Инфо за здравни осигуровки

• 44 385
  • 430
  •   1
Отговори
# 105
Ама,че тъпанари.Ще се окаже,че ние знаем повече от тях.Дано се намъдруват до 25 и да дадат по смислени отговори.

# 106
Аз сега съм отправила питане към една жена в НАП, близка била на наш близък приятел  Laughing Ще видим и трето, нищо чудно коренно различно мнение, от предните две, за да се объркаме още повече  Mr. Green

# 107
до къде я докарахме - с връзки да търсим информация за да знаем какво се иска от нас.  Twisted Evil

пълно безобразие!!!

# 108
Цитат
пълно безобразие!!!
не БЕЗХАБЕРИЕ!!! Нали не те ще бъдат глобени, а редовия данъкоплатец, които в момента е притеснен, безработен и безпаричен!!!

Имаше навремето една поговорка за брашнения чувал... спомняте ли си я?

# 109
Аз също имам надвнесени ЗО, но дали някой ми е покрил старите... тц.
Служебно-не,  но след молба до съответното счетоводство-ще се обвържат с др задължения.
В момента системата на  НАП не работи и единствено съответнте счетоводства могат да ви дадат информация,др без система могат само да гадаят кое къде отива.

# 110
Значи днес жената от НАП е казала, че по принцип не трябва да ми се търсят тези от 2006, но понеже при тях винаги е някой каза, а друг не го потвърди  ooooh! е било най-добре и за най-сигурно да се подаде молба и да се получи отговор по нея (!? колко време ще чакаме... ?!!?). Уф! И аман!

# 111
И аз тук.
Сега започвам да чета тамата.

# 112
И аз тук.
Сега започвам да чета тамата.

Да Ви каза сега за Декларация 7 какво знам и какво съм правила аз.

Подава се до 1 месец след напускане или спиране на обещетение от БТ. Подава се веднъж.

Друго което знам и съм попадала на информация от нета е, че осигуровките които не са платени имали давност от 5 години.

# 113
Здравейте, прочетох всички страници, но не ми стана ясно следното- ако не съм подала декларация 7, а съм плащала осигуровки, но от 2013 влиза новия начин на плащане, при който няма кодове, как НАП ще разберат, че сумата трябва да е 16.80, а не 33.60 ? Ако пък подам сега тази декларация, предполагам че ще видят, че не съм подала на време и ще ме глобят! Някой знае ли какво трябва да направя?

# 114
Още един крайно интересен разговор с телеф. на НАП:
-Имам две неплатени ЗО за 2005г,като безработна.Какво да направя за да ги погася по давност?
.....
Пропускам частта в която операторката се рови,рови в сайта на НАП,за да стигне до заключението,че няма декларация-образец....

-В молбата ще посочите точно кои задължения искате да погасите,възникнали съгласно документ №/дата...
-Какъв документ?
-Данъчна декларация,акт,или други декларации..Вие знаете най добре за вашия конкретен случай.
-Ама аз съм била безработна тогава!
-Тогава -съгласно декл.обр.7 в която сте декларирали ,че тези месеци сте безработна.
-Ама Вие не си ли спомняте,че 2005г декларация обр.7 още не беше измислена!
-Ааа,да!Тогава не виждам как......Отидете в офис на НАП. Laughing

# 115

Друго което знам и съм попадала на информация от нета е, че осигуровките които не са платени имали давност от 5 години.

Ако законът не предвижда друг срок.

Здравейте, прочетох всички страници, но не ми стана ясно следното- ако не съм подала декларация 7, а съм плащала осигуровки, но от 2013 влиза новия начин на плащане, при който няма кодове, как НАП ще разберат, че сумата трябва да е 16.80, а не 33.60 ? Ако пък подам сега тази декларация, предполагам че ще видят, че не съм подала на време и ще ме глобят! Някой знае ли какво трябва да направя?

Аз платих за период от две години - 2011 и 2012. В допълнителни указания на платежното записах за какъв период плащам. Сега чакам да актуализират сайта и ще видя какво ще излезе.

# 116
Все се чудех, от къде им дойде на ума 25 число на месеца и взех че се замислих...
Ами те детските надбавки ги дават около 20 така че аз искам не искам ще ги върна пак в бюджета  ooooh! , после ще ме питат, защо не съм ги дала за детето, а за здравето ми   ooooh!

Оф, много на тъпи ни правят, а като гледам от година, на година все по тъпи ще излизат и децата ни от училищата... за мое огромно съжаление  Twisted Evil

# 117
И аз това се чудя, но явно знаят. Аз също не съм подавала такава декларация и внасям по 16,80 лв. на месец, и всички задължения са покрити! Знам само, че ако я подам, след като е минал срока със сигурност ще ме глобят!
Имам и стари осигуровки от 2003 и 2004г, и също ще подавам молба за прекратяването им по давност. А дотогава ще трябва да подавам и друго заявление, в което да уточня за кой месец искам да платя осигуровките си. Това разбрах от всичко прочетено. А докато подавам молбата или заявлението могат ли да ми направят акт и за тази декларация 7?
Моля, помагайте, ако сте били в тази ситуация! Искам да се отърва час по-скоро! Simple Smile

# 118
Някой знае ли работното време на НАП, Изток - офис?

# 119
  • Варна
И аз продължавам да събирам мнения за тази проклета декларация7. Днес за пореден път, вещо лице ме посъветва да не подавам, щом съм изтървала срока. Да чакам те да ме потърсят, ако попаднат на мен.  Confused

Mery_n, могат, ако се повдигне въпроса. Но аз като ходих в началото на месеца да подавам заявление точно за кой период да отидат здравните осигуровки, не ме питаха. Crazy

И аз обичам всичко да ми е изрядно и затова продължавам да се терзая. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт