Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София" - Тема 2

• 137 667
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Някои от Вас знае ли дали използват ембрио лепило и въобще има ли полза?

Аз питах за лепилото - не ползват, нямало реален ефект доколкото разбрах.

# 646
  • София/Севлиево
Аз не съм питала за това лепило,но е хубаво че някой се е сетил ,поне сега знам че не ползват.А аз сега чета на едно място във фейсбук и попаднах на инфото, че Ера теста бил валиден само един месец  Shocked А тогава какъв е смисъла да се прави ако е така?
sudju4e мина ли вече трансфера?Как се чувстваш?

# 647
Аз не съм питала за това лепило,но е хубаво че някой се е сетил ,поне сега знам че не ползват.А аз сега чета на едно място във фейсбук и попаднах на инфото, че Ера теста бил валиден само един месец  Shocked А тогава какъв е смисъла да се прави ако е така?
sudju4e мина ли вече трансфера?Как се чувстваш?

А, не, не е 1 месец. Година-година и половина. Трябва ЕТ да се проведе при същия протокол, по същия начин, в същите условия като биопсията. Тоест на мен сега ще ми я правят този месец, а следващия, ако имаме рецептивна лигавица в прогнозирания ден, при същата подготовка като сега ще ми правят ЗЕТ-а. Има едно друго изследване чрез биопсия в друга клиника, което не е прогностично и важи само за конкретния цикъл. ЕРА-та е по-различна - изследват гени от получения материал, които изпращат в Испания. Ето сайта на испанската генетична лаборатория - има по-подробна информация и линкове към статии http://www.igenomix.com/tests/endometrial-receptivity-test-era/.

# 648
  • Стара Загора
Здравейте! Да, вчера имах ЕТ на един ембрион, днес още три стнаха бластоцист и ги замразихме. След трансфера имах болки в корема и яйчниците, най-вече в левия, защото е по-голям като размер, заради стимулацията. Вчера също имах една по-различна болка за около 30 секунди, точно зад срамната кост някъде. Днес целия стомах си продължава да ме боли, все едно някой ме е ритал (не че знам какво е чувството де Grinning ) Теста трябва да направя следващия понеделник на 20.03, когато е и рожденият ми ден - толкова искам подаръка да е едно хубаво ЧХГ.
Вчера бях малко унила, защото само един бластоцист имаше за ЕТ, но днес като се видяхме с ембриоложката, ми каза, че от 8 яйцеклетки извадени, 7 оплодени, от тях 4 стигнали етап бластоцист е много добър резултат, та малко живнах Simple Smile

# 649
  • София
сууупер Simple Smile
айде сега това едничко да се имплантира едно хубаво Simple Smile
Мен ако питаш по-добре едничко, едноплодните бременности са в пъти по-безпроблемни от другите Simple Smile
Късмет и се надявам да пишеш резултата, дано да е положителен  Praynig

# 650
  • Стара Загора
И ние за това се молим Simple Smile ще ви държа в течение

# 651
И ние за това се молим Simple Smile ще ви държа в течение

И аз стискам палци!  preggo

# 652
  • София
не знам дали сте видели това съобщение - клиниката обявява благотворителна кампания с 3 безплатни процедури инвитро:

http://ivf.bg/novini/282-blagotvoritelna-kampania-2017

# 653
  • София/Севлиево
В такъв случай се чудя моят Ера като е от ноември 2015-та дали ще важи за май 2017-та?Твърдо за тогава остава опита,по-рано дори при най-голямо желание от моя страна няма как да се получи Sad
Съобщението го видях вчера някъде в една от фейсбук групите...
Суджуче, на теб ти желая успех,теста ти е за понеделник,нали?

# 654
  • Стара Загора
Да, точно така Simple Smile

# 655
не знам дали сте видели това съобщение - клиниката обявява благотворителна кампания с 3 безплатни процедури инвитро:

http://ivf.bg/novini/282-blagotvoritelna-kampania-2017

Ау, благодаря ти, Jam! Остават само няколко дни и нямаше да забележа! А дали ако ти предстои ЗЕТ при тях все пак можеш да кандидатстваш?  newsm78

# 656
В такъв случай се чудя моят Ера като е от ноември 2015-та дали ще важи за май 2017-та?Твърдо за тогава остава опита,по-рано дори при най-голямо желание от моя страна няма как да се получи Sad
Съобщението го видях вчера някъде в една от фейсбук групите...
Суджуче, на теб ти желая успех,теста ти е за понеделник,нали?

Елислава, а какъв ти беше резултата от ЕРА-та - изместен ли ти беше прозореца? Надявам се на мен да не е изместен и да не се налага другия месец пак да правя теста...  Tired

# 657
  • София
Епа теста не е валиден един месец... доктора би трябвало да ви го е обяснил.
Но от 2015 до 2017г със сигурност не е валиден. Но Елислава, ти мисля имаше успешни трансфери, но приключили в последващ период.
Епа теста определя имплантационния прозорец. Щом при теб е имало имплантация, значи прозореца е бил "нацелен".

# 658
  • София/Севлиево
Незнам дали е изместен,но и двата пъти трансфера ми беше на 17-ти ден,и да и двата пъти имаше бременност,но първия път до 8 г.с.,втория до 10-та.Тоя път съм взела уж всички мерки ,само трябва да видя как ще вимам естрофема, защото имам един счупен ген,който не може правилно да го обработва,но това ще си го говорим с доктора април ,когато ще ходя до клиниката.

# 659
  • София
Абортите в тези седмици надали са причинени от лигавицата, за което се грижи естрофема, имам предвид, че в тези седмици имплантацията е напълно приключила и ако е имало проблем с лигавицата, то щеше да има проблем в доста по-ранни седмици.

Пожелавам ти всичко да е наред този път, да има имплантация и този път до край.
Знам историята ти, чела съм я от темата за "Дългото чакане след трансфер".
Скрит текст:
Ако съм на теб ще помисля за трансфер само на един ембрион може би, във връзка с това, че при двуплодна бременност има повече рискове.
Предполагам, че си правила консултации с имунолози, генетици и т.н.т. и ти стискам палци всичко да е наред този път.

Може дори да сме заедно на ЗЕТ, ако при мен обстоятелствата са добри също.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт