предпочитания. Все още сме на фаза опознаване и опитване на храната, но определено предпочита кашите, а от пюретата единствено тиквата и се услади. Сладките пюрета от ябълка, обратно на другите бебета, не ги харесва, направо го плюеше и викаше, хахах. От вчера намерих на Ганчев готова каша в бурканче с вкус на ванилия, дават я за 4 мес. бебета. Много и се услади, изяде 5 лъжици. От морков пробвах веднъж, но също не и хареса и спрях. Решила съм това, което не и допада като вкус, да го вкарвам по-нататък и да наблегна само на това, което и харесва Simple Smile

# 92
Пупенца и моя мушморок е болен  кашля и нослето му е много зле  Sad

# 93
Май нещо вече не й стига кърмата. Sad Цял ден се тъпча с ядки и какво ли не - дано да има някакъв ефект.
Какво друго освен ядките/може и на лични/
И аз от 3-4 дни се чудя дали да не купя АМ  ooooh! Много странно, но вечер не му стига кърмата и реве до 12 - омаломощва се и после в 3-4 се повтаря същата процедура.Пия лактогонен чай, но явно кърмата ми намалява.Не ми се иска да дохранвам...надявам се да е нещо моментно

# 94
Май нещо вече не й стига кърмата. Sad Цял ден се тъпча с ядки и какво ли не - дано да има някакъв ефект.
Какво друго освен ядките/може и на лични/
И аз от 3-4 дни се чудя дали да не купя АМ  ooooh! Много странно, но вечер не му стига кърмата и реве до 12 - омаломощва се и после в 3-4 се повтаря същата процедура.Пия лактогонен чай, но явно кърмата ми намалява.Не ми се иска да дохранвам...надявам се да е нещо моментно

Вода, Фусти, вода... Тя и сукането са основните помощници.
Сигурна ли си, че реве от глад?
Пий също и чая, ако искаш не 500 мл, както е по упътване, а по 1 литър

Десинко, да оздравявате бързооооо. Къде го лепна това малчо  Hug

# 95
Лойърче, да ти е жива и здрава малката Александрина  Hug Hug Hug

Деско, дано да се оправя Марти. Много лошо с това носле  Sad 

Фусти, защо не потърсиш някой от ЛЛЛ?

# 96
Попи, вит. Ц на ампули ли и слагаш?
Лойърче, честит ви четвърти месец, да ти е жива и здрава и нека все така да ви радва всеки ден с нови умения
Деска, мила, и твоя сладур ли се разболя  ooooh! Дано го преборите бързо вируса
Фусти, аз съм взела АМ и по някога когато суче с часове и повръща и когато пак е гладен да си имам, но за сега само веднъж е пил АМ и то 15 мл. Така, че отчетох като грешка, че съм го купила, но за мое успокоение го имам ако много стане напечена работата. За ядките, не яж фъстъци. Знам, че овесени ядки също помагат, както и добрата почивка и кратки разходки на въздух. Четох твърдения, че кърмата се произвежда и по време на сукане. Тъй че като си суче и то ще си му пуска, пък и като ти стимулира така гърдите както казваш ще ти се увеличи кърмата и за няколко дена нещата ще се нормализират. Както Жени казва, наблягвай на водата
Ние пък днес бяхме на ортопед и уролог. Уролога каза, че събира вода в тестиса. Някакво каналче не се е затворило, трябвало да се е затворило преди да се роди, но някой деца така си се раждали. По принцип си се затварят до две годишна възраст, като е хубаво да се наблюдава на няколко месеца. Каза с нищо да не го мажа и да го следя дали го боли и при съмнения да му го водя.
За ортопеда съм мнооого разочарована, само погледна тазобедрените стави за по-малко от минута и каза, че за неговата възраст се развива нормално. Питах как се процедира със ставите на ръцете, врата и гръбнака, а той,само ако имало нещо обезпокоително. Общо взето не съм доволна от прегледа му, хич не му се занимаваше на човека да гледа и други стави. За няма и минута преглед ми взе 35 лв, поне нещо да беше свършил.

# 97
При нас вече имаше няколко периода, в които кърмата ту беше в излишък, ту не стигаше. Не съм говорила с консултант, но личните ми наблюдения са, че не достигаше в късните следобедни часове и рано вечер (между 4 и Sunglasses. Малчо сучеше на два часа, нервеше се, пускаше. На последното кърмене в 8 ми висеше полузаспал на гърдата над час. Нещата се оправиха за около 10 дена. Доста от вечерите си лягах с него на спалнята в 8, той си сучеше "на самообслужване", аз се наспивах и към 12- 1 като се посъбудя го местех.

# 98
Добро утро маменца  kaffeetrmker_2
Хич ме няма напоследък, от няколко дни ме боли гърло, а днес вече гърлото не ме боли, но пък имам хрема. Цяло чудо е че малчо е ОК, явно съм настинала нейде. Почна се сезона на сополите, много кофти  ooooh!
Макия е супер раздразнителен последните дни, направо понякога с яд реве, ръмжайки и маха с ръце, сякаш е изпълнен с някаква агресия. Знам ли, може пък неизлизането и на него да му се отразява, но малко започнах да се притеснявам с това биене по главата и дране  Cry Грам не иска да седи самичък, нон стоп се забавляваме заедно, но понякога нито играчките, нито аз можем да го успокоим. Шишето все още е кауза пердута, май ще се снабдя с Томи типи и аз, макар да ми се струва че биберона на шишето е същия като на Нубито което имам ама 10 лв. къде не съм ги дала...
Стеф, радвам се че с тестиса нещата са ясни. Всичко свързано с пишоците ми е интересно, тъй като досега не съм ги изследвала толкова подробно, а ми се иска човечо да си се развива нормално, и както мъжо казва да мори каките някой ден  Joy Не забелвам нищо засега, ще видим как ще я караме занапред. Наблюдавам някаква мода да се обрязват децата, но аз мисля че това трябва да е негов избор, макар на дърти години да е доста болезнено, ама не искам някой ден да се обрърне и да ме пита как тъй съм се разпоредила с неговата пишчица на собствена глава  Laughing
Кърменето и при мен е все още на 2 часа. Толкова чай колкото пия сега не съм изпила сигурно за целия си живот досега, но не виждам промяна в количеството. Правих си експеримент да го слагам и на всеки час, и литри вода и чай да пия, ама все тая. Цокаме си на два часа, а през нощта с изключение на голямата пауза от 5-6 часа - на 3.
Лойърче, честити ти 4 месеца  Hug
Канена съм на 2 рождени дни, май ще прпусна единия с тия сополи, ама подаръци така или иначе трябва да купя, тъй че ще видим, дали пък няма да изляза днес...

# 99
Пупета,

Станах леля и минавам да се похваля   bigdance2 newsm18  bigdance2 Моят първи братовчед, с когото сме като брат и сестра си има дъщеричка - Ема, а Мария вече е кака  Laughing

Стеф, витамин ц капваме в нослето по съвет на педката.

# 100
Попс, да е жива и здрава Ема, да радва мама и татко и леля си естестествено:)

# 101
Здравейте момичета! poopi да е жива и здрава Ева  Hug. Стефи радвам се, че всичко е наред, този уролог в Плевен ли? Момичета искам да купя активна гимнастика, някой има ли? Хареса ли на детето?

# 102
poopi да е жива и здрава Ева  Hug. Стефи
Хахахах, Пупи по-ми харесва от Попи пък и е актуално  Mr. Green
Аз чакам да ми дадат една и споделя впечатления Simple Smile

# 103
Ивет, честит рожден ден, мила!!!  Hug
Бъди мноооого здрава, търпелива, обичана и много да те слушат всички вкъщи !
 newsm51 newsm59 bdbaloni

Дрънче, не знам какво да ти кажа... Вие нали се носехте по едно време  newsm78 Като го разхождш така, пак ли мрънка? И се оправяй и ти, мамче !

Жива и здрава да е малката принцеска, Попс, има да си играят двечките  newsm06
Започна ли диетката, как е? Аз се сетих оня ден, че имам кростренажор и сега въртя на него, а след НГ мислим да се почваме двамата с М.

Стеф, ще се затвори /каналчето/ и тази страница от книгата на живота ви. А ние сме тук, за да дописваме, когато ти е трудно на теб  Hug

Манюня, гимнастиката ни е голяма занимавка от 2 месеца. Празни джобовете смело  Joy

Сияна пък от няколко дни ми проглушава ушите. Първо вкарваше единични писъци, но сега ги изкарва едни дългииииии, будим всичко живо около нас. Да ви пусна и аз едно клипче, ама да видя кога ще се наканя

# 104
Манюнка и при нас гимнастиката е много вървежна  newsm10

Ивет, ЧРД мила! Живи и здрави цялото семейство и у вас да те гледат като писано яйце  Hug Hug Hug

Жени, започнах я вчера диетата, за 1 ден съм -1.7 кг, почти 2  Shocked  Може би е от задържани течности, но този път смятам да съм сериозна, защото е крайно време да ги сваля тези килограми - много съм се запуснала.

Общи условия

Активация на акаунт