175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 376
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • The QC to be!!!
1mimi , често данъците, които семействата получават обратно са 4-цифрено число, така че определено си заслужава да подадеш такава декларация (Jahreseinkommensteuererklärung).
  Shocked Това сериозно ли??? Ако получаваш обратно 4 цифрено число, то това ще значи, че не са те сложили в правилната категория през годината ли? Има ли някъде онлайн обяснение за тази форма, и ако е възможно да е на Английски?  Blush

# 556
  • И аз не знам къде
Аз все още немога разбера това с тези данъци,какви са тези 4-цифрени числа. Доколкото знам,ако застраховката не поема раждането ще дойде рехнуг със същите такива 4 цифрички  Naughty а иначе таткото е с така нареченото гевербе,а там доколкото сме наясно,ако не превишаваш 17 000 годишно не плащаш данъци  amiiii Ако има някоя интернет страница с по-подробна информация и ако някой  я знае я кажете и ние новите да навлезнем в нещата,да не се оцъклим после с тези цифрички  #Crazy

# 557
1mimi , често данъците, които семействата получават обратно са 4-цифрено число, така че определено си заслужава да подадеш такава декларация (Jahreseinkommensteuererklдrung).
 Shocked Това сериозно ли??? Ако получаваш обратно 4 цифрено число, то това ще значи, че не са те сложили в правилната категория през годината ли? Има ли някъде онлайн обяснение за тази форма, и ако е възможно да е на Английски?  Blush
Съвсем съм сериозна. Mr. Green Разликата не идва от това дали си в правилната категория, а от това, че дохода се изчислява за двамата съпрузи заедно. На прост език казано, получавате пари обратно, когато единият от съпрузите печели повече от другия, или само единият от съпрузите работи. В такъв случай се оказва, че данъците са надвзети от финанцамта и той трябва да ви ги преведе обратно. Но това не става автоматично, трябва да подадете тази данъчна декларация, за да го имате черно-на-бяло изчислено колко са ви надвзели.
Най-добре е да се обърнете към Steuerberater, понеже всеки случай трябва да се разглежда сам за себе си. Обикновено таксата му за физически лица е към 300 евро за оформянето на годишната данъчна декларация.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 15:40 от Приятелка

# 558
Най-добре е да се обърнете към Steuerberater, понеже всеки случай трябва да се разглежда сам за себе си. Обикновено таксата му за физически лица е към 300 евро за оформянето на годишната данъчна декларация.
Определено горещо подкрепям обръщането към данъчен консултант (Steuerberater) за годишните данъчни декларации, особено за семейства с лош немски  или такива, които са от скоро в Германия. Обаче мисля, че може да се намери и на по-ниска цена Steuerberater. Тук например http://www.vlh.de/ срещу годишното членство ви поемат попълването на декларацията и всичката кореспонденция с Финанцамта по въпроса, справят се и със заплетени случаи - например работещ в чужбина член на семейството или част от финансовата година прекарана другаде. Годишния членски внос зависи от дохода, намерих тази таблица, мисля че е актуална: http://www.vlh.de/leistungen/beitraege.html
Ние тази година мислим да се опитаме сами да се справим, да видим Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 17:20 от Анонимен

# 559
По принцип е точно така ситуацията с данъците - 4 цифрени суми не са преувеличени.
Ние ползваме данъчен съветник и сме много доволни. За  тези, които имат собственост в БГ и могат да докажат, че се прибират веднъж годишно, могат да си признаят разходите за поддържането й. Нарича се двойно домакинство. Eто един сайт в които може сами да си подадете данъчна декларация с подсказване кое се признава и кое не http://www.smartsteuer.de
И аз съм на мнение, че Данъчният е много полезен, защото определено може да ти върне повече и услугата се изплаща, а и си спокоен, че всичко си направил както трябва.

# 560
Относно данъчните декларации, всеки ли е длъжен да подава или определени групи? Ако си на само на 1 трудов договор и нищо не се е променило през годината как стоят нещата?

# 561
Относно данъчните декларации, всеки ли е длъжен да подава или определени групи? Ако си на само на 1 трудов договор и нищо не се е променило през годината как стоят нещата?
Ако си само на 1 трудов договор и нямаш други доходи, освен трудови, не си длъжна.

# 562
Ако си само на 1 трудов договор и нямаш други доходи, освен трудови, не си длъжна.

Благодаря за бързия отговор Hug

# 563
  • The QC to be!!!
Това с двойното домакинство обаче май важи само ако единият от членовете живее там... ако и 2мата живеят в ДЕ, май не се признава...

Мерси за линковете, но като гледам нито един не е на Английски... Знаете ли подобни на Анлийски?

# 564

Благодаря за бързия отговор Hug
Не е съвсем така. ЗАщото ако си семмен и на един трудов догвор и си класа 3 трябва да подадеш.
Задължително е ако има някой класа 3,5,6 да се подава, другите не са. но като цяло си мисля, че човек е на загуба ако не подаде. Защото ако човек живее повече от 12 км от работата си, транспортните му разходи са над паушалната сума от 960 евро. Освен това може да се приспаднат разни канцеларкси матеряли, компютър, детски градини ако има дете и други разбира се.
Според мен Steuerverein е доста добра алтернатива. Един Беретер според мен ще взема повече. А при нормален договор за работа и стандартни разходи няма кой знае каква философия. Ида доста добри програми, които подпомагат попълването и с тях е по-лесно, но сърпостъ е, че човек трябва да знае какво може да абзетцне и колко, за кое трябва задължително касови бележки и фактури и кои се признават без тях. Но това с времето и правенето на декларации се научава.

Аз все още немога разбера това с тези данъци,какви са тези 4-цифрени числа. Доколкото знам,ако застраховката не поема раждането ще дойде рехнуг със същите такива 4 цифрички  Naughty а иначе таткото е с така нареченото гевербе,а там доколкото сме наясно,ако не превишаваш 17 000 годишно не плащаш данъци  amiiii Ако има някоя интернет страница с по-подробна информация и ако някой  я знае я кажете и ние новите да навлезнем в нещата,да не се оцъклим после с тези цифрички  #Crazy

Това с гевербето и 17 000 е, че до тази сума не се плаща ДДС, но привишиш ли я с едно евро трябва да платиш за всички сметки. И ако не си ги изискал с фактурите да ти ги преведат се плащат от собствената печалба.
Освен това има и минимален доход за същесвуване който е 8006 евро на човек, т.е двама 16012 евро и тази сума е освободена от данъци, всичко над нея се плаща. Но с гевербето не съм сигурна много как е.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 18:55 от Петка

# 565
  • И аз не знам къде
Благодаря на Петка и всички останали за хубавите отговори  friendship

# 566
И аз благодаря на Петка за внесеното доуточнение за класите.

# 567
  • И аз не знам къде
Мамчета да ви попитам newsm78 знаете ли някой препарат против мухъл. Започна да избива,а скоро и бебе ще идва  smile3511 ужас! Този Savo,който е в бг предлага ли се някъде тук или някой друг ефективен?

# 568

Този примерно. Във всяка дрогерия има поне няколко анти-мухъл препарати.
Хубаво е да знаеш, обаче, че спрейовете не решават проблема, мухъла се появява пак след няколко седмици. Трябва да се унищожат спорите на мухъла, а това става само с основен ремонт. Аз лично бих сменила жилището при първа възможност, мухъла е много опасен за бебета и деца. Лично сме изпитали въздействоето на мухъла, макар и уж пренебрежимо малко и редовно премахван. Въпреки това малката ни дъщеря беше стигнала до ужасно положение, силни лекарства, болници и какво ли не. Смяната на жилището и няколко месеца престой на планина в  решиха радикално здравословните проблеми на детето.

# 569
  • И аз не знам къде
Сбъдваща мечти много ти благодаря Hug Жилището ще го сменяме със сигурност,тъй като за момента живеем 2 семейства и те си имат бебче и нащето като дойде просто няма как,пък и време вече всеки поотделно,ама като съберем парички за предплатата и незабавно ще сме в друго жилище,но дотогава не може с тоя мухъл  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт